Ne güzel çocukların ne yapsan yiyorlar. Maşallah. Benimkiler mızmız, hiçbir şey beğenmezler, yaptığım çoğu şeyin tadına bile bakmazlar.dün aksam köfteli patates yemegi yaptim. hepsi yendi .
tavuk but var. dun almistim. onunla bi sey yaparim. haslayip suyuna pilav da olabilir.
corba yapmiyorum kac gundur.
corba da yapmam lazim
aksam esim sut getirdi.
yogurt mayaladim
sabah kaldirdim
adaaa sebzeler geldi mi
Ayn cnm nisani düzenli yapayım bakalım ne olacakevet aksami da birakablirim ama cok acikiuorum canim tatli krizi oluyor sutle telafi ediorum az gecsin olmayacak i sallah
Evet canim bak sende farketmissin duzenli karatay yao gerek yok sasirtmaya ya da ac kalmaya aclik orucu yapanlar genelde hastaligi olanlar arinmak isteyenler vs sen ac kalmadan git insallah
Evet cnm hepimizin hatasi ayniydi hemen bir sorun oldugunda yalnizlik aninda yemeklere sariliyoruz sonrasi daha da mutsuzluk
Bnde bu hafta cok cok zor gecti duzen oturtmak agmiza biseyler atmamak vss ama tuttum kendimi aglayacak gbi oldum ama tuttum bikac cikolata attim agzima kek hamuru yedim azcik gecti
Ne güzel arkadaşın gelicek demek ohh sohbet muhabbet koyudur buradan mi arkadasinKizlar bnde yazayim menuyi sabah
1 dilim ekmek
1 dilim peynir
1 yumurta
Domayes salatalik
5 zeytin
Ara
Yarim paket etiform
Bir bardak ayran
Oglen
8 kasik nohutlu salata 1 bardak ayran
Ara
10 badem ve beyazcay
Aksam
Ton balikli salata 1 dilim ekmek ve 3 kasik yogurt birazdan arkadasim gelecek bizde kalacak kek yaptim sadece kek hamurundan biraz oarmakladim pisman oldum am napim cnm regl gelecek zor tutuyorum
Super görünüyor ellerine sağlık
Afiyet olsun bende çaya devamsabah 9 da az sütlü gerisi su kahve
lahanalı omlet pişiyor.
yaninda tursu .
canim oyle istiyor.
cay demledim. icmeye başladım bile.
Bende kıza ozel tabak yaptım açık büfe gibi simit aldım yarısını verdim cay verdim kendini özel hissetsin diye hoşuna gitti h.içi alalacele yiyip çıkıyorcocuklara patates sosis ile omlet yaptim. yanina salatalik. yediler
Günaydın cnmhava güneşli ama soguk. simdilik plan yapmadim. ediz odev yapmaya basladi.
oyin da oynayacaklar bugün.
biz o ara kızımla markete gideriz belki.
Cnm haklisin yemeyen çocuk aileyi bezdiriyor kızım doğduğundan 8 yaşına kadar aşırı istahdizdi psikolojim berbatti birde cevre faktörler bu çocuğa yemek vermiyomusinuz diyenler bende hergun ne yiyecek bu çocuk diye sağlıklı şeyler hazirlaya hazirlaya bir olurdum sonuç hüsran tabi eczaneden balık yaglarimi almadim vitamin iştah acicilar hic biri ise yaramadı ilkokula başladı istahida yavaş tavas açılmaya başladı düzenli beslenme koyduğum için arkadaslarinida gore gore yemeye başladı 3.sınıfta kilo almaya başladı şuan yeme diye kiziyorum :))) obez olcan diyorum boyu 150 kilo 48.5 demem o ki hic yıpratma kendini yediğini yer yemediği için ısrarcı olma sabah çorba seviyorlarsa ver içine az tereyağ peynir vs.gizli bir şekilde eklersin , ikincide sıkıntı cekmedim iştahlı çok şükür dolabı kendi açıp yiyeceği istediği ne varsa alıp yiyor maşallah hatta ık sık yemesine kiziyorum gün içinde dun ekmeğine cokokrem surdu surdu yedi yeter da sabah yersin dişin çürür dedim aldım Allahtan benim dediklerimi ikiletmiyorNe güzel çocukların ne yapsan yiyorlar. Maşallah. Benimkiler mızmız, hiçbir şey beğenmezler, yaptığım çoğu şeyin tadına bile bakmazlar.
Patatesli köfte yemeği yemezler mesela, patatesli omlet yapmışsın onu yemezler, kısır hiçbir şekilde yemezler.. yaptığın şeyleri hep düşünürüm ben sen yazdıkça, bizimkiler çoğunu yemez.
