Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Elimin çok yavaş olduğunu düşünmüyorum. Yani senin gibi “çok hızlıyım” gibi bir iddiam yok ama yavaş da değilim.
Dün sabah kalkar kalkmaz sucuklu yumurta yaptım çocuklara, çok açız dediler bekletmek istemedim. O pratikti sorun yok.
Sonra krep yaptım, hamuru değil ama pişirmesi zaman alıyor. Bir de ince döktüğüm için hemen pişiyor o esnada başka bir işe bakamıyorum.
Sonra kendimize menemen yaptım, biberleri doğradım domatesleri soydum doğradım sırayla kavrulmalarını bekledim.
O pişerken tezgahı makinaya yerleştirdim, elde yıkanacak tepsiler plastikler de az değildi onları yıkadım.
Durularken bir leğen koydum lavaboya, her dolduğunda onunla mutfak balkonunu yıkadım yani bir çırpıda olmadı haliyle.
E aralarda altımı sil diyen oldu, tv bozuldu diyen oldu vs vs.
Mutfağımız dar olduğu için sofrayı içeriye kuruyorum dolaptan alıp masaya koymak gibi olmuyor.
Ne bileyim biten reçelleri doldurdum, buzluktan bir şey çıkarmıştım baktım içi kirlenmiş orayı sildim falan filan yani bunlar 2,5 saat zamanımı aldı evet; ve bana çok yavaşım hissinden çok işler çok fazla hissi yaşattı.
Bilemiyorum

Canım çocuklarla birlikte 5 dk lik iş 15 dk suruyor.

Yani 3 katı zamana çıkıyor süre.
Dediğin gibi, tuvaletim geldi, bittiiiiii, oyunacgimin elbisesini giydir, bende yapicam derken iş hep bölünüyor. Birde ben krep yaparken kızımı da dahil ediyorum hep. Birlikte paylasimimiz olsun diye, zaten İtalyan birşey iyice uzuyor.

Ben evdeyim. İslerin zaman alması çok sorun değil ama sen çalışan bir bayan olduğun için, planlar aksiyordur bu durumlarda hep.

Bence sizde de öyledir işler.
Görünen işlerin arkasında hep görünmeyenler de vardır. Bunu hep eşime anlatmaya çalışırdım şimdi kadınlara anlatıyorum ve şaşırıyorum.

Mesela bir çamaşır katlama diye geçersiniz işin başına ama bir çorap delik çıkar, bir düğme kopacak gibidir vs. Orada o çamaşır kenara ayrılır ve tüm çamaşırlar katlandıktan sonra ekstra bir düğme dikilir. O düğmeyi dikerken çocuklar gelir iğne kutusunu almak ister, içinden değişik bir şey bulup öteki odaya götürür, sen işin bittiğinde kutuyu toplarsın önce ve sonra o çamaşırı yerine kaldırırsın.
Çamaşır katlama işi bir müddet uzamıştır mesela.
Erkek tuvalete girer işini görür çıkar. Sen girersin dur lavabo kirlenmiş fırçalayayım dersin mesela.
Yani bence herkesin işleri üç aşağı beş yukarı böyledir. Bilmeyen için aman ne var yaptığında gibi durur ama o işlerin arkasından ekstra işler vardır hep.
Ha fark nerede derseniz bakış açılarımızda olabilir.
Bu benim görevim ve severek yapıyorum diye bakarsanız hiç sorun olmaz. Ama ben gibi neden hep ben yapmak zorundayım? Aslında hiç de zorunda değilim! O halde neden durum böyle? gibi gibi düşüncelerle iş yaparsanız hep patlamaya hazır bir bomba gibi yaşayıp gidersiniz...

