- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
Derdim kilo değil, kilo almadım ama bu aşırı sağlıksız beslenme hali beni çok mutsuz ediyor.
Mesela şu saate kadar bi büyük cips, bi paket çubuk kraker, bi paket mini kek (içinde 15 tane falan vardır heralde) , 2 paket nescafe içtim
Valla bende hunharca yiyordum. Cips bira çikolata kek vs. Sonra hamile kaldim. Sagliksiz gudalara mecburi veda ettim. Gerci yine hunharca yiyorum ama peynir domates filanHerkese merhaba, başlıktan da anlayacağınız gibi derdim: yemekArkadaşlar 1,5 aydır at gibi yiyorum öyle sağlıklı ev yemekleri falan olsa neyse... sırf zevk için, can sıkıntısından ötürü sürekli kendimi dolabın, abur cubur çekmecesinin önünde buluyorum
Aslında 2 yıldır sağlıklı beslenme ve spor adına bir sürü şey öğrendim ve yaptım; Fitness Blender, squat, pilates, ağırlık antremanları, zumba, boks hatta acro yoga.. Denedim, başardım. Başardıkça daha da heveslendim. Çok zevkliydi. Haftada 4 gün spor yapıyordum. Taa ki geçen aya kadar. Ne oldu inanın bilmiyorum o kadar çok abur cubur yiyorum ki şaşırırsınız. Mesela şu saate kadar bi büyük cips, bi paket çubuk kraker, bi paket mini kek (içinde 15 tane falan vardır heralde) , 2 paket nescafe içtimDaha da yatana kadar kim bilir ne zıkkımlar yerim Eşime yüz kere söyledim alma eve böyle şeyler diye. Dün iş yerinden yılbaşı kolisi vermişler içi abur cubur dolu !!! Eşim her haftasonu fast food yemek ister. Karşı koyamıyorummm.
Derdim kilo değil, kilo almadım ama bu aşırı sağlıksız beslenme hali beni çok mutsuz ediyor. Mutsuz oldukça da 'hadi zevkli bişey yapayım da keyfim yerine gelsin' diyorum. E evde yapılacak en zevkli şey de abur cubur yemekHer gece 'yarın sağlıklı beslenme hayatıma başlayacağım' diye yatıyorum, sabah iyi güzel kahvaltı yapıyorum ama 2 saat sonra bi başlıyorum atıştırmaya, gece yatana kadar atıştırıyorum.
Şöyle biri çıksın Dr.Nowzaradan edasıyla beni bi yerden yere vursun kendime getirsin istiyorum.
Varsa deneyimi olan, böyle bi süreç yaşayan, sebebini bilen, çözüm bulan yardımcı olursa çok sevinirim.
Kan can olsun bebeğinize, sizin iştah normal :)Valla bende hunharca yiyordum. Cips bira çikolata kek vs. Sonra hamile kaldim. Sagliksiz gudalara mecburi veda ettim. Gerci yine hunharca yiyorum ama peynir domates filan
Aslında hepsi çer çöp ama işte, ah şu satış stratejileri, gıda teröristleri!! Lezzetini arttırmak, bağımlı hale getirmek için içine kim bilir neler koyuyorlar.. Yiyememek daha güzel bi nimet bence :)
Ben bile aciktim yazdiklarindan . Kilo almasam pekte takmazdim. Malum kis aylari.
Aslında hepsi çer çöp ama işte, ah şu satış stratejileri, gıda teröristleri!! Lezzetini arttırmak, bağımlı hale getirmek için içine kim bilir neler koyuyorlar.. Yiyememek daha güzel bi nimet bence :)
aa tebrik ederim, 13,5 kilo müthiş !Cips tuzlu , onun yerine kuru yemis ceviz, badem , antep fistigi ;
Mini kek yerine salep , sutlu cikolata
Cubuk kraker yerine yine kuruyemis tuketebilirsin ya da tuzlu ayran.
Duygusal aclikla yiyorsan zaten bunlari yedikce acikirsin . O yuzden o yediklerin uzun vadede cozum degil. Mesela benim de gozum cipse gitti simdi onun yerine yarim bardak antep fistigi yedim. Biraz sonra ayran icecegim.
Bugun ben de aclik hissediyorum ama cok yoruldugumdan dolayi. Biliyorum ki fiziksel aclik ama onunu almakta yarar var. 13.5 kg verdim o yuzden tam birakamiyorum :)
İşte bence bu en güzeli. Yiyip yiyip kilo almayanlara değil de size gıcık olmak lazımVucudum sadece ihtiyacini karsilayacak kadar yemeye programlanmis gibi benim.
Oyle zevkine alip alip yiyemem. Ihtiyactan fazlasini yersem ögürme hissi geliyor yiyemiyorum zaten.
Hareketli oldugum ve enerji harcagim gunler, spor yaptigim zamanlar mesela daha fazla yiyecek tuketebiliyorum ama hareketsiz ve full evde yattiysam yemeye minimum ihtiyac duyuyorum.
