Çok geçmiş olsun canım diyet yaparken insan güçten düşebiliyor iyileşme süreci belki ondan geç oluyortünaydın kızlar cidden şifayı kapmışım ben ağız burun akıyor hep.
sabah
1 adet mandalina
şimdi 1 kupa adaçayı
içine dilim limon attım
1çay kaşığı da bal ( bal'ın antibiyotik özelliği varmış ya)
çok doyurucu cnm suyu kaynat azıcık tuz at kır yumurtayı sarımsaklı yoğurt yap önce azıcık tabağn altına koy ardından pişen yumurtayı suyunu süzdürerek al yoğurdun üzerine koy kalan yoğurdu dök :)istersen yağda pul biber yak istrsen benm gibi yağsız olck şekilde azıcık salçayı su ile seyrelt pişir pul biber karabiber ekleŞu çılbiri yemek bu kismet olmadi
bu sene kurtulamadm cnm ben gripten diyet öncesi de oldumÇok geçmiş olsun canım diyet yaparken insan güçten düşebiliyor iyileşme süreci belki ondan geç oluyor
Sarmisakli yoğurdu çok severim ama yumurtayla nasıl olur kiçok doyurucu cnm suyu kaynat azıcık tuz at kır yumurtayı sarımsaklı yoğurt yap önce azıcık tabağn altına koy ardından pişen yumurtayı suyunu süzdürerek al yoğurdun üzerine koy kalan yoğurdu dök :)istersen yağda pul biber yak istrsen benm gibi yağsız olck şekilde azıcık salçayı su ile seyrelt pişir pul biber karabiber ekle
güzel oluyor canımSarmisakli yoğurdu çok severim ama yumurtayla nasıl olur ki
Yni 8 tane buklecik..olsun canımm okaaa salatadan sonraficans 2 parça değil cnm 1 parçanın yarısı :) mesela bu resimde 4 sıra var ya dört sıradakinin 1 adedinin de yarısı :)
Çok fena değildi canım. eşim gelene kadar kaldı 2 nöbet 1 mesaiSersumum nöbet nasıl gidiyor canım
Ayy çok gıcık biriiiBende son kilolarimi bu gece yemek yüzünden aldım yazin yatili misafirim vardi cok istahliydi gece saat 10 11 de cay isterdi yapardim kahvaltilik varsa yanina kek falan yerdi bende ona ayak uydurdum sabahta akşamdan kalan tavuklu pilav yada sebze yemekleri varsa onu yerdi
Off çok zor Allah yardım etsinBiz de dogal beslenmeciyiz ama soyle bi problemim var esim kilo akmaya calisio o yuzden surekli yiyo daha dgrusu zorla yiyo ben de zayiflamaya calisiorum her gunum iskence resmen
Çok yakınım değildi ama kendini fazlaca yakın hisseden rahat biriydi
Canım bazen aksine gündüz çok yemekten gece krizleri oluyor bende..Bünyesel herkesde farklı demek..Gündüz çok yediysem gece genelde acıkıyorumSagol cnm gece yemelrin acaba gun icinde yetersiz veya yanlis beslenmeden kaynaklaniyor olabilir mi o bende de vardi cnku inanilmaz derecede ama sanirim bir yildir yapmiorum bide gece lavoboya uyandgimda ac oluorum ama tutuorm kendimi sabaha ne kaldi diorum
Maşallah bütün antibiyotikli gıdaları almışsın..Kesin toparlarsın..Ben de bayılırım çılbıraöğle yemeği
sarımsaklı yoğurtlupulbiberli salçalı çılbır(1 yumurtadan)
bol ekşili zeytinyağlı karnıbahar haşlaması
Şu çılbiri yemek bu kismet olmadi
çok doyurucu cnm suyu kaynat azıcık tuz at kır yumurtayı sarımsaklı yoğurt yap önce azıcık tabağn altına koy ardından pişen yumurtayı suyunu süzdürerek al yoğurdun üzerine koy kalan yoğurdu dök :)istersen yağda pul biber yak istrsen benm gibi yağsız olck şekilde azıcık salçayı su ile seyrelt pişir pul biber karabiber ekle
Kızlar bu da benim tarifim...Karatay çılbırı tereyağlı..Sarmisakli yoğurdu çok severim ama yumurtayla nasıl olur ki
Sagol cnm gece yemelrin acaba gun icinde yetersiz veya yanlis beslenmeden kaynaklaniyor olabilir mi o bende de vardi cnku inanilmaz derecede ama sanirim bir yildir yapmiorum bide gece lavoboya uyandgimda ac oluorum ama tutuorm kendimi sabaha ne kaldi diorum
tünaydın kızlar cidden şifayı kapmışım ben ağız burun akıyor hep.