Sağol canım

daha ne olsun hayalcim .
ben de senin gibiyim . aralara bi şey sıkıştırır mutfaktan kaçarım . o kadar hızlı olmana rağmen nasıl 2. buçuk saat .
şöyle olmuş olabilir . hafta içi hiç birimiz mutfakta o kadar kalmayız da . hafta sonu hepimizin ekstraları çıkar . çalışmadığımız gün . buzdolabında uzun zamandır içinde yemek olan , kahvaltılık olan kaplar ayıklanır . orası burası ayıklanır . kurabiye yapılır vs . hazır hafta sonu gelmişken diye düşünülür . ben de kalırım 2 saat kadar belki . saat tutmadım ama kalman normal olmuş . onca şey olmuş . reçeller vs ler .
elini attığın yerde bi şey görüyorsun sonuçta . hafta içi yapamadım bari şimdi yapayım diyorsun . ondan oluyor .
hafta içi mümkün değil o kadar kalmıyorsun sonuçta.

kuzum haklısın .
çocukların küçük . 3-4 seneye kızlar da el atar çamaşır katlama işine. toplama işine. ütüye bile meraklanır .
şimdilik böyle olur . ama zamanla her şey değişir .
dün ben de çamaşırları toplayıp attım büyük oğlanın kucağına . bi şoka girdi. noluyor diye. hiç katla diye koca sepeti kucağına boşaltmadıydım . tepem attı çünkü.
kahvaltı hazırlıyordum . bi yandan akşamdan yıkanan bulaşık makinasını boşaltıyordum .
çamaşırlar katlanacak . ütülenecekler var .
bi tepem attı.
katladı . babası da kaldırtmış dolaplarına.
baktım ütü olacakları da kaldırmışlar . geri aldım bi kısmını dolaptan ütüledim . sonra çıktık avm ye gittik . 4 saatten fazla yürüdük .
eve gelince pert olmuştum ama mecbur yine bi şeyler yenildi. avm de yense de .
oturmam saat 11 i buldu .yatmam ise gece 1
sabah 6 bucukta saat çaldı. aynaya baktım ki yüzüm davul gibi şiş ve müthiş sirke satıyor .
yüz 2 karış değil 4 karış yerde . toplayım dedim ama 4 karış nasıl toplanır . biraz zorladım kendimi ama işte.
işe gelince de bir takım sıkıntılar yaşandı.
bugün de böyle olacakmış . Allah beterinden korusun deyip avuttum kendimi.
napcan . dünya işte . bugün böyle olsun varsın . yarın 23 nisan şeysi var ortancanın . 10 da başlıyor . yarım saatlik yol gitcez . 2-3 saat ordayız . kızı da götürcem . baba da gelecek sanıyorum . tatil bizim böyle geçecek yarın .
hayırlısı.
su akar yolunu bulur . bıraktım suya kendimi. istediğim gibi olmadığında sinir yapacağıma böyle daha rahat . relaks
çocuklarla aramız iyi elhamdülilah
neden 1 ay önce ben ciyak ciyak bağırıp , asıp kesiyordum . keşke yapmasaydım diyorum . anlaşınca güzel .
yüzümde bi gülümseme emojisi var hep . çocuklar da iyi şükür . Allah bozmasın .

Canım aslında ben de hiç saat tutmadım:)
Ama şu olabilir 45 dakikada yapılan bir işi sen anlatırken yarım saat diye yuvarlarken ben bir saat diye yuvarlıyor olabilirim.
Zaman izafi biliyorsun.
Ben de bu kafa oldukça daha çook şikayetlenirim bana bakma...

canım olabilir .
zaman konusunda yani .

ben de kahvaltı yerine ev yapımı çilekli süt . şeker atmıştım .
ara 4 kurukayısı . 1 paket etiform
öğlen karalahana yemeği. 1 tabak . 1 bardak nohut (haşlanmış)
2 kurukayısı , 1 hurma. şimdi kahve (şekersiz )

akşam bilmiyorum ama evde karalahana yemeği var . haşlanmış nohut yanında yerim dedim .bilemiyorum. nasip

