arkadaşlar yazdıklarınızı okudukça bi an bende hevesleniyorum 2.çocuğa ama sonra kendine gel diyorum,kızım 22 aylık ve çok hareketli,aksi ve hırçın çok yoruyor beni sinirlerim yıprandı ama bi an bende diyorum zaten eve kapandım 1 tane daha yapayım 2 si bir büyüsün ama sonra cesaret edemiyorum,24 yaşındayım ev hanımıyım ama kızıma tek başıma bakıyorum annem yada kayınvalidem yakınımda değil çok zorlanırım diyorum,şimdi hamile kalsam bebek doğana kadar kızım 2.5 yaşında olacak düşünüyorum belki o zamana kadar biraz uslanır,yada bi bebek ona da iyi gelir kızım tek büyüyor ve çoğu kişi huysuzluğunun sebebinin bu olduğunu söylüyor ama diyorum ya cesaret edemiyorum.
doğru söylüyorsunuz bayanlar ama diyorm ya bazen ikilemde kalıyorum,çok da rahata alışırsam 2.yapmak zor gelir diye düşünüyorum kızım 3, 4 yaşına gelsin kreşe veririm öyle yaparım 2. çocuğu,yaşımda gençken çıksın hepsi aradan 30 lu yaşlarda rahat ederim.
yok canım bişey olmaz 3-4 yaş iyi cok geciktirmeyi düşünmüyosun kı sonucta gene genc olucaksın örnek vereyım benım ablam 35 yasında oglu 7 yasını bıtırınce 2 ncı bebegı oldu ve ben dıyodum ablam yapamaz cunku yegenım cok sımarık kıskanc bı cocuk yanı her ıstedıgı yapıldı bu zamana kadar karedsı kabullenmesı zordu ablam desen yegenım kucukken cok asabıydı bagrııdp duruyodu cocuga ama hıc bekledıgım gıbı olmadı cok rahat su anda basta tabı kıskanclık oldu ama en azından büyük okula gıdıyro nefes alıyor küçükt ecok yaramaz degıl ve ablam gayet relax yani hiç sinirlendiğini görmedim cok sasırdım bu duruma ama dedıgım gıbı hıc bellı olmuyor ben yasım 30 dıye acele edıyorum esım ıstedıgı ıcın 37 yasında sadece ben korkuyorum calıstıgım ıcın sorun bu ama senın boyle bı mecburıyetın yok ben olsam bekelrdım yani
doğru söylüyorsun canım bazen böyle söylemesi kolay geliyor bana,eşim de 34 yaşında bazen istediğini söylüyor kardeşlerin arası çok olmasın diyor ama yok ya hazır değilim henüz en az 1 sene daha geçsin aradan bakalım artık hayırlısı,teşekkürler tavsiyelerin için..
bence de çocuğu eşikn istiyo diye değil ya da çocuğum yalnız kalmasın diye değil gerçekten istemelisin
bence de çocuğu eşikn istiyo diye değil ya da çocuğum yalnız kalmasın diye değil gerçekten istemelisin
kendi düşüncem henüz 2.çocuğa hazır değilim diyorum ama diğer faktörler sanırım daha ağır basıyor, yani kızımın yalnız büyümesi,eşimin istemesi falan.. yani küçük bi örnek vereyim,dün kızım evde çok sıkıldığı için evimizin yakınındaki avm'ye top havuzuna götürdüm ve hiç kimse yoktu kızım ordada sıkıldı çıkmak istedi hadi üzülmesin diye bende girdim oyun parkının içine ve etraftaki tuhaf bakışlara aldırmadan kızımla oynadık orda.. bu bile çok etkiledi beni,çok iyi bi komşum vardı çocuklar çok iyi anlaşıyorlardı geçen hafta taşındılar kızım hepten yalnız kaldı,bu gibi şeyler yani..
bende bu duruma çok üzülüyorum kızın yanlış başına oynuyor bende yanına giriyorum
bilgilerin çok güzel ben de çok araştırdım yaş aralığı az olması konusunda görüşler daha ağırlıklı ama karekter meselesi kimi çok güçlüdür uykusuzluğa dayanıklıdır ağlayan çocuğa tahammül edebilir ama ben sabırsızım bir de huysuz bi kaynana ben bakıyorum diye kafama kakması beni ikinci çocuktan vazgeçiriyo bakıcı olayıda ben evhamlıyım bakıcıya bırakamam
Canım benim tabiki şartlar önemli
bakıcı önemli,annenin ruh hali önemli...
bütün bunlar sağlıklı çocuk yetiştirmek için önemli hususlar
ben bütün şartlar uygun olduğu takdirde düüncelerimi bilgilerimi aktarmaya çalışıyorum
benim oğluma ablam bakıyor,belki bence bakıcı vs gibi konularım olsaydı bende çocuklarıma kıyamaz düşünemezdim ikinciyi
ben birazda hem bakıcı hem iş sorunum olmadığı için rahat konuşuyorum
allaha şükür ki hepimizin birde olsa bir yavrusu var annelik güzel bişey
allah herkese nasip etsin
canım çok güzel şeyler yazmışsın inan gönlüm ikinci çocuğa evet diyo mantığım hayır ama kızımı yalnız bırakmakta doğru gelmiyor kızım 19 aylık yaşım da 29 olursa şimdi olur ilerde zor keşke kendi akrabalarım yanımda olsaydı rabbim hayırlısını nadip etsin sen hangi ildesin ben Ankara'dayım.
canım çok güzel şeyler yazmışsın inan gönlüm ikinci çocuğa evet diyo mantığım hayır ama kızımı yalnız bırakmakta doğru gelmiyor kızım 19 aylık yaşım da 29 olursa şimdi olur ilerde zor keşke kendi akrabalarım yanımda olsaydı rabbim hayırlısını nadip etsin sen hangi ildesin ben Ankara'dayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?