Bu sabah patates kızartması istediler tatil sabahı diye kırmadım. Ama öncesinde krep yiyin dedim, açık süt ve köy yumurtası ile yaptığım için biraz sağlıklı birşeyler yesinler istedim. Onu da içine çikolata sürmeden yemiyorlar. Off... bu konuda çok muzdaribim.
Biz küçükken hiç böyle değildik. Benim yemediğim tek şey pırasa idi, onun dışında annem ne pişirse yerdim. Tabii belli bir yaştan öncesini hatırlamıyorum anneme sormak lazım:) ama galiba biz hatalıyız, eşim ve ben yani. Alternatif sunduğumuz için böyle. Ben hatırlıyorum sofraya oturduğumuzda babam dünden kalan bayat ekmeği dörde bölerdi (4 kişiydik) herkese paylaştırırdı ve yerdik. Ondan sonra taze ekmeğe geçilirdi. Şimdi bayat ekmek yemiyor çocuklar. Artık mutfaktan çok koptum hele diyete başladığımdan beri. Kek börek vs hiç beğenip yiyen yok, e bana kalıyor sonra. Ha bak geçen hafta sigara böreği kızarttım bir kısmı peynirli bir kısmı kıymalı. Bir lokma bile yemedi çocuklar. Eşim yer yemek seçmez ama ben yıldım...
Evet çocuklar genel olarak ilkokulda kilo almaya başlıyor onu ben de fark ettim. O da iyi değil tabii:)) ortası olsun :))Ayn cnm nisani düzenli yapayım bakalım ne olacak
Ne güzel arkadaşın gelicek demek ohh sohbet muhabbet koyudur buradan mi arkadasin
Kek hamurunu bizim çocuklarda çok seviyor
Super görünüyor ellerine sağlık
Afiyet olsun bende çaya devam
Bende kıza ozel tabak yaptım açık büfe gibi simit aldım yarısını verdim cay verdim kendini özel hissetsin diye hoşuna gitti h.içi alalacele yiyip çıkıyor
Günaydın cnm
Bende kahvaltı öncesi tek yurudum geldim kizcem uyanikti kızımı izliyordu oğlum ve babası uyurken gittim geldim yarim saat sonra kahvaltı
Cnm haklisin yemeyen çocuk aileyi bezdiriyor kızım doğduğundan 8 yaşına kadar aşırı istahdizdi psikolojim berbatti birde cevre faktörler bu çocuğa yemek vermiyomusinuz diyenler bende hergun ne yiyecek bu çocuk diye sağlıklı şeyler hazirlaya hazirlaya bir olurdum sonuç hüsran tabi eczaneden balık yaglarimi almadim vitamin iştah acicilar hic biri ise yaramadı ilkokula başladı istahida yavaş tavas açılmaya başladı düzenli beslenme koyduğum için arkadaslarinida gore gore yemeye başladı 3.sınıfta kilo almaya başladı şuan yeme diye kiziyorum :))) obez olcan diyorum boyu 150 kilo 48.5 demem o ki hic yıpratma kendini yediğini yer yemediği için ısrarcı olma sabah çorba seviyorlarsa ver içine az tereyağ peynir vs.gizli bir şekilde eklersin , ikincide sıkıntı cekmedim iştahlı çok şükür dolabı kendi açıp yiyeceği istediği ne varsa alıp yiyor maşallah hatta ık sık yemesine kiziyorum gün içinde dun ekmeğine cokokrem surdu surdu yedi yeter da sabah yersin dişin çürür dedim aldım Allahtan benim dediklerimi ikiletmiyor
Neyse uzun uzun yazdım okula başlayınca açılıyor iştah inşallah senin kizcelerde öyle olur
Kilo benim için hiç önemli değil. Ama sağlıklı beslendiklerini düşünmüyorum evde. Okulda utanma belası yiyorlar diye biliyorum öğretmenin zoruyla. Ama sormuyorum da. Böyle bileyim ben:)ben de buyuk oglana cok vitamin aldim bebekken. balik yagi cok tuketti.
ama istah hic acilmadi.
onemli olan saglik .
zayif olsun , canı içinde olsun: der benim kayinvalide .
Depresiften iştahtan kesilsek de bir işe yarasa barisabah:
filtre kahve, türk kahvesi (bir kaç fincan)
yeşil elma( büyük)
havuç (büyük)
peynir (80 gr)
zeytin (10-12 tane)
öğlen:
yoğurt (büyük kase)
yulaf kepeği (1,5 kaşık)
çavdar unu (1,5 kaşık)
pul biber (1,5 kaşık)
zeytin (20-25 tane)
havuç (2 tane büyük)
salatalık (2 tane küçük)
süt (2 bardak)
filtre kahve
akşam yemeği yemiyorum bugün. çay da yapmak gelmedi içimden. biraz depresifim.
benimki bi öyle bi böyle canım.Depresiften iştahtan kesilsek de bir işe yarasa bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?