Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Merhaba kizlar .. Nasilsiniz .. Herkese simdiden iyi ve keyifli bir hafta sonu dilerim..

Benim kocisim ile guzel bir gun daha gecirdim..
Yine sinamadaydik .. Sinema yemek yaptik yine White house down u izledik cok guzeldi yine gitmek istedim ondan sonrada 2 Guns u izledik o da cok guzeldi.. sonra yemek yedik .. yemek biraz kacamakliydi patates kizatmasi ve midye tava ve kalamar yedik ve ikiser soda ictik.. guzel bir gundu ve sinemalardan once 1 saat .. sinemalar arasinda 1 saat sinemadan sonra yarim saat yuruduk .. patat lar gitti diyebilirim..

Simdi sizleri okuyacagim
Listemize bakacagim

Son düzenleme:
Kilo verebilen , veremeyen herkesi tebrik ediyorum.. Ya sabiiiiir elbet gidecek bu kilocuklar.. Birdy canim benim eline koluna saglik cok eglenceli bir liste olmus ..

hoş geldin canım sinemaya gitmeyeli ne kadar çok oldu unuttum valla allah içine sindirsin iyiyiz şükür afiyet olsun cnm patates kızartması harici cıs yok

Kizceler yemegi eger cok kacirdiysak yapacagimiz bir kac degisiklik ile bunu tolere edebiliriz .. Bu yaziyi buldum ve hemen paylastim.. Karataya biraz uymayan kisimlari var fakat bunu biz kendimize uyarlayabiliriz ..

KOLAY GELSiNN

Abartılı sofraların getireceği kilolara karşı bir sonraki gün tedbir alabilirsiniz. İşte formül...

AYŞEGÜL AYDOĞAN

Yılbaşı, bayram gibi pek çok özel gün ve gece öncesinde, kilo alma korkusu kabus olur çıkar. "Eyvah kilo alacağım" endişesi bir yandan insanın içini yer bitirir, bir yandan da bol bol yemeye, içmeye devam edilir.
Bu tip günlerin sonrasında ideal kilosundan şaşmak istemeyenler veya yediklerinin yağa dönüşmesini önlemek isteyenler için diyetisyenlerin önerdiği "ertesi gün" programı hayat kurtarıyor!
Beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç, zayıflama diyetleri sonrasında kilo koruma programında uyguladıkları formülü, formunu korumak istediği halde arada bir dayanamayıp yemeği abartanlar için anlattı.

Aşırı yediğimiz günlerin sonrası için bir "ertesi gün formülü" veriyorsunuz...
Bu uygulama kilo vermek için değil, almamak için. Çünkü bir koruma programı. Kiloyu korumanın sırrı, protein ve karbonhidrat dengesinde yatar. Kısacası bu yöntemle kilonuzu korumak mümkün. Vücutta, alınan enerjinin yağa dönüşmesi 24 saat alır. Yediklerimizin yağa dönüşmesi için vücut, eşit miktarda karbonhidrat-protein birlikteliğine ihtiyaç duyar. Eğer aldığınız fazla enerjiyi vücuttan atabilmek için ertesi gün suyu ve proteini artırıp karbonhidratı yarıya indirirseniz, yediklerinizin yağa dönüşmesini önlemiş olursunuz.

Proteini artırmanın etkisi ne?
Alınan su ve protein miktarını 1,5 katına çıkarmak gerekiyor. Artan protein, suyla birlikte metabolizmayı hızlandırır. Ve yediklerimizin yağa dönüşmeden vücuttan atılmasını sağlar.

Bu formülü uygulayabilmek için neler yiyip içmeliyiz?
Kişi öğle yemeğinde et, tavuk, balık ağırlıklı beslenir, akşam da et ve tavuk ağırlıklı yemiş olursa, o gün içinde karbonhidrata dair sadece meyve ağırlıklı bir şey yerse proteini artırmış, karbonhidratı aşağıya çekmiş ve bu dengeyi sağlamış olur.
Örneğin bir gün önceden makarna, pizza, tatlı yendi, alkol alındı. Ertesi gün sabah kahvaltısını normal yapabilir, peynir-ekmeğini yiyebilir. Öğleyin de 250 gram tavuk, 400 gram balık veya et tüketebilir. Akşam yine aynı şekilde üç seçenekten birini tercih edebilir. Ara öğünde de meyve yiyebilir. Ana öğünlerde ekmek olmamasında fayda var ama ara öğünde tüketebilir. Koruma programında sabah 1-2 dilim ekmek yenebilir. Ama öğle ve akşam sadece et ve salata tüketilmeli.

