Elimin çok yavaş olduğunu düşünmüyorum. Yani senin gibi “çok hızlıyım” gibi bir iddiam yok ama yavaş da değilim.katılıyorum . çamaşır sık sık yıkanan bi şey . ben de git gel yaptıkça topluyorum . kullanılmayan odaya seriyorum . ya da banyo full yanıyor . orada kalörifer üstüne , duşakabin kenarına. akşam asıyorum sabah alıyorum . banyo aşırı sıcak bizim sitede. kapatılması yasak ve son gaz yakma zorunluluğu var . ortak gider . buna rağmen petek 65 tl kadar y akıyor .her petek için ayrı ayrı fiyat çizelgesi geliyor .
ben de bulaşıkları hemen tıkıyorum makinaya . tezgah üstünde ben de sevmem . elime geçtikçe hemen atarım makinaya . ama illa kalıyor bi şeyler evde olduğum günlerde. sık sık bi şeyler hazırlanıyor çünkü. ondan
sen de makinaya tık . sık sık çalıştır .
kahvaltı hazırlamam yarım saat . ya da 2-3 çeşit yemek . sanıyorum tecrube ya da bende hep olan panik havası . el hızlılığı.
çayı demlemek için hemen ketlee açarım . su ısıtıcısı yani. yanlış yazmış olabilirim
çayı demlemek 2-3 dk sürer
kahvaltılık çıkarırım . dün sigara böreği sardım . 3 yufkadan . bi kısmını kahvaltıya kızarttım . bi kısmını buzdolabına koydum .
eğer mutfakta 30-40 dk dan fazla kalırsam daralıyorum . sanıyorum ondan hızlandım mutfak işlerinde.
Canım çocuklarla birlikte 5 dk lik iş 15 dk suruyor.Elimin çok yavaş olduğunu düşünmüyorum. Yani senin gibi “çok hızlıyım” gibi bir iddiam yok ama yavaş da değilim.
Dün sabah kalkar kalkmaz sucuklu yumurta yaptım çocuklara, çok açız dediler bekletmek istemedim. O pratikti sorun yok.
Sonra krep yaptım, hamuru değil ama pişirmesi zaman alıyor. Bir de ince döktüğüm için hemen pişiyor o esnada başka bir işe bakamıyorum.
Sonra kendimize menemen yaptım, biberleri doğradım domatesleri soydum doğradım sırayla kavrulmalarını bekledim.
O pişerken tezgahı makinaya yerleştirdim, elde yıkanacak tepsiler plastikler de az değildi onları yıkadım.
Durularken bir leğen koydum lavaboya, her dolduğunda onunla mutfak balkonunu yıkadım yani bir çırpıda olmadı haliyle.
E aralarda altımı sil diyen oldu, tv bozuldu diyen oldu vs vs.
Mutfağımız dar olduğu için sofrayı içeriye kuruyorum dolaptan alıp masaya koymak gibi olmuyor.
Ne bileyim biten reçelleri doldurdum, buzluktan bir şey çıkarmıştım baktım içi kirlenmiş orayı sildim falan filan yani bunlar 2,5 saat zamanımı aldı evet; ve bana çok yavaşım hissinden çok işler çok fazla hissi yaşattı.
Bilemiyorum
Sağol canımkatılıyorum . çamaşır sık sık yıkanan bi şey . ben de git gel yaptıkça topluyorum . kullanılmayan odaya seriyorum . ya da banyo full yanıyor . orada kalörifer üstüne , duşakabin kenarına. akşam asıyorum sabah alıyorum . banyo aşırı sıcak bizim sitede. kapatılması yasak ve son gaz yakma zorunluluğu var . ortak gider . buna rağmen petek 65 tl kadar y akıyor .her petek için ayrı ayrı fiyat çizelgesi geliyor .
ben de bulaşıkları hemen tıkıyorum makinaya . tezgah üstünde ben de sevmem . elime geçtikçe hemen atarım makinaya . ama illa kalıyor bi şeyler evde olduğum günlerde. sık sık bi şeyler hazırlanıyor çünkü. ondan
sen de makinaya tık . sık sık çalıştır .
kahvaltı hazırlamam yarım saat . ya da 2-3 çeşit yemek . sanıyorum tecrube ya da bende hep olan panik havası . el hızlılığı.
