- 20 Temmuz 2012
- 2.045
- 3.773
- 333
sağol canım..
gençlerin önünü açmak lazım haklısın..:13::13::13:
yağdandır yağdaaaankesinlikle özlemcim inşallah yağdan gidiyordur, bir ara diyetisyene gidip baktırıcam ne kadar yağım ne kadar suyum ,kasım var diyeee
6.5 km yüründüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
önce yanında durup öğretmeliyizbenim kızımda dağıtıyo bende sokmuyom pek ama yanlış yapıyoz tabi tatilda biraz üstüne düşeyim bende
slm hanımlar nasılsınız bakalım geçmişi okudum ama alıntı yapamadım sersumum geçmiş olsun canım valla nesfit bende de acıkma yapmıştı ilk bi kaç gün ama sonra alışmıştım kızın da çok düşünceliymiş gerçekten maşallah
cakmelcim valla bilmiyorum amaan denemediğim bişi kalmadı yaa zaten az kilom kaldı uzun süre kullanmayı düşünmüyorum şu son kilolar da gitsin zaten beslenmeye ömür boyu dikkat etmek gerekiyor
sadece aşkiiim kuzum çok iyi gidiyorsun az kaldı az senin debu arada söyledim mi bilmem ben de 59.5 gördüüümmmmm
yavlum sen zaten hedefine çok yaklaştın zaten..bırak gitsin..nasılsa bebiş düşünüyon..amaaann yetti be diyebilirsin..
afiyet olsun bebişim..selam kızlar..menümü yazayım
kahvaltım 08.30
2 yumurtadan tereyağlı peynirli omlet
10 zeytin,1 kk peynir
2 yaprak marul,1 köz biber
yarım domates,5 ceviz,5 badem,3 günkurusu
ara 16.00
1 bardak süt
akşam 18.00
1 tabak bamya
1 kase yoğurt
1 kase salata
spor;90 dakika yürüyüş ..sıcak ama ben seviyorum dışarıda yürümeyiaslında sıcak hava beni şişiriyo
aynen canım..ama o öyle mıy mıyy mıyy yaptıkça..gıcık oluyom beyaaönce yanında durup öğretmeliyizkendi başlarının çaresine bakabilmeliler,benimki az önce aradı..kardeşi cips almış yemiş onu şikayet ediyo..sanki kendi yemiyo ne kadar almasak da harçlıklarıyla kendileri alıyolar
kızlar ben kaçtım,yarın görüşürüz artık
inşallah herşey güzel çıkar canım
Valla annem şimdilik devam ediyorum. Zaten pazar gününden beri canım birşeyler yemek istese bile midem almıyo. Çok doluymuş gibi. Hastaneye gittim bugün hormon için tahlil yapıldı ama doktor olmadığından sabaha kaldı göstermesi. Hayırlısı olsun bakalım :)
sersumum geçmiş olsun canım.. Kızını biraz mutfağa sok bencehem hastasın hem kermese hazırlık yapıyorsun
Benim kızım ütüsünü kendisi yapar, bizim tatlı ve kurabiyelerimizi yapar alıştır bence sen de. Bu yıl ki kermese kızım tatlı yazmış en iyi onu yapıyor maşaallah kızıma
Leylakııımm sağol canım.. Biliyor musun üstüne bir dehasta oldu:26: bugün biraz iyice şükür
Bugün sabah itibarıyla tartı 100 gr eksi gösterdi beni
Bu arada Leylakımmm sen nasılsın
28.05.2014 - 02:30 | Son Güncelleme: 28.05.2014-0:14 Milliyet.com.tr » Gündem » Haber
Yağ değil şeker zarar!
Pierre Dukan, Karatay diyeti için Yağla zayıflamak mümkün değil yorumunu yaptı. Karatay zaten bir diyet değil beslenme şeklidir diyen Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, yağın değil şekerin vücuda zararlı olduğunun altını çizdi.
Esengül Demirbaş / İstanbul
Karatay Diyet önerisinin sahibi iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil karatay, Dukanın diyetinin sahibi Dr. Pierre Dukanın Karatayın yağlara izin veren diyet önerisi beni rahatsız etti. Yağla nasıl zayıflanabilir ki, mümkün değil şeklindeki eleştirisine cevap verdi. Karatay, Dukan diyeti ilk devrede yalnız protein öneriyor. Yalnız protein yediğin zaman vücut birden bire çöküyor. Karatay zaten diyet değil sağlıklı beslenme biçimi. Dukan fındık, fıstık hiç vermiyor. Onlar kalp hastalığını, şeker hastalığını, damar sertliğini önlüyor. Bilmiyor da ondan konuşuyor dedi.