Peki, suyu ne kadar artırmak lazım?
Normalde bir yetişkinin gün içinde içmesi gereken su miktarını 1,5-2 litre olarak düşünürsek, bunu 3-3,5 litreye çıkarmak lazım.
En fazla haftada bir yapılmalı

Bu yöntemi her istediğimiz zaman uygulayabilir miyiz?
Yılbaşı ya da bayramlar gibi özel günler sonrasında yapılması uygun. Çünkü her zaman yapılmaması gerekiyor. Sıklıkla yapılmamalı, örneğin bir gün çok kaçırayım ertesi gün bunu uygulayayım şeklinde olmamalı. Metabolizmanın belli bir düzende ona cevap vermesi için belli bir periyoda ihtiyacı var. Ayda üç defa ya da en fazla haftada bir defa yapılabilir. İdeali 10 günde bir olmalıdır ki metabolizma bunu tolere edebilsin. Bunun dışında kişi normal beslenmesine dikkat etmeli.

Normalde protein-karbonhidrat dengesi nasıl olmalı?
Toplam almanız gereken kalori miktarı içinde karbonhidrat ve protein dengeli olduğu sürece kilo almazsınız. Ne kadar makarna, pilav, sebze yerseniz, o kadar et, süt, yoğurt ve tavuk yemeniz gerekir. Gün içinde hiç protein almayıp sırf karbonhidratla beslenirseniz kilo alır, proteini artırıp karbonhidratı azaltırsanız zayıflamaya devam edersiniz.
Sağlıklı beslenme örneği olarak, 35 yaşlarında 1.65 boyunda olan bir kadın, sabah kahvaltısında haftanın dört günü 50 gram peynir yerken haftanın üç günü iki dilim ekmekle birlikte 100 gram peynir yiyebilir. Haftada iki-üç kez kahvaltıya yumurta ekleme alternatifi var. Bir tatlı kaşığı reçel, bal ya da pekmez alabilir. Öğle yemeğinde normal bir porsiyon et yemeği, yanında bir miktar sebze alabilir. Ya da tamamıyla öğle yemeğinde bir öğün et yiyip, akşam sebze yiyebilir. Pilav, makarna gibi yiyecekleri öğleyin tüketmekte fayda var. En çok enerji harcandığı dönemde karbonhidrat ağırlıklı yenmeli ki, hem ihtiyaç karşılansın hem de yakılsın. Akşam tamamıyla karbonhidrat ağırlıklı yenirse, bunlar kilo olarak geri döner.

Haftada kaç gün kaçamak yapabiliriz?
Haftanın iki-üç günü dışarıya çıktığımızda, örneğin bir İtalyan restoranında makarna ya da pizza yenebilir. Haftanın iki günü akşam ağır bir yemek yiyebiliriz. Ama genellikle ağır öğünü akşama bırakırsak kilo olarak geri döneceği kesin.
Aşırı alkole karşı su-balık-sebze

Aşırı alkol alırsak, bunun yağa dönüşmesini nasıl önleriz?
Fazla alınan alkol metabolizmayı yavaşlatır. Yağa dönüşümü hızlandırır. Alkolün vücuttan atılmasını en kolaylaştırıcı şey su. Fazlaca su içmek gerekiyor. Lenf dolaşımını düzene sokan, potasyum açısından zengin sebze ve lenf dolaşımını düzene sokan balık ağırlıklı beslenilirse, aşırı tüketimden sonra alkol kısa zamanda vücuttan atılır. Su, balık ve sebzeyle birlikte kısa zamanda vücuttan atılınca toksik etkisi de ortadan kalkar. Alkol tüketiminde, beyaz ya da kırmızı fark etmez, şarabı öneriyorum.

