İnsanların sayesinde yaşımdan utanıyorum :(

31 yaşinda benden ne eş olurmuş nede anne inanin benimde aklim almıyor
Lutfen onu soyleyen insan totonuza konussun hadsizzz...
Gunumuz kosullarinda zaten evlenme yasi artti dolayisiyla cocuk yasida insanlar 35 36 larinda ilk cocukkarini aliyorlar kucaklarina hic birsey icin gec degil.Ayrica her nasip vaktine esirdir.Siz enerjinizi yuksek tutun ozguveninizi koruyun varsa nasipte birgun zaten karsiniza cikacaktir.

31 yasindayim daha dun sinif arkadaslarimdan birinin yeni bi iliskiye basladigi paylasimi, bugun de ilkokul arkadasimin nikah paylasimini gordum.
Hem bugune kadar gezdiler tozdular, Hem de simdi yasitlariyla beraberler :)
Ben 21 de evlendim. Dogru duzgun bi genclik hayatim olmadi esim simdi 40 ina yaklasti. Ici gecmis bi adam oldu iyice . Gordun mu bak gec evlenmenin nimetleri

Dur ben de bu konudaki bir animi anlatayım.Evlendim 2 yada 3 ay geçti KV arkadaşlarını evime getirmek istediğini söyledi.Kayinvalidem ve ekurisine çay /ikram servisi yaparken Kayinvalidemin komşularından birisi bana "çocuk yok mu?" tarzında birşey söyledi.Ben 6/7 ay sonra eşimin tayininin çıkacağını ,baska bir şehre tasinacagimizi o yüzden su an dusunmedigimizi söyledim .Teyzenin verdiği yanıt ;tayinle çocuğun ne alakası var? oldu "Doğru sizin için bir alakası yok,hamile haliyle ev tasiyan ben olacağım nasılsa" cevabını verdim

canım onu diyenler saçmalamış bilimsel olarak insanların yaşları uzuyor bu bir gerçek ve artık 40 yaş bile genç yaş sayılıyor. 32 yaşındayım 2.evliliğimden boşanmak üzereyim çocuğum da var, keşke hiç evlenmeseydim diyorum, arkadaşım 38 yaşında evlendi 40 yaşında çocuğu oldu eşiyle de gayet mutlular, yani hiç yaşa filan takılma canım Hayırlısını iste, birde evde kaldım filan diye düşünüp karşına çıkan saçma sapan birileriyle acele edip evlenme, iyi düşün gönlünü ferah tut, evlenip boşanmaktansa belki de hiç evlenmemek daha iyidir

Bu insanlar çıldırdı mı yoksa cidden hayat görüşleri bu kadar sığ mı?
30lu yaşlar en zevkli dönemler ve üzülüyor musunuz?
Ayrıca 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Ne zaman evlenecektiniz 20 yaşında mı? Mesela ben de 30dan önce evlenmiş insanları görünce muazzam üzülüyorum. Sebebini, kaygımı da söylüyorum yanlış anlamasınlar diye.
Ama hiçbir zaman oha, gibi hönk bir tepki vermiyorum.
Bu kültürsüzlük sığlık da değil hatta ya..
Kıskanıyorlar mı acaba, bu kadar yıl mutlu huzurlu yaşamış biz gencecik yaşta öldük bittik diye?
Bence böyle olabilir. Çünkü sanılanın aksine çoğu kişiden duyduğum samimi itiraflardan biri bu.

Hic bir inaan bence degersiz degil hissetmek biyolojik yastan kat kar onemli yasam sevinci asilamalisin kendine bence pozitif dusunce dunyasi sana daha iyi gelebilir

Çok teşekkür ederim yorumlarınız bana okadar iyi geldiki anlatamam beni çok mutlu ettiniz güzel dileklerinizle kendimi aşırı sevgisiz hissediyorum sanki kimse beni sevmiyor gibi başka problemlerimde var malesef ailevi sanırım onlarinda etkisiyle iyce duygusala bağladim bide çocuk sanırım çok istememden dolayi iyce hassaslaştim

Size sonuna kadar katılıyorum ama çevre böyle olunca okadar zorki çok farkli düşündüğün insanlarla ayni yerde olmak tabi işin ilginç yanı şu hadi benim kendi yaşadiğim yerin insani böyle dışardan başka şehirlerden gelen sözde okumuşlar bile ayni insan bunlara üzülüyor

Tabi canım sen hamile kal hele teyzem gelip senin eşyanı taşıyacak..