Yağ ve protein gerekli
Son yapılan araştırmalardan Dukanın haberdar olmadığını düşündüğünü belirten Karatay, İnsan vücudunda hücre yapısı yüzde 60 sudur, yüzde 20 proteindir, yüzde 19dan fazlası da yağdır. Yüzde 1den aşağısı ise karbonhidrattır. Sağlık için protein ve yağ oranı belirli bir oranda vücuda girmesi lazım.
Dukan diyetini 4 evreye bölmüş ilk devrede yalnız protein öneriyor. Yalnız protein yediğin zaman vücut birden bire çöküyor. Kilo veriyorsunuz ama vücudun metabolizması alt üst oluyor. Çünkü bu kilo almak demek, yağların birikmesi demek. Karatay zaten diyet değil sağlıklı beslenme biçimi. Dukan fındık, fıstık hiç vermiyor. Onlar kalp hastalığını, şeker hastalığını, damar sertliğini önlüyor. Bilmiyor da ondan konuşuyor dedi.
Gelişmeleri bilmiyor
Sağlıklı yağların, doğal köy tereyağı, sızma zeytin yağı ve doğal balık yağı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, hastalıkların sebebinin Omega 6 dediğimiz çok çabuk bozulan bitkisel yağların fazlalığından olduğuna dikkat çekti. Dukanın hiç yağ önermediğini fakat bunun da Yağ yersen yağlanırsın görüşünden çıktığını vurgulayan Karatay, Böyle bir görüş yanlış. Artık gösterildi ki yalnız trans yağ dediğimiz bozuk yağlar tehlikeli.
Geçen sene İsveç Sağlık Bakanlığı artık az yağlı diyet uygulaması önerisini reddettiğini belirtti. Çünkü hastalıkların sebebi yağlar değil, şekerlerdir. İnsülin şekeri yağ olarak depo edilir. Yağ, yağ olarak depo edilmez. O zaman Dukanın bu çalışmalardan haberi yok, beni ilgilendirmez. Kolestrol yağ değildir, tehlikeli de değildir. İyi ve kötü kolestrol diye birşey yoktur. Her zaman iyidir ve hayatidir. Düşük kolestrol ölüm sebebi. Kolestrol ve hayvansal yağ kalp hastalıklarını önler diye konuştu.
Doğum yaptırabilirim
Hamilelerde şeker yüklemesi yapılmasını doğru bulmadığı için kimi televizyon kanallarında kendini eleştirenlere de Karatay şu şekilde yanıt verdi:
Hamilelerde normalde gebelik hormonları olduğu için, plasante dediğimiz çocuk eşiğinden de hormonlar salgılanır. Vücut gebeliğe ve vücut gelişimine hazırlanır. Bu hormonlar genelde insülin direnci yapan hormonlardır. İnsülin gebelerde yavaş yavaş ay ilerledikçe yükselmeye başlar.
Kadın doğumcular bana Çizmeden yukarı çıktı diyorlar. Ben dahiliye, iç hastalıkları ve kalp hastalıkları uzmanıyım. Gebelikte meydana gelen insülin ve metabolik bozukluklarını da iç hastalıkları uzmanının konusudur.
Ben bir kadın hekim olarak, doğum yapmış bir ana olarak hamileliğin ne demek olduğunu, hamilelikte yaşanan sıkıntıların ne olduğunu erkek olan kadın doğum hekimlerinden çok daha iyi bilirim. Nasreddin Hoca damdan düştükten sonra Siz bana bir tane damdan düşeni bulun demiş. Ben mecbur kaldığım zaman zorunlu şartlarda doğum dahi yaptırabilirim.
Doğum fizyolojik bir olaydır. Cerrah olmadığım için kürtaj ve sezeryan ameliyatı yapamam. Bu nedenle hamilelerin 24 haftadan sonra yükselen kan değerleri insülini mutlaka olur. Vücuttaki hormonal değişiklikliğin sonucudur.
Kadın doğum meslektaşımın söylediği gibi hamilelerde insülin eksikliği yoktur. Bilakis insülin fazlalığı vardır. Yani pankreas insülin üretemez değildir. Pankreas fazlasıyla insülin üretmektedir.
Bu nedenle hamilelere şeker yüklemesi yapmak 50-75 gram saf şeker yüklemek ağızdan vermek tehlikeli ve zararlıdır. Anne karnında 2,5 gram bir bebeğin pankreası ve kalbi daha gelişmektedir.
Durum böyleyken 2,5 kilo bir bebeğe 50-75 gram toksit gram şeker veremezsiniz. Şeker yüklemesi yapılan yüzde 80ini fenalaşıyor.
