Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

kahvaltiyi yarim saat''' 1 saat sonra yaparim. canim bir sey istemiyor. cocuklarin tabakta kalan omletinden yedim az. kesti beni.

hava güneşli ama soguk. simdilik plan yapmadim. ediz odev yapmaya basladi.
oyin da oynayacaklar bugün.
biz o ara kızımla markete gideriz belki.

dün aksam köfteli patates yemegi yaptim. hepsi yendi .
tavuk but var. dun almistim. onunla bi sey yaparim. haslayip suyuna pilav da olabilir.
corba yapmiyorum kac gundur.
corba da yapmam lazim

aksam esim sut getirdi.
yogurt mayaladim
sabah kaldirdim

adaaa sebzeler geldi mi

Ne güzel çocukların ne yapsan yiyorlar. Maşallah. Benimkiler mızmız, hiçbir şey beğenmezler, yaptığım çoğu şeyin tadına bile bakmazlar.
Patatesli köfte yemeği yemezler mesela, patatesli omlet yapmışsın onu yemezler, kısır hiçbir şekilde yemezler.. yaptığın şeyleri hep düşünürüm ben sen yazdıkça, bizimkiler çoğunu yemez.
Bu sabah patates kızartması istediler tatil sabahı diye kırmadım. Ama öncesinde krep yiyin dedim, açık süt ve köy yumurtası ile yaptığım için biraz sağlıklı birşeyler yesinler istedim. Onu da içine çikolata sürmeden yemiyorlar. Off... bu konuda çok muzdaribim.

Biz küçükken hiç böyle değildik. Benim yemediğim tek şey pırasa idi, onun dışında annem ne pişirse yerdim. Tabii belli bir yaştan öncesini hatırlamıyorum anneme sormak lazım:) ama galiba biz hatalıyız, eşim ve ben yani. Alternatif sunduğumuz için böyle. Ben hatırlıyorum sofraya oturduğumuzda babam dünden kalan bayat ekmeği dörde bölerdi (4 kişiydik) herkese paylaştırırdı ve yerdik. Ondan sonra taze ekmeğe geçilirdi. Şimdi bayat ekmek yemiyor çocuklar. Artık mutfaktan çok koptum hele diyete başladığımdan beri. Kek börek vs hiç beğenip yiyen yok, e bana kalıyor sonra. Ha bak geçen hafta sigara böreği kızarttım bir kısmı peynirli bir kısmı kıymalı. Bir lokma bile yemedi çocuklar. Eşim yer yemek seçmez ama ben yıldım...

Ayn cnm nisani düzenli yapayım bakalım ne olacak
Ne güzel arkadaşın gelicek demek ohh sohbet muhabbet koyudur buradan mi arkadasin
Kek hamurunu bizim çocuklarda çok seviyor
Super görünüyor ellerine sağlık
sabah 9 da az sütlü gerisi su kahve

lahanalı omlet pişiyor.
yaninda tursu .
canim oyle istiyor.
cay demledim. icmeye başladım bile.
Afiyet olsun bende çaya devam
cocuklara patates sosis ile omlet yaptim. yanina salatalik. yediler
Bende kıza ozel tabak yaptım açık büfe gibi simit aldım yarısını verdim cay verdim kendini özel hissetsin diye hoşuna gitti h.içi alalacele yiyip çıkıyor
hava güneşli ama soguk. simdilik plan yapmadim. ediz odev yapmaya basladi.
oyin da oynayacaklar bugün.
biz o ara kızımla markete gideriz belki.
Günaydın cnm
Bende kahvaltı öncesi tek yurudum geldim kizcem uyanikti kızımı izliyordu oğlum ve babası uyurken gittim geldim yarim saat sonra kahvaltı
Cnm haklisin yemeyen çocuk aileyi bezdiriyor kızım doğduğundan 8 yaşına kadar aşırı istahdizdi psikolojim berbatti birde cevre faktörler bu çocuğa yemek vermiyomusinuz diyenler bende hergun ne yiyecek bu çocuk diye sağlıklı şeyler hazirlaya hazirlaya bir olurdum sonuç hüsran tabi eczaneden balık yaglarimi almadim vitamin iştah acicilar hic biri ise yaramadı ilkokula başladı istahida yavaş tavas açılmaya başladı düzenli beslenme koyduğum için arkadaslarinida gore gore yemeye başladı 3.sınıfta kilo almaya başladı şuan yeme diye kiziyorum :))) obez olcan diyorum boyu 150 kilo 48.5 demem o ki hic yıpratma kendini yediğini yer yemediği için ısrarcı olma sabah çorba seviyorlarsa ver içine az tereyağ peynir vs.gizli bir şekilde eklersin , ikincide sıkıntı cekmedim iştahlı çok şükür dolabı kendi açıp yiyeceği istediği ne varsa alıp yiyor maşallah hatta ık sık yemesine kiziyorum gün içinde dun ekmeğine cokokrem surdu surdu yedi yeter da sabah yersin dişin çürür dedim aldım Allahtan benim dediklerimi ikiletmiyor
Neyse uzun uzun yazdım okula başlayınca açılıyor iştah inşallah senin kizcelerde öyle olur

