Evet ne yazık ki 1 ay içinde geçen nobetlerimin yüzde 90 i 15 saat full aktif geçiyor.15 saat sürekli ayakta , sürekli koşturuyor musunuz ? Çalışma koşullarınızı bilmiyorum.
Ben öğretmenim35. Haftaya kadar çalıştım , hem de ikinci hamileliğimde 32 saat derse giriyordum .
İlk haftalarda yorgunluk vs normal zaten . Herkeste böyle olur . Sonrasında daha mutlu ve hamileliğe alışmış oluyorsunuz .
O kadar haklısınız kiCanım anlıyorum seni lakin bebeginin ve senin saglıgın daha önemli senin yerinde bir başka arkadaşın olsa emin ol önce bebegini ve kendini düşünürdü bebegine veya sana bir şey olsa Allah korusun o zaman ne olacak bebegine bir şey olsa sen nasıl taşıycaksın bu yükü oradan düşün birde
Çok teşekkür ederim, insalllahAh kuzum senin için vicdanı boyutu düşünen varmı tırnağın varsa başını kaşı... Bu arada hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın
Kendi kurumumuzun raporunu kabul ediyorlar,dışardan olanı etmezlerResmî başvurunu yap ve gündüze geç
Lakin rapor işi nasıl olacak yani hastane kendi doktorundan rapor istemiyor mu
X hastanesinde çalışırken gidip sağlık ocağından alınan raporu kabul ediyorlar mı
Sorumlu hekim geceyi kaldırmalı onun başı belaya girer ki gece nöbetinde sana ya da hastaya bir şey olsa
Bana bunu yapan da yeni doğum yapmış bir anne, yani biliyor aslında şuan en zor dönemde olduğumu. Biliyor ama keşke o da sizin gibi diğer arkadaşlar gibi anlasa beni.Normalde benim bildiğim hamilelerin gece çalıştırılması yasal değil. Yasal bildirimini yapmadın mı hastaneye? Sadece sözlü mü söyledin bilmiyorum. Ben de gece vardiyasında çalışıyordum da ondan biliyorum. Bir de hamileliğin en zor dönemleri aslında bu dönemler. 8.9. Haftalarda şikayetler tavan yapar. 12-16 arası azalarak biter enerjin yerine gelir. Daha kötü günlerin olmayacak yani.
Bence bu kişiyle biraz daha açık konuşmalısın. Rahatsız olduğunu kustuğunu enerjinin tükendiğini, sana anlayış gösterilmezse rapor almak zorunda kalacağını söyle bakalım ne yapacak.
Yoğun bir donemde çalışma arkadaşlarımi zorda bırakmamak için açıkçası.Hekiminiz gündüze geçmeniz gerektiğini söylüyorsa niye geçmiyorsunuz?
Ne yazık ki yokIlk sorum su isi birakma sansin var mi?
Fakat keyfi birsey degil ki. Siz hamilesiniz canim.Yoğun bir donemde çalışma arkadaşlarımi zorda bırakmamak için açıkçası.
Ne yazık ki yok
Çok teşekkür ederim çok haklısınızBence vicdan yapacak gram birsey yok. Bende hamileligimde ilk senin gibi davrandim. Hasta olsam bile saatlari ekstradan calistim kimsenin zarari olmasin diye. Kiymeti bilindi mi? Asla..üstüme gelindi birde. Su anda bebekten ve sagliginizdan önemlisi yok. Bazi seyleri tecrübe ederek ögreniyorsun. Diger arkadaslar da gözü kirpmadan raporunu da alir ondan süphen olmasin
Şu kadar tolerans o kadar iyi gelir ki bana da.. ama ne yazık ki yok. Dediğim gibi başka servislerde çalışan gebe arkadaşlarıma bu tolerans sağlanıyor. Bir tek bizimkinde yok o vicdan.Ben hamileyken pandemi yoktu doğum izni 32. Hafta nöbetten muaf olma 24. Haftaydı ama benim amirim beni hiç geceye yazmazdı sadece hafta sonu iznimi hafta içine alırdı hafta sonu daha kolay olduğu için benim içinde iyi olurdu. Bu şekilde ayarlamalar yapabilirse daha iyi olur aslında hafta sonu servise giriş çıkış pek yapılmaz çünkü. Özel sektörde çalışmadım şartlarını bilmiyorum benim sorumlum o konuda destek olmuştu bana
Iyıde hamıleler gece çalışamaz .Gerçekten çok doluyum arkadaşlar
8+2 haftalık hamileyim. Bir hastanede hemşireyim. Sorumlu Hemşirem aynı zamanda eskiden beraber çalıştığım bir arkadaşım. Aklımda hastanede çalışmak yokken kendi aylarca çağırmıştı beni kendi servisine çalışmaya.
