- 15 Eylül 2012
- 1.067
- 130
- 93
merhabalar kızlarben size acıklı ve çilekeş öykümü anlatacağım hazırmısınız? o zaman başlayalım herşey anneme bu çocuk zafiyet geçiriyor diyen teyze ile başladı.. o mahalle teyzesi beni her gördüğünde anneme gaz vere vere birde baktımki annem beni kurbanlık koç gibi besliyor! ilk okul 5. sınıfta 60 kilo ile nam salmıştım, öyle besledi kadın yani tabi her hazin tombul hikayesi gibi ardından zayıflamam konusunda gelen baskılar, dalga geçenler, ukala akrabalar ve bitmek bilmeyen günler geldi..
o arada sen tut birde aşık ol :) yani şimdi aşksız hikaye olmaz dimi:) ama oda sağ olsun su katılmamış bir öküz olarak bana ya sen ömrü billah zayıflayamazsın deyince platonik aşkımız bir inada dönüştü ve 85 kilodan 60 a kadar indim.. sonra tabiki herkesten iltifatlar, o laf dokan akrabalarda bir morarmalar bende bir keyif bir keyif.. üniversite yıllarımı okulun yıldızı olarak geçirdikten sonra hoopp bir iki bir iki baktım kilolar geri gelmeye başladı.. birde üstüne hayallerimin erkeği terk edince vurdum kendimi yemeğe.. o kadayıf senin bu baklava benim.. sonuç: 90 kilo tombul bir kız...
birde üstüne adam geri döndümü bana... hayır yedimde ne oldu dimi.. işte akıl.. döndü adam dönemsinede ben seni böyle istemem dedi.. çekici gelmiyosun bile zayıfla dedi.. işte adamı 4 aylığına gemiye(kaptanda kendisi) yolaldım bende Akçaya kaçtım.. herkesten uzak eylül sonuna kadar en az 75 kilo olmak için rejime başladım.. sonrada 63 falan olacağım inşallah :)
Hikayeniz cidden etkileyici. Azmin elinden birşey kurtulmaz. Spor ve sağlıklı beslenme güle güle kilolar. Kolaylıklar dilerim. Aramıza hoşgeldin.
çollu tatili bitti ama tartılmadım valla
annemdeyim..başlangıcım evim olacak kızlar benimde..evimde olmadan yapamayyyrummmm
bence de 15 ağustosta ilk listemizi yapalım madem dökülmeye başladık
yine isteyen cumaları kilosunu yazabilir tabiisi bu arada..menülere de devam..
dün regl oldum heryerim dökülüyor..şu oy kullanma işi bitse de evime gitsem nasıl özledim anlatamam..insanın evi gibisi yok..hee annemde rahat mıyım tabiisi ama evim evim güzel evimm
yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler..sanmayın ki bizler bukadarız hele bir eylül gelsin sayfalara yetişilmiyor görürsünüzz
tatil maceramız devam ediyor napalım
Hoşgeldin annem. Bende bayram tatiline çıktım geldim ama gene gideceğim memlekete. Kardeşimi evlendireceğiz bu ay sonu. Ona yardıma gitmem lazım. Hala oğlunun düğününde var ama bakalım ona gidecekmiyim sanmıyorum ama her an herşey olabilir :) Yarına kadar regl olmaz isem bakalım beni neler bekleyecek. Bir test zamanı gelmiş olacak sandımca. 10 gün kadar gecikmiş olacağım bakalım. Hayırlısı
sersumum hoşgeldin bacım
canım benim kızın inşallah istediği bi okula girer,allahım hayırlısını versin
bekleyin beni anacıııımmmm:86::86:
Sen geleceksin de ben gidecek miyim acebeee :)
olaya bak yaaa gerçekten hülya koçyiğit ile edizhun izler gibiydiminan azmin elinden hiiiç bir şey kurtulamaz ben kaç kez 90 lı kilolardan 60 lı kilolara düştüm. sen de yapmışsın gene yaparsın .hadi milleti şok etme zamanı ama son kez
sersum canım hoş geldin biz yağlandık geldik sen ettin canımkızın için en hayırlısını diliyorum. ayın 15 i yeni liste tamamdır yavruuumm .kendimize gelelim ,yoksa kendiliğimizden çıkıcaz başka bedenlere bürüncez yahuuu
son 2 şevval orucum bitsin, harfiyyen karatayla başlıcam inş.
