Yazık değil mi canınızasabaha karşı uyumuşum artık kendimi nasıl sıkmışsam ağzım kan içindeydi uyandığımda dudağımı ısırmışım sanırım
Çalışmıyorum, küçük çocuğuma bakıyorum, durumumuz da pek parlak değil. Ailemin bir ihtiyacı olduğunda eşim benim söylememe gerek kalmadan yardım eder. Ne münasebet benim aileme kötü söz söyleyecek! Aklını alırım adamın.. siz başta ipin ucunu kaçırmışsınız. Ben şu an evli olmasam çalışıp aileme her konuda destek olurdum, eşim de bunu biliyor. Aileme olan bağlılığımı da biliyor. Asla saygıda kusur etmez, müsade de etmem zaten. Eşinizle konuşmayı deneyin, ağaç kovuğundan çıkmadınız, ailenize sırtınızı dönmek olmaz. Anlamazsa da yol yakınken önünüze bakın. Eşinin maaşının yarısını alan, ailesine verdiği üç kuruşu hesaplayan adam, adam değildir!Canım annem benim ne umdu ne buldu..okadar severdiki eşimi 1 senedir bekliyorum sabrediyorum ama artık dayanamıyorum..desem ki durumumuz yok kendimizden kısıp yapıyorum oda yok iyi kazanıyoruz o zaman bu aç gözlülük niye..ya benim bildiğim kadınlar kocalarının başının etini yer bizde tam tersi senin anan böyle senin anan şöyle şaka gibi ya ben usandım artık
zora sokmak yok ki zaten..ne zoru benim aileme yaptığımı biz bir günde yiyen insanlarız az vicdanlı olun ya..adam bu parayı bir gömleğe bunun kaç katını bır ayakkabıya veren bir insan..yapmayın allah aşkınaŞimdi tam tersine bunu yapan eşiniz olsaydı ve siz kocam ailesine para yolluyor diye konu açsaydınız adam burda taşlanırdı evliliği bitirecek kadar önemli mi aileye para yollamak ben onu anlamadım evlilik karşılıklı fedakarlıkla yürür adam demekki gerçekten istemiyor ben kazanıyorum benim param demek çok yanlış iki kişilik bir hayatı zora sokmadan orta yolu bulun bence bu arada küfür etmesi kabul edilemez asla
allah helal süt emmişlerle karşılaştırsın çok şanslısınız..malesef herkes sizin kadar şanslı değil..ben çalışmasam da onun parası ile yapmış olsaydım çoooktan rezillikleri gün yüzüne çıkardı..işin garibi ben aileni kardeşini seviyorum ilerde şunu şunu yaparım ona diyen insan ben yapıyorum diye dünyaları başıma yıkıyor benimÇalışmıyorum, küçük çocuğuma bakıyorum, durumumuz da pek parlak değil. Ailemin bir ihtiyacı olduğunda eşim benim söylememe gerek kalmadan yardım eder. Ne münasebet benim aileme kötü söz söyleyecek! Aklını alırım adamın.. siz başta ipin ucunu kaçırmışsınız. Ben şu an evli olmasam çalışıp aileme her konuda destek olurdum, eşim de bunu biliyor. Aileme olan bağlılığımı da biliyor. Asla saygıda kusur etmez, müsade de etmem zaten. Eşinizle konuşmayı deneyin, ağaç kovuğundan çıkmadınız, ailenize sırtınızı dönmek olmaz. Anlamazsa da yol yakınken önünüze bakın. Eşinin maaşının yarısını alan, ailesine verdiği üç kuruşu hesaplayan adam, adam değildir!
