iftar krizi

Canım sen eşinin aiLesinden gıcık kapmışsın hakLı olarak artık ne yaparLarsa yapsınLar batacak sana en ufak şey biLe..Araya bi soğukLuk girdimi insan öyLe oluyor herşeyin aLtında bişey arıyor..Ama şu anda çok sinirLisin Önce sakinLeşmeye çaLış..Eğer kesin ayrıLmayı düşünüyorsan da eşinLe son kez güzeLce konuş aiLeLeri katmadan sadece biz oLacaksak varım de..BakaLım ne diyecek..Çünkü siz daha evLiliği karı koca olarak doğru düzgün yaşayamamışsınız ki..AiLeLer cahiLse kötü niyetLiyse araya mesafa koyup fazLa görüşmezsiniz olur biter..Ama burda da eşinin tavrı çok önmLi..Tekrar aynı tavrını sürdürürse yani sürekli size karşı orta yoLu buLmak yerine aiLesini savunuyorsa..Ozmn ortada çok büyük bi sevgi yok zaten..

olmasaydı bu olay herşey çok daha kolay olurdu belki ama bir telaşa kapıldım nasıl geççek nasıl olcak gergin hava soğuk rüzgar esmesinden korktum.yalnızım birde eşimde yok onun yanımdayken bunları yaşamak istedim.herşeye kendim göğüs germekten sıkıldım.borca sen koş harca sen koş kendi evine koş annenin evinde kalıyosun ordaki sorunlulukların,kayınvalidenin gönlünüde hoş etmeyi unutma derken ben benden çıktım.sıkıldım nelerle uğraşıyorum ben dedim.resmen kendimce evcilik oynuyorum nerde benim eşim die ondan destek görmek istedim.yoksa ortalık karışsın istemedim.hiç sevmem gergin ortamları ama tam ortasına düştüm.eşme iptal etmesi için mesaj yollamadım.çok yıprandım bugün.çok yorucuydu.kayınbaba konuşması üstüne tuz biber oldu.nefret demek o demek.sırf onu birdaha görmemek için bile eşimden vazgeçebilirm o derece herseyin ötesinde öfkesi benim için eşmiş yuvaymış gözümde yok.gözümü öfke bürüdü.eşim desen tam bir odun.hep bahanesi var ekmek parası peşinden koşuyor olması.herkes koşuyor kolay para yok.hep o haklı hep o mağdur.çok sıkıldım evlilik buysa yok almıyım ben.sanki milleti eğlendirmeye evlendik.sizlere hak veriyorum ortalığı karıştıran ben olduğumu söylemiş herkes ama inanın maksadım destek görmekti.olayı iptal etmek değil.annemin ordaki tavrı beni sıkıntıya soktu zorlada olsa tamam dedi baban dedi.o beni çok etkiledi.neden ben uğraşıyorum dedim ya.eşim benim için bunlara katlanırmı dedim.benim ailemi hoşnut edebilmek için benim yaptıklarımı yaparmı dedim.asla yapmaz.yapamaz.yorumları sakinleşince yine okuycam.bu gece sinirden dünyam dönüyor.biraz dinleniyim en iyisi.yorum yazanlara yazcaklara herkese teşekkür ederim

canımben seni anladım.şimdi yemek olunca insanarl birlikte, güzel vakit ,geçirir eğlenmek için,ama bu yok şimdilik araları iyi değildi. bide eşinde yoktu eşinin olduğu birgün size sorsaydılar. sizinkileri iftara çağırmak istiyoruz. daha iyi olurdu. en azından hazırlıklı olurdunuz pat diye.çağırılmaz.bence sen haklısın ben olsam benimde zoruma giderdi araları iyi değil ama sırf gösteriş için yemeğe çağıracaklar bide kendileri ,aramıyorlar sana aratıyorlar. eşininde öyle davranması gerekmiyordu. sonuçta hazırlıklar yapılmış ,sonradan iptal ettirmeseydi. bide eşin nasıl seni babasına şikayet etmiş ayıp neden karışıyorlarki evllik öyle kolay değilki. sonuçta yine barışırsınz kayınpederinle karşıkarşıya getirmemeliydi.iş eşinde bitiyor bence