Bende buna üzülüyorum insanlar küçük düşürüyolar birilerinin yanında sanki bendd birsey eksik gibi çok zor bir pskoloji evet yeri geldimi cevap elbetteki veriyorum ama sana o toplumda laflar dendikten sonra üzüldüğün kırıldığınla kaliyosun

İy demişsiniz bide detaya giriyorlar ya hayret birşey

Hic bir inaan bence degersiz degil hissetmek biyolojik yastan kat kar onemli yasam sevinci asilamalisin kendine bence pozitif dusunce dunyasi sana daha iyi gelebilir
O kadar negatifimki benm hayatimda artik hiçbirşey olmaz gibi berbat bi haldeyim diyebilirm

Ama yine nebileyim arkadaşlarınızın birileri olmuş hayatinda bende böyle sap gibi sanki :) yalnızlık duygusu çok kötü bi yere gezmeye çıksam kıskanma değil inanin böyle el ele çiftleri görünce içim garip oluyor bi heves nebileyim işte yada çocuklu anneleri görünce bayılıyorum çocuklara böyle sevmek felan istiyorum böyle değişik duygular yani :)

Yok canm öyle birşey yapmam söyleyenler oldu ama uymadık olmadı zorlamadim kendimi ben çokkk sevmek sevilmek istiyorum sanki imkansiz gibi bana

Seni çokk çokk iyi anlıyorum bendesenden daha buyugum 37 yasındayım insanlarin görüs acısı ve cevreme göre ben senden daha laflarla daha cok ugrasıyorum. Zpr oluyo zorlanıyosun ama hayata gec kaldıgını hissediyorsun ama sunu bil ki sen senle mutlu olmayı ogren. Ve asla ne kensinden ne yasından utanma daha 31 yasındasın iç acısından hala biseyler yapabilirsin. Emin ol kimse kimsenin rızkını yiyemeyecegini bugun sabahtan beri yasadıgım 2 olayla anladım içini laraştma daraltma. Nasibinde olacak olan kişi zamani yeri yurdu gelince karsına nasıp olacaktır.
Sana diyecem seyde yeterki saglık olsun yıllarca hasta ile ugrastum eger böle bi sorun yoksa kensini geliatirmek için kurslara vs git ve asla içini yuregini karaltma. Rabbi zorunu kolaylastırsın emin ol şuan yasadigin ne var ise hayırlı olan o oldugu içindir. Sana laf diyenlerede ben artık au sözü diyırum ya evlenmis bosanmis olsaydim evlenmedim diye ozamanda bunu mana edecektınız diyorum. Hersey gönlünce olsun ve yuregi güzel insanla karsılastırsın ve hayatını birlestirsin.

Cevre insanlar salak salak hemde bi suru zir cahil insanlar herkesi herseyi kendi toplum yargilari icine sokmaya calisiyolar ki basariyolar 40 yasinda da guzel anne olunur 25 yasinda da yeter insan kendinu degerli kilsin ve bunu istesin sirf birileri yasindan dolayi seni istemeyecekse birak hic istemesin bence

Ve asla insanlar evlen diyo diye aman herkes evlendi bende evleneyım diye düsünme Allah korusun mutlu olmadıgı için evlenince hersey düzelir sanır evlenirsin üzülmeni istemem. Emin ol ani kararlar verme ve secici olarakta duygunla düsünce hayat Kkafa yapın uymasını secmeye dikkat et seni çokl iyi anlıyorum bizde isteriz evlenmek mutlu olmak cocuk sahibi olmak Allah hayırlı insanla yureklerimizi hayatlarımızı birlestirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…