Gerginseniz kilo veremezsiniz
Stresin kilo vermeyi engelleyici bir rolü olduğunu da anlatan Kazanç, stres hormonlarının, metabolizmayı yavaşlatıcı etkisiyle kilo vermeyi zorlaştırdığını söylüyor. Kazanç sözlerini şöyle sürdürüyor:
"İki tip insan var. Bazı insanlar -ki bunlar azınlıkta- çok gergin olduklarında gerginlik o insana kilo verdiriyor. Ama çoğu kişide de gerginlik kilo aldırır. Bunun nedeni şu: Stres hormonları devreye girdiği zaman metabolizmayı yavaşlatıyor. Yavaşlamış metabolizmanın yağ yakması zorlaşıyor. Dolayısıyla kişi az yese bile kilo alabiliyor.
Bir başka boyutu da şu: Strese girip yemeğe saldırıyorsanız, farkında olmadan yiyip faturayı yemekten çıkarıyorsanız, kilo almayı desteklemiş oluyorsunuz. Eğer kişinin kilo verememesi stresten kaynaklanıyorsa bir yönlendirme yapıyorum. Kan tahlili sonuçlarına göre diyet programı verdiğim kişinin, diyeti mümkün olduğunca rahat yapmasını sağlamaya çalışıyorum.
Aile, iş gibi dış faktörlerden gelen bir stres ya da yeme bozukluğu varsa psikoloğa yönlendiriyorum ve birlikte takip ediyoruz."

özet ile :
* Vücutta, alınan enerjinin yağa dönüşmesi için 24 saat süreye ihtiyaç vardır.
* Bu da dolu dolu 1 gün demektir. Ertesi gün yapılması gerekenleri uygularsanız 1 gram bile almazsınız.
* Bu süreyi aştığınızda yediğiniz yiyeceklerdeki fazla kaloriler yağ depolarına yönelir.
* Depolara giren yağların çözülmesi de daha zor olur.
* Yağ depoları yedikçe şişer, şiştikçe büyür.
* Depolama konusunda sınırsız bir kapasiteye sahiptirler.
* Sağlıklı yaşamda tabi ki yağlara da çok fazla gereksinim vardır.
* 30-40 milyar yağ hücreleri taşırız.
* Yağ depolarımız olmasaydı ve karbonhidratları sadece depo olarak kullanmak zorunda kalsaydık 3 m. boyunda ve 300 kiloluk dev insanlar olurduk.
* Depolarımızdaki ihtiyacımız kadar olduğu sürece sorun yok.
* Depoların aşırı dolmaması için neler yapmalısınız?

Beslenmede dikkat edilecekler
* Yediklerinizin yağa dönüşmemesi için vücut dengeli miktarda karbonhidrat ile proteine ihtiyaç duyar.
* Bir sonraki gün günlük su tüketimini arttırın.
* Günde normalde 8-12 bardak su tüketilmesi gerekirken, bu ölçüyü 12-18 bardağa çıkarmalısınız.
* Aynı gün günlük protein tüketimini de arttırmalısınız. Ama mümkün olduğunca az yağlı olanlarını tercih edin.
* Alınan su ve protein miktarını 1.5 katına çıkarmak gerekir.
* Gün içerisinde artan protein, suyla birlikte metabolizmayı hızlandırır ve yediklerinizi yağa dönüşmeden vücuttan atılmasını sağlar.
* Ekmek/tahıl kesinlikle 3 porsiyonu aşmasın.
* Ekmek kahvaltı ve ara öğünlerde tüketilebilir.
* Öğle ve akşam yemeğinde kesinlikle ekmek/tahıl grubu olmamalı.
* Sabah uyanınca su içildikten sonra 1 bardak diyet süt ile hazırlanmış kahve tüketebilirsiniz.
* Kahvaltı da yağsız peynir, 1 dilim esmer ekmek, sınırsız söğüş salata ile birlikte; çay yerine elma suyunu tercih edin.
* Ara öğünlerde havuç suyu unutulmasın.
* Bol haşlama ve çiğ sebze tüketimini artırın.
* Süt, yoğurdun yağsız olmasını tercih edin.
* Et, ızgara ya da buğulama olmak kaydıyla sınırın üzerinde yenilebilir.
* Yağ ve şeker gün boyunca yasak.

