Benimle hemen hemen aynı anda hamile kalan 4 arkadaşım daha var hastanede ve öğrendikleri gün gündüz çalışmasına gecirildiler, hekimime sordum o da hemen gündüze geçmen daha uygun olur dedi. Zaten hekimin onay kağıdı ile geçiyoruz, çünkü normal bir çalışma düzeni değil dediğim gibi. Özel hastanede 15 saat nöbet akıl kârı bir iş degil hamileyken.24. Haftadan önce yasal olarak nöbet tutabilirsiniz.Rica etmeleri insanlıklarındanmış.Çalışamıyorsanız rapor alın Buda yasal hakkınız.
Canım anlıyorum seni lakin bebeginin ve senin saglıgın daha önemli senin yerinde bir başka arkadaşın olsa emin ol önce bebegini ve kendini düşünürdü bebegine veya sana bir şey olsa Allah korusun o zaman ne olacak bebegine bir şey olsa sen nasıl taşıycaksın bu yükü oradan düşün birdeGerçekten çok doluyum arkadaşlar
8+2 haftalık hamileyim. Bir hastanede hemşireyim. Sorumlu Hemşirem aynı zamanda eskiden beraber çalıştığım bir arkadaşım. Aklımda hastanede çalışmak yokken kendi aylarca çağırmıştı beni kendi servisine çalışmaya.
Hamile kalmaya kötü gözle bakan bir yer değil burası. Hatta sorumlum dediğim arkadaşım sürekli hadi artık çocuk yap diyordu. İse baslamamin 7.ayinda hamile kaldım. Sorumlum ilk öğrendiğinde benden daha çok sevindi.
Ama sonradan davranışları çok değişti.
Daha ilk haftalardan çok ağır geçiriyorum hamileliği.bulantilarim, halsizligim, üstüne geçirdiğim enfeksiyonlar..
Gece nöbetlerine hâlâ devam ediyorum. Tam 15 saat nöbet tutuyorum sırf "bu ay da idare eder misin gece çalışmasını" diye rica ettigi için.
Ama artık gece dayanamıyorum ve bunu görüyor. Servisimizde az hasta olduğunda offlanmak (o gece ise gitmemek) için izin istiyorum ama inadına "hayır" diyor: bazı geceler sırf 1 hasta bakmak için çağırıyor beni gece nöbetine. Üstelik benim dışımda 5 hemşire daha var servisimizde.
Kısacası artık dayanamıyorum. Ağlayarak geliyorumm işe ve dayanacak gücüm kalmadı. En azından bir iki gün evde dinlenmeye ihtiyacım var.
Rapor almak istiyorum ama çalışma arkadaşlarıma haksızlık olur diye çok korkuyorum karnimda bebek var,kimsenin hakkına girmek istemiyorum.
Ama bu gidişle bu kadar yorularak bebeğime bir şey olacak gibi hissediyorum.
Siz yerimde olsaydınız surat asmalara,laf söylemelere rağmen yine de rapor alıp dinlenir miydiniz?
Yoksa hamilelikte daha kötü günlerim olacak, o günlere mi saklamaliyim, bilmiyorum. Kimseyle kötü de olmak istemiyorumlütfen bana yardımcı olun kafam karmakarışık..
Hekiminiz gündüze geçmeniz gerektiğini söylüyorsa niye geçmiyorsunuz?Benimle hemen hemen aynı anda hamile kalan 4 arkadaşım daha var hastanede ve öğrendikleri gün gündüz çalışmasına gecirildiler, hekimime sordum o da hemen gündüze geçmen daha uygun olur dedi. Zaten hekimin onay kağıdı ile geçiyoruz, çünkü normal bir çalışma düzeni değil dediğim gibi. Özel hastanede 15 saat nöbet akıl kârı bir iş degil hamileyken.
Yasal hakkım elbette biliyorum,ben işin vicdani boyutundan bahsettim aslında. Teşekkürler yine de
Sıze uygulanan mobıng. Tabı kı rapor alın başkalarını degıl bebegınızı düşünün. Bendim bulantım olmamasına ve oturarak çalışmama rağmen 8 saat zor gelıyor. Bu arada us kanununda hamılelere geçen çalışmas ı yok dye bılıyorum.hakkınızı arayınGerçekten çok doluyum arkadaşlar
8+2 haftalık hamileyim. Bir hastanede hemşireyim. Sorumlu Hemşirem aynı zamanda eskiden beraber çalıştığım bir arkadaşım. Aklımda hastanede çalışmak yokken kendi aylarca çağırmıştı beni kendi servisine çalışmaya.
Hamile kalmaya kötü gözle bakan bir yer değil burası. Hatta sorumlum dediğim arkadaşım sürekli hadi artık çocuk yap diyordu. İse baslamamin 7.ayinda hamile kaldım. Sorumlum ilk öğrendiğinde benden daha çok sevindi.
Daha ilk haftalardan çok ağır geçiriyorum hamileliği.bulantilarim, halsizligim, üstüne geçirdiğim enfeksiyonlar..