Tuttuğun oruçları kabul etsin Rabbim canım. Kilolar gider elbet. Sanki bende aldım azcık ama hamiş olmazsam sıkı spor ve diyetle 55 e düşmeliyim artık.
selam kızlar sabah kek le başladım arada gofret filan oldu maalesef ama neyse evde zararlı bişey kalmadı çok şükürbugün 18.00 a yemek işini bitirdim ve 1 saat yürüyüş yaptım ohhhh yavaştan diyet moduna giriyorum kızlar 1 limonu 1,5 lt suya sıktım kabuğunu da içine atttım aklıma geldikçe içiyorum iştah kesiyor iyi oluor tavsiye ederim. yarın biyere gidebiiriz yemeye o yüzden çarşamba günü ayran detoksuna başlamayı düşünüyorum, 2 günde 2 kilo verdiyormuş kısa süreli olduğu için yapamak kolay geldi bana
ay linki paylaşamadım, kopyala yapıştır yaptım neyse
,Merhabalar,
Bugün size hem karnınızı tok tutacak hem de 2 günde 2 kilo vermenizi sağlayacak bir diyetten bahsedicem. Ayran detoksu diyetinin en güzel tarafı yağdan kilo vermenizdir yani su kaybetmez bunun yerine gerçek kilo kaybı yaşarsınız. Ayrıca bu diyet ile hiç aç kalmazsınız aksine 2 saatte bir yemek yersiniz. İşte diyetmiz;
2 lt kadar az yaglı yogurttan yapılan ayran içine :
2 salatalık
8 kaşık buğday ( kuru hali) haşlanarak konacak
4 kaşık haşlanmış nohut
2 orta boy salatalık rendelenecek
Nane serpilecek.
Bu bir günlük kür, 2. gün tekrar taze hazırlanacak.
Yag ve tuz eklenmeyecek .
Kahvaltı bir dilim esmer ekmekle az yaglı peynir , domates salatalık ve 1 haşlama yumurtayla yapılır . Saat 10 dan itibaren 2 saat arayla bu soğuk çorba aksam 8 de son ögün olacak sekilde küçük kaseler halinde tüketilir. Gün boyunca bol su , yeşil çay vs. tüketebilirsiniz.
Kahve önerilmiyor.Şok diyet oldugundan 2 günden fazla yapılması ve ayda sadece 1 kez yapılması öneriliyor.
-
sabah09.00-10.00 gibi kahvaltı ediyorsunuz
1 haşlanmış yumurta
1 dlm kepekli ekmek
domates-salatalık-beyaz peynir
12.00-14.00-16.00-18.00-20.00-22.00 saatlerinde 2 saatte bir olmak üzere ayranlı çorbadan 1 er kase yiyorsunuz.
500 gr veya 650 gr yağsız yoğurt(ben ev yoğurdunu kaymaksız kullanıyorum)
4 yk kuru nohut
4 yk kuru yeşil mercimek
4 yk kuru bulgur
bakliyatları 1 gece önceden ısatıp ertesi gün haşlıyoruz(ben düdüklüye atıyorum nohutla mercimeği ayrı ayrı)
bulguruda haşlıyorum
yapılışı:
yoğurdun içine haşlanmış bulgur nohut ve yeşil mercimeği karıştırıyoruz ve ayran kıvamında olacak şekilde su ekliyoruz.ben biraz koyu kıvamda ayran şeklinde göz kararı ekliyorum
istenirse içine 2 salatalık rendelenebilir.
nane ve baharat ekleyebilirsiniz ama TUZ yasak
kuru mazlemeler 2 günlüktür.istenirse günlük hazırlamak için yine 500 gr yoğurt ve 4 yk haşlanmış olan bakliyatlardan ekleyip hazırlayabilirsiniz.
kuru olanlar haşlanınca 8 yk kadar 2 günlük çıkıyor.
yeşil çay çay serbest.kafeinli içecek ve meyve yenilmiyor.
su en az 2 lt tüketilecek
Bunu bende denemek istiyorum aslında ama bakalım ne zaman :)
yeni bir güne merhabaaa..