Alkol çok tüketildiğinde
* Aşırı ve sınırsız alkole karşı, 3'lü silahşorlar: (Su-balık-sebze)
* Fazla alkol metabolizmayı yavaşlatır.
* Yağa dönüşümünü hızlandırır.
* Alkolün vücuttan atılmasını kolaylaştıran yine sudur.
* Balık ve sebze ağırlıklı beslenilirse, alkol daha kısa zamanda vücuttan atılır.

Egzersiz
* Aşırı alkol ve yemek sonrası egzersizde unutulmamalıdır.
* 24 saat içerisinde 45 ile 60 dakikalık doğa yürüyüşleri sizi zinde yapar.
* Tempolu yürümeye çalışın. Dakikada 110-130 adım atın.
* Yediklerinizin daha kolay yakılmasını sağlar.
* Dolaşımı artırır.
* Akşamdan kalan baş ağrılarından uzaklaştırır.
* Zihninizi ve bedeninizi yeniler.
* Toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

Son düzenleme:
hoş geldin canım sinemaya gitmeyeli ne kadar çok oldu unuttum valla allah içine sindirsin iyiyiz şükür afiyet olsun cnm patates kızartması harici cıs yok

Tesekkur ederim canim .. Biz haftada mutlaka en az iki iki film e gideriz ve arta kalan zamanlarda da evde film izleriz .. Esim harikaaa bir sinema asigidir .. Bana da asiladigi gormedigim film kalmadi .. Tek derdimiz .. hafta icinde yeni film girmemesi .. Eger yeniiiii film yok ise bugun yaptigimiz gibi begendigimiz guzel bir filme yeniden gidiyoruz .. o da guzel oluyor

Son düzenleme:

şanslısın canım ben alışmışım netten izlemeye sinemanın büyüsü farklı tabiii zaman yaratmak lazım hepinize bol leptinli bir gece dilerim yarın sabah grşrz inş allaha emanet olun

Gunaydin tum topige guzel kacamaksiz bir haftasonu dilerim canimcim paylasimin icin tskler arada kacirmisim bide arada lahana corbasi sorusu varmis onuda gormemisim ozur ben kilo vermede corbayi icmiyorum simdilik sanada bir sure icmemeni oneririm ben yuryuse kactim sevgilet

İyi akşamlar güzeller kilo verenleri içtenlikle tebrik ediyorum
Ve bir soru sormak istiyorum
Şu lahana çorbası var ya akşamları ondan mı içsem diyorum ne dersiniz
metabolizmayı hızlandırabilri canım deneyebilirsinsonuçta içindekiler karataya uygun...
sağol datluum
öyle yaptım canım,bir de kas gevşetici aldım.şimdi daha iyiyim

çok geçmiş olsun sersumcum
leylak84 sanada çok geçmiş olsun cnm

aynı bizz..ama burda sinema yok biliyosun şeker evle idare ediyoruz..

Son düzenleme:
herkese güzel hafta sonları dilerimm...

bugün kızımın ilk dersane günü erkenden kalktık ..onun kahvaltısını hazırladım biz eşimle onu bırakınca dışarıda yiyeceğiz...

son güzel havaların keyfini çıkartmak gerek değil mi...sonra turşuluklarımı alıp turşu kurmaca...

ev temizliği yarına kalabilir..bakalım..

Günaydın kızlar nasılsınız

Dün bildirime gelemedim hiç fırsatım olmadı, sabah misafirim vardı, öğleden sonra da ben çıktım, eve geç geldim

Sabah tartılmıştım

Geçen hafta 71.7

Bu hafta 71.2

Günlük 8-9 km yürüyüşe bu kadar vermişim, son 2-3 gündür tam dayaklığım, boğazım hiç durmuyor, kaçamak kelimesi bile az kalır yanında, nasıl düzene girecek bilmiyorum

