evet ses kaydı aldım bende ne tahrik var nede başka birşey..keşke öncedende alsaydımNota istinaden yazıyorum, evet yarar.
Burada daha öncelerden de konu açılmıştı üyelerimiz ısrarla ses kaydının suç olduğunu söylemişlerdi.özel hayatın gizliligiymis, hapse girilebilirmis falan.
Ben de dava açtım, elimde ekran görüntüleri vardı. Avukatıma verdim ve ekledim:"beni arayıp çirkin konuşursa sesini kaydedeyim mi?" diye. "Edin" dedi. Öyle bir şey yok dedi.Avukatım bulunduğumuz şehirde zamanında barolarbirligi başkanlığı yapmış yaşını başını almış yani usta bir insan ve hep şöyle der, "sosyal medyada yazılan her şeye inanmayın" buradakilerin dediklerine aldırış etmeyin ses kaydı da alın, ekran görüntüsü de.
Sorun senin ailene para vermen değil,sorun bir insanın sana hakaret etmesiarkadaşlar merhaba..sizlere bir sorum olacak daha doğrusu sorularım..
1 senelik evliyim..evlenirken ailemin maddi durumu çok müsait olmadığından bana pek birşey yapamadılar..yapamadılar dediysem çeyizim tamdı kınamı yaptılar altınımıda taktılar sadece büyük eşya almadılar ki bizim buralarda kimse almıyor alan da kendi isteği ile durumu varsa alıyorlar..eşiminde çok iyi bir işi var..bende evlendikten sonra çok çok iyi bir işe girdim yani kısaca evimize ciddi miktarda para giriyor..ailem beni okuttu meslek sahibi etti tek kuruş bile yardımım olmadan onlara evlendim ki benden bir beklentileri de yok...ben okurken kardeşim gidip çalıştı maddi olanaksızlıklardan dolayı dışarda okuyordum babam yetişemiyordu hem bana hem eve her neyse..dediğim gibi bunlara rağmen çeyizimi de yaptılar altınımı da taktılar sadece büyük eşya almadılar bana..benimde kardeşlerim okuyor şimdi ayda gönderdiğim 100 200 tl nin lafını yapıyor bana ya millet tanımadığı öğrencilere bile o kadardan fazla burs veriyor..adamın resmen dilinden zehir akıyor ya yılan gibi sokuyor ınsanı sözleri ile...bir senedir duymadığım hakaret duymadığım küfür hem bana hem aileme kalmadı...onur gurur kırıcı şeyler...yaptığı herşeyin minnetini etti ediyor..aileme yardım ediyorsam ki kendi kazancımla kendi emeğimle ediyorum bir lira onun kazancını vermiyorum..annemede maddi olarak vermiyorum eksik birşeyi varsa alıyorum bazen o kadar...o kadarcıkta hakları yok mu uzerimde...istiyor ki biz sefa içinde yaşarken onlar orda sürünsün..ailemin onunde sesi çıkmaz eğilir ellerini öper arkalarından etmediği küfür kalmaz ben artık kaldıramıyorum..desem ki ailesiden yardım istiyim ama boş zaten onlarda böyle düşündüğü için biz bu hale geldik...
kızlar bana bir akıl verin ben mala bağladım iyice..boşan diyeceksiniz ama başka önerilere ihtiyacım var onu zaten düşünüyorum..adam terbiyesiz edepsiz hayatımda duymadığım işitmediğim şeyler duydum işittim ondan 1 senede..karısının namusuna bile laf eden bir adam..
not: son soylediği herşeyi kayda aldım..attığı msjlarında ekran görüntüsünü aldım işe yarar mı??
