onların o şekilde emri vaki yapıp aileminde sönük karşılaması canımı sıktı
2 dediğiniz olaydada yemekleri yapmadan daha msj attım olay ilk olduğunda annemlere teklif gittiğinde söledim.sonra cevap gelmedi lapalı teli uyuyor die yemekleri yaptık
3 olayda kesinlikle katılıyorum desteğe ihtiyacım vardı.ondan onu bekledim iptal et demedim.ağzımdan bile çıkmadı herşey bana kalıyor sıkılıyorum ara bulmaktan napcam ben falan dedim keşke sen olsan yanımda dedim
4 o adama zaten hiç girmek istemiyorum sinirlerimi alt üstü etti sokak ortasında ağlattı beni.ben ona hiçbir saygısızlıkta bulunmadım.olaylara benim açımdan bakmasını sitedim.olmuyorsa olmuyor tak seperi koluna herkes yoluna diyor.takcam o sepeti onun bi tarafına.sırf onun için bile bitirebilirim evliliğimi çok hırslıyım.eşimde hiç oralı değil babasını suçlamama gelemiyor.
eşim buralarda olcak gitmicek bidaha ama tabi ozmana kadar eş kalablirsek.çocuk işi zaten istemediğim bişeydi.eşimde sen beni gözden çıkarmışsın kafana göre birini bulup yeniden evlenceksin falan diyor.çocuk işindede ona güvenmediğimi onu babalığa bu koşullarda layık görmediğimi istemediğimi bildiği için olayı buraya vuruyor.ama aramızdaki ilişki iyice laçkalaştı artık tutulcak bi tarafı yok gibi.kurtarılcak yeri yok gibi.babası özellikle konuşmaları o kadar basit mahalle ağzıylaki ahkam kesiyor bana.sanki ağlayıp sızlayıp oğlunla aramızı yap diyorumda bana hava atıyor.zaten gıcık oluyordum tavırlarına falan iyice sinirlerimi kaldırdı.anlamadınmı böylr olacağını kaç sene tanımışsınız birbirinizi diyor hesap soruyor madem anlaşamıcaktınız neden evlendiniz diye.insan kendini bile bile ateşe atarmı.çflört tarihimizi hesaplamış nerden hesapladıysa.sanki zorla kaptık oğlunu.hzorla koca yaptık kendimize de öyle konuşuyor.anlamıyor bile ne dediğimi ne anlatmak istediğimi cahillik böyle bişey demekki
Canım sen eşinin aiLesinden gıcık kapmışsın hakLı olarak artık ne yaparLarsa yapsınLar batacak sana en ufak şey biLe..Araya bi soğukLuk girdimi insan öyLe oluyor herşeyin aLtında bişey arıyor..Ama şu anda çok sinirLisin Önce sakinLeşmeye çaLış..Eğer kesin ayrıLmayı düşünüyorsan da eşinLe son kez güzeLce konuş aiLeLeri katmadan sadece biz oLacaksak varım de..BakaLım ne diyecek..Çünkü siz daha evLiliği karı koca olarak doğru düzgün yaşayamamışsınız ki..AiLeLer cahiLse kötü niyetLiyse araya mesafa koyup fazLa görüşmezsiniz olur biter..Ama burda da eşinin tavrı çok önmLi..Tekrar aynı tavrını sürdürürse yani sürekli size karşı orta yoLu buLmak yerine aiLesini savunuyorsa..Ozmn ortada çok büyük bi sevgi yok zaten..
canımben seni anladım.şimdi yemek olunca insanarl birlikte, güzel vakit ,geçirir eğlenmek için,ama bu yok şimdilik araları iyi değildi. bide eşinde yoktu eşinin olduğu birgün size sorsaydılar. sizinkileri iftara çağırmak istiyoruz. daha iyi olurdu. en azından hazırlıklı olurdunuz pat diye.çağırılmaz.bence sen haklısın ben olsam benimde zoruma giderdi araları iyi değil ama sırf gösteriş için yemeğe çağıracaklar bide kendileri ,aramıyorlar sana aratıyorlar. eşininde öyle davranması gerekmiyordu. sonuçta hazırlıklar yapılmış ,sonradan iptal ettirmeseydi. bide eşin nasıl seni babasına şikayet etmiş ayıp neden karışıyorlarki evllik öyle kolay değilki. sonuçta yine barışırsınz kayınpederinle karşıkarşıya getirmemeliydi.iş eşinde bitiyor bence
ısrarla ben iptal et demedim ki diyorsunuz da,zaten böyle demenize gerek yokki
Kim olsa o yazdıklarınızdan sonra o yemeği iptal ederdi.ne yani sanki silah zoruyla getiriyorlardı aileni...
