Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Slm hatunlar Nasılsıniz bakalım nasıl gidiyor herkesin keyfi yerindedir umarım ben duba gibi oldun tam 12 kilo aldım ve doğuma daha 11 hafta var tahmin edersiniz ki doktorum uyardı geçen kontrolde bende dikkat etmeye calismaya başladım bu haftayı kilo almadan geçirdim e tabi mesele gelip kiloya dayanınca kk ya bakmamak olur mu bi bakayım ne yapıyorsunuz dedim az kaldı zaten muhtemelen doğumdan sonra hemen diyetisyen de alacağım soluğu ama bu üç ayda ne yapabilirim kilo almamak için ya da az almak için deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum bu arada yürüyüşe de başladım ama nasıl hamlamisim ne simardim hamileyim diye yaa aylardır adım atmamistim neyse ki Leslie teyze yetişti de 1 mile ile başladık bakalım hayırlısı hamilelikte bile rahat yok bana anliycaniz

vallahi ne bileyim yaa canım şimdi 76 kiloyum eğer boşverirsem 90 ı bulacağım bu gidişle bizim gibi doğuştan tombişlere rahat mahat yok anacım yok canım benim ki erkek geleneği bozdum sanırım sadece aşkım doğurmak üzeredir ya da doğurmuş bile olabilir onun benden 2 ay büyüktü sanırım

ah canım kıyamam..ama sana leslie ağır gelir bence onun yerine düz yürüyüş en iyisi makbuşş..sağlıkla kavuş canım bebişine hayırlısıyla inşallah..
aynen bizler şanssız kesim olarak çok abartmamalıyız..hayırlı olsun bebişin erkekmiş canım 1 fire verdik desene
sağlıkla gelsin oğluşumuz inşallah
aşkım en son resim paylaştıydı ama doğurmadı sanırsam..Allah ikinizi de sağlıkla kurtarsın canım

günaydın kızlar..
dün pro yapamadım maalesef..

sabah

dukan krepi böreği kıymalı kaşarlı

öğlen

kapuska
yoğurt
çorba

akşam

kuru fasulye
cacık
turşu

bu sabah

1 haşlanmış yumurta
peynir zeytin
çayy

kızım hasta boğazları fena gene..dinlemiyor ki sabah buzz gibi şapka takmadan çıkıyor üşüttü tabii..
bugün saatlik izin alıp erken gelirim yanına
bir tavuk suyuna çorba anne şefkati toparlar inşallah

geçmiş olsun canım

günaydın kızçeler bende sabah kahvaltım
domates roka maydonoz
peynir zeytin yumurta ve çay eşiliğinde yaptım

ilerleyen saatlerde 2 saat arayla yeşil ekşi elma yiyeceğim cumaya kadar böyle bir rahatsızlığım olmaz ise bakacağız ne kadar kilo vereceğiz

merhaba kizlar .. nasilsiniz ??
dun evdeydim fakat giremedim cunku bebisim cok huzursuz cikamayan dislerimizden dolayi maalesef ..
dun yuruyus yapamadim cunku firtina vardi .. alarm verildi disari cikilmasin diye .. bizde cikmadik ama bugun ogleden sonra galiba duzelecekmis .. hadi hayirlisi ..

dun yediklerime gelince :
kahvalti : yumurta salatasi
ogle : yogurt ve musli
aksam: beyaz kelem sarmasi ve bir diyet sand. ( olmasa iyidi fakat kocise yemek yapmayacagim demistim supriz olsun sarma diye cok sever kendileri neyse .. o da sand. almis :))
bol bol su

bugun :
kahvalti : ( tam saat 9 da yaptim )
1 fincan kahve,
1 kase yogurt ve icine 1 muz , 1 dilim elma , ceviz badem
vitaminler

ve simdi de yesil cayimi iciyorum ..

allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin canim benim .. kilo tabiki alinacak .. ben 15 kilo aldim 15 kilonun 10 kilosu ilk 1 ayda geri kalan 5 kg da yavas yavas gidiyor son 3 kilo kaldi vermem gereken .. ben hamilelikte karatay usulu diyrum .. ekmek yerine kuruyemis

canım ya şu karatay diyetini banada anlatırmısın neler yıyorsun nasıl yapıyorsun ben anlamıyorum bir türlü

canım ya şu karatay diyetini banada anlatırmısın neler yıyorsun nasıl yapıyorsun ben anlamıyorum bir türlü
canim karatay aslinda bizim icin bir diyet degil yasam bicimi .. yani esim ve ben icin .. karatay ile tanistiktan sonra .. evimizde un , seker , meyvesuyu , cola vb hic bir paketlenmis urun almiyoruz .. ekmek yerine sabahlari bir kave finvani veya bir cay bardagi kuru yemis yiyoruz .. ve et serbest , zeytin ve tereyag serbest , yesillik serbest yani glisemik index i dusuk olan herseyden doyana kadar yiyebiliyoruz.. harika bir sey .. allah razi olsun canan hocadan ..

karatay in basit kurallarina gelince :

- Sabahları kuvvetli ve proteinli kahvaltı yapılması şart!
- Öğünler arasında en az 4-5 saat geçirilmesine dikkat edilmelidir.
- Günde 3 öğünden fazla yemek yenilmemeli, ara öğünler kalkmalıdır.
- Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay veya ayran içilmelidir.
- Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmelidir.
- Akşam saat 20:00'den sonra hiçbir şey yenilmemelidir.
- Her gün veya akşam en az 40-60 dakika yol yürümeli ya da en az 40-60 dakika sevilen bir fizik aktivite yapılmalıdır.
- Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Doğal yiyeceklerle her gün iki kez yumuşak bir şekilde büyük abdeste çıkılmalıdır.
- Yaz ya da kış aylarında normal şartlarda kanda D vitamini düzeyinin en az 50 ng/ml'nin üzerinde olması gerekir. Kanser hastalarında 70 ng/ml olması önerilmektedir.
- Sağlıklı doğmamızda, büyümemizde, ürememizde ve yaşamamızda gerekli olan (olmazsa olmaz); sıvıyağ ve doğal yiyeceklerde bulunan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağları doğallıkları bozulmadan tüketilmelidir.
- Doğal ve bozulmamış olan Omega-3 yağlarının gıdalarla alımı artırılmalı. Bütün işlenmiş ve hazır yiyeceklerde bulunan bozulmuş Omega-6 ve trans yağların tüketilmeleri bilinçli bir şekilde azaltılmalıdır.
- Yapılan bilimsel araştırmalar çok az yağ ya da yağsız gıdalarla beslenenlerde kolestrolün azalmadığını, aksine yükseldiğini göstermiştir. Çok az yağ yiyen ya da yağsız gıdalarla beslenenlerin de kilo veremedikleri gibi, aksine kilo aldıkları da görülmüştür. Sağlıklı yağlar; hayvansal katı yağlar, doğal tereyağı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, Omega -3, fındık ve keten tohumu yağlarıdır.
- Sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı kilomuzda kalarak dinç, hayat dolu ve enerjik yaşamak istiyorsak düşük glisemik indeksli karbonhidratları, bozulmamış yağları ve sağlıklı proteinleri tüketmemiz gerekir.
- Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutfakta doğal tereyağı ve sağlıklı sıvı yağlar tüketilmelidir.
- Doğal balık yağı Omega-3 ve kolestrol bütün hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.

güzel aslında

Yok canım daha doğurmadım ama son ay içindeyiz :) Tarihimiz yok henüz. ne zaman gelirse artık bekliyoruz. 2-3 hafta içinde gelir sanırım meleğimiz. İsmimiz henüz yok ama. Gerçi bir senecek olarak Güneş düşünüyoruz ama kayınvalideme bir türlü isim beğendiremiyoruz. Bakalım.

Yok annem daha doğurmadım :) ama kocaman bir göbekle dolanıyorum. daha var zamanımız. 58 kilo ile hamile kaldım 74 kiloyum şuan. artık kaç ile doğuma girerim bilemiyorum. kızımız büyüdükçe kilomuzda artar sanırım. hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…