Aynen cnm bizimkiler de nefret eder kokusundan bnde izmirdeyken hic agzima vurmuodum ama smdi seviorumo tereyağı eritip de yediğim zaman sanki süt kokusu tenime siniyor ve sevmiyorum o kokuyu cnm anck çiğ olrk seviyorum ekmeğin üzerine sürüp şuan da diyette olduğum için imkanı olmayınca zeytinyağ tüketiyorum bende
Yooo hiç de fazla değil..Gayet de güzel..Afiyet olsunakşam yemeğim
çok gibi görünüyor ama kalorisiz hepsi
3 dilim ızgarada kızarmış soğan
3 tane ızgara mantar saplarıyla
1 kase sarımsaklı zeytinyağlı bol ekşili karnıbahar haşlaması
1 tane de köfte
Ayy ne lezzetli grunuo4 km yürüdümeve geldim duş ve sürpriiizzzz regl gelmiş...poff..neyse çarşamba nöbetime kadar azalır iyi oldu
bu da soda
Eki Görüntüle 1920548 sade sodam..ben içine elma, limon ne bulursam koyup öyle içiyorum...
Kalorisz ve doyurucu en azındanYooo hiç de fazla değil..Gayet de güzel..Afiyet olsun
Tereyağını erir erimez değilde hafif kavurursan tadi daha güzel olur ve enfes bide sicak ekmege surunce tadi çıkıyor zaten acıktım akşam akşamtereyağ tüketmiyorum cnm pişmiş olarak nedense eridiği zaman yediğimde çiğsi bir koku geliyor ama zeytinyağı tüketiyorum çnkü evdekiler gerçek zeytinyağ alıyor marketlerdekilerden değil o yüzden bir zarar görmüyorum
tünaydın kızlar cidden şifayı kapmışım ben ağız burun akıyor hep.
sabah
1 adet mandalina
şimdi 1 kupa adaçayı
içine dilim limon attım
1çay kaşığı da bal ( bal'ın antibiyotik özelliği varmış ya)
öğle yemeği
sarımsaklı yoğurtlupulbiberli salçalı çılbır(1 yumurtadan)
bol ekşili zeytinyağlı karnıbahar haşlaması
çok doyurucu cnm suyu kaynat azıcık tuz at kır yumurtayı sarımsaklı yoğurt yap önce azıcık tabağn altına koy ardından pişen yumurtayı suyunu süzdürerek al yoğurdun üzerine koy kalan yoğurdu dök :)istersen yağda pul biber yak istrsen benm gibi yağsız olck şekilde azıcık salçayı su ile seyrelt pişir pul biber karabiber ekle
Yni 8 tane buklecik..olsun canımm okaaa salatadan sonra
Çok fena değildi canım. eşim gelene kadar kaldı 2 nöbet 1 mesai
Ayy çok gıcık biriii
Off çok zor Allah yardım etsin
Canım bazen aksine gündüz çok yemekten gece krizleri oluyor bende..Bünyesel herkesde farklı demek..Gündüz çok yediysem gece genelde acıkıyorum
Maşallah bütün antibiyotikli gıdaları almışsın..Kesin toparlarsın..Ben de bayılırım çılbıra
Kızlar bu da benim tarifim...Karatay çılbırı tereyağlı..
Eki Görüntüle 1920470 Eki Görüntüle 1920471
çılbır
malzemeler
istenildiği kadar yumurta
kaynamış sirkeli su
sarımsaklı yoğurt
tereyağ salça baharatlar
Yapılışı
tencerede su kaynatılır içine 2 çorba kaşığı kadar sirke de konur
kaynayan suya ne kadar yenilecekse yumurtalar sarısı dağıtılmadan kırılır
en fazla 1.5-2 dak.pişirilir
delikli kepçeyle süzülerek alınır(sarıları tam pişmemeli..daha güzel oluyor)
üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağında sotelenmiş salça
baharat dökülüp servis yapılır.. afiyet olsun..
Tereyağını erir erimez değilde hafif kavurursan tadi daha güzel olur ve enfes bide sicak ekmege surunce tadi çıkıyor zaten acıktım akşam akşam
Ben kendim yapıyorum teyagini gönül rahatlığı ile yiyorumCok gecmis olsun canim
Nar ye bagisiklik sistemini guclendirir.
Benim de merak ettigim bir tatdi ama yaomadim daha once. Yarin sabah yaoacagim tarif cok iyi.oldu kizlar.
Sarimsakli yogurdu herseyde severim, bakalim.yumurtaya da yakistirabilecek miyim
Ya unan o tereyaginin yanik kokusu burnuma geldi su an, cok severim.
Bende hafif yakarim, hatta tereyagin hakikiligi yaninca altina biriken tortudan belli olurmus.