Son düzenleme:

kavga ederken sen şöylesin ben böyleyim değil ki kavgalrımız.senin ailen şöyle senin baban böyle.sen beni zorlarsan babanı ararım tehditler.araya onları katmakla tehdit ediyor beni.biliyor ailemi katmak istemediğimi onlarla kavga ederim diyor.yaptıda bunu ailemi arayıp onlara zırvaladı bişeyler.babamı arayıp kızınızı alıp yarın mahkemeye götürürn boşanmak istiyor dedi ama parası yokmul dedi.sağolsun babamda tamam güzelim nasıl istiyosanız ben arkasındayım kızımın dedi.gerekeni yaparım dedi.ama ters tepti o sandıki ailem bana kızcak ona dönmek zorunda kalcak falan diye sandıçsonra öyle bi tıpış tıpış döndükü öyle bi öptüki ellerini bir hafta sonra.kendi kazdığı kuyuya kendi düştü.yüzlerine bakamadı utancına.ailemde pek tınlamadı halini hatrını sorup genel konuştular soğuk bi konuşmaydı.ama ailemin benim herzaman arkamda oldukları izlenimini bıraktı onda.onları yemiş yutmuş değil daha hazımsızlık var daha eşimde yutamadıda aileisni kolluyor bana.üstün gelme çabasında.babam asla onun babası gibi adabını bozup mahalle ağzıyla didişmedi tamam gereken neyse olur hiç sinirlenmene bağırmana gerek yok dedi.onları yutmadı daha o.yani iki kişi tartışmıyoruz tartışırken.senin bunu düzeltmen gerek bunu düzeltmn gerek şundan hoşlanmıyorum değil.direk aileden kavgalar.senin annen söyle senin bilemem neyin böyle.onlar saygısız onlar terbiyesiz sizinkiler görgüsüs hep bu şekilde tartışmalar.ordan patlıyor.

ısrarla ben iptal et demedim ki diyorsunuz da,zaten böyle demenize gerek yokki

Kim olsa o yazdıklarınızdan sonra o yemeği iptal ederdi.ne yani sanki silah zoruyla getiriyorlardı aileni...

Kimse dört dörtlük değil,herkesinde karakteri bir değil.birtakim sıkıntılar yaşanmış olabilir,evet unutulmamistirda.unutmayinki siz esinizde tüm problemleri asmış olsaydınız dahi aileler yapılanları unutmaz fakat prosedür gereğide olsa bırakaya gelebilirler.ki ailende duygularını bir yana bırakmış sırf sizin için daveti kabul etmiş.

devamlı arayı yapmak zorunda olan,ortada kalıp hoşgörülü olmaya çalışan ben oluyorum demişsiniz.ben sizde tam tersini algıladım yalnız.
öfke kontrolunuzu yonetebilip ailelerinize kavgalarınızı yansıtmasaydınız kimseye arabuluculuk yapmak zorunda kalmadınız

Son düzenleme:

sağol canım anladığın için beni.anlatamıyorum eşime.çağrış tarzı yanlış kaçak değiliz.ben eşim yanımdayken öyle bir ortama girmek istedim.çember içinde kaldım dediğim o yalnız ben ve 4 düşman kişi.ne gerek var.açmıyız ki aç karnınızı doyuralım gelin der gibi bi emrivakilik.ailemin tavrıda çekik gelince eşimden destek almak istedim.ama iptal etsin diye değil.zor durumda kaldım nerden çıktı bu yemek hani erken daha bunun için diye.kayınbabamda aynı mahalle ağzıyla ağzını yaya bağıra bağıra o kadar çirkinki tavrı.ben aradım kayınbabamı o aramadı ama yinede tavrı çirkindi.insanın herşeyden çnce ben o evi bırakıp giderken beni araması gerekti.ben ordan yalnız bi şekilde kırık dökük gidiyorum insan bi telefonuma cevap verir.belki 45 dakka kesintisiz konuştu yok boyunca ailesiyle.onlara haklı göstercek ya kendini.altından ya eşim toz kondurmuyolar.ama şükürki benimde ialem arkamda olmasa bile Allah biliyor ve görüyor.ben Allaha havale ediyorum onları.hiç bir kötü niyetim yokken maruz kaldıklarıma şaşırıyorum