Kimse dört dörtlük değil,herkesinde karakteri bir değil.birtakim sıkıntılar yaşanmış olabilir,evet unutulmamistirda.unutmayinki siz esinizde tüm problemleri asmış olsaydınız dahi aileler yapılanları unutmaz fakat prosedür gereğide olsa bırakaya gelebilirler.ki ailende duygularını bir yana bırakmış sırf sizin için daveti kabul etmiş.
devamlı arayı yapmak zorunda olan,ortada kalıp hoşgörülü olmaya çalışan ben oluyorum demişsiniz.ben sizde tam tersini algıladım yalnız.
öfke kontrolunuzu yonetebilip ailelerinize kavgalarınızı yansıtmasaydınız kimseye arabuluculuk yapmak zorunda kalmadınız
Daha önce neler yaşadınız bilemiyorum ama keşke bu kadar fevri davranmasaydınız. İftar çok ulvi bir olay bence. İki ailenin yakınlaşması açısından da oldukça samimi olurdu. Neyse.. Bazen bazı şeylere engel olamıyor insan. İnşallah düzeltebilirsiniz.
kavga ederken sen şöylesin ben böyleyim değil ki kavgalrımız.senin ailen şöyle senin baban böyle.sen beni zorlarsan babanı ararım tehditler.araya onları katmakla tehdit ediyor beni.biliyor ailemi katmak istemediğimi onlarla kavga ederim diyor.yaptıda bunu ailemi arayıp onlara zırvaladı bişeyler.babamı arayıp kızınızı alıp yarın mahkemeye götürürn boşanmak istiyor dedi ama parası yokmul dedi.sağolsun babamda tamam güzelim nasıl istiyosanız ben arkasındayım kızımın dedi.gerekeni yaparım dedi.ama ters tepti o sandıki ailem bana kızcak ona dönmek zorunda kalcak falan diye sandıçsonra öyle bi tıpış tıpış döndükü öyle bi öptüki ellerini bir hafta sonra.kendi kazdığı kuyuya kendi düştü.yüzlerine bakamadı utancına.ailemde pek tınlamadı halini hatrını sorup genel konuştular soğuk bi konuşmaydı.ama ailemin benim herzaman arkamda oldukları izlenimini bıraktı onda.onları yemiş yutmuş değil daha hazımsızlık var daha eşimde yutamadıda aileisni kolluyor bana.üstün gelme çabasında.babam asla onun babası gibi adabını bozup mahalle ağzıyla didişmedi tamam gereken neyse olur hiç sinirlenmene bağırmana gerek yok dedi.onları yutmadı daha o.yani iki kişi tartışmıyoruz tartışırken.senin bunu düzeltmen gerek bunu düzeltmn gerek şundan hoşlanmıyorum değil.direk aileden kavgalar.senin annen söyle senin bilemem neyin böyle.onlar saygısız onlar terbiyesiz sizinkiler görgüsüs hep bu şekilde tartışmalar.ordan patlıyor.
sizi çok iyi anlıyorum. yaşadığınız paniği filan. ben de öyle olurum. aileler buluşacağı zaman sanki herşeyi benim örgütlemem gerekiyor gibi geliyor. sanki onlar yalnız kalınca tatsız şeyler olur olayları yönetmem lazım gibi hissediyorum. ama işte bu sadece evhamdan kaynaklanıyor. koskoca insanlar aslında. su akar yolunu bulur. hata etmişsin eşine öyle msj atmakla ve sen de bunun farkındasın. ama olan olmuş artık..
bundan sonrası ne yapılması gerektiği ile ilgili. eğer sen bu evliliği devam ettirmek istiyorsan onlara gidip ellerini öpüp durumu açık yüreklilikle anlatabilirsin.
" aranızda tatsız birşeyler geçer diye korktum. eşime anlatınca da ortalığı ayağa kaldıracağını tahmin edemedim . çok üzgünüm" filan dersin.
iki aiLeden de uzakta yaşamak gibi bi durumunuz yok mu ? AiLeler dışında kişiseL bi tartışmanız yok gibi geLdi bana..
Yalnız bu arada eşinin de normaL olmadığını kabuL edelim biraz ne demek eşinin ailesini arayıp kızınız boşanmak istiyor demek sonra tükürdüğünü yalamak..Kendi babasına şikayet etmek falan..
