- 31 Ağustos 2012
- 22.208
- 35.435
- 798
canım ben de senin gibiydim.
sır küpü
41 yaşıma geldim .
ama çok şükür 23-24 yaşında sır küpü olayından kurtardım kendimi.
pek arkadaşlık kurmuyordum. kimseye ihtiyacım yok diye düşünüyordum.
çok önyargılıydım. çok fazla kalıplarım vardı. onların dışına çıkmazdım.
ama arkadaşım yoktu. mutlu değildim. genellikle suratım asıktı.
eliştiri aldım bu konuda. kardeşim eleştiriyordu en çok. onun arkadaşları vardı. dolaşırdı. gezerdi. anlatırdı , paylaşırdı.
bi gün ona takıldım. ve hayatım değişti. zincirlerimi kırdım.
daha mutluyum . daha iyiyim. daha huzurluyum.
Ben de kendimi çok anlatan duygularımı paylaşan biri değildim. Arkadaşlarıma ise hiç düşkün degildimay ben tutamam valla canım yaa güvendiğim arkadaşlarıma, birde burda sizlere anlatıyorum, insan paylaştıkça rahatlıyor
ne bileyim karakter tabi belki sende böyle rahat ediyorsun
canım yolla. zaten kısa dönem oluyor .Benim kısımda yeni dönem okullar açıldığında 3 yaş 8 aylık oluyor. Si yan m ektebine gönderip göndermemesi konusunda kararsızım.
Yakınımızdaki camide de var, cami deki kuran kursu hic ama danisacagim.
Şimdi o kadar güzel şiirler şarkılar hemen öğreniyor ki, duaları da artık öğrenebilir diyorum. Yazın araştırma yapacağım bakalım.
Aman her zamanki şeyler be canımcım geçti gitti benim çok uzun sürmez arada böyle gelip gittiği olur, rahatsızlığımla ilgili, bu ay saçma sapan adet gördüm daha doğrusu göremedim, bu kistim rezervleri azaltıyor ya erken menopoza sebep olabiliyormuş ona canım sıkıldı doktora gideceğim inşallah haftasonu, napalım rabbimin takdiri ama 28 yaşında menopoz ihtimali üzdü beni birazcanim yulaf kepegi kullaniyorum ezmesi degil jepegi un gbi bir yumurtaya 1 kasik veya iki kasik koy cirp guzelce ustune de teflon tayava koy azcik yagla ben peceteye siliyorum yagini snra da arkdli onlu pisir eger krep gbi olsun diorsan sutt de koyablirsin
tarifi yukarida yazim.kuzu
Bizim evde de esim cok kek seviyor hergun sabah kahvaltisinda yiyor ondan yaptim bnde mutlaka bulunuyor evde cnim
insallah cnim dualarimiz seninle insallah hayirlisiyla atanirsin
hayirdir cnim neden bozuktu moralin hayrilsun insallah
canım ben de senin gibiydim.
sır küpü
41 yaşıma geldim .
ama çok şükür 23-24 yaşında sır küpü olayından kurtardım kendimi.
pek arkadaşlık kurmuyordum. kimseye ihtiyacım yok diye düşünüyordum.
çok önyargılıydım. çok fazla kalıplarım vardı. onların dışına çıkmazdım.
ama arkadaşım yoktu. mutlu değildim. genellikle suratım asıktı.
eliştiri aldım bu konuda. kardeşim eleştiriyordu en çok. onun arkadaşları vardı. dolaşırdı. gezerdi. anlatırdı , paylaşırdı.
bi gün ona takıldım. ve hayatım değişti. zincirlerimi kırdım.
daha mutluyum . daha iyiyim. daha huzurluyum.