Daha önce neler yaşadınız bilemiyorum ama keşke bu kadar fevri davranmasaydınız. İftar çok ulvi bir olay bence. İki ailenin yakınlaşması açısından da oldukça samimi olurdu. Neyse.. Bazen bazı şeylere engel olamıyor insan. İnşallah düzeltebilirsiniz.

davet şekili çok kaba.8 aydır görüşmediğin biri öylemi davet edilir.madem bi dal uzatcaksın adabıyla olmalı.iyi gelsinlerde hazır sen burdayken aradan çıksın gitsin der gibi.yazdıklarımda yemeği iptal et anlamı çıkartılcak bişey yoktu bana göre.dedimki ben kalıyorum hep arada hani yanımda olsan yada senin gelmeni bekleselerdi diye fikrimi belirttim.plansız iş yapıyolar diye kızdı.ama sonra iptal etti.ben ondan destek bekledim.en azından msjları aldığında vakit geç olmuştu artık olan olmuş derdi en azından.arayı yapan mecbur ben oluyorum gelinde benim damatta.yok çünkü 4 kişiyi idare eden benim birde eşim 5 kişi.o yüzden yıprananda arada kalanda ben oluyorum

aynen pisliğimizi alet ettik böyle güzel bir akşama.dedimki mübarek gün o kadar uğraştık bu saatten sonra annem misafirliğe gitcez die yemekte yapmamıştır ayıp olur dedim günah olur dedim dinlemedi.bilmiyorum düzelsin die dua etmiyorum hayırlısı olması için dua ediyorum artık

sizi çok iyi anlıyorum. yaşadığınız paniği filan. ben de öyle olurum. aileler buluşacağı zaman sanki herşeyi benim örgütlemem gerekiyor gibi geliyor. sanki onlar yalnız kalınca tatsız şeyler olur olayları yönetmem lazım gibi hissediyorum. ama işte bu sadece evhamdan kaynaklanıyor. koskoca insanlar aslında. su akar yolunu bulur. hata etmişsin eşine öyle msj atmakla ve sen de bunun farkındasın. ama olan olmuş artık..

bundan sonrası ne yapılması gerektiği ile ilgili. eğer sen bu evliliği devam ettirmek istiyorsan onlara gidip ellerini öpüp durumu açık yüreklilikle anlatabilirsin.

" aranızda tatsız birşeyler geçer diye korktum. eşime anlatınca da ortalığı ayağa kaldıracağını tahmin edemedim . çok üzgünüm" filan dersin.

iki aiLeden de uzakta yaşamak gibi bi durumunuz yok mu ? AiLeler dışında kişiseL bi tartışmanız yok gibi geLdi bana..

Yalnız bu arada eşinin de normaL olmadığını kabuL edelim biraz ne demek eşinin ailesini arayıp kızınız boşanmak istiyor demek sonra tükürdüğünü yalamak..Kendi babasına şikayet etmek falan..

€rkek adam böyLe şeyler yaparmı yaa ?? ßana çok garip geLiyor..

onlar bu dediklerinizi anlayabilcek olgunlukta olsalardı bana sepeti koluna herkes yoluna demezdi.gerçi ben sepeti takarsam koluma oğluda takmış olcam.iki tarafta etkilencek.ben eşimden emin olmadıkça onların elini falan öpmeye gitmem.yapıcı olan o konuşmaları yapmazdı.kafasına göre esirikli gibi işe kalkışıyor sanki atlı kovalıyor arkaşarından iftara gelmek için.olan yapılır davet edilir.zaten araları kötü.biz yeni yeni gidip geliyoruz.şurda 1 hafta olmuş.aralarında tatsız bişey geçmesini bırak düşüncesi bile beni gerdi.eşimde yok diye iyice paniğe kapıldım.ve yemekte bizden başka kimse yok konuyu değiştircek laf açcak falan.

