- Konu Sahibi butterfly811
-
su sunnet kısmı benı c ok etkıledı benım oglumda bır sene evvel bu ayda sunnet olmustu oglum klınıkte sunnet olurken oncesınde dugun gıbı eglencesı oldu sımdıkı esım dısarıda kafasını duvarlara vura vura bır paket sıgarayla bır sagı bır yukarı telefondan aglama sesını dınlıyordu
Allah sıze bu sabrınızın anaclıgınızn mukafatını mutlaka verır Rabbım cocuk nasıp etmıs sıze ne kadar yuce bır duygu suanda yaptıgınız herseyden her sabredısınızden memnunsunuzdur hatta ılk tatıle beraber basbasa gıdemedıgınız ıcın bıle ıcınızde buyutmuyorsunuzdur bu durumu
Şu cevaba da hastayım, "yaşamayan bilmez, büyük konuşmayın bla bla bla". Bazı konular vardır ki büyük konuşmaktan korkmaz insan. Bu da benim için öyle bir konu. Ben asla çocuğumu babaannesine bırakıp da 2. bir evlilik yapmam, yapsam dahi 2. bir çocuk doğurmam. Bunun yaşama ile vs ile ilgisi yoktur. O çocuğun vebalini almaya korkarım ben. Ben 2. çocuğumla koklaşa koklaşa uyurken ilk çocuğumu yüreğimden de aklımdan da silip atamam. İnsanlar aynı evde kardeş yaparken bile kıskanmasın, ilk çocuk eksiklik hissetmesin diye çırpınıyor, elbette babaanne yanına savrulup atılmış çocuk hep bir yanı eksik, bir yanı yetim öksüz büyüyecek. Bunun aksini iddia etmek bile saçma.
haa şöyle bir durum var, çocuğun gerçek annesi ölmüş olur hayatta olmaz, konu sahibi de oflar puflar çocuktan şikayetçi olur o zaman bu denilenlerin hak verilecek bi yanı olur yani. ozaman vicdansız merhametsiz olur belki. ama şimdi gerçek annesi hayatta, verilmesi gerekenleri vermek onun sorumluluğu. konu sahibi çocuğun ablasıdır,annesi değil.tepki çekicem biliyorum kocamın parçasıdır tamam bu yüzden de bu çocuğu severim ama,kocamın çocuğu benim çocuğumdur demem yani. arada fark var.
Şu cevaba da hastayım, "yaşamayan bilmez, büyük konuşmayın bla bla bla". Bazı konular vardır ki büyük konuşmaktan korkmaz insan. Bu da benim için öyle bir konu. Ben asla çocuğumu babaannesine bırakıp da 2. bir evlilik yapmam, yapsam dahi 2. bir çocuk doğurmam. Bunun yaşama ile vs ile ilgisi yoktur. O çocuğun vebalini almaya korkarım ben. Ben 2. çocuğumla koklaşa koklaşa uyurken ilk çocuğumu yüreğimden de aklımdan da silip atamam. İnsanlar aynı evde kardeş yaparken bile kıskanmasın, ilk çocuk eksiklik hissetmesin diye çırpınıyor, elbette babaanne yanına savrulup atılmış çocuk hep bir yanı eksik, bir yanı yetim öksüz büyüyecek. Bunun aksini iddia etmek bile saçma.
son bı kac sayfadır yazılan yazılar konus ahıbıne degıl aslında konu ıcınde yorum yazan 2.evlılıgınden hamıle olan ılk esınden olan cocugu babaanneye bırakan evlenen arkadasakonuyu okumayı bitirmeden yorum yapmıycaktım ama dayanamadım. niye konu sahibine yükleniliyor anlamıyorum. bu çocuğun bir de annesi yok mu, hem de onun babaannede kalmasına razı gelen bir annesi yokmu, konu sahibinin yapmasını söylediğiniz şeyleri gerçek annesi yapmalı. konu sahibi çocuk sevmeyebilir, bu olağan birşey. anne şefkati göstermek zorunda da değil. hemen vicdan muhasebesine girilmiş. çocuk sevmiyor diye sevdiği adamla niye evlenmesin. ben de çocuk sevmiyorum ve ilk evliliğinden çocuğu olan biriyle birlikteyim. çocuğu var diye sevdiğim adamdan mı vazgeçeyim. benim yaptığım şey, çocuğa herzaman sevecen yaklaşmak, tepki de görsem çocuktur deyip ablalık yapmak. onun bir annesi var zaten
son bı kac sayfadır yazılan yazılar konus ahıbıne degıl aslında konu ıcınde yorum yazan 2.evlılıgınden hamıle olan ılk esınden olan cocugu babaanneye bırakan evlenen arkadasa
konu shaıbı yazdımı kacırdımmı bılmıyorum bu cocugun annesı nerede pekı ?
konu bır yerden banada dokunuyor aslında yazılması gerekenlerı bırılerı tamamlıyorPrenses06 hanım....
İyi güzel konuşuyorsunuz da... konuya tam hakim değilsiniz...
Baba inat uğruna anneden koparıyor çocuğu, babaanne de ben büyütürüm diyor, anneden çocuğu ayırıyorlar..
Madem ayırıyor baba müsvettesi o halde o çocuğa hem babalık hem analık yapacak... boynunun borcu...
Hoş kılı kırk yarsada annesinin boşluğunu asla dolduramazda...
Ayrıca mesajınızda anne yapacak, edecek v.s. tarzı yazmışsınız...
Baba ne yapacak...? sizle gününü gün edip, ne de olsa oğlum annesiyle emin ellerde mi diyecek?