Ben vicdansız değilim konu açmışsınız ve objektif yorumlara açık olun ben de eşimin ailesine para yollamasını istemezdim zora sokmak derken maddi anlamda demedim zaten kavga çıkarma anlamında dedimzora sokmak yok ki zaten..ne zoru benim aileme yaptığımı biz bir günde yiyen insanlarız az vicdanlı olun ya..adam bu parayı bir gömleğe bunun kaç katını bır ayakkabıya veren bir insan..yapmayın allah aşkına
zora sokmak yok ki zaten..ne zoru benim aileme yaptığımı biz bir günde yiyen insanlarız az vicdanlı olun ya..adam bu parayı bir gömleğe bunun kaç katını bır ayakkabıya veren bir insan..yapmayın allah aşkına
YUHNeden bir de kocanız tarafından bakmıyorsunuz.Ailenize verdiğiniz paraya benim param diyemezsiniz o ailenizin parası yani yuvanızın.Aileye maddi desteği bende anlamıyorum.kusura bakmayın çoookkk zor durumda olmadıktan sonra herkes kendisi çalışıp evini geçindirsin.Kardeşini sen mi doğurdun.Anne babanın geçindirmek zorunda değilsin taşa ki ciddi ihtiyaç halleri dışında.Siz evlenip yeni aile kurduğunuzun farkında değilsiniz.Kocanız yanını yapsa kıyameti koparırdınız.her ailenin standardı farklıdır siz 2maaş daha iyi kazanırken ailemiz orta halli yaşayabilir onların standardını yüksrlteceğim derken yuvanın tehlikeye atmaya mutsuz olmaya değer mi
peki kavga çıkmasındaki sebep ne olabilir..mesela ben evimin rızkından keser aileme yaparım çocuklarım olur boğazından keserim ihtiyaçlarından keserim yaparım anlarımda durumumuz müsaitken öğrenci kardeşime yaptığımn lafının edilmesi çok mu normal..ben evimde bal börek yiyeyim günümü gün edeyim ama kardeşim yarını nasıl çıkaracam diye uğraşsın..annem markete gidip sebzeden 3 4 tane alsın..bu hangi kittaba ahlaka sığıyor..kii bakın ben onları da ona gönderdiğim paradan hariç beni elime kalan harçlığımdan yapıyorumBen vicdansız değilim konu açmışsınız ve objektif yorumlara açık olun ben de eşimin ailesine para yollamasını istemezdim zora sokmak derken maddi anlamda demedim zaten kavga çıkarma anlamında dedim
Ben vicdansız değilim konu açmışsınız ve objektif yorumlara açık olun ben de eşimin ailesine para yollamasını istemezdim zora sokmak derken maddi anlamda demedim zaten kavga çıkarma anlamında dedim
eşimin ailesine göndermesini istemezdim demenize bakılırsa sizde benim eşimin bir versiyonusunuz kusura bakmayn ve sizde eleştirilere açık olun..ailesinin ihtiyacı varsa ve sırf bile bile sizi sarsamayacağı halde istemez ve lafını ederseniz benim eşimle aynı zihniyette bir insansınız sizde...Ben vicdansız değilim konu açmışsınız ve objektif yorumlara açık olun ben de eşimin ailesine para yollamasını istemezdim zora sokmak derken maddi anlamda demedim zaten kavga çıkarma anlamında dedim
beni çalıştığım için KARI olmamak ile suçlayan o ise eğer senin paran benim param muhabbeti yapmam normal değil mi..karı değilsem madem ne işin var benle...ayrıca o kendi parasyla ne yapıyor ben bilmiyorum ne kadar kazanır onu bile bilmem sorunca bilmiyorum dedi bir dahada sormadım..ayrıca çalışıyoruz kazanıyoruz kendi kazandığımız hakkında biraz söz sahibi olalım değil mi.....eğer bir erkek kendi karısı ve çocuklarını ihmal etmeden ihtiyacı olan ilesine yarım ediyorsa ve eşi yaptrmam aklına alırım vs kelimeler kullanıyorsa bu da çok çok ayıp birşeydir...eşinden çocuklarından kesip yapıyorsa birşey diyemem..ben eleştiriye açık bir insanım vicdanlı mantıklı olduğu süreceSize bir konuda katılıyorum. Burada konu "eşim ailesine her ay yardım ediyor" diye konu açılsaydı vay o adamın haline. Darma duman olurdu buralar.