Günaydın kızlar soğuk ve rüzgarlı bir İstanbul sabahı var tam çamaşır yikamalik :) yikadim formalari asicam simdi

2 yumurtalı biberli yumurta,20 grpeynir,5-6zeytin,salatalik çeyrek, 1 ince lavaş tabak kadar, yeşillik, kuruyemiş sos kasesiyle cay,çay,cay ohh ya mis gibi kahvaltı gibisi yok
Sabah yarim saat yürüyüş,su

Evet çocuklar genel olarak ilkokulda kilo almaya başlıyor onu ben de fark ettim. O da iyi değil tabii:)) ortası olsun :))
Hani bir söz vardır marifet iltifata tabi diye, beğenilmeyince benim de içimden bir şey yapmak gelmiyor. Kendime göre yapıyorum yiyorum.

tünaydın kızlar :)
bugün yine kahvaltılı toplantı vardı gömdüm klasik güzel bir kahvaltı yaptım öğlen yemeğine çıkmadım haliyle su içiyorum şimdi iş çıkışım 4.30 çıkmadan 1 türk kahvesi içicem sonra alışverişe çıkıcam zaten :)

Aksam 17.30
Küçük bir tabak y.mercimek yemeği,yarim kase ayranasi,,küçük bir kase bol yeşillikli kısır , yarim avuç çekirdek, akabinde cay,cay,cay

hayal_hatun canım.
yemeyen zor .
ilk cocuk oyleydi . ilk okuldan sonra duzeldi. sonraki cocuklar öyle iştajsız değil şükür.
ama köfteli patates yamagini de sevmiyirlarsa zor gercekten
cok alyernatif yaparsan öyle oluyorlar.
bizim ediz kırmızı mercimek ve bulgur hariç bakliyat yemez. digerleri hepsini yer.
sebzeyi bi kızım yer.
büyük taze fasülyeyi cok sever bi
ben de corbalara katarım sebze. kandırırım napayım.
kabaklı mercimek corbası harika oluyor. dereotlu.

canını sıkma .ama yorucu . kafa yorgunluğu istahsız cocuk.
cok kafana takma.
pankek krep vs. benim cocuklar da sarellee li sever

cok tüketmemeleri için biraz seker atarım hamura
hafif sekerli olunca sarelleé de az suruyorsun. sarellee cok sürersen içini bayıyor o zaman.
bugun gofrt yaptim vaffle mak. ile
süt kaymagı . 2 yumjrta . 1 bardak nisasta. 1 bardak un. seker tuz.
kab. tozu. vanilya
ince döktüm. uzun beklettim. kıtır gofrte oldu.
en azindan aburcuburdan az daha az yenir dedim ama yine de aburcubur yediler.
aksam dizimiz var.
kalk gidelim
mısır patlatacagim
fistik var.

