selam herkesee
ne var ne yok neler yapıyorsunuz
ben dün izinliydim evde hem dinlendim hemde oğlumla birlikte zaman geçirdim
nete bile girmedim çok güzeldi dünümüz
ayyy oğlumda artık kardeşlerini biliyor anlıyor geleceklerini
hatta nerden duymuşsa adı çağatay olsun diyor çok akıllıydı dün inaılmaz hiç üzmedi yormadı beni
sürekli kitap okuttu ve oda dinledi ara sıra oda okudu vs
şimdi ofisteyim dünü düşününce ayyy evde olsam ne güzel diyorum vallahi
kısmetse 2 ay sonra doğum iznine ayrılırım sanırım ikiz olduğu için erken alabiliyorum izni
evde oğlumla zaman geçirmek istiyorum ve doğum sonrası için oğlumu hazırlamak istiyorum
ne bileyim en azından sürekli anlatırım olacakları felan
çünkü 3 aydır kardeşi anlata anlata şimdi anladı benimsedi alıştı
anlatarak bişeyleri çözerim diye umuyorum
sağlığım ve hayatım konusuna gelince
15 haftalık olduk bende bebeklerde çok iyiyiz
hiçbi ağrım sızım vs şikayetim yok
işyerindede fazla yormuyorum kendimi ara sıra dinleniyorum felan
iyiyim keyifliyim şimdilik
kızlar herşeyimi detaylıca anlatıyorum ki ikinci çocuk isteyenler düşünenler için tecrübe olsun diye
çocuğun yaşayacağı ortam maddi ve manevi anlamda uygunsa;
anne ve babanın sağlığı ve ruh halleri yerindeyse;
anne ve baba arasındaki ilişki iletişim yerinde ve iyiyse;
bakıcı sorunu yoksa bir şekilde çözülüyorsa;
ev işleri vs gibi konularda anne çok yorulmuyorsa;
birinci çocuğun ruh hali güzelse anneyi çok bunaltmıyor boğmuyorsa
ikinci çocuk mutlaka olmalı diyorum
ilk çocuğumuzu ne kadar çok seviyoruz değilmi
onun gibi bir bebek bir çocuk aynı şekilde düşünsenize
muhteşem oluyorlar
dün eşim diyorki oğlumu seviyor kucağında;
ayy ikizlerde aynen oğluma benzerse naparım ben
3 tane yerim bunları diyor
allahım tüm kadınlara anneliği nasip etsin.
hadi öptüm hepinizi görüşmek üzere
merhaba... ben siteye yeni üye oldum.... Bir oğlum var 6 yaşında ve ona hamileyken bu site ve forumdaki arkadaşlardan öğrendiklerim bana çok yardımcı olmuştu... çok keyifli sohbetler etmiştik... ve şimdi ikinci çocuk düşünüyoruz... aslında 4-5 ay öncesine kadar tek çocukla yetinmeye kararlıydık... ama oğlumuz bizi yeniden düşünmeye sevketti.... Ama tabii bir sürü soru var aklımda.... daha doğrusu çekinceler... herşeyden önce de problemli doğan yeğenim.... birşeylerin ters gitme ihtimali çok korkutuyor beni...
Acaba içinizde benim gibi çelişkileri olup da ikinci bir çocuğa sahip olan var mıdır.. duygularınızı paylaşırsanız çok sevinirim...
benim ablamın bir çocuğu 11 yaşında ve gayet iyi durumda yani sağlıklı... ikinci çocuğu 2 yaşında ve down sendromlu üçüncü çocuğunun ise metabolik bir hastalığı var ve 1 yaşında ama o kadar gayret ve doktordan sonra bile tanısı tam olarak konamadı... hareket edemiyor... kaslarını kontrol edemediği için... göz teması da kuramıyor... gözler hiçbirşeye odaklanamıyor... birşeyler tutamıyor ... yani çok acı durumu gerçekten... hacettepede takibi yapılıyor ve doktorları genetik olmasının çok olası olduğunu söylüyor... avustralyaya bir doku gönderildi test için... bekliyoruz... ablam senelerce bekledi 2. çocuk için... sonra hayatı altüst oldu... b
ben şu an eşim ve oğlumla o kadar mutluyum ki...bir bebek daha istiyorum evet ama ama amalarım var işte...
meryemmeryem umarım hamileliğin yolunda gider ve sağlıkla alırsın bebeklerini kucağına...:)) biz ikinci çocuğa karar verdik aslında ama ben öğretmenim ve zamanlama açısından 1-2 ay beklememiz gerekiyor... ama bu ay bir sürpriz yaşayabiliriz hiç istememe rahmen...şubattan sonra hamile kalırsam bebek doğunca onunla daha çok vakit geçirebilirim.... bu ay erken.. ama yapacak birşey yok artık... ama içime bu ay olacak gibi doğuyor... istemediğimden belki de... neyse aralık ya da şubat.... istiyorum oğluma bir kardeş... aslında kendim için de istiyorum... bir kızım olsun çok isterdim... ama önce sağlıklı olmasını isterim tabii...
bişey sorucam size... ben oğlumda da yaşamıştım... yani lekelenmeler.... korkutmuştu beni epey... yani hamilelikte olur biliyorum... ama yani günüm geçince olmuştu... dün ise yine lekelenmem oldu...ama adetime daha 7-8 gün var... ne dersiniz aynı şey olabilir mi... çok erken bence... ama durup dururken neden oldu böyle... anlamadım....
evet daha küçük normalde ama allahıma şükürler olsunki yaramaz bir çocuk değil benim oğlum.3 ayından sonra hiç uyku problemimiz olmadı.bide pcoluyum ben o yüzden çok istiyorum ikinci bebğim gelsin diye.
biraz önce araştırdım.. benimkinin yerleşme kanaması olması için çok erken... döllenmeden 3-5 gün sonra diyor.... neyse şimdi olmaması daha iyi zaten.. en az iki ay daha beklememiz gerekiyor...isterdim tabii ama zamanlama kötü.. o zaman doğum öncesini hiç kullanamam ve sonrasına da aktaramam....
merhaba, benim kizim 4 bucuk yasinda ve ikinci cocuk icin gec kaldigimi dusunuyorum,ben hep erteledim kizim 3 yasinda okula basladi rahata erdim ama simdi keske olsaydi o zaman diyorum ve son 3 4 aydir cok istiyorum. (esim istiyordu ben kararsizdim) Rabbimden hayirlisi insallah.
meryem meryem ne kadar güzel RAbbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah yavrularını
çok erken söylememişmisin oğluna
9 ay çocuklar için çok zuun bir süre geçmek bilmiyor falan diyor bazı pedagoglar çok kurar kafasında diye
bir ablamız kızı 4 yaşında baştan çok iyi karşılamıştı 6 aylık hamile kıskanmaya başlamış şimdi
korkular bitmiyor ilk çocuğunu düşürenler karnında daha büyükken kaybedenler down sendromu.....
heleki yakınında bunları yaşayan var sa ama korku yüzünden yapmamak da olmuyor işte
Rabbim herkese dilediği zamanda hamile kalmayı sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahhh
adet olmadan 10 gün önce yumurtlama lekeleri olabiliyor yumurta çatlamadan önce süresi ve sonrası sancı leke görülebiliyor bu dönemlerde ilişki şart
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?