Ooo sen baya beceriksin cnm oyleyse masallahBen kendim yapıyorum teyagini gönül rahatlığı ile yiyorum
Masallah canim. Nasil yapiyorsun el kuvvetiyle mi ?Ben kendim yapıyorum teyagini gönül rahatlığı ile yiyorum
Yemek. Com dan balık çorbası tarifiyle çorba yaptım şahane oldu. Ben sarımsağını ve acısını bol koydum hastayım diye. Herşeye mırın kırın eden Çocuklar bile çok severek yediler. Balık seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Yaninda salata 2 kaşık pilav ve minik bir parça ızgara balık (normalde diyetteyim diye pilav yemiyorum ama eşim yaptığı için mecburen yedim üzülür yemeyince)
Şimdi İstanbuldayken Mısır çarşısından aldığım kış çayını içiyorum müthiş lezzetli. Ama sadece 300 gramlık 1 paket almışım. Keşke 5-10 paket alsaydım
Ahh canım o sıcak ekmeğe sürüp üzerine de azcık tuzlu toz kırmızı biber serpicen..yeme de yanında yatTereyağını erir erimez değilde hafif kavurursan tadi daha güzel olur ve enfes bide sicak ekmege surunce tadi çıkıyor zaten acıktım akşam akşam
Canım biz sarımsaklı olduğu için genelde öğlen yada akşam yemeği olarak yiyoruz..Tabii senin tercihin..Sabah için bira ağır olur..Cok gecmis olsun canim
Nar ye bagisiklik sistemini guclendirir.
Benim de merak ettigim bir tatdi ama yaomadim daha once. Yarin sabah yaoacagim tarif cok iyi.oldu kizlar.
Sarimsakli yogurdu herseyde severim, bakalim.yumurtaya da yakistirabilecek miyim
Ya unan o tereyaginin yanik kokusu burnuma geldi su an, cok severim.
Bende hafif yakarim, hatta tereyagin hakikiligi yaninca altina biriken tortudan belli olurmus.
Bayılırım bamyaya ama kızım ve eşim yemiyor..Ben de iş yerimde ve annemde yiyorum mecburBugun menum
Sabah
Yumurta peynir zeytin, 2 dilim ekmek
Ara turk kahveai
Oglen carsiya gidecektim kizi uyutup, axele ettim ve torkunun tam bugday buskuvisini yedim 1 paketten 2 tane eksik
Aksam
Bamya yemegi etli, 4-5 kasik pilav, mercimek corba. Ekmek yemedim iyiki yememisim, komsum harika bir kek o gonderdi, onu yedim bir dilim.
Maşallah ne lezzetli olur..Ben kendim yapıyorum teyagini gönül rahatlığı ile yiyorum
Ben çocukken 1 kere yedim balık çorbasını ..Eşim zaten balık yemez..Annemler hep balığı balık olarak tüketir..Bi ara kendime deniyeceğim..belki çaktırmadan eşime de kakalarımYemek. Com dan balık çorbası tarifiyle çorba yaptım şahane oldu. Ben sarımsağını ve acısını bol koydum hastayım diye. Herşeye mırın kırın eden Çocuklar bile çok severek yediler. Balık seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Yaninda salata 2 kaşık pilav ve minik bir parça ızgara balık (normalde diyetteyim diye pilav yemiyorum ama eşim yaptığı için mecburen yedim üzülür yemeyince)
Şimdi İstanbuldayken Mısır çarşısından aldığım kış çayını içiyorum müthiş lezzetli. Ama sadece 300 gramlık 1 paket almışım. Keşke 5-10 paket alsaydım
Kolay gelsin iyi derslerGunaydin guzeller nasilsiniz sabah kalktim peynirli tost ve yogurdumu yedim smdi okuldayim hem haftasonu derse griorum hemde veli toplantisi varmis bugun smdilik bnden bu ka:)
Ayran yayma makinem var caanim ailecek ayran ve yogurda çok duskunuz haftalık 10 kilo süt alıyorum yarısını yoğurt yapıyorum yarısını ayran bu arada tereyagimizi da yiyoruz kahvaltıda bazı yemeklere de kullaniyorumMasallah canim. Nasil yapiyorsun el kuvvetiyle mi ?
Ben balığın ızgara ve kızartması dışında pek sevmem çorbaya da hiç icemem herhaldeYemek. Com dan balık çorbası tarifiyle çorba yaptım şahane oldu. Ben sarımsağını ve acısını bol koydum hastayım diye. Herşeye mırın kırın eden Çocuklar bile çok severek yediler. Balık seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Tesekkur ederim canım aslında ihtiyactanda kaynaklanıyor hazır gıdaların durumu malum ben salcami pulbiberimi turşu ekmek ne bileyim kuru naneme çokelek hosaflik kuru meyvelere kadar kendim yaparım bilmedigimi de bildigim temiz yerlere yaptiriyorumOoo sen baya beceriksin cnm oyleyse masallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?