İkinci Çocuk İsteyenler

merhaba... ben siteye yeni üye oldum.... Bir oğlum var 6 yaşında ve ona hamileyken bu site ve forumdaki arkadaşlardan öğrendiklerim bana çok yardımcı olmuştu... çok keyifli sohbetler etmiştik... ve şimdi ikinci çocuk düşünüyoruz... aslında 4-5 ay öncesine kadar tek çocukla yetinmeye kararlıydık... ama oğlumuz bizi yeniden düşünmeye sevketti.... Ama tabii bir sürü soru var aklımda.... daha doğrusu çekinceler... herşeyden önce de problemli doğan yeğenim.... birşeylerin ters gitme ihtimali çok korkutuyor beni...

Acaba içinizde benim gibi çelişkileri olup da ikinci bir çocuğa sahip olan var mıdır.. duygularınızı paylaşırsanız çok sevinirim...

senin adına çok mjutlu oldum cnm allah kucağına almayıda nasip etsin ikizlerini bende ikiz bebeğe sahip olmayı çok istiyorum ama tabi rabbim inş. verir 1 razıyım 2. bebeğimi istiyorum kızımda abla olmak istiyor ama daha rabbim vermedi nasip ...

aramıza hoşgeldin canım
bende kan pıhtılaşması var,bir bebeğimi bu yüzden kaybettim sonra oğlum oldu
şimdi yine hamileyim kan sulandırıcı iğneler kullanıyorum
böyle rahat konuşsamda detaylarına inersek çok büyük bir sorun kan pıhtılaşması
bebek anne karnında bri damardan besleniyor kan pıhtılaşması olunca onun yaşamasına engel oluyor vs vs
şimdi iğneler kullanıyorum birde bu hamileliğimde ikiz olunca riskler çoğaldı benim içn
çoğul gebelik dışardan güzel görünsede tek gebeliğe göre çok fazla riskleri var
birde benim kan pıh.sorunum hepsini düşünsem üzüntüden doğuramam herhalde

ama hiiiiç üzülmüyorum korkmuyorum ara sıra tedirginliklerim oluyor ama yinede moralimi bozmuyorum
allaha dualar ediyorum ilaçlarımı kullanıyorum elimden geldiği kadar dikkat ediyorum
doktorumla çok iyi iletişimim var herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştırıp soruyorum
yani tabiki allahın takdiridir ama
şuan 4 aylık hamileyim hiçbi sıkıntım yok çok şükür
pozitif olumlu olmak düşünmek çok faydalı bana göre

senin ne gibi sağlık sorunun var yani nedir seni korkutan

benim ablamın bir çocuğu 11 yaşında ve gayet iyi durumda yani sağlıklı... ikinci çocuğu 2 yaşında ve down sendromlu üçüncü çocuğunun ise metabolik bir hastalığı var ve 1 yaşında ama o kadar gayret ve doktordan sonra bile tanısı tam olarak konamadı... hareket edemiyor... kaslarını kontrol edemediği için... göz teması da kuramıyor... gözler hiçbirşeye odaklanamıyor... birşeyler tutamıyor ... yani çok acı durumu gerçekten... hacettepede takibi yapılıyor ve doktorları genetik olmasının çok olası olduğunu söylüyor... avustralyaya bir doku gönderildi test için... bekliyoruz... ablam senelerce bekledi 2. çocuk için... sonra hayatı altüst oldu... b
ben şu an eşim ve oğlumla o kadar mutluyum ki...bir bebek daha istiyorum evet ama ama amalarım var işte...

canım kalbini temiz tut iyi düşün ki iyi olsun hem herkes yaşayabilir bu durumu yani hiçbirimizin geleceğinin garantisi yok her konuda Allah ablana ve eşine de yardım etsin gercekten zor bi durum şu an için üzülmen yersiz sen doktorunla görüştün mü ne diyor

meryemmeryem umarım hamileliğin yolunda gider ve sağlıkla alırsın bebeklerini kucağına...:)) biz ikinci çocuğa karar verdik aslında ama ben öğretmenim ve zamanlama açısından 1-2 ay beklememiz gerekiyor... ama bu ay bir sürpriz yaşayabiliriz hiç istememe rahmen...şubattan sonra hamile kalırsam bebek doğunca onunla daha çok vakit geçirebilirim.... bu ay erken.. ama yapacak birşey yok artık... ama içime bu ay olacak gibi doğuyor... istemediğimden belki de... neyse aralık ya da şubat.... istiyorum oğluma bir kardeş... aslında kendim için de istiyorum... bir kızım olsun çok isterdim... ama önce sağlıklı olmasını isterim tabii...

yok görüşmedim... zaten hamile kalırsam amniyosentez kesinlikle yaptırıcam... üçüncü yeğenimin tanısı halen konamadı için de zaten anne karnında bunu tespit edebileceklerini sanmıyorum...
herşeye rahmen ben kalıtsal olduğuna inanmıyorum.. bu kadar kötü bir tesadüf olamaz... ablam 2. bebeğinin downlu olduğunu öğrendiğinde hamileymiş haberi yoktu... büyük üzüntüler yaşadı... hemen üzerine hamile kaldı... yani vücudu da toparlanamadan... üzüntüden sigara içmeye başaladı tekrar ve bırakmadı hamile olduğunu öğrendiğinde... ve aslında hiç istemedi bu bebeği...bunların etkisini nasıl göz ardı ediyor doktorlar anlamıyorum..
yine de korkuyorum... ama tabii ki kendimi teselli etmesem kalkışamazdım bir bebeğe.. teselli ediyorum ama yine de takılıyor aklıma...

