Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

bu gece sahur programım . 1 bardak süt ve 3 hurma.

Portakal ağacı diye bir yemek sayfası var ya meşhur, ordaki Hatice hanımdan duymuştum. Süt ve hurma ile sahur yapıyor o kadın hep.

Portakal ağacı diye bir yemek sayfası var ya meşhur, ordaki Hatice hanımdan duymuştum. Süt ve hurma ile sahur yapıyor o kadın hep.
evet ben de geçen yıldan hatırlıyorum . arkadaş da söyledi bu sabah . geçen yıl yapmış o öyle . çok memnun kalmış . rahat geçirmiş ramazanı.

dün tartıldım .bakalım ramazan ile farkımı görmek istedim .

nasılsa ramazan geliyor diyerek akşam eve gidince pasta , çikolata. yine pasta, triliçe . vs . ne bulduysam tatlı namına . götürdüm .
dün sabah 55,9 geldim en son . bakalım ramazanda nasıl bi arınma yaşayacağım . öncelikle yapay tatlıyı bırakacağım . her ramazan olduğu gibi. 1 ay boyunca yemeyince 1 sene öyle gidiyor . fakat kasım aralık ayları ile birlikte . doğum günü pastaları. kutlama pastaları ayları başlıyor bizim evde.
illa alışıyorum . ramazan kurtarıcı çok şükür .

evet ben de geçen yıldan hatırlıyorum . arkadaş da söyledi bu sabah . geçen yıl yapmış o öyle . çok memnun kalmış . rahat geçirmiş ramazanı.
Emin olmak için baktım da kefirmiş onunki.
İftarda da tek çeşit yiyormuş.
Zaten iftar davetlerinde ne kadar az az da yesek çeşit çeşit yemek insanı çok rahatsız ediyor. Ben de çorba +bir çeşit düşünüyorum. Ortaya salata filan olur ama sadece kendim olsam onu da yapmam aslında.

senin gibi düşünüyorum .
bu yıl büyük oğlan da katıldı oruca.
onun yeme kapasitesi yüksek . ergen olunca.
eşimle bizim 1 çorba . bi çeşit yemek . çorba ve yemek bile fazla hissettirir . tabakları bitiremeyiz . az da koysam .

kahvaltılık olur iftarda herkes gibi. daha çok kahvaltılıklara yoğunlaşıyoruz . peynir zeytin reçel .

bilemedim . sen ne pişirceksin iftara.
bende bi fikir de oluşmadı.

lahmacun mu alsam ilk akşam .
ben yemem muhtemelen . kendime bi şey yaparım . ama evdekilere bi kıyak geçeyim.

Canım biz sahurda kahvaltılık tükettiğimiz için iftarda kahvaltılık olmuyor.
Tarhana çorbası oluyor fiks. Onu iftarla özdeşleştirmişiz, eşim de aynı memleketten olunca tarhanadan başka çorba pişmiyor bizde Ramazan’da.
Yanına dünden kalan balık ve mantı var. Mantıyı eşime kakalayıp ben balık yemek istiyorum ama ilk oruç günü ya canı belki istemez. Ona sorar istediği şeyi yaparım artık :)

Bizimkiler de lahmacun arası adana istiyor..Taktılar onu deneyeceklermiş..Ben yine ucundan tadına bakarım..

Tek çeşit en sağlıklısı aslında..

Günaydın kızlar ellerinize sağlık yapılan tüm kurabiyeleri yutkunarak izledim bilirsiniz çok severim
İlk sahurumuzu da ramazanımızıda Allah kabul etsin
Yediklerim
1 Haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir
1 dilim ekmek
Domates salatalık
Çay çay çay

İftar menüsü
Mercimek çorbası
Tas kebab
Sebzeli soslu Spagetti
Peynirli börek

İftardan sonra kızımın doğum günü var akşamdan pasta yaptım bugün havuç topları olacak

Sen ne yiyecen derseniz 1 kase çorba ve 1 dilim pasta yemeyi düşünüyorum

Ben dr yillarca o sekilde tuttum canim hurma ve yogurt yiyordum hep hatta iftarda da oyle yiyordum sonra bir gun 4. Ramazanimdi saniyordum acliktan aglamistim sonra normale.dondurdum

Takip ettiğim bir bayan.
İftar ve sahurda böyle beslendigini biliyordum.
Biraz oruca alıştıktan sonra sahuru böyle yapabilirim.
Eşim bir kaç gün önceden tencerede İzmir köfte siparişi vermişti. Onu yapacağım akşama. Yanına da tarhana çorba. Pilavı da eşim isterse yaparım artık.
Bizimkiler de lahmacun arası adana istiyor..Taktılar onu deneyeceklermiş..Ben yine ucundan tadına bakarım..
Sizinkiler de ağzının tadını biliyor

Oyy kuzum doğum günüsü kutlu olsun tatlişkonun..öpp yanaklarından benim için bol bol...
Sizinkiler de ağzının tadını biliyor
Bilirlerrrr bilmezler miiiiBiz de biliyoruz ama iştee

amannn daa . doğum günüsü mü gelmiş prensesin . doğum günü kutlu olsun ..
2 yaşında oldu demi
büyüdü be annesi.
tam yaramazlık zamanı , karıştırma zamanı. sana oturmak yok yalnız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…