kendim de yine atistirdim hep . bitter. fıstik vs.
lahana ' 2 elma ' hardal' yogurt ile koca tabak salata yaptim. yedim
tavuk suyuna pilav yaptim. 2 kasik yedim. tadina baktim. hosuma gidince bir kac kez daha baktim

cok fazla sut kaymagı birikince
biskuvi .kakao.findik. kaymak ile yogurup toplar yaptim. kakao cok koyuyorum. o nedenle baya cikolata gibi oluyir.
yine bir nebze ev yapimi sayilir. icinde bolca biskivi var ama neyse.

kahve iciyorum simdi
git gel mutfakta atistirdim
bi ara markete gittim ipekle
buz gibi esiyordu. guneş vardı oysa.
kivi aldim .eve gelince 1 tane yedim hemen .
cocuklara 3 portakal 1 limon sıktım içirdim. büyük 3 saat okulun bahcesinde maç yaptı. umarım hasta olmazlar. şort giymek için ısrar evdiyorlar bu havada.

bugün ediz in cantası cok kabarıkti . fermuarı actim. icinden montu cıktı.
dün okuldan gelirken mont giymemiş. cantaya tıkmış.
hava gercekten soguk
gece eksi 1 ' sıfır.
gündüz 5' 6 derece .

filtre kahve yaptim iciyoru.. sodali sulu icecek de yaparim . baska bi sey icmem sanirim.
su hic icmedigimi farkettim. yarim bardak ipek in bardakta kalmisti onu ictim az once. hic icmesem aramam. suyu evde unutuyorum. iş yerinde suyum matarada . önümde.
yapacak iş de cok olmayinca iciyorum. ama evde no !!!!

ben de buyuk oglana cok vitamin aldim bebekken. balik yagi cok tuketti.
ama istah hic acilmadi.
onemli olan saglik .
zayif olsun , canı içinde olsun: der benim kayinvalide .

Menüm:

Kahvaltı 10.30
2 kaşık bulgurla kısır

Ara 12.00
1 çay bardağı neskafe
1 avuçtan az leblebi
10 tane kuru üzüm

13.00
Şekersiz kahve

15.30
3 kaşık bulgurla kısır
1 kivi

18.00
Kurutulmuş yeşil fasülye kavurması (1 tabaktan az)
Yoğurt
Yarım paket form bisküvi (şu tahta gibi olanlardan)

Şimdi de çay içiyorum. Demlerken kabuk tarçın attım güzel oluyor.

ben de buyuk oglana cok vitamin aldim bebekken. balik yagi cok tuketti.
ama istah hic acilmadi.
onemli olan saglik .
zayif olsun , canı içinde olsun: der benim kayinvalide .
Kilo benim için hiç önemli değil. Ama sağlıklı beslendiklerini düşünmüyorum evde. Okulda utanma belası yiyorlar diye biliyorum öğretmenin zoruyla. Ama sormuyorum da. Böyle bileyim ben:)

sabah:
filtre kahve, türk kahvesi (bir kaç fincan)
yeşil elma( büyük)
havuç (büyük)
peynir (80 gr)
zeytin (10-12 tane)

öğlen:
yoğurt (büyük kase)
yulaf kepeği (1,5 kaşık)
çavdar unu (1,5 kaşık)
pul biber (1,5 kaşık)
zeytin (20-25 tane)
havuç (2 tane büyük)
salatalık (2 tane küçük)
süt (2 bardak)
filtre kahve

akşam yemeği yemiyorum bugün. çay da yapmak gelmedi içimden. biraz depresifim.

Depresiften iştahtan kesilsek de bir işe yarasa bari

Depresiften iştahtan kesilsek de bir işe yarasa bari
benimki bi öyle bi böyle canım.

şuan içimden su içmek bile gelmiyor

gündüz ve akşam yeme isteğim vardı. ama aslında canımın istediği bir şey yoktu. bir ara çekirdek ve çerez istedi canım. almadım. yemedim. havuç yedim, salatalık yedim, elma yedim. kendimi oyaladım.

tüketmek istemediğim yiyecekleri evde bulundurmuyorum. canım isteyince de gidip almıyorum. başka zaman yerim diyorum. bir bozarsam ipin ucu kaçar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…