çayı demlemek için hemen ketlee açarım . su ısıtıcısı yani. yanlış yazmış olabilirim
çayı demlemek 2-3 dk sürer
kahvaltılık çıkarırım . dün sigara böreği sardım . 3 yufkadan . bi kısmını kahvaltıya kızarttım . bi kısmını buzdolabına koydum .
eğer mutfakta 30-40 dk dan fazla kalırsam daralıyorum . sanıyorum ondan hızlandım mutfak işlerinde.
of kuzum . dikkat et . hava buz .
dün highway ye gittik . eşim dükkanı açınca ben çocukları aldım servisle gittim .
nasıl kar yağıyordu . hava desen buzzzzzzzz. dondum.
ama ısınıyormuş çarşamba itibariyle . nete baktım da. daha ne kadar böyle diyerek .
muz elma yedirdim çocuklara. hala tedbirli davranmaya çalışıyorum . son son kimse hastalanmasın istiyorum . nasip.
yazarhanim35 canım . başın sağ olsun . Allah sabır versin kuzum . Allah sizlere ömür versin inşallah.
Sağol canımyazarhanim35 canim basiniz sagolsun allah rahmet eylesin
daha ne olsun hayalcim .Elimin çok yavaş olduğunu düşünmüyorum. Yani senin gibi “çok hızlıyım” gibi bir iddiam yok ama yavaş da değilim.
Dün sabah kalkar kalkmaz sucuklu yumurta yaptım çocuklara, çok açız dediler bekletmek istemedim. O pratikti sorun yok.
Sonra krep yaptım, hamuru değil ama pişirmesi zaman alıyor. Bir de ince döktüğüm için hemen pişiyor o esnada başka bir işe bakamıyorum.
Sonra kendimize menemen yaptım, biberleri doğradım domatesleri soydum doğradım sırayla kavrulmalarını bekledim.
O pişerken tezgahı makinaya yerleştirdim, elde yıkanacak tepsiler plastikler de az değildi onları yıkadım.
Durularken bir leğen koydum lavaboya, her dolduğunda onunla mutfak balkonunu yıkadım yani bir çırpıda olmadı haliyle.
Mutfağımız dar olduğu için sofrayı içeriye kuruyorum dolaptan alıp masaya koymak gibi olmuyor.
Ne bileyim biten reçelleri doldurdum, buzluktan bir şey çıkarmıştım baktım içi kirlenmiş orayı sildim falan filan yani bunlar 2,5 saat zamanımı aldı evet; ve bana çok yavaşım hissinden çok işler çok fazla hissi yaşattı.
Bilemiyorum
kuzum haklısın .Bence sizde de öyledir işler.
Görünen işlerin arkasında hep görünmeyenler de vardır. Bunu hep eşime anlatmaya çalışırdım şimdi kadınlara anlatıyorum ve şaşırıyorum.
Mesela bir çamaşır katlama diye geçersiniz işin başına ama bir çorap delik çıkar, bir düğme kopacak gibidir vs. Orada o çamaşır kenara ayrılır ve tüm çamaşırlar katlandıktan sonra ekstra bir düğme dikilir. O düğmeyi dikerken çocuklar gelir iğne kutusunu almak ister, içinden değişik bir şey bulup öteki odaya götürür, sen işin bittiğinde kutuyu toplarsın önce ve sonra o çamaşırı yerine kaldırırsın.
Çamaşır katlama işi bir müddet uzamıştır mesela.
Erkek tuvalete girer işini görür çıkar. Sen girersin dur lavabo kirlenmiş fırçalayayım dersin mesela.