Gece nöbetlerine hâlâ devam ediyorum. Tam 15 saat nöbet tutuyorum sırf "bu ay da idare eder misin gece çalışmasını" diye rica ettigi için.
Ama artık gece dayanamıyorum ve bunu görüyor. Servisimizde az hasta olduğunda offlanmak (o gece ise gitmemek) için izin istiyorum ama inadına "hayır" diyor: bazı geceler sırf 1 hasta bakmak için çağırıyor beni gece nöbetine. Üstelik benim dışımda 5 hemşire daha var servisimizde.
Kısacası artık dayanamıyorum. Ağlayarak geliyorumm işe ve dayanacak gücüm kalmadı. En azından bir iki gün evde dinlenmeye ihtiyacım var.
Rapor almak istiyorum ama çalışma arkadaşlarıma haksızlık olur diye çok korkuyorum karnimda bebek var,kimsenin hakkına girmek istemiyorum.
Siz yerimde olsaydınız surat asmalara,laf söylemelere rağmen yine de rapor alıp dinlenir miydiniz?
Yoksa hamilelikte daha kötü günlerim olacak, o günlere mi saklamaliyim, bilmiyorum. Kimseyle kötü de olmak istemiyorumlütfen bana yardımcı olun kafam karmakarışık..
Gerçekten çok doluyum arkadaşlar
Ah kuzum senin için vicdanı boyutu düşünen varmı tırnağın varsa başını kaşı... Bu arada hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsınBenimle hemen hemen aynı anda hamile kalan 4 arkadaşım daha var hastanede ve öğrendikleri gün gündüz çalışmasına gecirildiler, hekimime sordum o da hemen gündüze geçmen daha uygun olur dedi. Zaten hekimin onay kağıdı ile geçiyoruz, çünkü normal bir çalışma düzeni değil dediğim gibi. Özel hastanede 15 saat nöbet akıl kârı bir iş degil hamileyken.
Yasal hakkım elbette biliyorum,ben işin vicdani boyutundan bahsettim aslında. Teşekkürler yine de
Ilk sorum su isi birakma sansin var mi?Gerçekten çok doluyum arkadaşlar
Akşam 17:30 sabah 8:30 hamile evli cocuklu farketmiyor 24. Hafta dolana kadar böyle. Gunduz olunca da sabah 8:30 aksam 17:30 bazi sabit kisiler gunduz calisir sorumlu gibi. Giris cikis saatleri hastaneye gore degisir tabiki. Benim 24. Haftam dolacaginda bayrama denk gelmisti 24 saat nobet tuttum bayram yapabilmek icin.Devlet hastanesi mi özel mi bilmiyorum ama ona göre haklarınızı kullanın..siz şu an kötü olmayalım diye düşünüyorsunuz belki de ama hiçbirşey sağlığınızdan önemli değil.zaten haklarınızı kullanmazsanız ileride başka haklarınızı da kullanmanızı istemeyecekler. .sonra siz pişman olacaksınız..benim bildiğim hamile kişi gece çalışmaz hatta günde 7 saatten fazla çalışamaz..özelde böyle idi ama devleti bilemiyorum
Ne güzel konuşmuşsunuz, ne de güzel anlamissiniz beni. Gerçekten ihtiyacım vardı. Tavsiyenize uyacagim,çok teşekkür ederimMerhaba, ben de hemşireyim. Daha önce özel sektör deneyimim oldu. Devlet şartlarına pek hakim değilim. Hamilelik donemimde çalışmadım ama çok iş arkadaşım oldu gebe olarak çalışan.
Gebelik tespit edildiği anda gündüz mesaisi ve erken çıkış yapıyorlardı. (Gebe mesaisi diye geçiyordu.)
Ama öyle bile en yoğun hastaları sanki "nasilsa erken çıkıyorlar" diye kızların omzuna yükleyen insafsiz yoneticiler oluyordu. Biz elimizden geldikçe yüklerinden almaya çalışıyorduk yetisebildigimiz kadar... umarım ekip arkadaşlarınız iyi ve yardımseverdir.
Malesef dünyanın en zor mesleklerinden biri hemşirelik. Bi saniye bile oturmadan mesai bitiriyoruz çoğumuz. Fiziksel ve mental olarak yorucu bir iş yapıyoruz.
Gördüğüm sorumlu hemşirelerin çoğu ne kadar merhametli olursa olsun çoğu bir üst yöneticisine sesini bile çıkartmak istemiyor. Benim de işten ayrılma sebeplerimden biri bu adaletsizlikleriydi.
Rabbim yardımcınız olsun. Kimsenin suratı, tribi sizi etkilemesin. Eğer sağlığınız zor durumda kalıyorsa raporu nasılsa doktor onay verdiği için alabiliyorsunuz, dert etmeyin.
Rapor dönüşü hemsirelik hizmetleri müdürü ile birebir konuşun gerekirse. Daha şeffaf olur beklentiler ve yapabilecekleriniz. Rapor geçici bir çözüm olacak. Önemli olan hastane yönetiminin ne bekledigi ve sizin neleri gerceklestirebileceginiz. ❤
Sağlıkla dogsun yavrunuz ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?