bizim kendi evimiz zaten ailemizin bulunduğu şehirde değil.başka bir şehirde oturcaz eşim gelince.ev orda döşeli.ama sıyrılamıyoruzki burdan hafta sonları bahaneler her hafta arayıp bizi bir hafta rahat bırakmayıp hadi gelmiyosun diyip eşimi aramalar.anası ayrı arar babası ayrı arar ablası ayrı arar danası ayrı arar bi hafta gitmeyelim dedik.seferber oldular.fıttırdım kapı orda çok gitmek istiyosan git dedim.bi sıyrılamadıkki.takıntılı gibi bi ayağımız burda yaldır yaldır geziyoz konar göçer gibi bi oraya bi buraya.
eşim normal değil.hırsına yeniliğp olmadık yeminler edip sözler söyleyip sıra tükürdüğünü yalamaya geldiğinde ezilip büzülüp olayı ozaman yapan ama sonrasında hazımsızlık çeken bir tip.bence hala onları hazmedemedi o onların ayak sesi bunlar hep.çünkü olay ilk olduğunda ailesini arayıp plansız iş yapıyosunuz diyip onlara kızıp sonra olayı bana döndürüğ kavgayı benle edip ailesine bir u dönüşü yapan o.şaşırdım.sen onca ara herkesi iptal et ben ordayken yemeği sonra olayı bana çevir.benle tartış.

bende eşime msj attım böyle bi olay var daha biz problemlerimizi aşamamışken ailelerin göüşmesi hoş olmıcak.zmanaı değil dedim.keşke sen varken olsaydı dedim.sıkıldım evcilik oynamaktan başkalarını memnun etmekten ara bulmaktan gönül hoşetmekten dedim.kendimiz için bişey yapmıyoruz.hep gönül eğlemeye çalışıyoruz.iftar işinin iyi olmadığını söyledim

simdi siz tüm bunları yazıp hala iptal et demedim mı diyorsunuz yani.

Sizinki gururda esinizinki değilimi???

Bu kadar siteme adamda istemiyorsan gelmesinler deyivermis ve bence çok da haklı.
Sandığın kadar herkesi idare edemiyorsun tatlım ne yazık ki.

emrivaki diyorsunda insanlar davet etmiş gelsinler dememiş.davete icap etmek kadar ,mazeret bildirip gitmemekde var.yazdigin gibi öğleden önce aramissin anneleri,ee sanki 1 saat kala gibi tavır yapmışsınız.

Kaldiki sen o evin gelinisin esın olmasada senin ailen gelebilir,sen esın yokken yatiya kalabildiğine göre tuhaf olan bise yok.

Son olarak evden çıkarken kurduğun cümlelere bakılırsa zaten kimseye tamah etmiyosun,deyiverseydin sizin aramanız daha doğru olur.zaten lafını sakinmiyorsun.benim kayinvalidemde bazen bana ser anneni arada çay icelim gelsin diye.bu ricada art niyet olsa evine davet edip hazırlık yapmaz kadın.direkt sizde toplanalım der.

Son düzenleme:
kıyamam babama o kadar onun yaptığı ayıba rağmen gayet sakin olgun bir biçimde cevap verdi ona.tamm dedi bağırma sinirlenme hallolur üzme kendini yıpratma dedi.yaparım ben gerekeni dedi.ama biz senin gelmeni bekledik siz karar verin istedik ondan karışmak istemedik dedi.ama bu şekilde olsun istiyosan bu şekilde olur dedi.sonrasında öyle bir geri tepiyorki eşim arıyor beni ölmüş gibi defalarca babamla gitcem avukata diye gitti geldi.bunlar ailecek cümbüşe çevirdiler ortamı.bi evham yaptık gerginlikten korktuk başımıza gelmeyen kalmadı.evet kendi ailemi üsütn görüyorum onlardan çünkü asla ve asla ne kavga esnasında ne normal bir zmanda ailemle aynı olgunluğu aynı duyarlılığa aynı saygıya sahip değiller.bunu bugün çok daha iyi gördüm.buda aradaki farkı gördüğü için davulunu aşağıdan asmak istemiyor.hep bir üstün gelme çabası.ama bizim öyle bi çabamız yok normal halimiz bu

İşte bende tam orayı anlamadım zaten..Güya senin için bişey yapıyor ama olay yine senin başına patlıyor..Ayrılma noktasına geliniyor..