Anne olmayan anlayamaz, idrak edemez bu konuyu...
son bı kac sayfadır yazılan yazılar konus ahıbıne degıl aslında konu ıcınde yorum yazan 2.evlılıgınden hamıle olan ılk esınden olan cocugu babaanneye bırakan evlenen arkadasa
konu shaıbı yazdımı kacırdımmı bılmıyorum bu cocugun annesı nerede pekı ?
Ona bir çamur atmış, vicdansız demiş...dediğiyle kalmış...
Aslında bu çocuğunun yeri, annesinin yanı...
Prenses06 hanım....
İyi güzel konuşuyorsunuz da... konuya tam hakim değilsiniz...
Baba inat uğruna anneden koparıyor çocuğu, babaanne de ben büyütürüm diyor, anneden çocuğu ayırıyorlar..
Madem ayırıyor baba müsvettesi o halde o çocuğa hem babalık hem analık yapacak... boynunun borcu...
Hoş kılı kırk yarsada annesinin boşluğunu asla dolduramazda...
Ayrıca mesajınızda anne yapacak, edecek v.s. tarzı yazmışsınız...
Baba ne yapacak...? sizle gününü gün edip, ne de olsa oğlum annesiyle emin ellerde mi diyecek?
Anne olmayan anlayamaz, idrak edemez bu konuyu...
konu bır yerden banada dokunuyor aslında yazılması gerekenlerı bırılerı tamamlıyor
agzına saglık ..
hayır tabi ki baba çocuğu atsın demiyorum ki,elbette o da baba olarak sorumluluklarını yerine getirecek.gitmekse gidecek görmekse görecek her türlü ihtiyacını karşılayacak. ben şimdiye kadar erkek arkadaşımın hiçbir zaman çocuğuyla arasındaki diyaloğa girmedim, akıl öğretmedim yol göstermedim karışmadım. baba oğuldur onlar dedim. ve hatta evlenirsek oğlun bizimle yaşasın diye teklif bile ettim. nihayetinde herşeyi bırakın sevdiğim adamın çocuğudur.. çocuğun psikolojsini anlamaya çalıştım, beni sevmediğini düşündüğüm anlarda ona hak verdim.empati yaptım bende olsam bende sevmezdim dedim. o bana ters yaklaşmasına rağmen asla ben ona ters yaklaşmadım. sadece ve sadece üzüldüm. ama ben onun ablasıyım. annesi değilim.yerler çok ayrı.
Konuyla alakasız olacak...durumunu, evliliğini, kuzu sarmanı biliyorum...
Umarım bu kez evinin ocağı hiç sönmez... eşinle oğlunla koskocaman mutlu bir hayatın olur...
Yeni hayata adapte olma konusunda ben de bir anne olduğum için seni çok iyi anlıyorum...
Evladını nasıl yürek yangınıyla sevdiğini biliyorum...
20 gün oğlumla işe gidip geldim, belki verirler babasına diye yazmışsın... kim bilir ne zor günler yaşadın...?
Bak oğlun koca adam olmuş, gülücükler saçmış resimde...
Dilerim tablo hiç bozulmaz... senin gibi eli öpülesi anne olabilse keşke her doğuran...
Tek bir önerim olacak... evliliğiniz rayına oturmadan 2. çocuk yapmayın... bir süre gözlemleyin... nasıl olsa ilkin peşi gelir...
Allah'ım yolunuzda yar ve yardımcınız olsun...
hayır tabi ki baba çocuğu atsın demiyorum ki,elbette o da baba olarak sorumluluklarını yerine getirecek.gitmekse gidecek görmekse görecek her türlü ihtiyacını karşılayacak. ben şimdiye kadar erkek arkadaşımın hiçbir zaman çocuğuyla arasındaki diyaloğa girmedim, akıl öğretmedim yol göstermedim karışmadım. baba oğuldur onlar dedim. ve hatta evlenirsek oğlun bizimle yaşasın diye teklif bile ettim. nihayetinde herşeyi bırakın sevdiğim adamın çocuğudur.. çocuğun psikolojsini anlamaya çalıştım, beni sevmediğini düşündüğüm anlarda ona hak verdim.empati yaptım bende olsam bende sevmezdim dedim. o bana ters yaklaşmasına rağmen asla ben ona ters yaklaşmadım. sadece ve sadece üzüldüm. ama ben onun ablasıyım. annesi değilim.yerler çok ayrı.
ılk ayrılıgı kuvezdeyken ıkıncı ayrılıgıda evlendıgım gece ve devamında 4 gun boyunca yasadım ...
İçine bısey oturur tam sevınceksın mutlu olcaksın olamazsın bısey takılır kalırya oyle oldum... Burada yazılamayan yazılsada duygu yuklenemeyen bır suru sey yasadım tabiki
Benı oglumdan , oğlumda ıstemeden hıcbır kuvvet kişi olay ayıramaz ,
Resimde gözüken sadece bir tek an , ya evde yasananlar
cunku ben bır aıle ozlemı cekıyorum anne baba cocuk bu tablo benım ıcın cok ozel ve ımrendıgım hıc tadamadıgım bır duygu
bazen , bir an , birden diyorum oh Allahım işte bu ya Tamam işte hanı son noktada hissediyorum kendimi ayaklarım yerden kesilecek bedenimde gerçek manada yerden kesilip kanatlarım cıkıp ucacagım
işte o zamanda aglıyorum ..
2.cocugu hemen dusunmuyoruz biraz zaman gecsin bende hazır oldugumda yeniden , eşimde istediğinde oğlum içinde uygun zamanda Allah nasip ederse bu kez normal yollarla anne olmayı evet isterim ..
Zaten bır oglumuz var bir tanede kız isterim
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim
Allahım zar zor mucadaleyle kurdugumuz yuvamızı , kurdugum hayalleri , umdugum hayatı
oğlumu ve eşimi korusun , tesekkur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?