ben kesinlikle daha önce söyledimm hep söylüyordum hep...benim adamın içinden canavar çıktı evlenince..ailemin gıcığını kaptı bi kere bunda ailesinin çok payı var..bizim durumuzu bildiği halde hem ben hem ailem hen ona hemde onun ailesine tanışmaya geldiklerinde şu an sıkışığız biraz bekleyelim dediklerinde kesinlikle kabul etmediler beklemeyi herşeyi biz yapıcaz dediler...bu olaydan sonrada eşim bari bunuda sen al demeye başladı..sana şu aldık sana şunu yaptık....yalnız bakın sana yaptık bize değil..ben başka biri ile evleniyordum çünkü bana yapıldı herşey....Konu sahibine hak veriyorum... Bence de yollamalı... Ama bunun tam tersi olsaydı ve erkek tarafı 100-200 yolluyor olsaydı burada bir çok üye kaynananın asalaklığından girer görümcenin art niyetinden çıkar kocanın pısırıklığından girer kayınbiraderin yüzsüzlüğünden çıkardı emin olun... Bu tarz konular önceden konuşulmadığı ve taraflar evlilik öncesi haberdar edilmediği sürece ben ailelere her ay düzenli para gönderimine karşıyım... Şimdi hayırsız diyecekler olur, o yüzden tekrar ediyorum: Herkes ailesine para yardımı elbette yapmalı, ama bu evlilik öncesi muhakkak konuşulmalı.
Hımmm sizin ki daha çok havadan nem kapma olayına benziyor.söylemiyorum zaten huyunu bildiğim için ama o biliyormuş gözünün önünde olan şeyler varmış söyle nedir diyorum geçiştiriyor
Evet başka şeyler varsa yazılı evrak, sizin az miktarda para gonderdiginize dair kanıt vb.çünkü maaşının yarısını kardeşlerine yolluyordu vs diyebilir.onları da toplayın.evet ses kaydı aldım bende ne tahrik var nede başka birşey..keşke öncedende alsaydım
Neden bir de kocanız tarafından bakmıyorsunuz.Ailenize verdiğiniz paraya benim param diyemezsiniz o ailenizin parası yani yuvanızın.Aileye maddi desteği bende anlamıyorum.kusura bakmayın çoookkk zor durumda olmadıktan sonra herkes kendisi çalışıp evini geçindirsin.Kardeşini sen mi doğurdun.Anne babanın geçindirmek zorunda değilsin taşa ki ciddi ihtiyaç halleri dışında.Siz evlenip yeni aile kurduğunuzun farkında değilsiniz.Kocanız yanını yapsa kıyameti koparırdınız.her ailenin standardı farklıdır siz 2maaş daha iyi kazanırken ailemiz orta halli yaşayabilir onların standardını yüksrlteceğim derken yuvanın tehlikeye atmaya mutsuz olmaya değer mi
sen benim söylediklerimi bana söylersen ben seni öldürürüm diyor bana utanmaz birde..hayır maddi durumumuz çok iyi kendi emeğimi veriyorum birde onunkini de değil..geçen kandil oruç tutan adam bu kandil gecesi zil zurna sarhoştu ne dini ne imanı allah aşkına..dini olan adam bunları yapar mı
Konusmayi cok denedim ama her kafasi attiginda basa sarıyoruz.o sozleri beynimden nasil kaziyip atacam artik bilemiyorum..ailemi bu denli dusuren bir insani omrumun sonuna kdar affedemiycem heraldeProvince senin ailene yapmış olduğun duyarlılıktan dolayı seni tebrik ederim.cok hayırlı bir evlatsın.bakis açın ve kültürel durumun anladığım kadarıyla eşinin yaşam tarzı ve hayata bakışına gore xl durumda.kafa yapısı olarak dengin değil.eger tek sorun ailene para göndermek ve geçmişte yapılmayan şeylere hayiflanmaksa bu konuyu kendisiyle konuşup ikna edebilmeyi yada uzlasmani öneririm.ben esimde kendi ailesine yardım edebilir düşüncesinde olan bi insanım.ben esinizde gizli bir kaybetme korkusu hissettim.siz ise girince daha bir asabi olmuş.kendisine rakip gormeye baslamis.Allah yardimcin olsun duaciyim.
evet haklısınız sizi anlıyorum ama şu yukarda alıntı yaptığım gibi bişey yok maalesef. siz evlendiniz artık bütçe ortak kendi kazandığınızdan da alıp verseniz ortak bütçeden veriyorsunuz. sonuçta siz maaşınızdan verip eksik olduğunda da eşinizden harcayacaksınız sonuçta.aileme yardım ediyorsam ki kendi kazancımla kendi emeğimle ediyorum bir lira onun kazancını vermiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?