Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Dün yine gece sat 11 de evde Olduğum için gün çok kaçamaklı geçti
Neyse ki son on gün kaldı dokuz ..

Profesör Rainer Stamminger, teknolojinin gelişmesinin ev işlerinin niteliğini değiştirdiğine dikkat çekiyor. Günümüzde mutfak robotları, bulaşık makineleri, çamaşır yıkama ve kurutma makineleri gibi modern ev aletleri yüzünden kişilerin daha az hareket ettiğini söyleyen Uzman, örneğin 50 yıl önce çamaşırlar elde yıkanırken daha fazla enerji harcandığını ifade ediyor.

Uzmanlara göre günümüzde ev işi yaparken daha fazla enerji harcamak için yeni taktikler geliştirmek şart, örneğin ütü yaparken çamaşır sepetini farklı bir odaya koymak gibi. Zira her defasında ütü odasına yürümek hareketi, dolayısıyla da harcanan enerjiyi artırıyor. Ingo Froböse, bu şekilde günde 3 bin adım atılabileceğini, bunun da 2 kilometre yol yürümek ile eşdeğer olduğunu belirtiyor.

0,,2081336_4,00.jpg

15 dakika ütü yapan bir insan 35 kalori yakıyor.

Spor alanında bilimsel çalışmalar yürüten Andreas Müller ise, sporu ev işleri ile ikame edebilmek için merdiven inip çıkmak, bahçedeki odunları kesmek gibi daha fazla fiziksel efor gerektiren işleri yapmak şart olduğunu savunuyor. Uzman hafif işlerin bu türden daha ağır ev işleri ile desteklenmediği sürece, yakılan enerjinin istenilen düzeyde olmayacağını ifade ediyor. Aynı zamanda Müller ev işlerinin kas ağrısına neden olacak kadar ağır ve yorucu olmaları gerektiğini, böylece bedenin daha zinde ve sağlıklı kalacağını söylüyor.

Hangi iş kaç kalori yakıyor?

Almanya'da tüketiciyi koruma organizasyonu “Die Verbraucher Initiative” ev işleri yapan 70 kilo civarındaki kişilerin 15 dakikalık sürede ne kadar kalori yaktıklarını şöyle listeliyor:

Eve çeki düzen vermek: 30 kalori

Ütü yapmak: 35 kalori

Yemek pişirmek: 40 kalori

Çamaşırları asmak: 50 kalori

Yerleri silmek: 60 kalori

Yatağı toplamak: 62 kalori

Elektrik süpürgesi ile temizlemek: 70 kalori

Camları silmek: 83 kalori

Bahçede çalışmak: 88 kalori

Merdivenleri çıkmak: 121 kalori

© Deutsche Welle Türkçe
Arkadaşlar ben zayıflarken yürüyüş veya egzersiz yaparım sonra ev işlerinden elimi ayağımı çekerim :KK17: eğer sizde böyleyseniz şu haberi okuyun moral oldu artık hem egzersiz hem ev işi yapabiliyorum :KK55::KK55: birinden birini aksatsam da hareket etmiş olmanın verdiği rahatlık oluyor:21:

slm kızlar gelemiyorum bitürlü bu aralar yoğunum kızımın diş işleri var fırsat buldukça ramazana hazırlık yapıyorum dondurucuya atıyorum herşeyden önemlisi arkadaşımın eşi fefat etti onun yanındaydım 2 çocuğuyla kaldı çalışıyodu zaten eşi kamyon şöförüydü küçük olunuda almış yanına uyumuş direksiyonda allahtan çocuk kurtuldu iki acı birden yaşıcaktı işte böle baya bi yoğunum malum bugünde karne günü
kilo bildirimim aynı kızlar 2 haftadır aynıyım geçmişi de okuyamadım inşallah iyisinizdir
ah canım çok üzüldüm..Allah rahmet eylesin..Allah sabırlar versin...çok zor çok:KK43:
Listemize kimsecikler gelmedi .. Her saat başı kontrol etmeme rağmen ..

İşte minik listemiz :

Kilo verenler :
1- Sersum -300 gram

Aynı kalanlar :
1- safransari
2- filiztoprak

Kilo alanlar :
1- çakmak +2,000 kg

Önümüzdeki haftadan itibaren listemize dahil olacaklar :
1- leylak84 , başlangıç kilo : 83,000
2- kaneel , başlangıç kilo : 72,000
canım benim ellerine sağlık...300 grcıkla 1. olmuşum:KK70:
inşallah önümüzdeki günlerde listemiz daha kalabalık olacak inşallah:KK68::KK68::KK68:

günayydın güzellerrrrr....:KK68::KK68:
hafta sonu gelemedim minik yeğenim Melis'in bebek mevlit'i vardı.:KK68:.yoğundum..diyete devam edemedim tabii..ama çok kararlı geldim ve protein ağırlıklı olarak diyetime devam edeceğim..iyi sonuçlar alacağız hep beraber inşallah..:KK19::KK19::KK19:
kahvaltım
:kk77::kk77::kk77:
yumurta salatası
yoğurt
:kk77::kk77::kk77:

boğazım kötü ilaç alıyorum maalesef...Ankara yine soğuk:KK51::KK51:
yeğenimin mevlit'inde yaptımız güzellikleri paylaşayım sizinle..:KK68:
1554547_10205924970855895_6333243414590109096_n.webp 13812_10205918739660119_4970144190797280949_n.webp 11407149_10205924971775918_3505088810522614048_n.webp 11407242_10205918884463739_2570389156538202009_n.webp

slm kızlar sonunda döndüm
artık kilomu dengede tutmasını öğrendim ama ideal kiloma gelemedim keşki gelsemde öyle dengede tutabilsem
malum ramazanda geliyo bu dahada zor olacak belli zaman sonra sahurda zorlanıyo insan ne yiceğini şaşırıyo
geçmişe baktım herkezin keyfi yerinde ne güzel kaneel de gelmiş ,makbuş da gelmiş :KK36:
sersumcum özledim kıs ama yoğunluğum devam ediyo kızımın alt diş teli takılacak çarşambaya kaldı iş çokışı babası götürcek bende gündüz sıgara böreği sarıcam sahurluk hazırlıyom
yarında kuaföre gidicez kızımla yani böyle offfff çok iş var buradada sıcaklar başladı herkez denize gidiyo ramazan zor geçecek heralde:confused:
sabah kahvaltım= 1 yumurta+peynir zeytin+2 dilim tb.ek.+1 patlıcan közleme+çay
saat 1 gibi karpuz
saat3 te=2 diyet bisküi+nescafe
akşam=2 tavuk but+bulgur pilavı+salata+ cacık

SELAM :) ben de size katılabilirmiyim? ARKADAŞLAR biraz bilgi verirmisin nasıl yapıyoruz her gun neler yediğimizi miiii paylaşıyoruz? benım kılo 76 kg enaz 65 olmalıyım bugün başladım diyeteeeee :)

bebeğin çok küçük canım
hemen diyet yapabilecek misin
normaL doğum yaptın demii
vallahi canım işte diyetisyene gittim çok diyet gibi değil kalorisi yüksek diyetimin sütü etkilemeyecek şekilde az da olsa vermem lazım hamilelikte hiç dikkat etmeyince çok fazla kilo aldım :KK57::KK57::KK57:

demek herkes de bir cicibebe aşkı var:KK48:

:KK49::KK49:devam canım sağlıklı beslendikten sonra emzirmen de etkilenmez..:nazar::nazar:

canımmm hoşgeldin...:KK74:verirsin sen üzülme..:KK19:

canım senin liste sırana var daha sıkma kendini:KK66:kolay gelsin..:KK68:

ah o düzene girememe bana nelere maloldu:KK47::KK51:
inşallah yaa

slm kızlar seminer dönemini memlekette yapma kararı çıkınca apar topar yola çıktık iki gün osmaniyede görümcem var ona uğradık dün de annem gile geldik yol çok yorucuydu bebekle yolculuk ne zormuş yavrumun psikolojisi bozuldu resmen memeyi kavga ederek emdi akşam resmen ve çok zor uyudu neyseki atlattık tabi bu yolda geçen zamanda diyet miyet kalmadı ama abur cubur yemedim ona dikkat ettim en azından bu şekilde kendimi avutuyorum bugün yeniden başladım
sabah: 50 gr ekmek biraz labne 1 yumurta domates salatalık
ara: 15 kiraz 1 bardak süt
öğlen: 7-8 kaşık taze fasulye 50 gr ekmek 1 kase sütlü buğday çorbası 1 yumurta
ara: 250 gr karpuz 15 kiraz
akşam: yine fasulye 7-8 kaşık 50 gr ekmek ve 3 köfte olacak sanırım

ara: şimdilik bilmiyorum ama 2 porsiyon meyve 10 badem 1 bardak süt olacak pilates mutlaka yapmayı düşünüyorum ama yürüyüşe çıkabilir miyim bilmiyorum :KK52::KK52:

slm kızlar sonunda döndüm
artık kilomu dengede tutmasını öğrendim ama ideal kiloma gelemedim keşki gelsemde öyle dengede tutabilsem
malum ramazanda geliyo bu dahada zor olacak belli zaman sonra sahurda zorlanıyo insan ne yiceğini şaşırıyo
geçmişe baktım herkezin keyfi yerinde ne güzel kaneel de gelmiş ,makbuş da gelmiş :KK36:
sersumcum özledim kıs ama yoğunluğum devam ediyo kızımın alt diş teli takılacak çarşambaya kaldı iş çokışı babası götürcek bende gündüz sıgara böreği sarıcam sahurluk hazırlıyom
yarında kuaföre gidicez kızımla yani böyle offfff çok iş var buradada sıcaklar başladı herkez denize gidiyo ramazan zor geçecek heralde:confused:
sabah kahvaltım= 1 yumurta+peynir zeytin+2 dilim tb.ek.+1 patlıcan közleme+çay
saat 1 gibi karpuz
saat3 te=2 diyet bisküi+nescafe
akşam=2 tavuk but+bulgur pilavı+salata+ cacık
canım kolay gelsin sana ama arada da olsa uğra kısss..:KK19:
SELAM :) ben de size katılabilirmiyim? ARKADAŞLAR biraz bilgi verirmisin nasıl yapıyoruz her gun neler yediğimizi miiii paylaşıyoruz? benım kılo 76 kg enaz 65 olmalıyım bugün başladım diyeteeeee :)
hoşgeldin canım..aynen dediğin gibi hergün yediklerimizi paylaşıp cumaları tartılıyoruz..başarılar:KK68:
slm kızlar seminer dönemini memlekette yapma kararı çıkınca apar topar yola çıktık iki gün osmaniyede görümcem var ona uğradık dün de annem gile geldik yol çok yorucuydu bebekle yolculuk ne zormuş yavrumun psikolojisi bozuldu resmen memeyi kavga ederek emdi akşam resmen ve çok zor uyudu neyseki atlattık tabi bu yolda geçen zamanda diyet miyet kalmadı ama abur cubur yemedim ona dikkat ettim en azından bu şekilde kendimi avutuyorum bugün yeniden başladım
sabah: 50 gr ekmek biraz labne 1 yumurta domates salatalık
ara: 15 kiraz 1 bardak süt
öğlen: 7-8 kaşık taze fasulye 50 gr ekmek 1 kase sütlü buğday çorbası 1 yumurta
ara: 250 gr karpuz 15 kiraz
akşam: yine fasulye 7-8 kaşık 50 gr ekmek ve 3 köfte olacak sanırım

ara: şimdilik bilmiyorum ama 2 porsiyon meyve 10 badem 1 bardak süt olacak pilates mutlaka yapmayı düşünüyorum ama yürüyüşe çıkabilir miyim bilmiyorum :KK52::KK52:
zor olmaz mı canım..çok zor hemde bebekle yolculuk.:KK43:..neyse dönmüşsünüz..:KK66:

Slm kızlar
Dün sabah yoğurt ve yulaf üzüm karışımı

Akşam
Manti

Bugün
Kahve üzüm ile kahvaltı
Seminer sonrası kardeşime gidicez orda diyet rafa kalkiyo malesef.

Ama bende yarin bomba gibi başlıcam inşallah.selâmetle hanımlar.

GÜNAYDINNNNN :) DİYET YOL ARKADAŞLARIM DUN BAŞLADIM AMA BEN BUGUNDEN İTİBAREN NE YEDİYSEM SİZE :) PAYLAŞIYORUM SABAH YULAF KARIŞIMI VE 200 ML SÜT :) 3 TANE KURU İNCİR TAZE KAYISI YEDİM İŞYERİNE MEYVE GETİRDİM ARA ÖĞUNLERDE

Merhaba kızlar
Günaydın

Dün eşim ile balık yemeye gittik .. Balıklar un ile kızarmış olduğu için benim protein hayal oldu .. 5 km Yürüdük sonra tatlımızı yedik .. Evimize geldik ..
Şimdi bu günden tezi yoook .. Tam gaz proteine devam ..
Emzirme Döneminde Olduğum için Oruç tutamayacağım .. Bu ay inş. -5,6 diyorum .. Protein bana ilaç gibi gelecek inş.

Dün akşam yemek giyemedim.bu sabah kahvaltı yapamadım,bulantım var mideme kramp giriyorsürekli.erken doğum yok şükür.serum taktı Dr, 23 üne kadar raporluyum. Az evvel yarımpoğaça yedim zorla.vitamin hapı içtim

Dün akşam yemek giyemedim.bu sabah kahvaltı yapamadım,bulantım var mideme kramp giriyorsürekli.erken doğum yok şükür.serum taktı Dr, 23 üne kadar raporluyum. Az evvel yarımpoğaça yedim zorla.vitamin hapı içtim
Cok gecmis olsun

Bende dogumdan sonra ilk defa hafta oldumoldum bugun.
Ytili misafirlerim de sabah gitti
Yarindan itibaren baslarim duzenli yazmaya
Simdilik aksami yazayim
Mercimek yemegi yogurt.

Merhaba kızlar
Nasılsınız ?
Bugün protein ağırlıklı başladım gibi

Sabah : 1 kase süzme yoğurt , 1 haşlanmış yumurta , 10 badem , kahve

Öğle : 1 kase yoğurt ve iki dilim taze Ananas bol tarçını

Akşam : Kavurmalı yumurta

Aralarda : taze Havuç yedim evet ve biraz da Açıktım
Birazdan da bebişko ile yürümeye çıkacağız ☺️