€rkek adam böyLe şeyler yaparmı yaa ?? ßana çok garip geLiyor..
bizim kendi evimiz zaten ailemizin bulunduğu şehirde değil.başka bir şehirde oturcaz eşim gelince.ev orda döşeli.ama sıyrılamıyoruzki burdan hafta sonları bahaneler her hafta arayıp bizi bir hafta rahat bırakmayıp hadi gelmiyosun diyip eşimi aramalar.anası ayrı arar babası ayrı arar ablası ayrı arar danası ayrı arar bi hafta gitmeyelim dedik.seferber oldular.fıttırdım kapı orda çok gitmek istiyosan git dedim.bi sıyrılamadıkki.takıntılı gibi bi ayağımız burda yaldır yaldır geziyoz konar göçer gibi bi oraya bi buraya.
eşim normal değil.hırsına yeniliğp olmadık yeminler edip sözler söyleyip sıra tükürdüğünü yalamaya geldiğinde ezilip büzülüp olayı ozaman yapan ama sonrasında hazımsızlık çeken bir tip.bence hala onları hazmedemedi o onların ayak sesi bunlar hep.çünkü olay ilk olduğunda ailesini arayıp plansız iş yapıyosunuz diyip onlara kızıp sonra olayı bana döndürüğ kavgayı benle edip ailesine bir u dönüşü yapan o.şaşırdım.sen onca ara herkesi iptal et ben ordayken yemeği sonra olayı bana çevir.benle tartış.
bende eşime msj attım böyle bi olay var daha biz problemlerimizi aşamamışken ailelerin göüşmesi hoş olmıcak.zmanaı değil dedim.keşke sen varken olsaydı dedim.sıkıldım evcilik oynamaktan başkalarını memnun etmekten ara bulmaktan gönül hoşetmekten dedim.kendimiz için bişey yapmıyoruz.hep gönül eğlemeye çalışıyoruz.iftar işinin iyi olmadığını söyledim
simdi siz tüm bunları yazıp hala iptal et demedim mı diyorsunuz yani.
Sizinki gururda esinizinki değilimi???
Bu kadar siteme adamda istemiyorsan gelmesinler deyivermis ve bence çok da haklı.
Sandığın kadar herkesi idare edemiyorsun tatlım ne yazık ki.
emrivaki diyorsunda insanlar davet etmiş gelsinler dememiş.davete icap etmek kadar ,mazeret bildirip gitmemekde var.yazdigin gibi öğleden önce aramissin anneleri,ee sanki 1 saat kala gibi tavır yapmışsınız.
Kaldiki sen o evin gelinisin esın olmasada senin ailen gelebilir,sen esın yokken yatiya kalabildiğine göre tuhaf olan bise yok.
Son olarak evden çıkarken kurduğun cümlelere bakılırsa zaten kimseye tamah etmiyosun,deyiverseydin sizin aramanız daha doğru olur.zaten lafını sakinmiyorsun.benim kayinvalidemde bazen bana ser anneni arada çay icelim gelsin diye.bu ricada art niyet olsa evine davet edip hazırlık yapmaz kadın.direkt sizde toplanalım der.
İşte bende tam orayı anlamadım zaten..Güya senin için bişey yapıyor ama olay yine senin başına patlıyor..Ayrılma noktasına geliniyor..
Ne güzel evinizde ayrı yerdymiş ..İşte olay eşinde bitiyor güzelim..Eşin tavrını koysa ailesine biz daha yeni evliyiz öle her zaman gelemeyiz gibilerinden..Ama eşin gel gel git git..
İşin zor cnm..Ama sen yinede içinde kalmasın diye eşinle son kez güzelce konuş..Bize anlattıklarını ona da anlat kimseyi karalamdan saygısızlık yapmadan bağırmadan..Ben bu şekilde evLiliği sürdürüp psikolojimi bozamam de..Ben bunun içinmi evlendim de..Eğer bu şekilde dewam ederse ben artık yokum de..
Hakkında hayırlısı olsn ..
Yapmayın Allah askına biraz objektif olun lütfen.
insanlar dünürlerini davet etmişler.ya kendi cocukları da olsa kime ne daha erkenmis...
Demek ki onlar uzatmak istememişler ve bir adım atmışlar.ee kadın neden kendi aramamış mis...sesini duymak istemese yüzünü napsinda eve çağırsın.boyle dusunulecegini kestirmemis iste bu kadar basit.
sizin esınız annenler bizimkileri yemeğe çağırdı,yok sirasimi,yok ben napcam,yok olan bana oluyo sıkıldım falan diye msj atsa tavrınız nasıl olurdu acaba?belki yanlış ama bu yanlışa bicogumuz dusebilirdik.
İdare eden biri haklı da olsa sineye çeker,ya sabır der o gunü atlatirdi.sonra varsa bı kozu söylesin esine.en büyük ayıbı kendi ailesine yaptı.ben olsam ölsem anneleri öle bı durumu yasatmazdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?