Hayal mi gerçekmi çözemedim

Sebebi uykusuzluk ve stres benim eşimde nobet usulü çalışıyordu dogumdan sonra tam 2 hafta benzeri seyleri yaşadım. Oğlum yataginda 2 saatte bi emzirmem gerekiyor alarm çalıyor ve beni uyandirmaua çalışan herkese kucagimda zaten diyordum hatta bariz ağırlığini hissediyordum hal böyle olunca evde tek kalmamaya çalıştım ilk dönemler ailem geldi eşim işe gidince bazen gec gelmesi gerekiyordu ailemin o arada asla uyumadim uyursam aynisi olursa cocugum ac kalir korkusu vardi. bu durum geçene kadar asla yalniz kalmayin evde çünkü bebeginizi farkinda olmadan ihmal etme olasiliginiz cok yüksek.

Haciya hocaya gitmeyin. Dua edin ve silkelenin yeter. Hormonlar alt üst oluyor çok normal kafaya takarsaniz öyle devam eder. Biraz çıkın dolaşın tatile gidin odaklanin

Bu kadar ağır olmasa da bende yarı uyanıkken yatar pozisyonda yüzüstü emzirdigimi sanıyordum elim kolum hep o pozisyondaydi ya da yine aynı şekilde pispisladigimi sanıp kendime vuruyodum uykusuzluk hep sonra düzeldi

Konuyu ablana açtın mı acaba?
Bir de ben emzirdikten sonra bebeğimi yatağına koyuyordum. Bir ara hep sanki koymamışım da koynumda tutuyormuşum gibi yorganı kundak yapıp sarmış şekilde uyanıyordum. Eşim de bakıyor yorganda ne sarılı diye o sırada bebeği uyandıracaksın git diye azarlıyormuşum.
Ve bunların hepsi bulantı yaptığı için kan haplarımı bıraktığım için oldu başlayınca geçti

Dua ile falan olmaz canım.
Sen ağır bir lohusa depresyonu geçiriyorsun.
Doktor sana yardımcı olacaktır.
Daha da ağırlaşacak bu durum. Hemen yardım al bir uzmandan.

Duydugum bisey vardi 40 i cikmayanlari ayni ortama sokmazlarmis 40i karisir derler
Ben gormedim yasamadim ama duydugum buydu ..buyukler daha iyi bilir bir buyugune danissan

Lohusa depresyonunuz ağır geçiyor

Başıma geleni anlatayım ben

Tek başımayım doğumda ekstra ameliyat oldum 38 cm kistim alındı kimsem yok kızım hem reflü hem kolik hem göbek fıtığı 4 gün hiç uyumamisim ve hep ayakta pispisliyorum

Kızım ağlıyor sabaha karşı ben ayaktayım beşiğin kenarında eşime diyorum ki benim hiç halim yok kızı birazda sen kucakla kollarım tutmuyor diyorum bı yandan pispisliyorum

Eşime döndüm bı baktım kız zaten onun kucağında benim kucağımda ki yastık :)))

Daha bide hiç durmuyor kucağımda diyorum şaka gibi hala hatırlar guleriz

Bikeresinde de uyuyoruz kız ağlıyor ses duyuyorum sanıyorum eşimin kucağında pispisliyorum
Gözümü açtım bı baktım ki eşimin göbeği

Kız uyuyor ağlama yok eşimi bebek sanıp pispisliyorum :))

Doktora söylediğimde vitamin yazdı ve lohusalık en zor şeydir bunlar normal ve geçecek dedi... Geçti

Gece bebeği doyurmak için sık sık uyanıyorsaniz böyle şeyler olabiliyor. Uyku düzeninin aşırı değişiminde beyin böyle oyunlar oynayabilir. Ablamin bebeği ufakken neredeyse saat başı uyanmaktan o da çocuğu doyurup uyuttuğunu sanmaya başlamıştı Çocuk hâlâ ağlarken. Korktuğunuz için artarak devam ediyordur. Lohusalık ille de 40 günde bitecek diye bir şey yok. 6 ay lohusa depresyonu yaşayan insanlar var. Bence bir psikologdan yardım alın. Ayrıca duanın, okumanın gücüne de inanan biriyim. Hacıya hocaya gidin evet ama para karşılığı bu işleri yapan şarlatanlardan uzak durun.

Bir de facede uykusuz anneler kulübü diye bir sayfa var. Orda bu tür hikayeleri bol bol okuyacaksıniz emin olun. Belki kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar

Benim lohusa depresyonum daha yeni yeni geçiyor üstelik bebeğim Ağustos ta 2 yaşına girecek . 40 gün sürmez lohusa depresyonu yanlış bilgi . Hemen psikokoga gidin

Evet biliyor oda korktu ben anlatinca pek bişey diyemedim o yüzden

Annem çalışıyor gelemez ki yanıma gelip kalabilecek kimsem yok

Buda oluyor bana bebeğim ağlıyor emzik verip geri uyuyorum 5 dakika sonra yine agladiginda yedirdim saniyorum sonra biberonu na bakınca yedirmedigimi fark ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…