Yazdığın için teşekkür ederim istersen günlük menümü bizimle paylaşırsan yapmak isteyen olur bende tiroid hastasıyım birden fazla nodül var hormon yükselmesede şuan emziriyorum ayrıca dizlerimde menisküs yırtığı var egzersiz sadece doktorun bana verdiğini yapabiliyorum pilates gibi ama her hareketin 10 saniye beklemeli olunca baya kaslar yoruluyor listenle bize destek olabilirsinHerkese merhaba bisey sorabilirmiyim bu diyet listeleriniz diyetisyen yardımıyla yapılan listeleriniz mi yoksa sizde benim gibi kendinizi guncelliyorsunuz listelerinizi sadece sormak istedim başka amacım yok ben ileri derecede hasimato hastasıyım ve kilo vermem zor diyordum bende diyetteyim 4 ay oldu 17 kilo verdim verdim ama çok zor oldu ilk 2 ay kendimi çok kasmıştım cok-da yemiyordum hatta hic diyebilirim fakat 7 gün spor yapıyordum fakat meobolizmam maalesef mahvoldu inceldim fakat sagliksiz inceldim metabolizmam calismadi durdu zaten rahatsizligimdan dolayi zar zor calisiyordu tamamen durmustu kafayi yeme seviyesine gelmistim ben 3 hafta once 3 ara ve 2 ara öğün olmak üzere yeme düzenimi değiştirdim su miktarini 3 litreye çıkardım spor sayısını düşürsün haftanın 7 günü yapmiyorumda 3 günü yapıyorum bunu bir diyetisyen söylemişti metabolizmayı şaşırtmak lazım diye çok şükür düzene girdi ben hastalığımdan dolayı gluten diyeti yapıyorum glutensiz yaşamı seçtim ama buna 3 hafta once başladım diyetisyen e ve doktoruma danışarak zaten normalde buymuş glüten kullanmaması gerekiyormus hashimato ve tiroid hastalarının ben buğday yulaf çavdar bu ürünleri bıraktım zaten şekeri kesmiştim diyet listemi yardım alarak olusturdum kepekli ürünlerde yasak sabah uyanir uyanmaz bir bardak limonlu su iciyorum filtre kahve iciyorum icine hindistancevizi yagi kullaniyorum 4 aydir bunu duzenli yapiyorum bazi gunler arada kaynasada hindistan cevizi yagi gobek bolgesindeki yaglari harekete gecirip daha kolay yag yakimini sagliyormus bunu ben doktorumdan ogrendim kizlar sabah kavhaltisi krallar gibi oglen yemeği prenses gibi aksam yemeği fakir gibi olmali demisti internette bir diyetisyen öğle yemeğinde sebze yemeği ve ev yapımı yogurt yiyorum ara öğünlerde ciğ olan kuruyemişler 5 adet yiyorum yeşil çay sınırsız akşam yemeği protein ağırlıklı bu düzenle devam ediyorum fakat hergün yemek listelerini değiştiriyorum bu sistemle metabolizmam hızlandı kontrol ettirsin çok şükür 2 kilo daha gitti toplam 17 kilo oldu ağır ağır gidiyor buda hastalıktan dolayı fakat veriyorum ben kek börek çörek bunlarida yiyorum fakat normal undan yapılanlardan deil nohut unu mercimek unu bunları kullanıyorum bunlar glutensiz ve çok sağlıklı düşük kalorili unlar var diyet demek kismak deilmis daha yeni öğrendim tatlı ihtiyacım çok oluyor maalesef bunu muz ve findikunundan kurabiyeler yaparak bastırmışmış oluyorum elmanın üstüne tarcın dökünce de geciyor artık diyetim eğlenceli hale gelmeye başladı kasmayalım kızlar herşeyden yiyerek ve porsiyon küçülten zayıflayalım ben bekarken 61 kilo vermiştim diyetce herturlu zorluğu bilirim sonra çeşitli hastalıklar ilaçlar yarısını geri aldım aradan 12 sene gecti tabiçok geçte olsa diyetin işkence deil bir eğlence olduğunu anlıyorum .ben buarada diyetisyen değilim size anıl vermekte deil amacım sakın öyle algılamayın ben sadece size moral vermek istedim kimseye akıl vermek haddim deil.moral vermek istedim hepimiz zayıflayabiliriz aramizda tiroit hastalarida olabilir zor deilmis kilo vermek bunu anlatmak istedim birazda moral vermek istedim herkese iyi geceler kendinize çok iyi bakın.
Strese girince tatlı yada yağlı yerine salatalık ye fındık ceviz ye belki tutar en azından seniSelam kizlar.
Bugun kaynanam geliyor.
En az 2 hafta kalır sanırım.
Kaynanam varken çok gergin oluyorum ve kendimi yemeğe veriyorum.
Bu defa kendimi yeme anlamında tutmaya çalışacağım. Bu süreçte zaten kilo vermek hayal, sabit kalmaya çalışacağım sadece.
