- 20 Mayıs 2013
- 7.274
- 3.528
- 248
- Konu Sahibi JessicaJoy
-
Amin Allah razı olsun.
Ecel saati değişmez derler, buna inanıyorum.
Ama şunu çok iyi biliyorum, Allah indinde zaman kavramı olmadığından O ruhumuzu yaratırken bizi karşılaştıracağını, birbirimize sayısız iyiliğimizin dokunacağını, birbirimizin iyi ve kötü gününde insanüstü çabalarla birbirimize destek olacağımızı yazarken bu tekrarlayan hastalıkları, acı günlerimizi, gözyaşı ve dualarımızı da yazdı.
Bizi O birimizin canı yansa diğerinin kilometrelerce ötede hisseder şekilde ve ne kadar zorda olursak olalım diğeri acı çekiyorsa kendi derdimizi unutacak karakterde yaratıp, kalplerimizi birbirimize O ısındırdı.
Yani hangimize bir şey olsa diğerinin çekeceği ıstırabı en iyi O biliyor, bunu bizi yaratırken biliyordu, bize başkalarının inanamayacağı, burada anlatamayacağım kadar bol ulvi ve şükür sebebi durumları O yaşattı.
İşte bunları göz önüne alarak, bir annenin evladına duyduğu merhametin sayısız misliyle bize muamele edişine güveniyorum, o yüzden ümidim sonsuz çünkü Hakana bu hastalığı yazarken benim çekeceğim acıyı da en iyi O bilmiş, tayin etmiştir, bizim hesaba katamayacağımız kadar sonsuz bir sevgiyle O benim neye dayanıp neye dayanamayacağımı bilir.
Sevdikleriyle sınanan ilk insanlar olmayız, Allah korusun ama ben onun lütuf ve rahmetinden birlikte nasiplenmek için hayırlı olanın ikimizin de sağlığının ve mutluluğunun devamı olması için hep dua edeceğim inşallah.
Beni buna inandıracak çok sebep var.
Çok susadığım bir gün kavurucu sıcakta ve tansiyonu yerlerdeyken çok uzaktan su aldı bana ama düştü düşecek o halde, zaten değerleri hep düşük olduğu için her zaman çok çabuk yorulur.
Büfe çok uzaktaydı bir de beni güldürmek için yolu daha da uzatıp arkamdan dolanıp pat diye önüme çıkıverdi, hep o günü anlatır güleriz, o yorgunluktan ben susuzluktan ölecekken hala şaka yapma peşinde diye, öyledir o, ne durumda olursa olsun hep etrafındakiler gülsün ister, her şeyi gülünecek, mutlu olunacak bir anıya dönüştürür, o minicik pet şişeyi taşıyacak hâli yokken hem de.
O suyu alalı iki sene oldu.
O gün birkaç yudum içtim.
İki yıldır kalanı saklıyorum şişede, bir gün evimizin bahçesine dikeceğimiz ağacın can suyu olacak inşallah.
O su, tartışınca bizim "daima seninle birlikte olmak istiyorum" isteğimizi simgeliyor.
Barışırken "kızıp suyu döktün mü" der bana, bazen de ben barışmak için "suyu dökmedim" derim.
Ağacımızın can suyunu Hakana tekrar can ve şifa geldiğinde kullanacağız, Allah inşallah o evi, o ağacı nasip edecek bize.
O soruyu sormaya elim varmiyor amaBugün Hakanımın annesinin ölümünün yıldönümü...
Sabah aradılar.
Hakanım bugün annesinin yanına gitmiş, bugünü beklemiş.
Bu sabah aç karnına karbonat verecektik, kutu kutu anne sütü göndermişler bilenler onları verecektik.
Serumları, parmak kadar hapları, bi sürü ilaçları.
Hepsini bıraktı.
Babası benimle konuşmak istemiş az önce, ilk kez konuştuk.
Ne dualar etti, nasıl helallik istedi, ablaları, akrabaları.
Allahım.
Benim onu üzdüğümü, ne kadar yıprattığımı bilmiyorlar.
Hakkını helal etti mi bana.
Yanına gitmedim diye affedecek mi beni.
Bunları öğrenmeme ne kadar kaldı ya da öğrenebilecek miyim...
Onun ömrü hastalıklarla, acılarla geçti, gencecikken de bitti.
Ben hırslarla, öfkeyle,kırdığım kalplerde dolu bir hayat yaşadım, daha da yaşayacağım.
Ben onun derecesine gelebilir miyim, ötelerde onunla aynı yerde olabilir miyim.
Allahım.
Destekleriniz için sağolun, Allah hiçbirinizi sevdikleriyle sınamasın.
Hakan için cennet kapılarının sonuna kadar açık olduğuna kalpten inanıyorum, beyinciğe de sıçramıştı kanser, iyileşse bile sakat kalır deniyordu, en cok bundan korkardı o, zaten yük olduğunu düşünüyordu, bunu hiç kaldıramazdı, güzel Allahım kaldıramayacağı yükü vermedi ona, acılarını bitirdi.
Allah ailesine, bana sabır versin nolur dua edin, hakkınızı helal edin.
Nasil ya hakan oldumuBugün Hakanımın annesinin ölümünün yıldönümü...
Sabah aradılar.
Bu sabah aç karnına karbonat verecektik, kutu kutu anne sütü göndermişler bilenler onları verecektik.
Hepsini bıraktı.
Allahım.
Ben hırslarla, öfkeyle,kırdığım kalplerde dolu bir hayat yaşadım, daha da yaşayacağım.
Allahım.
Hakan için cennet kapılarının sonuna kadar açık olduğuna kalpten inanıyorum, beyinciğe de sıçramıştı kanser, iyileşse bile sakat kalır deniyordu, en cok bundan korkardı o, zaten yük olduğunu düşünüyordu, bunu hiç kaldıramazdı, güzel Allahım kaldıramayacağı yükü vermedi ona, acılarını bitirdi.
Bugün Hakanımın annesinin ölümünün yıldönümü...
Sabah aradılar.
Hepsini bıraktı.
Allahım.
Allahım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?