- 19 Ekim 2018
- 166
- 184
- 103
Lutfen onu soyleyen insan totonuza konussun hadsizzz...31 yaşinda benden ne eş olurmuş nede anne inanin benimde aklim almıyor
Dur ben de bu konudaki bir animi anlatayım.Evlendim 2 yada 3 ay geçti KV arkadaşlarını evime getirmek istediğini söyledi.Kayinvalidem ve ekurisine çay /ikram servisi yaparken Kayinvalidemin komşularından birisi bana "çocuk yok mu?" tarzında birşey söyledi.Ben 6/7 ay sonra eşimin tayininin çıkacağını ,baska bir şehre tasinacagimizi o yüzden su an dusunmedigimizi söyledim .Teyzenin verdiği yanıt ;tayinle çocuğun ne alakası var? oldu
Hiç unutmuyorum ablam evlenmiş 3-4 ay falan olmuş. Annemin bir komşusu kapı önü muhabbetinde "x nasıl çocuk var mı?" diye sordu. Salak işte ona neyse..
Annem de "yok daha" demesine kalmadan "aaa niye olmuyor mu?" dedi
Annem de kibarca "ben ne bileyim x hanım. gençler bilir. şimdikiler hemen istemiyor" dedi.
Ben evden duyuyorum yanımda olsaydı ergen atarlı halimle güzel cevap verirdim valla
Çok teşekkür ederim yorumlarınız bana okadar iyi geldiki anlatamam beni çok mutlu ettiniz güzel dileklerinizle kendimi aşırı sevgisiz hissediyorum sanki kimse beni sevmiyor gibi başka problemlerimde var malesef ailevi sanırım onlarinda etkisiyle iyce duygusala bağladim bide çocuk sanırım çok istememden dolayi iyce hassaslaştimKıyamam ya niye ağlıyorsunuz ? Bu hayatta hiç bi densizin saçma sapan lafı sizin göz yaşınızdan kıymetli olmamalı. Demek ki nasibiniz henüz karşınıza çıkmamış kaderde ne yazılysa onu yaşıyoruz bu kadar üzülmeyin. Sosyalleşin hobiler edinin kalabalık ortamlara girin kendi içinize kapanmayın 31 cok gec degil 35 de degil hatta 40 yasinda hayatinin askiyla tanisan var. Umutsuzlugunuzu atin uzerinizden.
Size sonuna kadar katılıyorum ama çevre böyle olunca okadar zorki çok farkli düşündüğün insanlarla ayni yerde olmak tabi işin ilginç yanı şu hadi benim kendi yaşadiğim yerin insani böyle dışardan başka şehirlerden gelen sözde okumuşlar bile ayni insan bunlara üzülüyorBu insanlar çıldırdı mı yoksa cidden hayat görüşleri bu kadar sığ mı?
30lu yaşlar en zevkli dönemler ve üzülüyor musunuz?
Ayrıca 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Ne zaman evlenecektiniz 20 yaşında mı? Mesela ben de 30dan önce evlenmiş insanları görünce muazzam üzülüyorum. Sebebini, kaygımı da söylüyorum yanlış anlamasınlar diye.
Ama hiçbir zaman oha, gibi hönk bir tepki vermiyorum.
Bu kültürsüzlük sığlık da değil hatta ya..
Kıskanıyorlar mı acaba, bu kadar yıl mutlu huzurlu yaşamış biz gencecik yaşta öldük bittik diye?
Bence böyle olabilir. Çünkü sanılanın aksine çoğu kişiden duyduğum samimi itiraflardan biri bu.