O saydığım sebzeler tiroid hormonunu yükseltiyor ben dereou sayesinde o hormonu kontrol altına aldm arada birde olsa yiyebiliyorum ıspanak falan insan özlüyor canı yemek istiyor dereotu yemezsem boğazım ağrıyor birgün giyim hemen rahatlama başlıyor düzenli kullanınca nodüllerde küçülme bile olabiliyormuş inşallah geçer bu nodüllerBenimde az bir kilom kaldı ama biz hashimato hastaları maalesef zor oluyor kilo verme süreci biraz uzun oluyor sabretmek gerekiyor verirken kansızlığın varsa lütfen endokronijide surekli kanina baktır ben kansizlik sürecini aştım doktorum kan iğneleri vermişti ben çok kullanmadım sabahları 2 kasik keçiboynuzu pekmezi yedim kansizlik için çok şükür kansızlığın yarı yarıya düştü benim belli bir planım yok daha doğrusu ben doktor kontrolünde glutensiz ürünleri kestim akşam yemeğinde porsiyon küçülttüm herturlu peynir yiyorum peynir yasak deil çünkü hashimatoda kalsiyum ve selenyum çok önemli beni ekdokronoji doktorum diyetisyenle çalışmamı önermişti online yardım alıyorum vu pandemi döneminde sabah kahvaltısını kesme geçiştirme sakın vücudunun ve hormonların buna ihtiyacı var lahana brokoli kırmızı lahanayı kestirdi bana doktor birde karnibahar ben bunları hiç yemiyorum bunların içindeki maddeler tetikliyormus hashimatoyu yeni yeni öğreniyorum bende mercimek kuru fasulye ve nohut bunlardan bolca tüketmesi bana söylediler yeşil yapraklı sebzeler birde tika basa deil demişti 5 kasik öğlen yemeğinde 3 kasik akşam yemeğinde zeytinyağını ve hindistancevizi yağını hiç kesme bunlar hashimatoyla savaşan gizli besinler su miktarini cogaltti benim doktorum 2 litreden 2.5 3 litreye cikardim bide lutfen doktorunla konus tetkiklerini yaptirarak bsslayin bu cok önemli benim yasum 41 cunku ben yasimdan dolayi ve başka rahatsızlıklarından dolayı yardım alıyorum diyetisyenden çünkü yaş faktörü önemli senin yaşın gençtir ve ilerlemem güzel gider fakat benim öyle deil
Tamam canımMerhabalar, güzel açıklamissiniz tesekkur ederizbizlerin bazilari diyetisyene gidiyor, bazilari ise kendi yapiyor, bazilarimiz korumada, bazilarimiz da bedenini taniyor ona göre yapiyor diyetini. Sizi de verdiginiz kilolardan dolayi tebrik ederim
Safrancim kv geliyormus hic kasma canim sen zaten evde ne varsa az yemegi ogrendin, tek sorunumuz ona kizip yemek yemen, onu da su sekilde halledebiliriz tam yemek yiyecegin zaman suanda ac olmadigini ve kizginlik duygunu farket bu duyguya yonelik cozum bulmaya calis canim, gel bize yaz yemeden dök icini
Bu akşam gelecek canim.Ne bileyim.. hala ruhumun sıkışma dönemindeyim. Geçmesini bekliyorum.
Ay geldi mi kayınvalide? Ne zaman yazmışsın tam bakmadan alıntıladım.
Ben de öyleyim. Hatta o varken mutfakta rahat yiyemiyorum diye abur cuburları yatak odasına stok yapardım
Koronadan dolayı geçen sene gelmedi ama eli kulağında,bir gece ansızın gelebilir
Ben de bu imtihanı verme konusunda çok korkuyorum. Kilo almak değil de duygu durumunun çok dalgalanması, gergin ve tedirgin olmam. Zaten bunların neticesinde yiyorum. Bu pandemi sürecinde erdemli olmakla alakalı (kişisel gelişim demiyorum çok sığ kalıyor) çok fazla program dinledim, kitap okudum, tefsir dersleri aldım. Ama yine de kv gelirse yine aynı ben olacak gibiyim ve bu sınava girmeyi bile istemiyorum.