Ne güzel evinizde ayrı yerdymiş ..İşte olay eşinde bitiyor güzelim..Eşin tavrını koysa ailesine biz daha yeni evliyiz öle her zaman gelemeyiz gibilerinden..Ama eşin gel gel git git..

İşin zor cnm..Ama sen yinede içinde kalmasın diye eşinle son kez güzelce konuş..Bize anlattıklarını ona da anlat kimseyi karalamdan saygısızlık yapmadan bağırmadan..Ben bu şekilde evLiliği sürdürüp psikolojimi bozamam de..Ben bunun içinmi evlendim de..Eğer bu şekilde dewam ederse ben artık yokum de..

Hakkında hayırlısı olsn ..

ben bunları dedim dediğimde saat erkendi belki iptal olsada abes kaçmıcak bi durumdu.ama eşim mesajları aldığında saat 4 tü onun bu saatte böyle bi işe kalkışması yanlıştı.eşim bana istemiyorsan gelmesnler demedi.seni bu durumda yalnız bırakamam dedi ne pahasına olursa olsun konuşurum bi bahane uydururz dedi.sonrasında ben artık herşey hazır dediğimde delirdi.annelerini arayıp bana sormadan iş yapıyosunuz ne yemeği ne iftarı hangi dünürünle iyisin bu dünürünle iyi olcaksın diye annesine çıkıştı.sonra ben olmasın iptal falan dedikçe o üsteledi ve olay patladı.bende evden çıktım geldim.ben o evde ilk kez eşim olmadan yatıya kalmıştım dün.diyorum ya diyemedim bazı şeyleri eşime kızdım çok onun üzerine konuştum çok ters bununla geçim olmaz hiçbir işimiz yolunda gitmiyor yemeğimiz eksikti gibilerinden söylendim.sonra çıktım geldim.ama ortam gergin habersiz olmaz biz birbirimize alışamadık aileler karşılaşması çok gerdi beni acaba nolur nasıl geçer diye

ben biraz dinlensem iyi olcak.çok yoruldum birde belki uyuyunca sakinleşirim.tüm yorumlar için sağolun iyi geceler arkadaşlar

Yapmayın Allah askına biraz objektif olun lütfen.

insanlar dünürlerini davet etmişler.ya kendi cocukları da olsa kime ne daha erkenmis...
Demek ki onlar uzatmak istememişler ve bir adım atmışlar.ee kadın neden kendi aramamış mis...sesini duymak istemese yüzünü napsinda eve çağırsın.boyle dusunulecegini kestirmemis iste bu kadar basit.

sizin esınız annenler bizimkileri yemeğe çağırdı,yok sirasimi,yok ben napcam,yok olan bana oluyo sıkıldım falan diye msj atsa tavrınız nasıl olurdu acaba?belki yanlış ama bu yanlışa bicogumuz dusebilirdik.

İdare eden biri haklı da olsa sineye çeker,ya sabır der o gunü atlatirdi.sonra varsa bı kozu söylesin esine.en büyük ayıbı kendi ailesine yaptı.ben olsam ölsem anneleri öle bı durumu yasatmazdim.

Sorun sadece bugünkü iftar mevzusu olsa tamam konu sahibi eşine msj atıp olayı büyütmemeliydi..Konu sahibi suçLu diyeLim..

Ama anLattığına göre bu evLiLik baştan beri sorunLu zaten..Daha oturmamış bi evlilik var ortada..Sürekli ailesini savunan bi eş..ve ayrı oturmalarına rağmen her gel dediğinde giden bi eş..boşanmayı göze alıp eşinin ailesini gurursuzca arayan eş..sonra tükürdüğünü yalayan eş..Yangına körükle giden bi kayınpeder..Anlayışsız bi kaynana..

Hikayede hiç biri normal deil ki : )

Oyüzden hakkında hayırLısı olsun.Eğer evLiLiğe devam edecekse eşiyLe konuşup aiLeLere mesafe koymalılar..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…