Hayattaki tek eksiğim evlenememiş olmak?

Kaderinizdeki kişi henüz karşınıza çıkmadı ama çıkarsa emin olun bunu hissediyorsunuz :) inşallah en kısa zamanda hayırlı bir şekilde karşılaşır mutlu bir yuva kurarsiniz
 
O zaman erkekler için biraz zor gözüken biri gibi geldiniz bana. Yani "O nasıl olsa ben gibi birini istemez." diye açılamıyor olabilirler.
 
Ama hep yakinlik gösteren acilan o olmus. Iliski baslamamis ki cilve yapsin cinsellige gecsin konu bilemedim.
 
Cinsellik tabum değil, aşk arıyorum gayet neşeli bir insanım, iletişimim gayet iydiir. 30 yaşındayım sevgilim veya eşim yok
 
Kaderinizdeki kişi henüz karşınıza çıkmadı ama çıkarsa emin olun bunu hissediyorsunuz :) inşallah en kısa zamanda hayırlı bir şekilde karşılaşır mutlu bir yuva kurarsiniz
Böyle güzel duaya amin demek düşer.Amin tüm bekarlar için
 
Benim 35inden sonra evlenen çok arkadaşım var. Çocuk meselesine gelince ben 40ımda yaptım çocukları (ikiz oldu kısmet) öncesinde pek yanaşmadım bile. Artık eski dünyalar yok millet daha geç evlenip daha geç çocuk sahibi oluyor. Sıkma canını bu kadar.
 
Merhaba, bazı erkekler yüzünden kızlar kendilerini sorguluyor. "Ben de ne var" Diyorlar sürekli kendilerine. Yakın bi arkadaşım da dert yanıyor bazen bana. "Sence ben nerede hata yapıyorum" diyor. Ona soyle Cevap veriyorum "saçma adamlar yüzünden artık kendini sorgulamayı bırak, yanlış kişilerin karşına çıkması senin suçun değil, onlar herkesin karşısına çıkıyor, saniye düşünme saçma adamları, yoluna bak" elbet bir gün doğru iyi bir insan biryerde karşınıza çıkacaktır.. (Bu arada yaşınızda hiçbirşey yok. Takılmayın. 39 yasinda evlenen arkadaşım 40 da anne oldu.. çok da mutlu...
 
Bende 25 yaşındayım. Bu özgüven sorunu bende de vardı. Hala daha var biraz açıkçası. Bazen kolay iletişim kuramıyorum, suskun kalabiliyorum vs... Uzun süren, sorunlu bir ilişkiden çıktım. Ben bitirdim ilişkiyi. Çocukluğumun bir kısmında ve ergenliğimin ilk dönemlerinde felaket derecesinde alaylara, küçük düşürülmelere maruz kaldım. Aslında gayet güzel bir kızım, ama nasıl desem davranışlarımda sıkıntı vardı. Bu yüzden erkeklerle de sorunlu ilişkilerim oldu. 2 tane ciddi diyebileceğim ilişkim oldu biri 2, diğeri 6 yıl sürdü. Ama sorsanız ikisi de çoğunlukla ya kimse beni beğenmezse, ya yalnız kalırsam? Korkusu ile yürüttüğüm ilişkilerdi. 6 yıllık ilişkim hele, sırf bu tarz korkular yüzünden çektiğim çileleri yazsam İnanın roman olur. Şu anda ne bir uzman yardım aldım ne bir terapi gördüm. Hayatım boyunca tüm zorluklara rağmen öyle şeylere gerek duymadım. Aslında kendi içimde özel olduğumu, hayatın bir erkekten ibaret olmadığını, her zaman seçenin erkek değil bazen de kadın olabileceğini, kendimin bir erkeğe beğendirmekten çok daha fazlasını yapabileceğimi fark ettim. İşte bu düşünceleri kafama yerleştirdiğimden beri benim için her şey değişti. Bunları şu yüzden anlattım hani siz tek bir kişi yüzünden çok fazla özgüven sorunu yaşamışsınız ya, ben ergenlik döneminde çok fazla kişiden farklı farklı alaya maruz kalmama rağmen umudumu yitirmedim, özgüvenimi kendi kendime olumlu düşünceler kafama yerleştirerek kazanabileceğimi fark ettim. Önemli olan evlenmek değil yeri ve zamanı gelince doğru insanla evlenmek. Ben bunu öğrendim, bunu bilirim. Hayalim benim de iyi bir evlilik yapmak ama bunun için bir süre beklenilmesi gerekiyorsa beklenilir. Siz de olumlu düşünmeye ve özgüveni artıracak düşünceler kafanıza yerleştirmeye çalışın. Her şey değişir emin olun.
 