Yani bence herkesin işleri üç aşağı beş yukarı böyledir. Bilmeyen için aman ne var yaptığında gibi durur ama o işlerin arkasından ekstra işler vardır hep.
Ha fark nerede derseniz bakış açılarımızda olabilir.
Bu benim görevim ve severek yapıyorum diye bakarsanız hiç sorun olmaz. Ama ben gibi neden hep ben yapmak zorundayım? Aslında hiç de zorunda değilim! O halde neden durum böyle? gibi gibi düşüncelerle iş yaparsanız hep patlamaya hazır bir bomba gibi yaşayıp gidersiniz...
Canım aslında ben de hiç saat tutmadım:)daha ne olsun hayalcim .
ben de senin gibiyim . aralara bi şey sıkıştırır mutfaktan kaçarım . o kadar hızlı olmana rağmen nasıl 2. buçuk saat .
şöyle olmuş olabilir . hafta içi hiç birimiz mutfakta o kadar kalmayız da . hafta sonu hepimizin ekstraları çıkar . çalışmadığımız gün . buzdolabında uzun zamandır içinde yemek olan , kahvaltılık olan kaplar ayıklanır . orası burası ayıklanır . kurabiye yapılır vs . hazır hafta sonu gelmişken diye düşünülür . ben de kalırım 2 saat kadar belki . saat tutmadım ama kalman normal olmuş . onca şey olmuş . reçeller vs ler .
elini attığın yerde bi şey görüyorsun sonuçta . hafta içi yapamadım bari şimdi yapayım diyorsun . ondan oluyor .
hafta içi mümkün değil o kadar kalmıyorsun sonuçta.
canım olabilir .Canım aslında ben de hiç saat tutmadım:)
Ama şu olabilir 45 dakikada yapılan bir işi sen anlatırken yarım saat diye yuvarlarken ben bir saat diye yuvarlıyor olabilirim.
Zaman izafi biliyorsun.
Ben de bu kafa oldukça daha çook şikayetlenirim bana bakma...
afiyet olsun .Sabah kahvaltım
Eki Görüntüle 2261248
Ara
Şekersiz çay
Sade Nescafe
1 avuç leblebi
Öğlen
Ton balıklı salata
Ara
1 ceviz içi
Azıcık sucuk lokum
Yarım kuru incir
1 hurma
Sade Nescafe
Cogu bölgeler karlı ve soğuk evet bugün burası güzeldi pazara çıkarken isindim hastada olsam ben yapıyorum alışveriş eşim hic anlamaz haftalık programimi yazıp versem okumaz neyse Allah bana saglik versin ben yaparım seviyorum pazar,marketKarşı komşum un eşi hayvancılık ve çiftçilik yapıyor. Kayısı ağaçları var. Bu soğuklarda hep don vurmus yazık.
Bizim sitede de kömür bitmiş. 3 hafta önce ek kömür almak için para toplamışlardi. Ne gerek.var diye düşünmüştüm . Havalar böyle soğuyunca iyiki toplanmış dedim. Kar kaplı her yer çünkü.
Kahvaltımı yaptım. Soğanlı lor kavurma yapıp içine yumurta kırdım. Çok lezzetli oldu. Böyle tüketirim loru artık.
Tskler cnm evin içinde hasta oldum hem deCanim cok gecmis olsun dikkat et kuzum kendine
Cnm benim elim bazen öyle ağar ki 5 dklik isi yarim saate yapıyorum o günüm verimsiz geçiyor yetişmiyor hic birşey bazende aşırı pratigim o günüm çok iyi dolu dolu geçiyor ruh halime bağlı herhalde bilmiyorum sen birde çalışan annesin sikayetlenmen normal saydiklarin bizim evde de oluyor normal şeyler benim oglanda artik tuvaletini kendi temizlese ne iyi olur ilkokulda yapar diye düşünüyorumElimin çok yavaş olduğunu düşünmüyorum. Yani senin gibi “çok hızlıyım” gibi bir iddiam yok ama yavaş da değilim.