Ama kilo kaybettigimde almasi cok cok zor oluyor bu sekilde. Bir donem oyle bir durum yasadim zor topladim ama o fazla zayif halimle bile kan degerlerim gayet normaldi.Herseyi ye ama abartmadan, bu yeterli.
.....aa tebrik ederim, 13,5 kilo müthiş !
An itibari ile tüm tavsiyeleri dikkate alıyorum. Abur cuburlar poşetle dolaba kaldırıldı. Muhtelen şimdi çocuğu uyutunca eşim tutturacak hadi kola cips yapalm diye ama yemiyeceğim. Beni hep bu eşim yoldan çıkardıNiye bu erkeklerin kilo alma, sağlıklı beslenme gibi dertleri yok yaa
İşte bence bu en güzeli. Yiyip yiyip kilo almayanlara değil de size gıcık olmak lazım
Adam baya açık sözlüymüşBir ara Evlenmeden az evvel bende yaşadım bunu. Markete gidip bir poşet Dolusu Abur cubur alıp yiyordum. Mütemadiyen yiyordum hiç ağzım boş durmuyordu. Özellikle kitap okurken , ders çalışırken O dikdörtgen çikolatalardan aynı anda iki paket yiyebiliyordum . Çerez gibi yani. Ama işin ilginci 52 kiloydum (boy 170) kilo alamıyordum . Acaba kötü hastalığım mı var diye korktum doktora gittim. Endişemi ve yediklerimi anlattım .
Bana ne teşhis koydu biliyor musun?
‘-pisboğazsın, dedi.
Dahada neler neler. O kadar utandım ki bir daha markete aburcubur almaya dalmadım görsem yemedim. Ben kendimi mecbur hissediyordum halbuki o zararlı şeylere, bağımlı olmuştum. Pisboğaz olmamak için kendimi frenledim.
Sende ,pisboğaz bir kadın, olmamak için uzaklaş janjanlı paketlerden.
Yiyip yiyip yemenizde beni çok mutsuz etti şuanHerkese merhaba, başlıktan da anlayacağınız gibi derdim: yemekArkadaşlar 1,5 aydır at gibi yiyorum öyle sağlıklı ev yemekleri falan olsa neyse... sırf zevk için, can sıkıntısından ötürü sürekli kendimi dolabın, abur cubur çekmecesinin önünde buluyorum
Aslında 2 yıldır sağlıklı beslenme ve spor adına bir sürü şey öğrendim ve yaptım; Fitness Blender, squat, pilates, ağırlık antremanları, zumba, boks hatta acro yoga.. Denedim, başardım. Başardıkça daha da heveslendim. Çok zevkliydi. Haftada 4 gün spor yapıyordum. Taa ki geçen aya kadar. Ne oldu inanın bilmiyorum o kadar çok abur cubur yiyorum ki şaşırırsınız. Mesela şu saate kadar bi büyük cips, bi paket çubuk kraker, bi paket mini kek (içinde 15 tane falan vardır heralde) , 2 paket nescafe içtimDaha da yatana kadar kim bilir ne zıkkımlar yerim Eşime yüz kere söyledim alma eve böyle şeyler diye. Dün iş yerinden yılbaşı kolisi vermişler içi abur cubur dolu !!! Eşim her haftasonu fast food yemek ister. Karşı koyamıyorummm.
Derdim kilo değil, kilo almadım ama bu aşırı sağlıksız beslenme hali beni çok mutsuz ediyor. Mutsuz oldukça da 'hadi zevkli bişey yapayım da keyfim yerine gelsin' diyorum. E evde yapılacak en zevkli şey de abur cubur yemekHer gece 'yarın sağlıklı beslenme hayatıma başlayacağım' diye yatıyorum, sabah iyi güzel kahvaltı yapıyorum ama 2 saat sonra bi başlıyorum atıştırmaya, gece yatana kadar atıştırıyorum.
Şöyle biri çıksın Dr.Nowzaradan edasıyla beni bi yerden yere vursun kendime getirsin istiyorum.
Varsa deneyimi olan, böyle bi süreç yaşayan, sebebini bilen, çözüm bulan yardımcı olursa çok sevinirim.
Evet evet kesinlikle katılıyorum bi kaç yorumda da belirttim böyle giderse muhakkak alacağım. Ama gitmeyecek ya sağolsun herkes çok güzel tavsiyelerde bulundu, uygulayacağım :) Boyunuz kaç ki ?Daha 1,5 ay olduğu için kilo almıyosun aynı hızda devam edersen alırsın.. Tecrübe ettim 6 ayda abur cubur yüzünden 10 kilo aldım.. 50den 60 oldum.. Gerçi böyle daha çok beğeniyo herkes ama ben 55 olmaya çalışıyorum şu anda :)
Evet evet kesinlikle katılıyorum bi kaç yorumda da belirttim böyle giderse muhakkak alacağım. Ama gitmeyecek ya sağolsun herkes çok güzel tavsiyelerde bulundu, uygulayacağım :) Boyunuz kaç ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?