.sabah erken kalktım ama yürüyüş nanay regl ağrısı fena..hava burada naneli yağacak mı nolacak belli değil
denize de giremiyorum..offf çok sıcakkkkkk
dün çekirdek ,2 bisküvi ve 2 çikolata(adet bayramlıklardan)kaçamağıyla kapattım..gene ekmek yemeye başladım ki bu fenaa..insülin direncim başlayacak gene:18::18: bu cuma eşim gelecek pazara oy kullanıp 2gün istanbul gezisi yapıp ankara'ya dönelim diyoruz..bakalımkızım istanbulu gezelim anne deyip duruyor..dolmabahçe sarayını falan merak ediyor.biz de eşimle tanıştığımız ve okuduğumuz şehir olaraktan özlem giderelim dedük..ama 2 güncük fazlası istanbul için fazla.. anca 2 gün dayanabiliriz sana güzel İstanbul..
dün öğünlerim
sabah
1/2 simit
1 dilim ekmek
peynir zeytin
yumurta salatası
salata söğüş
çay çayy
öğlen
2 kaşık bamya
2 kaşık mantar sote
yoğurt
1 dilim ekmek
akşam
hamsi ve çinekop kızartma
salata
gene 1 dilim ekmek
annemlerdebu ekmeğe fena alıştım bırakmalıyım sonum fena yoksa..dün aldığım simit bugün tostta sonkez yenecek sonra ekmek yemiycem sözzneden simiti yiyorsun derseniz burukselles gibi zararlı şeyleri tüketiim yemiycem..
işte böyle hanımlar..aşşadan babamın sigara kokusu geldikalkıp kahvaltı hazırlayayım..offff herşeye rağmen bıraktıramıyoruz adama sigarayı kahvaltı yapmadan içiyor baksanıza.. Allahım çok şükür ben de eşimde içmiyor bu kokuya tahammül edemiyorum
öpüldünüz...
İstanbul 2 gün dayanamam ben zor geliyor bunaltıyor orası beni annem yok anam yok. Haa annem bu arada ben Eylüe kadar olamayacağım sanırım. Listeye başlarsanız haberin ola.
günaydııııınn
sersumcum ben annemlere giderken ,güya kilo vericem diye gitmiştimbaklavalar,börekler, saç üzerinde envai çeşit hamur işleri, yemekler...
derken sonuç ++++ pişman değilim ama belim benimde kalınlaşmışilk önce bende bi detoks yapıcam ondan sonra karatayıma dönüüüşşşş
spor yapmayı özledim amma yarın son orucumu da tutayım öyle artık
ben menü paylaşmaya başlıyım en iyisi
dün iftarım
10 tane yaprak sarma
1 kase acılı sos
2 dilim ekmek olmamalıydı
bolca soğan salatası
3 tavuk baget
yatmaya 1 saat kala da sütlü kahvem ve üzüm leblebi karışımı bu olmasa iyiydi
sahurum
koca bir kase yoğurt
7 hurma
1 salatalık ve 1 acur
çok yemiyorum ama geç yemek bana yaramıyo,birde oruçlu olunca karnım hep şiş oluyo, tuvaletle de bağım kopuyo
işte böyle tam diyetlik değil lakin yavaş yavaş moda giriş yapim dedim bu arada müslümanın diyeti diye bi kitap okuyorum; karataydan alıntılar yapılmış güzel bilgiler var ,denenmiş ayda 5 kg verilebiliyor ama çok zor o şekilde beslenmek, nefis muhasebesi yapıp dur demek gerek ama ben daha o aşamaya gelemediğimden yapamıyorum;ama yapıcam inşallah, napalım hamama girdik bi kere terlicez
Ben ramazan da almadım verdim sanırsam hemde ama bayramda birazcık fazla çıkmaya başladım sanki. Veririz elbet :)
ayyy sigara iğrenç yaaa o koku aman ALLAHIM .... nasıl içilir anlayamıyorum, inşallah bırakır canımcım. insan sevdiği kişilerin içmesini istemiyo tabi,keşke onlarda kendi bedeblerini ;bizim onları sevdiğimiz kadar sevseler...
benimde psikolog bi kardeşim var istanbuldan gelmişti bi gördükkiiftar sonraları balkona kaçıyor, eee kaçar mı ,küçük kardeşimle bunu bastık, malesef oda başlamış ,baya üstüne gittik .Korkudan yanımızda bidaha denemedi ama şimdi istanbulda kesin içiyodur bıraksınlar ya insan dayanamıyo.
iyi iyi sende düşmanları bertaraf etmişsin ava sokma bidaha simit çikolata tamam canım,spor da yapmıyoruz ya o nedenle iyce şiştik... geçecek bu günler inşallah, size huzur dolu istanbul gezisi diliyorumbi ben sevemedim şu istanbulu:44::44::44:
Sigara kokusu direk başıma vurur benim :)
Bende sevmem Konyalı :) Bende Karamanlı olarak iç Anadolu sevmiyor sanki