Çok mutluyum diyemem ama kafam rahat. İnsanlara güvenmiyorum nedense. Herkes birbirinin arkasından atıp tutuyor. Çok yakın arkadaşlarımla paylaşırım tabii ki ama dediğim gibi konu komşu, iş arkadaşı vs günlük maskemle irtibattayımdır. Burda bile derdim şu demem, sanal ortam ama öyle. Alışkanlık galiba. Eskiden çok kitap okurdum, Cemil Meriç hayranıyım, insanlardan kitaplara kaçtım minvalinde yaşayan biri, ben de öyle olmak istedim. Sonra çocuklar doğdu kitaplar raflarda kaldı. Öyle işte...ay ben tutamam valla canım yaa güvendiğim arkadaşlarıma, birde burda sizlere anlatıyorum, insan paylaştıkça rahatlıyor
ne bileyim karakter tabi belki sende böyle rahat ediyorsun
23 nisanda bayraklı tişört alıp, bayraklı pasta kestiler bizimkiler sadece. Veliler yoktu.bizim 23 nisan gösterisi vardı çok güzel oldu
Çok gurur duydum inan sende öyle olacaksın
anneler gününde pikniğimiz vardı bizim hava şartları yüzzünden iptal oldu
yarın akşaüstü bir program var bildireceğiz dediler bakalım
Canim çok sukur çocuğun var, yeniden olması için büyük bir engel yok.Aman her zamanki şeyler be canımcım geçti gitti benim çok uzun sürmez arada böyle gelip gittiği olur, rahatsızlığımla ilgili, bu ay saçma sapan adet gördüm daha doğrusu göremedim, bu kistim rezervleri azaltıyor ya erken menopoza sebep olabiliyormuş ona canım sıkıldı doktora gideceğim inşallah haftasonu, napalım rabbimin takdiri ama 28 yaşında menopoz ihtimali üzdü beni biraz
Ay kuzum benim maşallah, bunlar çok güzel günler rabbim evlatlarımızı hayırlı sağlıklı evlat etsin acılarını bize göstermesin inşallah, dünyadaki en güzel şey heralde anne olmak, rabbim isteyenlere de tattırsın inşallah23 nisanda bayraklı tişört alıp, bayraklı pasta kestiler bizimkiler sadece. Veliler yoktu.
Anneler günü için de otelde kahvaltı yapacağız, ardından gösterisi olacak.
4 luk şiir ezberlenmiş, şair de annem benim bitanem kısmı var, onu çoğunlukla şaşırıp babam benim bitanem diye okuyorumarım gösteride de şaşırıp beni rezil etmez orada
Tutulu etekle, abdi kostümü var bir de.
İnşallah canım, Adanaya gideceğim tüp bebek için inşallah eşim bir gelsin de yoluna koymak lazım plan yapmak lazım, rezervleri bitirmeden harekete geçelim inşallahCanim çok sukur çocuğun var, yeniden olması için büyük bir engel yok.
Dr a git bakalım, erken menopoz tedavisi var, ailen de yoksa çok sıkıntı etme bence, iris oluyor çoğunlukla erken menepoz.
AminAy kuzum benim maşallah, bunlar çok güzel günler rabbim evlatlarımızı hayırlı sağlıklı evlat etsin acılarını bize göstermesin inşallah, dünyadaki en güzel şey heralde anne olmak, rabbim isteyenlere de tattırsın inşallah
canım hemen git doktoruna. tüp bebek diyordun başla tedaviyeAman her zamanki şeyler be canımcım geçti gitti benim çok uzun sürmez arada böyle gelip gittiği olur, rahatsızlığımla ilgili, bu ay saçma sapan adet gördüm daha doğrusu göremedim, bu kistim rezervleri azaltıyor ya erken menopoza sebep olabiliyormuş ona canım sıkıldı doktora gideceğim inşallah haftasonu, napalım rabbimin takdiri ama 28 yaşında menopoz ihtimali üzdü beni biraz
Canım benimde bu ay öyle oldu leke leke tuhaf bir regl dönemiydi ve normalde 5-7 gün arası sürer 3. gün kesildi, nasip bakalım inşallah olmaz böyle bir durumcanım hemen git doktoruna. tüp bebek diyordun başla tedaviye
iş yerinde arkadaşımız 22 yaşında girdi menepoza. tedavi oldu . kortizon aldı ama adet göremedi.