canım benim ablan için üzüldü gerçekten çok zor olmalı
ama hiçbirimizin yarını belli olmuyorki çok sağlıklı olduğumuz halde nelerle karşılaşıyoruz
yani bunun garantisi yok aslında
bak benim ailemde felan bir sorun yok hani yeğenlerim felan
ama ikiz olduğunu öğrenince doktorum bana bir sürü şeyler saydı
bak birisi erken geliyo birisi ölüyor diğerini almak zorunda kalıyoruz
sakatlık durumları vs vs vs bana neler saymadıki
ama yapacak bişeyim yoktu allah dua edip günlerimi geçiriyorum
yani çok fazla bişeyde diyemiyorum senin için

sen ne istiyorsan allah gönlüne göre versin
allahım inşallah sana sağlıklı sıhhatli bir çocuk nasip eder

rabbim kimseyi evladıyla sınamasın en çok üzüldüğüm korktuğum şeylerdendir
sağlığında sorun olan bebek..allahım yardım etsin

Son düzenleme:
bişey sorucam size... ben oğlumda da yaşamıştım... yani lekelenmeler.... korkutmuştu beni epey... yani hamilelikte olur biliyorum... ama yani günüm geçince olmuştu... dün ise yine lekelenmem oldu...ama adetime daha 7-8 gün var... ne dersiniz aynı şey olabilir mi... çok erken bence... ama durup dururken neden oldu böyle... anlamadım....

benim amca kızım da seninki gibi problem yaşadı hamileliğinde.. bebekleri sürekli düşüyordu.. yaşayamıyordu... sonra ilaç kullandı ve aldı kucağına bebeğini sağlıkla... ama ikinciyi yapamadılar... olmadı yine... çok zor bir süreç yaşadılar biliyorum...
tabii seninkiler ikiz bir de.. umarım herşey iyi olur.. gerçekten de elden birşey gelmiyor...

canım benimde hamileliğimin başında olmuştu lekelenmem yerleşme kanaması diyorlar bidaha da olmadı seninkini bilemiycem uzun sürmediği sürece korkma doktor bana öyle demişti devam ederse gel dıye.benımde adetime 3 gün kaldı ben dıkkat edıyorum hamıle kalmamak ıcın ama korunmuyorumda 3 aydır yanı benımde olabılme ıhtımalım var hayırlısı heycanla beklıyorum bende.inş seninde en kısa zamanda sağlıklı bi bebişin olur canım

evet daha küçük normalde ama allahıma şükürler olsunki yaramaz bir çocuk değil benim oğlum.3 ayından sonra hiç uyku problemimiz olmadı.bide pcoluyum ben o yüzden çok istiyorum ikinci bebğim gelsin diye.

allah gönlüne göre versin o zaman canım

biraz önce araştırdım.. benimkinin yerleşme kanaması olması için çok erken... döllenmeden 3-5 gün sonra diyor.... neyse şimdi olmaması daha iyi zaten.. en az iki ay daha beklememiz gerekiyor...isterdim tabii ama zamanlama kötü.. o zaman doğum öncesini hiç kullanamam ve sonrasına da aktaramam....

biraz önce araştırdım.. benimkinin yerleşme kanaması olması için çok erken... döllenmeden 3-5 gün sonra diyor.... neyse şimdi olmaması daha iyi zaten.. en az iki ay daha beklememiz gerekiyor...isterdim tabii ama zamanlama kötü.. o zaman doğum öncesini hiç kullanamam ve sonrasına da aktaramam....

erken veya gec döllenme gibi durumlar da olabiliyor ama hayırlısı olsun canım

merhaba, benim kizim 4 bucuk yasinda ve ikinci cocuk icin gec kaldigimi dusunuyorum,ben hep erteledim kizim 3 yasinda okula basladi rahata erdim ama simdi keske olsaydi o zaman diyorum ve son 3 4 aydir cok istiyorum. (esim istiyordu ben kararsizdim) Rabbimden hayirlisi insallah.

bence 2 kardes arası 3 yas ideal ama senınkıde cok gec deıl canım yas farkı 10-12 olan kardesler var hayırlısı olsun ıns ıstedıgın zaman bebısıne kavusursun canım

meryem meryem ne kadar güzel RAbbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah yavrularını
çok erken söylememişmisin oğluna
9 ay çocuklar için çok zuun bir süre geçmek bilmiyor falan diyor bazı pedagoglar çok kurar kafasında diye
bir ablamız kızı 4 yaşında baştan çok iyi karşılamıştı 6 aylık hamile kıskanmaya başlamış şimdi

korkular bitmiyor ilk çocuğunu düşürenler karnında daha büyükken kaybedenler down sendromu.....
heleki yakınında bunları yaşayan var sa ama korku yüzünden yapmamak da olmuyor işte
Rabbim herkese dilediği zamanda hamile kalmayı sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahhh

adet olmadan 10 gün önce yumurtlama lekeleri olabiliyor yumurta çatlamadan önce süresi ve sonrası sancı leke görülebiliyor bu dönemlerde ilişki şart

canım bilmiyorum ama bizim doktorumuzda ben hamile kaldığımda
oğluma yavaş yavaş anlatmamızı söyledi,
ben sürekli başının etini yemiyorum da işte fırsat buldukça anlatmaya çalışıyorum
ama yinede doğumdan sonra kışkançlık olacak diye düşünüyorum
hayırlısı olsun napalım zorlu bir dönem geçirecez mecburen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…