Katılmadığım konu ise, durumlar iyiyse ailelerin durumu da kötüyse her iki tarafa da yardım edilmeli. Biz böyle gördük ve böyle uyguladık. Öyle para hesabı da yapılmazdı zaten bizde. Hala da yapmayız. Anne babalar vefat etti ama çocuklar hala aynı durumdayız.
Ama maalesef ki burada erkek ailesi için veryansın edilir iş kadın ailesine gelince "ne münasebet, aklını alırım, canına okurum, o kim ki karışıyor, vs. vs." sözler havada uçuşur.
Konu sahibi arkadaşım haklısınız, ama parayı ben kazanıyorum kendi kazancımdan veriyorum modunda olmayın, iki gün sonra da eşiniz de kendi maaşıyla anlamsız harcamalar yapıp parayı ben kazanıyorum diyebilir. Kazanılan para evinizin parasıdır ve sen-ben ayrımı yoktur. Aileniz zor durumdaysa yardım etmek insanlık görevidir. Eşinizle bunu konuşun, işi inada bindirmeden anlatın. Haaa baktınız adam laftan anlamıyor siz ya bu evliliği devam ettirmek için yardımı keseceksiniz yada adamı boşayacaksınız. Başka yol gözükmüyor.
Boşanmak için delile ihtiyacın yok. Ayrıca evet boşan...arkadaşlar merhaba..sizlere bir sorum olacak daha doğrusu sorularım..
1 senelik evliyim..evlenirken ailemin maddi durumu çok müsait olmadığından bana pek birşey yapamadılar..yapamadılar dediysem çeyizim tamdı kınamı yaptılar altınımıda taktılar sadece büyük eşya almadılar ki bizim buralarda kimse almıyor alan da kendi isteği ile durumu varsa alıyorlar..eşiminde çok iyi bir işi var..bende evlendikten sonra çok çok iyi bir işe girdim yani kısaca evimize ciddi miktarda para giriyor..ailem beni okuttu meslek sahibi etti tek kuruş bile yardımım olmadan onlara evlendim ki benden bir beklentileri de yok...ben okurken kardeşim gidip çalıştı maddi olanaksızlıklardan dolayı dışarda okuyordum babam yetişemiyordu hem bana hem eve her neyse..dediğim gibi bunlara rağmen çeyizimi de yaptılar altınımı da taktılar sadece büyük eşya almadılar bana..benimde kardeşlerim okuyor şimdi ayda gönderdiğim 100 200 tl nin lafını yapıyor bana ya millet tanımadığı öğrencilere bile o kadardan fazla burs veriyor..adamın resmen dilinden zehir akıyor ya yılan gibi sokuyor ınsanı sözleri ile...bir senedir duymadığım hakaret duymadığım küfür hem bana hem aileme kalmadı...onur gurur kırıcı şeyler...yaptığı herşeyin minnetini etti ediyor..aileme yardım ediyorsam ki kendi kazancımla kendi emeğimle ediyorum bir lira onun kazancını vermiyorum..annemede maddi olarak vermiyorum eksik birşeyi varsa alıyorum bazen o kadar...o kadarcıkta hakları yok mu uzerimde...istiyor ki biz sefa içinde yaşarken onlar orda sürünsün..ailemin onunde sesi çıkmaz eğilir ellerini öper arkalarından etmediği küfür kalmaz ben artık kaldıramıyorum..desem ki ailesiden yardım istiyim ama boş zaten onlarda böyle düşündüğü için biz bu hale geldik...
kızlar bana bir akıl verin ben mala bağladım iyice..boşan diyeceksiniz ama başka önerilere ihtiyacım var onu zaten düşünüyorum..adam terbiyesiz edepsiz hayatımda duymadığım işitmediğim şeyler duydum işittim ondan 1 senede..karısının namusuna bile laf eden bir adam..
not: son soylediği herşeyi kayda aldım..attığı msjlarında ekran görüntüsünü aldım işe yarar mı??
söylediklerini inkar ediyor çünküBoşanmak için delile ihtiyacın yok. Ayrıca evet boşan...
adam terbiyesiz edepsiz hayatımda duymadığım işitmediğim şeyler duydum işittim ondan 1 senede..karısının namusuna bile laf eden bir adam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?