hiç çocuğu yoktu. yeni evliydi. eşi boşadı kadını. çok seviyordu , ölüyordu karısı için güya.
arkadaşımız 3 ay adet görmemiş . ve doktora geç kalmıştı. hemen gitmemiş doktora
canım git .Canım benimde bu ay öyle oldu leke leke tuhaf bir regl dönemiydi ve normalde 5-7 gün arası sürer 3. gün kesildi, nasip bakalım inşallah olmaz böyle bir durum
kolay gelsin, ben de sabah bugün giyeceklerimi ütüleyiverdim hemen. çok ütü yapmam lazım ama vakit bulamadım.tamam ama kahvaltı hiç yok öğlen sadece yoğurt var bu şekilde olursa vucut kendini savunmaya aldığını düşünüyorum benim yediklerim çok olduğu için değilde gereksiz saçma sapan kalori aldığım için kendime kızıyorum şimdi şekersiz bir türk kahvemi içip çocuklar kalkana kadar ütü yapacam onlarla beraber kahvaltı yaparım
canım . kahvaltı yapınca kan şekerin mi düşüyor . noluyor . ilk kez duyuyorum senin gibi birini.kolay gelsin, ben de sabah bugün giyeceklerimi ütüleyiverdim hemen. çok ütü yapmam lazım ama vakit bulamadım.
öğlen yulaflı yoğurt (300 gr-iki bardak) ve meyve yemiştim. sağlıklı beslenmek isteyenlerin çok tercih ettiği bir öğün.
önceki gün akşam da 3 hamburgerlik köfte yemiştim . yanında bol salata ile.
ben zaten her zaman günde iki öğün yemek yiyorum. birisinde tüm gün yetecek büyük bir öğün olarak yiyorum, birisinde hafif yiyorum. yeme düzenim bu şekilde.
yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı besleniyorum. yeterli vitamin, mineral, protein, yağ alımıma dikkat ediyorum.
hiçbir zaman kahvaltı yapmıyorum zaten. kahvaltı yapınca kan şekerimle ilgili problem yaşıyorum. A aaadddaaa da benim gibi. inan yaşamayan bilemez.
o zaman tabi yapma canım . sen öyle iyi hissediyorsan öyle yap tabi.evet, reaktif hipoglisemi. kahvaltı yapınca kan şekerim aşırı düşüyor. kahvaltıdan 20-30 dakika sonra elim ayağım titriyor. tüm gün sürüyor. şeker bir kere düşmüş, yesem de doymuş hissemiyorum.
ara öğünler de aynı şekilde bana hiç yaramıyor.
geçen sene gene sizinleyken iki defa 2-3 hafta boyunca kahvaltı yapıp, kahvaltıya geçmeyi denedim. çok kötü oldum. bir gün, iki gün, artık 15 günde de vücut alışmayınca vazgeçtim.
Amin canım inşallah, teşekkür ederim duan için, rabbim seninkilerinde iyi günlerini göstersin inşallah sanacanım git .
benim de bi dönem stresten 1 güne olup bitiyordu
doktor menopozdan şüphelendi. ama sonraki ay geçti gitti.
eşim işten ayrılmıştı. çok üzülmüştüm.
sanıyorum 2 kez oldu bu.
bir de evleneceğim zaman çok strese girdim. o aylarda 1 günde olup bitiyordu.
doktoru aradım. kontrole çağırdı. dedim ki 3 gün sonra düğünüm var .
o zaman evlenir evlenmez çocuk yap . büyük ihtimal menopoza giriyorsun dedi. 26 yaşındaydım.
neyse evlendikten sonra geçti. eşime söyleyince . ohoooo sen ona bakma dedi. çocuk istemedi ilk 2 yıl.
3. yıl biterken ilk çocuğumuz doğdu.
ne zaman istediysek Rabbim verdi. bekletmedi elhamdülillah. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah . Allah evlatla sınamasın inşallah.
inşallah sen de tekrar kucaklarsın bebiş ya da bebişlerini. Amin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?