Bilemiyorum
Ahh bu erkeklerBende spor yapamıyorum. Hava buz. Ara ara kar bile yağıyor
Eşim 4 gündür evdeydi. Evdeyken devamlı bilgisayar başındadır. TV karşısındaki koltukta bilgisayar önünde
Benim de Leslie yapmam için bilgisayara ihtiyacım var, ondan o evdeyken bilgisayar almayı teklif bile etmem. Ben yokken yap diyor
Sen neden spor yüzünden eşinle atistin?
Yardım etseler bir türlü etmeseler bir türlü..Onların yaptığını arkadan biz düzeltince işler iki katına çıkıyor beeÇünkü çok yoruldum.
Çocuklar erkenden kalkıyor ben de onlarla uyanıyorum mecbur. Direkt mutfağa giriyorum önce onları doyuruyorum sonra kahvaltıyı hazırlıyorum, bu söylediğim rahat 2-3 saatimi alıyor İnan bana. Sonra yiyoruz bu defa toplamakla uğraşıyorum, çamaşır vs onlarla uğraşıyorum. Eşim bir posta daha uyuyor kahvaltıdan sonra. Ben çocukları yıkıyorum falan filan.
Yani enerjim bitmiş ben daha nereye spor yapayım.
Ne uykumu alabiliyorum ne işi başkasına devredip ayağımı uzatabiliyorum.
Benim kızım çok dağınık bazen 1-2 tabak lavaboda kalıyor üstüne koyuyor da koyuyor.. Hiç demiyor alıp hepsini koyayım makineye..söylemeden yapmıyor. Söylesen de birazdan birazdan en sonunda ben sinir olup yapıyorum..olan gene bana oluyor..Bu yıl sınav yılı diye susuyorum yaa sabır diyorum.Evet çok haklısın.
Eşimi değiştirmek boşuna.
Kendimi değiştirmeye çalışıyorum.
Mesela boşvermeye çalışıyorum. Evdeki düzeni salla diyorum. Çamaşır iki gün daha askıda dursun, mutfak tezgahı dolup taşsın:)) ama sonra yine bana bakıyor işler. Bu defa daha çok zamanımı alıyor.
Yani ben de şaşırdım inan bana, boşa koyuyorum dolmuyor doluya koyuyorum almıyor...
Geçmiş olsun canım...Kızlar dun sabahtan beri boğazım agriyor usutmusum gözlerimde yanıyor diyete ara verdim bugün inş.cabuk geçer yarin pazar var sporum sayılır salida kermes var okulda 23 nisanla birlikte
ben de hiç sevmem makine boşaltmayı..Benim bi ablam vardı o derdi 2 tane bulaşık makinesi alacaksın yanyana kurup birinden temizleri alıp diğerine kirlileri koyacaksın hiç uğraşmayacaksın..ondan ona ondan ona aktaracaksınBenimde en sevmediğim.is bulaşık.makinesi boşaltmak.
Makine bosaltirken annemi yada ablamı arıyorum, konuşurken boşaltmak daha zevkli oluyor
Bende çok iş bitiriyim.
Başladığım işi çok çabuk bitirmem gerek. Bir de iş yapmayı sevmiyorum hemen bitsin istiyorum.
Kaç gündür çamaşır makinesi sürekli çalışıyor. Perşembe günü temizliğe 2 bayan gelecek, onlar gelmeden perdeleri yıkıyorum, yastıklar, camasirlar, havlular, derken sürekli makine çalışıyor.
Eşim sağolsun perdeleri takıyor da, o işimi biraz kolaylaştırdı.
Allah kabul etsin canimMenüm:
Sahur
1,5 dilim tbe
2 haşlanmış yumurta
2-3 ceviz
Peynir
Yeşillik-domates-salatalık
İftar
1 kase tarhana çorbası
1 tabak patlıcan yemeği
Yarım kase Yoğurt
1 bardak şalgam
Şimdi de neskafe içiyorum çay bardağı kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?