Hepinize iyi hafta sonları dilerim

Hayırlı olsun canım dershaneniz

Tabi havalar güzelken değerlendirin, turşular içinde kolay gelsin

allah zihin açıklığı versin bende göderdim turşularımı fotoladım ama ps de sorun çıktı aktaramadım
canım sanada kolay gelsin eşinle güzel vakitlar inşallah enerjiyi depola sersumcum turşular yoruyo hele o sarımsak soymaca
bitirdibeni belki biliyosundur ama söyleyeyim su dolu bi kaba koyarsan sarımsakları yumuşayınca hemen kabuklar çıkıveriyo
canım kendine cici bak

biridycim liste mükemmel ötesi olmuş çok güldüm yakomik kadın seni bayılıyorum enerjine
canım turşuya gelince sağol canım sonunda bitirdim bana yetmez ama neyseee kendine cici bak

kızımı otobüse bindirdim geldim
kahvaltım
2 muz küçük
fındık
yeşilçay
şimdide leslie yapıcam
bugünde tok karna yapayım dedim
henüz araştıramadım ama ben aç karna yapmayı seviyorum
saat 10 gibide pazara gidicem sonra kızım gelir aç aç öğlen yemeği yeriz
ne yapıcamı düşümedim ama belki kahvaltı patlıcan közleme olabilir

metabolizmayı hızlandırabilri canım deneyebilirsinsonuçta içindekiler karataya uygun...

aynı bizz..ama burda sinema yok biliyosun şeker evle idare ediyoruz..

önceki diyet denemelerimde kokusuna bile tahammülüm yok ben kırmızı isot deneyeceğim kırk yıldır acı yemeyen ben acıbiber deneyeceğim

QUOTE=ficans;32086666]Günaydın kızlar nasılsınız

Dün bildirime gelemedim hiç fırsatım olmadı, sabah misafirim vardı, öğleden sonra da ben çıktım, eve geç geldim

Sabah tartılmıştım

Geçen hafta 71.7

Bu hafta 71.2

Günlük 8-9 km yürüyüşe bu kadar vermişim, son 2-3 gündür tam dayaklığım, boğazım hiç durmuyor, kaçamak kelimesi bile az kalır yanında, nasıl düzene girecek bilmiyorum

Hepinize iyi hafta sonları dilerim[/QUOTE]

günaydın canım almamışsın canım buda güzel ama illaki dayak istiyosan falaka kırk satır sen seç

hayırlı uğurlu olsun dershanede ki ilk günü allah zihin açıklığı versin

ben bugün dışarda yürüdüm geldim
kalkar kalkmaz çörek otumu çiğnedim bi ceviz bi kayısı yallah spora oh rahat rahat kahvaltımı yapabilirim
yapınca yazarım kanamam had safhada yine :2: bi bitsede rahatlasam ben kahvaltıya gidiyorum grşrz

selam arkadaşlar.listeyi yapan arkadaşa teşekkür ederim :) 2. sıradaymışım bugun kahvaltı yapmadım sadece bir iki tane ceviz yedim.bikaç gündür su içmiyorum dengem şaşırdı.biraz sitressli günler geçiriyorum.yarından itibaren eşimle sabah yürüyüşlerine başlıyoruz inşallah.akşam yine yazarım hepinize kolay gelsin :)

TIK TIK EVDEMISINIZ BEN GELDIM ????

Kizlar uzun bir aradan sonra ben geldim kabul ederseniz?
oncelikle sizleri cok ozledim..........buyuk kizim 1.sinifa basladi. kucuk kizimda artik 8 aylik oldu....artik duzenli saglikli beslenme programina baslama zamani...
bu arada herkes cok guzel kilo vermis.... darisi basima...ben maalesef verip aliyorum bir turlu konsantre olamiyorum...ins.en kisa zaman da sizlerle beraber karataya baslamak istiyorum......

sersum birdy papadiya leylak guleryuz ficans kaneel hepinizi opuyorum.. ins.kimseyi unutmamisimdir,unuttuysam kusura bakmayin..kizlar eski muhabbetleri cok ozledim.
herkese iyi hafta sonlari............

Son düzenleme:

Canıııııım hoşgeldin Ramaskacım Çok özledik seni...Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim tatlım , önemli olan gerçekten sağlık ve afiyet.Gerisi bir şekilde oluyor zamanla.Olmasa da olmasın , varsın sağlık olsun Canikom yazın hepimiz bir yerlere dağılmıştık ama şimdi toplaştık.Sen de fırsat buldukça gel , aynen hepimiz eski muhabbetleri çok özledik."Kilo bahane - sohbet şahane" günleri başlasın artık yawww

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…