sabah
1 adet mandalina
şimdi 1 kupa adaçayı
içine dilim limon attım
1çay kaşığı da bal ( bal'ın antibiyotik özelliği varmış ya)
Bu akşam yemelerinin maalesef zararı cok
Resim olunca daha iyi anladım en kısa zamanda deneyeceğimYni 8 tane buklecik..olsun canımm okaaa salatadan sonra
Çok fena değildi canım. eşim gelene kadar kaldı 2 nöbet 1 mesai
Ayy çok gıcık biriii
Off çok zor Allah yardım etsin
Canım bazen aksine gündüz çok yemekten gece krizleri oluyor bende..Bünyesel herkesde farklı demek..Gündüz çok yediysem gece genelde acıkıyorum
Maşallah bütün antibiyotikli gıdaları almışsın..Kesin toparlarsın..Ben de bayılırım çılbıra
Kızlar bu da benim tarifim...Karatay çılbırı tereyağlı..
Eki Görüntüle 1920470 Eki Görüntüle 1920471
çılbır
malzemeler
istenildiği kadar yumurta
kaynamış sirkeli su
sarımsaklı yoğurt
tereyağ salça baharatlar
Yapılışı
tencerede du kaynatılır içine 2 çorba kaşığı kadar sirke de konur
kaynayan suya ne kadar yenilecekse yumurtalar sarısı dağıtılmadan kırılır
en fazla 1.5-2 dak.pişirilir
delikli kepçeyle süzülerek alınır(sarıları tam pişmemeli..daha güzel oluyor)
üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağında sotelenmiş salça
baharat dökülüp servis yapılır.. afiyet olsun..
Sizinki yöresel bir yemek sanırım..eminim o da güzeldir..Bu klasik çılbır canım..Nete yaz aşağı yukarı aynı tarifler çıkar..ama lezzetlidir tavsiye ederimResim olunca daha iyi anladım en kısa zamanda deneyeceğim
Bizim buralarda çılbiri daha farklı yapıyorlar normal sulu yemek gibi yapıp içine bulgur koyup öyle yumurta kiriyorlar o şekil yiyorlar yemedim ama böyle anlatiyorlar
Yni 8 tane buklecik..olsun canımm okaaa salatadan sonra
Çok fena değildi canım. eşim gelene kadar kaldı 2 nöbet 1 mesai
Ayy çok gıcık biriii
Off çok zor Allah yardım etsin
Canım bazen aksine gündüz çok yemekten gece krizleri oluyor bende..Bünyesel herkesde farklı demek..Gündüz çok yediysem gece genelde acıkıyorum
Maşallah bütün antibiyotikli gıdaları almışsın..Kesin toparlarsın..Ben de bayılırım çılbıra
Kızlar bu da benim tarifim...Karatay çılbırı tereyağlı..
Eki Görüntüle 1920470 Eki Görüntüle 1920471
çılbır
malzemeler
istenildiği kadar yumurta
kaynamış sirkeli su
sarımsaklı yoğurt
tereyağ salça baharatlar
Yapılışı
tencerede su kaynatılır içine 2 çorba kaşığı kadar sirke de konur
kaynayan suya ne kadar yenilecekse yumurtalar sarısı dağıtılmadan kırılır
en fazla 1.5-2 dak.pişirilir
delikli kepçeyle süzülerek alınır(sarıları tam pişmemeli..daha güzel oluyor)
üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağında sotelenmiş salça
baharat dökülüp servis yapılır.. afiyet olsun..
Deneyecem canimSizinki yöresel bir yemek sanırım..eminim o da güzeldir..Bu klasik çılbır canım..Nete yaz aşağı yukarı aynı tarifler çıkar..ama lezzetlidir tavsiye ederim
Teşekkür ederm cnm benimde annem çok yapardı ondan geçti alışkanlık :) diyette olmadıgm zaman bol yağ yakıyorm ama smdi diyette yim diye salçayı sulandirdim yağsızyazarhanim35 tirnaklarin icin gecmis olsun cnm:) bizimkiler de cok yapar cilbiri ben yogurdu da yumrtayi da cok severim ama asla o sekilde tuketemem nedense
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?