Cogu bölgeler karlı ve soğuk evet bugün burası güzeldi pazara çıkarken isindim hastada olsam ben yapıyorum alışveriş eşim hic anlamaz haftalık programimi yazıp versem okumaz neyse Allah bana saglik versin ben yaparım seviyorum pazar,market
Afiyet olsun spor yapıyormusun leslie 45 dklik üzerinde dakikası olan çok iyi alt kat komsun fazla hissetmez spor yaptığını halim olsa yapicaktimda önce iyilesmem lazim diyetimde yarim kaldı
3 ton kömür bittimi ve ekstra maşallah iyi yanmış soğuk memleket normal yani ben 1 ton dan az yaktım aşırı soğuk yoktu bu kış sıtma tutmadı beni bu sene yinede uzun polar yeleğim üstümde hep umarım sizin orada da güneş artik ısıtmaya baslar
Canim cok gecmis olsun dikkat et kuzum kendine
Tskler cnm evin içinde hasta oldum hem de
Sen ne yaptın döndünmuü nasıl geçti tatilin esinlemi gittin hava eminim çok güzeldir İzmirde annen nasildi eli iyilesmismi
Cnm benim elim bazen öyle ağar ki 5 dklik isi yarim saate yapıyorum o günüm verimsiz geçiyor yetişmiyor hic birşey bazende aşırı pratigim o günüm çok iyi dolu dolu geçiyor ruh halime bağlı herhalde bilmiyorum sen birde çalışan annesin sikayetlenmen normal saydiklarin bizim evde de oluyor normal şeyler benim oglanda artik tuvaletini kendi temizlese ne iyi olur ilkokulda yapar diye düşünüyorum
@demirleke artik bende çocuklara bagirmamaya karar verdim saygıyı kaybediyoruz ve yipraniyoruz çözüm odaklı olmam gerek kızımın odevlerine çok karışıyor oğlan kızda delleniyor bagris cagris çok oluyor bugün ilk gün ses yok henüz bakalım ne zaman baslar patirtilar bizim 23 nisan ve kermes 9 da başlıyor ben oğlanla 10 da giderim alırım eline de bayrak çocuk bayramı olduğunu anlasin ufaktan

Bu arada çileği dondurucuya koyarak detoks suyu yapmayı denedim hiçbir fark olmadı. Mevsiminde alıp dondurucuya koyacağım 3-4 tane çıkarıp yapacağım. Ama kesip koymak lazım bütün halde değil.

Ahh bu erkekler
Yardım etseler bir türlü etmeseler bir türlü..Onların yaptığını arkadan biz düzeltince işler iki katına çıkıyor bee
Benim kızım çok dağınık bazen 1-2 tabak lavaboda kalıyor üstüne koyuyor da koyuyor.. Hiç demiyor alıp hepsini koyayım makineye..söylemeden yapmıyor. Söylesen de birazdan birazdan en sonunda ben sinir olup yapıyorum..olan gene bana oluyor..Bu yıl sınav yılı diye susuyorum yaa sabır diyorum..seneye bakalım nasıl olacak
Kızlar dun sabahtan beri boğazım agriyor usutmusum gözlerimde yanıyor diyete ara verdim bugün inş.cabuk geçer yarin pazar var sporum sayılır salida kermes var okulda 23 nisanla birlikte
Geçmiş olsun canım...
ben de hiç sevmem makine boşaltmayı..Benim bi ablam vardı o derdi 2 tane bulaşık makinesi alacaksın yanyana kurup birinden temizleri alıp diğerine kirlileri koyacaksın hiç uğraşmayacaksın..ondan ona ondan ona aktaracaksıniyi fikir bence

Kızlar ben kk nın anketini doldurmuştum seçilmişim XL-S Nutrition göndermişler bugün geldi yarından itibaren onu kullanmaya başlayacağım..Bakalım neler olacak..Eczacı arkadaşım da tavsiye etmişti babası kullanmış işe yaradı demişti..Şansıma kullanma şansım olacak ve sizlerle de paylaşacağım tabii sonuçları..Hem kakaolu karışım hem de tablet göndermişler.Tablet yağ tutucu kakaolu karışımı da 2 öğün yerine içeceğim..Umarım tadını beğenir zorlanmadan içerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…