Ben de eşime aldirdim yulaf ezmesini robottan gecirmesem sutle aksamda ıslatıp sabah krep yapsam olur mu kizlarrrBaharatcıdan çiya, keten tohumu aldım a101de kendi ürünü yulaf ezmesi indirimdeydi 7 tl 500gr aldım mutfak robotumun parçalayıcı kısmı bozuldu blender ile küçültebilirmiyin acaba yulafı birde karatayda kullanılır mı
Canım robottan çekmeye gerek yok.Ben de eşime aldirdim yulaf ezmesini robottan gecirmesem sutle aksamda ıslatıp sabah krep yapsam olur mu kizlarrr
2 krep cikmasi icin kac kac kasik yulaf koymalıyım gecenlerde sen de yapmıştın3 kaşık yulaf 1 dilim ekmek yerine geçiyor bu arada
Yazdığın için teşekkür ederim istersen günlük menümü bizimle paylaşırsan yapmak isteyen olur bende tiroid hastasıyım birden fazla nodül var hormon yükselmesede şuan emziriyorum ayrıca dizlerimde menisküs yırtığı var egzersiz sadece doktorun bana verdiğini yapabiliyorum pilates gibi ama her hareketin 10 saniye beklemeli olunca baya kaslar yoruluyor listenle bize destek olabilirsinşimdiden teşekkürler
Benimde 6 tane nodulum vardı ilk hashimato olduğumu öğrendiğimde seneler önce 1 sene sonra nodüllerin kendiliğinden yok oldu sakın aldırayım deme bana bir çok doktor küçük bir işlemle alırız demişlerdi kendiliğinden yok oluyor bazı nodüler bazı nodüller ilaçla yok oluyor canim dereotu en iyi ilaç. birde kabak çekirdeği . bunları bana doktorum önerdi evet bazı sebzeler maalesef yükseltiyor. doktorlar bunu söylemiyor ben 3 senedir başka bir doktora endokronijide zorda olsa sıra algılamıştım.doktor oturdu karşıma tek tek ne yememek gerektiğini anlattı diyetisyen e yönlerdi oda bana yasaklı listeleri tek tek yazdı fakat glutenden bahsetmemisti .onuda yeni söyledi. karnibahar kirmizilahana yeşil lahana brokoli bunları yemiyorum ben birde glüten kestim herturlu beyaz un yulaf çavdar onlardan yapılan her şeyi kestim kiloda verdim süt ve süt ürünleri listesi verdi doktor laktozsuz ve yag olmayan sütleri içiyorum ben peynirin herturlusu serbest ben sağlıklı beslenmeye geçince yağlı peynirleri kestim ama kendi kafama göre deil tabi yediğim ictigim her şeyi not alıp doktor larıma aktarıyorum 3 ayda bir kontrolüm oluyor çok şükür geçen sene ilaç miktarını değiştirmekten bıkmıştı doktor busefer hashimato normale döndü yediğim ictigiminde etkisi oldu haftaya kontrolüm var doktorda.nodullerini kafaya takma o nodüllerin parçalanır. bende nodullerim varken cok ağlamıştım ilaçla küçülür nodüllerin üzülme.O saydığım sebzeler tiroid hormonunu yükseltiyor ben dereou sayesinde o hormonu kontrol altına aldm arada birde olsa yiyebiliyorum ıspanak falan insan özlüyor canı yemek istiyor dereotu yemezsem boğazım ağrıyor birgün giyim hemen rahatlama başlıyor düzenli kullanınca nodüllerde küçülme bile olabiliyormuş inşallah geçer bu nodüller
Hiç ilaç verilmedi bana hatta ameliyat sınırında bir görünüm iyi olacak gibi ekmeği kes diyorsun peki hasimato nasıl bir hastalık anlatabilir misin özeldende olabilirBenimde 6 tane nodulum vardı ilk hashimato olduğumu öğrendiğimde seneler önce 1 sene sonra nodüllerin kendiliğinden yok oldu sakın aldırayım deme bana bir çok doktor küçük bir işlemle alırız demişlerdi kendiliğinden yok oluyor bazı nodüler bazı nodüller ilaçla yok oluyor canim dereotu en iyi ilaç. birde kabak çekirdeği . bunları bana doktorum önerdi evet bazı sebzeler maalesef yükseltiyor. doktorlar bunu söylemiyor ben 3 senedir başka bir doktora endokronijide zorda olsa sıra algılamıştım.doktor oturdu karşıma tek tek ne yememek gerektiğini anlattı diyetisyen e yönlerdi oda bana yasaklı listeleri tek tek yazdı fakat glutenden bahsetmemisti .onuda yeni söyledi. karnibahar kirmizilahana yeşil lahana brokoli bunları yemiyorum ben birde glüten kestim herturlu beyaz un yulaf çavdar onlardan yapılan her şeyi kestim kiloda verdim süt ve süt ürünleri listesi verdi doktor laktozsuz ve yag olmayan sütleri içiyorum ben peynirin herturlusu serbest ben sağlıklı beslenmeye geçince yağlı peynirleri kestim ama kendi kafama göre deil tabi yediğim ictigim her şeyi not alıp doktor larıma aktarıyorum 3 ayda bir kontrolüm oluyor çok şükür geçen sene ilaç miktarını değiştirmekten bıkmıştı doktor busefer hashimato normale döndü yediğim ictigiminde etkisi oldu haftaya kontrolüm var doktorda.nodullerini kafaya takma o nodüllerin parçalanır. bende nodullerim varken cok ağlamıştım ilaçla küçülür nodüllerin üzülme.
Ben 5 kaşık kadar un haline getirdim yarın krep için kullanıcamBen de eşime aldirdim yulaf ezmesini robottan gecirmesem sutle aksamda ıslatıp sabah krep yapsam olur mu kizlarrr
Ben krep değil de canim tost yaptım.2 krep cikmasi icin kac kac kasik yulaf koymalıyım gecenlerde sen de yapmıştın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?