Hamile kalmaya kötü gözle bakan bir yer değil burası. Hatta sorumlum dediğim arkadaşım sürekli hadi artık çocuk yap diyordu. İse baslamamin 7.ayinda hamile kaldım. Sorumlum ilk öğrendiğinde benden daha çok sevindi.
Ama sonradan davranışları çok değişti.
Daha ilk haftalardan çok ağır geçiriyorum hamileliği.bulantilarim, halsizligim, üstüne geçirdiğim enfeksiyonlar..
Gece nöbetlerine hâlâ devam ediyorum. Tam 15 saat nöbet tutuyorum sırf "bu ay da idare eder misin gece çalışmasını" diye rica ettigi için.
Ama artık gece dayanamıyorum ve bunu görüyor. Servisimizde az hasta olduğunda offlanmak (o gece ise gitmemek) için izin istiyorum ama inadına "hayır" diyor: bazı geceler sırf 1 hasta bakmak için çağırıyor beni gece nöbetine. Üstelik benim dışımda 5 hemşire daha var servisimizde.
Kısacası artık dayanamıyorum. Ağlayarak geliyorumm işe ve dayanacak gücüm kalmadı. En azından bir iki gün evde dinlenmeye ihtiyacım var.
Rapor almak istiyorum ama çalışma arkadaşlarıma haksızlık olur diye çok korkuyorum karnimda bebek var,kimsenin hakkına girmek istemiyorum.
Ama bu gidişle bu kadar yorularak bebeğime bir şey olacak gibi hissediyorum.
Siz yerimde olsaydınız surat asmalara,laf söylemelere rağmen yine de rapor alıp dinlenir miydiniz?
Yoksa hamilelikte daha kötü günlerim olacak, o günlere mi saklamaliyim, bilmiyorum. Kimseyle kötü de olmak istemiyorumlütfen bana yardımcı olun kafam karmakarışık..
İşyeriniz hamileliğinizi mahvetmiyor. 24. Haftaya kadar kanunen nöbet tutabilirsiniz. Eğer gerçekten sıkıntınız varsa doktor raporu sunabilirsiniz. Bizim ülkemizde hamileliğin altına sığınıp durumu suistimal eden Çok fazla kadın var. Siz nöbet tutmayınca sizin nöbetiniz diğer arkadaşlaınıza paylaştırılacak, hamile kalmayanların bekar olanların suçu ne.
neden ki? hamileyken kesintisiz 36 saat çalışanlar var. 15 saat saglik çalışanı icin gayet normal bir rakam. eger dayanamıyorum diyorsanız yasal hakkınızı kullanıp izin alabilirsiniz. kimse kimseyi idare etmek zorunda değil ki.Benimle hemen hemen aynı anda hamile kalan 4 arkadaşım daha var hastanede ve öğrendikleri gün gündüz çalışmasına gecirildiler, hekimime sordum o da hemen gündüze geçmen daha uygun olur dedi. Zaten hekimin onay kağıdı ile geçiyoruz, çünkü normal bir çalışma düzeni değil dediğim gibi. Özel hastanede 15 saat nöbet akıl kârı bir iş degil hamileyken.
Yasal hakkım elbette biliyorum,ben işin vicdani boyutundan bahsettim aslında. Teşekkürler yine de
20 hflik gebe arkadaşım 36 saat kesintisiz calisip acilde benle birlikte 800 hasta bakiyordu oyle diyeyim size.Benim de vardiyali bir isim var ama gebelere aksam 8den sonra asla vardiya yazilmaz. Kanun bu sekilde demisti ik, ama acip bakmadim. Günlük 9 saatten fazla da calistiramazsin demisti hatta.
Mesleklere göre degisir mi ki?