Dur ben de bu konudaki bir animi anlatayım.Evlendim 2 yada 3 ay geçti KV arkadaşlarını evime getirmek istediğini söyledi.Kayinvalidem ve ekurisine çay /ikram servisi yaparken Kayinvalidemin komşularından birisi bana "çocuk yok mu?" tarzında birşey söyledi.Ben 6/7 ay sonra eşimin tayininin çıkacağını ,baska bir şehre tasinacagimizi o yüzden su an dusunmedigimizi söyledim .Teyzenin verdiği yanıt ;tayinle çocuğun ne alakası var? oldu"Doğru sizin için bir alakası yok,hamile haliyle ev tasiyan ben olacağım nasılsa" cevabını verdim
Bende buna üzülüyorum insanlar küçük düşürüyolar birilerinin yanında sanki bendd birsey eksik gibi çok zor bir pskoloji evet yeri geldimi cevap elbetteki veriyorum ama sana o toplumda laflar dendikten sonra üzüldüğün kırıldığınla kaliyosunİnsanlara ağzının payını vermeyi öğrenmelisin. Kimse seni yaşın ister 31 ister 71 olsun bundan dolayı eleştirme hakkına sahip olamaz. Kimse evlenemedin diye seni küçümseyemez. Benim çevremde yok mu tabii ki var teyzem hiç teklif almadın mı dedi düşün yani yaşım 27. Saçımda beyaz bulsam 2 tane annem yaşlandın der, komşumuz yaşın geçti der bla bla. Ben de çok üzülürdüm ama artık takmıyorum kendine hayatı zindan etmene değmez
İy demişsiniz bide detaya giriyorlar ya hayret birşeyDur ben de bu konudaki bir animi anlatayım.Evlendim 2 yada 3 ay geçti KV arkadaşlarını evime getirmek istediğini söyledi.Kayinvalidem ve ekurisine çay /ikram servisi yaparken Kayinvalidemin komşularından birisi bana "çocuk yok mu?" tarzında birşey söyledi.Ben 6/7 ay sonra eşimin tayininin çıkacağını ,baska bir şehre tasinacagimizi o yüzden su an dusunmedigimizi söyledim .Teyzenin verdiği yanıt ;tayinle çocuğun ne alakası var? oldu"Doğru sizin için bir alakası yok,hamile haliyle ev tasiyan ben olacağım nasılsa" cevabını verdim
O kadar negatifimki benm hayatimda artik hiçbirşey olmaz gibi berbat bi haldeyim diyebilirmHic bir inaan bence degersiz degil hissetmek biyolojik yastan kat kar onemli yasam sevinci asilamalisin kendine bence pozitif dusunce dunyasi sana daha iyi gelebilir
Ama yine nebileyim arkadaşlarınızın birileri olmuş hayatinda bende böyle sap gibi sanki :) yalnızlık duygusu çok kötü bi yere gezmeye çıksam kıskanma değil inanin böyle el ele çiftleri görünce içim garip oluyor bi heves nebileyim işte yada çocuklu anneleri görünce bayılıyorum çocuklara böyle sevmek felan istiyorum böyle değişik duygular yani :)31 yasindayim daha dun sinif arkadaslarimdan birinin yeni bi iliskiye basladigi paylasimi, bugun de ilkokul arkadasimin nikah paylasimini gordum.
Hem bugune kadar gezdiler tozdular, Hem de simdi yasitlariyla beraberler :)
Ben 21 de evlendim. Dogru duzgun bi genclik hayatim olmadiesim simdi 40 ina yaklasti. Ici gecmis bi adam oldu iyice . Gordun mu bak gec evlenmenin nimetleri
Yok canm öyle birşey yapmam söyleyenler oldu ama uymadık olmadı zorlamadim kendimi ben çokkk sevmek sevilmek istiyorum sanki imkansiz gibi banacanım onu diyenler saçmalamış bilimsel olarak insanların yaşları uzuyor bu bir gerçek ve artık 40 yaş bile genç yaş sayılıyor. 32 yaşındayım 2.evliliğimden boşanmak üzereyim çocuğum da var, keşke hiç evlenmeseydim diyorum, arkadaşım 38 yaşında evlendi 40 yaşında çocuğu oldu eşiyle de gayet mutlular, yani hiç yaşa filan takılma canım Hayırlısını iste, birde evde kaldım filan diye düşünüp karşına çıkan saçma sapan birileriyle acele edip evlenme, iyi düşün gönlünü ferah tut, evlenip boşanmaktansa belki de hiç evlenmemek daha iyidir
O kadar ağladım ki gece gece 31 yaşındayım ve doktor yaşimi sorsa söylemek istemiyorum o derece biriyle tanışsam veya taniştirilsam insanlar yaşimi duyunca oha diyo .Biliyorum herşeye geç kaldım ama ben bilerek yaptiğim birşey değildiki seçici olmadım detaycı yani veya insanları beğenmemezlik etmedim ama olmadı işte anne olmak istiyorum çocukları git gide daha çok seviyorum bana o kadar iyi geliyorlarki ama bana artık imkansız gibi geliyor doktorlar bile geç kalmişsin diyebiliyor erkekler de genç eşleri olsun istiyorlar ya ben çok güzel bi anne olurdum amagözyaşlari içinde yazıyorum o kadar duygusallaştimki sanki ben hiçbirşeyi haketmiyorum gibi neden bòyle acımasız insanlar yada bana denk gelir
bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?