Bu nedenle gerek İsviçre de gerek Fransada anne çocuk zarar görmesin diye şeker yüklemesi yapılmaz. Ben tetkik yapılmasın demiyorum. Anneyi ve çocuğun zarar görmeden yapılan tetkikler yapılsın istiyorum. Bu tetkiklerin en önemlisi kanda insülin hormonunun bakılmasıdır.
anammm Allah kolaylık versin canımm
napalım bizim kaderimiz de böyle..buna da şükür..amiinn
evet canım..biraz yaptırmalıyız ki sonra zorlanmasınlar..
tabii hava atar kızım ..kolay mı şekerpare yapmak..eferim ona
tamam canım ekledim listeye..bu hafta listedesin
seninki de benim gibi dukan karatay karışımı olmuşşafiyet olsun
sen de listeye girmek istersen bana söylüyorsun canım ve 2 hafta düzenli menü bildiriminden sonra liste yapma sırasına girmeyi de kabul edersen yazıyorum seni de
sağol canım..geçen gün başım tuttu geçmedi bir türlü sızıp kalmıştım da..
aslında biz de kabahat ben de döküyor dağıtıyor diye kızıyorum..serbest bırakmalıyız
inşallah canım az kaldı 4 hafta
afiyet olsun bebişim..ben de p.tesi başlıycam soğana gene
yürüyüş
listeye girmek istiyorum canım, daha erken diye söylememiştim, bu cuma bildirim yapıyım mı bekliyim mi bi hafta daha.. liste de yaparım tabii ki
sağol canımafiyet olsun bebişim..
90 dk yürüyüş
aynen canım..ama o öyle mıy mıyy mıyy yaptıkça..gıcık oluyom beyaasabır sabır..
öptüm kuzum
bugün tam karataylık oldu öğünlerim
akşam
yeşil mercimek yemeği
3 kaşık kuru sebzeli bulgur pilavı(patlıcan ve biber)valla çok özlemişim..cuma ne olur bilemiycemm
valla hakkınızı söke söke almışsınız tebriklerGeçtiğimiz haftalarda Dr. Pierre Dukan, İstanbul’da bir konferans düzenledi. Bu konferansta Pierre Dukan bizlerine zeytinyağını ve zeytini ne kadar çok sevdiğimizi gördü ve talepler doğrultusunda bizleri memnun edecek izinler verdi.
Seyir evresinde sınırlı izinli olmadan tükettiğimiz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı hakkımız artık 2 tatlı kaşığı. Ve gelelim en güzel habere. Artık 2 tatlı kaşığı olarak kullanılan zeytinyağı hakkı yerine isterseniz 7 adet zeytin de tüketebiliyoruz.
hahaha ben ondan önce karar vermiştim kine..
afiyet olsun cakmelimhayırlı ve kaçamaksız günlerrr, az yiyin kızlar yarın tartı günüüüü
kahvem ve 5 incirkahvaltım oluyor kendileri
9 gibi de booool yeşillik ve yeşil çay peynir ile kahvaltı tamamlamaca 3 saat olucak iki öğün arası
saat 16 gibi de etli ekmek ve boooooool yeşillik olucak menümmmmm ayran var tabikiiii
yürüyşte yapıcam nşiallah, yürüyüş yapınca gelirim hanımlar
bize az yiyin diyene bak götürecek etli ekmekleriihayırlı ve kaçamaksız günlerrr, az yiyin kızlar yarın tartı günüüüü
kahvem ve 5 incirkahvaltım oluyor kendileri
9 gibi de booool yeşillik ve yeşil çay peynir ile kahvaltı tamamlamaca 3 saat olucak iki öğün arası
saat 16 gibi de etli ekmek ve boooooool yeşillik olucak menümmmmm ayran var tabikiiii
yürüyşte yapıcam nşiallah, yürüyüş yapınca gelirim hanımlar
sağol canımben de
afiyet olsun bebişim
valla hakkınızı söke söke almışsınız tebriklerbenim beyin reset altında,zeytin ve yağından korkmuyorum onun için tuhaf geldi
yaşasıınnn uzun süre sonra eksi gördümdemek ki dukan express'e devaamm
kahvaltı:
yarım dilim kızarmış ekmek, labne peynir ve 2 tane erik..
şimdide
açıktım sütlü türk kahvesi azıcık cerez..
akşama..
bol sebzeli bulgur pilavı ve cacık..
yarın liste bende inşallah.. bakalım souçlar ne olucak..:44::44:
nasılsınız canım..umarım iyi haberlerin vardır bize...
çok şükür canım nette sorun oldu yazamadan çıktım ışın tedavimiz bitti 10 gün ara verip kemoya devam edeceğiz 2 ay sonra kontroller olacak çok şükür agrısı falan yok bense koşturmacanın alasını yaşıyorum iyice karatayada devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?