- 26 Ekim 2015
- 8.466
- 20.451
- 348
- Konu Sahibi ceylin0033cte
-
sana bağlı mesela benim eşim milyarder bile olsaydı ben çalışmadan yapamazdım evde durmak bana göre değilarkadaşlar hep kafamı kurcalıyor şuan çalışıyorum 657 ye tabi olarak ama hep düşünüyorum ev hanımı olup çoluk cocuğa karışmak yan gelip yatmak mı iyi yoksa çalışıp geleceğe yatırım yapmak mı başka bir şehirde yaşıyoruz eşimle aileler uzakta yani çocuk yapamıorum o yüzden borçlarımız ev kredi vs.
üstüne bastın işe yeni başladığımdan tüm angaryalar bendeçalışmaya yeni başladıysanız anlıyorum çünkü iş hayatına alışmak zaman ister bende ilk yıl her gün ben böyle yaşayamam, zengin koca bulsam da işi bıraksam diyordum :)))) geçiş süreci normal. ama eğer uzun yıllardır çalışıyorsanız sizi anlamamı beklemeyin çünkü özel sektörde çalışmadığınızdan nasıl bir rahatlıgınız var tahmin bile edemezsiniz. bizim hasta olmamız bile sorun oluyor, evlenmemiz, çocuk yapmamız, evimize su basması hiçbiri mazaret değil işin yapılmaması için, düğünüme 2 gün kalaya kadar çalıştım ben, hastalandım çalıştım, annem ameliyat oldu çalıştım, memurken bunlar sorun değil, alırsınız izninizi kimse de karışamaz. bu şartlar altında bile şikayet edip birde işi bırakmak istiyorsanız bırakın valla, belki sizin yerinize daha çok ihtiyaç duyan biri gelir.
ev hanımlıgı ne zor şey, hergün emizlik yemek köle gibi çalış, çocugun gelsin yaptıgın yemegi begenmesin, kocan gelsin tüm gün çalıştım yorgunum diye trip atsın, cebinizde paranız olmasın, bu hayata mı özeniyorsunuz? kolay mı sanıyorsunuz? ama siz diyeceksiniz ki ben zaten tembelim yapmam o zaman hayattta ki amacınız nedir? neden okudunuz? bazı insanlar var sizin gibi, şaşırıyorum açıkçası, hayata herhangi bir katkıları olmasın istiyorlar, yalnızca rahat yaşamak derdindeler, bu düşünceyi üzgünüm ama ben anlayamıyorum.
işiniz hele ki memurluk asla ama asla çocuğa engel değil kendinize bahane aramayın, özelde çalışıp 2 çocugu olup, maşallah evini de temizleyen yemegini eksik etmeyen nice kadın var. sizin çalışma saatlerniz makul, hafatsonunuz boş, tüm yasal haklarınızı istediğiniz gibi kullanırsınız, yıllık izniniz çok, dogum izni+ücretisz izin hakkını var, ne demek işim çocuguma engel, yarın bir gün kocanız sizi boşasa ne olacak? Allah korusun adamın canına bir şey olsa ne olacak? Lütfen kendi ayaklarınızın üstünde durma şansınız varken böyle bir şey geçirmeyin aklınızdan.
1 yaşında verende var 3 yaşında verende ben genel olarak annem kv bakacak mantığını anlamayanlardanım onlara güvenip çocuk mu yaptınız demek istiyorum bazen ama akıllı ol kızım yri değil burası diyorumKizlar benim genel olarak bir sorum var. Hergün okuyorum burda...annem yok cocuguma kim bakacak filan...
Tr'de cocuklar nezaman kreşe verilebiliyor?
annenle barış, küs dediniz sanki yanlış mı okudum ?kim bakcak ablası kreşe gidene kadar bakma imkanım olsa hemen yaparım
üstüne bastın işe yeni başladığımdan tüm angaryalar bendehem stresliyim hem çocuksuz
evet annem para vermiyorum diye küs borçluyum veremiyorum borcum olmasa verrdm elmden geldiğinceannenle barış, küs dediniz sanki yanlış mı okudum ?
çok sağolun 25 yaşındayımkaç yaşınızdasınız? ben 30 yaşındayım haa yapmıyorum çocuk, önce evliliğe ve iş hayatına alışın sonra yaparsınız, çalışmaya da alışacaksınız merak etmeyin ve sakın ama sakın işinizi bırakmayın, dell misiniz?
Memur olmak en son istediğim şey bile değil.Herkesin memur olup az çalışmak ,devlete sırtını dayamak gibi hayalleri yok ama bunu anlayabilecek biri degilsiniz sanırım.Kıskançlığından kıza ne yazacağını şaşırmışsın. Az çalış da sen de memur ol...
Canım borrçlarınız azalsın bebeği öyle düşün. Ücretsiz izne ayrılır 2 yaşına kadar kendin bakarsın bebeğine.evet annem para vermiyorum diye küs borçluyum veremiyorum borcum olmasa verrdm elmden geldiğince
Ne iş yapıyon onu şöyle senMemur olmak en son istediğim şey bile değil.Herkesin memur olup az çalışmak ,devlete sırtını dayamak gibi hayalleri yok ama bunu anlayabilecek biri degilsiniz sanırım.
eşim maaş iyi cnm ama şuan içim yeterli değilesinin maası iyise yeterse sende buna razıyım dersene vde durmak. cocuklara kendin bakmak. hersabah arkandana aglamasın diye . benim bir arkadasın 20 aylık oglu annesinin arkasından hersabah aglıyor. tabi bir yasa kadar evde kal sonra calıs
Sizin için demedim zaten genel olarak çoğu kurumda var bu yavaş çalışma.Çalışmak istemiyosanız çalışmayın ,oturun evde çocuk bakın size de kocanız baksın ne diyelim başkaiş bekleten ben değilim başka birim sonra bana patlarlar niye halletmedin diye herkeste memur algısı aynı ben niye böle değilim ben de bi yanlışlık var iş stresinden hafta sonları zehir oluyo bana
tam aksine saçma düşünüyorsamda bunu göremeyebilirim fikirlerinize ihtiyaç duydum.Kocamın verdiği paraya muhaç olmaktansa kendim çalışıp kazanmayı tercih ederim.Ev hanımlığı pek bana göre değil ama bunun kararını verecek olan sensin bize sorman biraz saçma olmuş.
çok sağolun 25 yaşındayım
Öncelikle 657 li bir memur olarak yan gelip yatıyor (%80 de olsa) lafını asla kabul etmiyorum.657'ye tabi olanlar da yan gelip yatıyo zaten.
En az (%80'i).
Bence evinizde oturun daha iyi.
mersinliyim adanada yaşarım :) memurum eşim de öle 7000 kazanıyoruz 6000 borçlara gidiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?