Herkes farklı şekillerde imtihan ediliyor işte. Kimisi benim gibi 3 defa evlenip 3 ünde de mutlu olamıyor. Kimisi de nasibi karşısına çıkıp evlenemiyor. Bir tanıdığım var. 40 yaşında evin tek kızı. Apartmanlar, kirada dükkanlar... Ama evleneceği kişi çıkmamış karşısına. Kader, sınav bu işler. Hakkınızda hayırlısı olsun.
 
dur dur, bak bana, karşında benzer şeyleri yaşamış biri var. seni o kadar iyi anlıyorum ki, karşıma birileri çıktı, benim hoşlandığım, benden hoşlanan, eşin dostun tavsiyesiyle görüştüğüm (gerçi eş dost tavsiyesiyle görüştüklerim zaten benim için 1-0 geride başlıyordu) ama hiçbiri için 'bu' diyemiyordum.

tabii bu arada çalışıp para kazandıkça senin de hayat standardın yükseliyor, ev alıyorsun, yatırım yapıyorsun, bu kez de
karşındaki çulsuzun teki olmasın, kariyeri olsun vs gibi kriterlerin oluşmaya başlıyor. yani ilk gençlikteki gibi kolay kapılıp gidemiyorsun.

haa bu arada arkadaşların tek tek gidip kendi ailesini kuruyor, sosyal hayatında da eksilmeler başlıyor. geliyorsun demet akalın'la düete: kimler kimler yuva kuruyor ben niye kuramıyoruuummm.

güzel haber: bir yıldan uzun süredir birlikte olduğum gönlüme göre biri var artık, evlilik hazırlığında olduğum. ve ilk buluşmada ne dedim biliyor musun? 'yok, bu da olmaz' ama işte oldu bir şekilde. hatta Allaha dua ederdim, öyle biri olsun ki bu vakte kadar beklediğime değsin, mutsuz günlerimi unuttursun diye, çok şükür aynen de öyle oldu. o yüzden umudu kaybetmek yok!
 

Ya işte en çok o koyuyor bence. Belli bir yaştan sona arkadaşların evleniyor, çocuk yapıyor. Kocasına çocuğuna odaklanıyor.

Hiç unutmuyorum bir arkadaşım vardı, evli çocuklu, hiç görüşmüyordu birazcık sitem etmiştim de bana "benim kocam var. benim çocuğum var. benim en iyi arkadaşlarım kocamla çocuğum. arkadaşa markadaşa ihtiyacım yok" demişti de hiç unutmuyoum ciğerim sızım sızım sızlamıştı.o gün bir arkadaş kaybetmiştim.
 
canım o senin arkadaşın öküzlüğü veya kendinde eksik olanı seni mutsuz ederek kapatmaya çalışmasıymış bence. en yakın arkadaşım evli ve çocuklu, kız kıza gecelerimizi çok özlüyorum diye, bir iki saatliğine de olsa çocuğu babasına bırakıp birer bira içmek için buluştuğumuz akşamlarımız oluyor. bence o gün o seni kaybetmiş.
 

Ne güzel bi arkadaşlığınız var, nadir bulunan cinsten. Benim arkadaşlığım ne yazık ki bitti. Ve gözlemlediğim, genelde evli çocuklu kadınlar kocasına çocuğuna odaklanıyor, sonuçta hayat arkadaşları kocası ve çocuğu oluyor. Heşeyi kocası ve çocuğuyla yapıyor. Mesela ben tatile tek gittim çünkü evliler tatile kocasıyla çocuğuyla çıkıyor, erkek arkadaşı olan erkek arkadaşıyla gidiyor. Ben evlenmekten ziyade, şöyle bana denk biriyle duygusal bir ilişkim olsun paylaşımım oılsun çok isterim ama malesef çok şanssızım. Berbat bir aşk hayatım var.
 
Bi evlenen pişman bi evlenmeyen gez toz hayatını yaşa baktın sana eşlik edecek biri çıkar el ele devam edersin yoluna illa biri olsun dersen o gemi yürümez
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…