Rapor alin gecin ilk haftalar insan halsiz oluyor, kimsede insanlik kalmamışGerçekten çok doluyum arkadaşlar
8+2 haftalık hamileyim. Bir hastanede hemşireyim. Sorumlu Hemşirem aynı zamanda eskiden beraber çalıştığım bir arkadaşım. Aklımda hastanede çalışmak yokken kendi aylarca çağırmıştı beni kendi servisine çalışmaya.
Hamile kalmaya kötü gözle bakan bir yer değil burası. Hatta sorumlum dediğim arkadaşım sürekli hadi artık çocuk yap diyordu. İse baslamamin 7.ayinda hamile kaldım. Sorumlum ilk öğrendiğinde benden daha çok sevindi.
Ama sonradan davranışları çok değişti.
Daha ilk haftalardan çok ağır geçiriyorum hamileliği.bulantilarim, halsizligim, üstüne geçirdiğim enfeksiyonlar..
Gece nöbetlerine hâlâ devam ediyorum. Tam 15 saat nöbet tutuyorum sırf "bu ay da idare eder misin gece çalışmasını" diye rica ettigi için.
Ama artık gece dayanamıyorum ve bunu görüyor. Servisimizde az hasta olduğunda offlanmak (o gece ise gitmemek) için izin istiyorum ama inadına "hayır" diyor: bazı geceler sırf 1 hasta bakmak için çağırıyor beni gece nöbetine. Üstelik benim dışımda 5 hemşire daha var servisimizde.
Kısacası artık dayanamıyorum. Ağlayarak geliyorumm işe ve dayanacak gücüm kalmadı. En azından bir iki gün evde dinlenmeye ihtiyacım var.
Rapor almak istiyorum ama çalışma arkadaşlarıma haksızlık olur diye çok korkuyorum karnimda bebek var,kimsenin hakkına girmek istemiyorum.
Ama bu gidişle bu kadar yorularak bebeğime bir şey olacak gibi hissediyorum.
Siz yerimde olsaydınız surat asmalara,laf söylemelere rağmen yine de rapor alıp dinlenir miydiniz?
Yoksa hamilelikte daha kötü günlerim olacak, o günlere mi saklamaliyim, bilmiyorum. Kimseyle kötü de olmak istemiyorumlütfen bana yardımcı olun kafam karmakarışık..
Evet doktor ve dişhekimleri 24 . Haftaya kadar nöbet tutuyor muhtemelen hemşireler içinde geçerlidir. Neden şirketin ayıbı olsun. Hamile kalan için extra çalışan mı alınsın. Hamile kalanın tuttuğu nöbet diğerlerine paylaştırılır. Sonuçta diğerleri erkenden fazla nöbet tutmuş oluyor. Yüzde doksanı kadın olan bir meslek grubu hemşirelik. Özelde yada devlette her hamile olan hemen nöbetten çıksa çalışacak eleman kalmazBu sağlık sektörüne özel bir durum mu?
Ben vardiyalı çalışıyordum. Benim şirketimde hamilelere gece vardiyası ve fazla mesai yazılmıyor.
Eğer kanun serbest bıraksa sonuna kadar bizi sömürebilecek de bir yerde çalışıyorum yani.
neden onun yerine ben vardiya yapıyorum diyen kimse de duymadım şimdiye kadar. 8 yıldır aynı yerde çalışıyorum bekardım işe başladığımda daha ilk çocuğuma hamileyim. Eğer bir personele diğer personel hamile diye fazladan yükleniliyorsa bu şirketin ayıbıdır. Şirket onun planlamasını düzgün yapamamıştır.
Hamilelik hastalık olmasa da özel bir süreç. Herkesin farklı seyrediyor. Su istimal ediliyorsa da kimse bilemez ama genelde ilk zamanlar zor geçer.
Evet doktor ve dişhekimleri 24 . Haftaya kadar nöbet tutuyor muhtemelen hemşireler içinde geçerlidir. Neden şirketin ayıbı olsun. Hamile kalan için extra çalışan mı alınsın. Hamile kalanın tuttuğu nöbet diğerlerine paylaştırılır. Sonuçta diğerleri erkenden fazla nöbet tutmuş oluyor. Yüzde doksanı kadın olan bir meslek grubu hemşirelik. Özelde yada devlette her hamile olan hemen nöbetten çıksa çalışacak eleman kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?