• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak Evlenen Var mı ?

ben sırf macera yaşamak için kaçardım heheh :1::1::1::1::1::1::1::1:

yok ya şaka şaka ne evlenmesi Allah göstermesin ...

anladım ama çok saçma siz birbirinizi seviyorken hem de ortada verilmiş sözler varken.
bir de bir laf vardır, alimden zalim; zalimden alim doğar diye,bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

baba evinden telli duvakli cikmak istiyorum, ama ailemin cok hatasi var malesef ve beni yanlis düsüncelere sürüklüyorlar...sözlendikten sonra damat tarafi bizi ailecek yemege davet etti ve bizimkiler beni o yemege götürmediler kiz oglan tarafinin evine evlenmeden gidemez diye, sadece kendileri gittiler ve cok az durup hemen geri döndüler, damat tarafi buna cok bozuldu...böyle bu tür seyler cok oldu ve sonunda bizimkiler yine biseyi bahane ederek sözü attilar :(

resmi nikah yokken dini nikahın hükmü olmuyor canım. eğer sen dini nikahını duyurduysan ve evli gibi ilişki yaşadıysanız, bir ev tuttuysanız o ayrı. nikahın gerçekleşmesi için şartlar vardır. şahitler gerekli ve bu iki insan artık evlidir ve aynı evde yaşıyorlar diye duyuru gerekli. onun dışında illa dini nikah yapacaksanız resmi nikahla yapın. artık resmi nikah olmadan dini nikah kıydırmak yasak. hiçbir din görevlisi bunu yapmıyor. sonra üzülen hep kadınlar oluyor. :50:

canim gelen hocayi bizde sadece dua okumasi icin cagirmistik ama hoca süpriz bir sekilde dini nikah kiydi ve kimsede nasil olsa evlenicekler diye bise demedi, söz-nikah duyuruldu ve söz atildiktan sonra sözlüm nikahi bozmadi,...

canim gelen hocayi bizde sadece dua okumasi icin cagirmistik ama hoca süpriz bir sekilde dini nikah kiydi ve kimsede nasil olsa evlenicekler diye bise demedi, söz-nikah duyuruldu ve söz atildiktan sonra sözlüm nikahi bozmadi,...

keşke istemiyorum deseydin. bu konuda ne çok uyarı yapılıyor :50: aileler de bu yanlışı yapıyor, çiftler de... en son diyanet din görevlilerine sıkıntı yaşanmaması için yasak koydu. resmi nikahı olmayanlara dini nikah kıymayacaksınız diye.

burada da bahsetmişler bakarsan...

Resmi Nikah dini nikah imam nikahı - YouTube (bu kişi ilahiyatta profesör)

Dini Sorulara Çözümler / Ahmet Şahin

linkler icin cok saol, cahillik ettim nasilsa evlenecegiz diye ve dini nikahi dogru düzgün arastirmadim hataya düstüm, bi sürü bilmedigim sey varmis, simdi ne yapicagimi bilmiyorum, bi yanda ailem bi yanda dinen nikahli oldugum biri var

Kaçmak demezdim buna ama öyle ya da böyle ya ikna olacaklar ya olacaklar. Olmazlarsa da kendileri bilir. Ben sırf onların gönlü olsun diye mutsuz olacağım biriyle mi evleneceğim? Artık sinirlerimi bozuyorlar. Her şeyin sabit bir kuralı var da sanki bu dünyada. Sanki ben mükemmelim karşımdaki adam da öyle olmak zorunda...

bende kacarak evlendım ailem esimi tanımadı hıc bı zaman sımdı 2.5 aylık bı kızım vae esım 24 ben 20 yasındayım 5 senelık bı flortumz oldu aılem vermedı durumları kotu alt yapı yok fln dıye sankı arsa satın alıyodum esimin ailesi cok ıyı ınsanlardı allah razı olsun el ustunde tuttular benı su anda da beraber oturuyrz zaten . hele k.pederim cok sever benı cebıdnde tek kurus olmadan gıttı bızım ıcın 17.000 lık ev esyasına ımza attı sımdı heryerden arıyolar borclarımz cok fazla evımz kıra ama cok mutluyuz kactıktan 1 ay sonra dugunumuzu yaptılar ben evlendıgımde 3 aylık hamıleydım esımın aılesıde bılmıordu bunu ama snradan soyledık :) annem dogumum olana kdr bılmedı annemle 1 haft. snra barıstık
maddi manevi annem çok yanımda oldu allah razı olsun
babam vefat ettı seneler once bobrek hastalıgından
bi abım vardı bıde annem annem affettı ama abım affetmedı 8 ay oldu hala barısmadık son nefesıme kdr barısmam dıyo bayramda msj attım bana mısın demedı bagırdı cagırdı telfonda çok kalpsız benım abım
bende annemin evıne hep o ısteyken kacak kacak gıdıyrm dogum buyudugum yerlere evıme gıdememek koyuyo bana yoksa onla barısmak değil evlenınce gelsın anca dıyo ben bu evden cıkınca
çok sukur aılemle cok mutluyum nurtopu gıbı 2.5 aylık bı kızımz var suan esımde cok iyi bi insan yoktan hep var ettı su zamana kdr yınede eder bılıyrm annemle her knsmamızda arada soyler keske bana soyleseydın ben senı evlendırırdım dıye oldururdu benı bılıyrm sımdı ole soyluor oda cok uzuluyr ama kaderımde olanı yasadım ben yapıcak bısı yok keske bole olmasaydı
sonuc olarak kacarak evlendım ama butun herseyım ellerımden uctu ozgurlugum arklarım aılem eskıden esımle kavusabılmek evlenebılmek ıcın sabah aksam dualar ederdık sımdı o yanımda ama bı cok seyımde eskıde kaldı . eskiden avp.yakasında oturuyrdum smdı and.yakasındayım ama olsun esım yanımda ya hıc bır sey ıstemem bu hayatta daha .
hele onun ( kızımın ) o kucuk ellerını avuclarıma alınca dunya duruyor benım ıcın .
sımdkı aklım olsa kacmazdım dıyemıyrm cnku benı vermıyolardı belkı bı sans verselerdı hersey daha ıyı olcaktı ama cok sukur hayatımdan memnunum :)

merhaba,kaçarak evlenenler ilk nasıl oldu? yani iki kişi nikahınızı kıydınız ve sonra? size telefonla ulaşmadılar mı,telefonları kapatıp attınız mı,ailenizin evlendiğinizden nasıl haberi oldu,lütfen ayrıntılı anlatır mısınız

Ben kaçaraak evlenip mutlu olanı duymadım görmedim daha. İstisnalar var ama şöyle var, kaçtıktan hemen sonra ailesinin gönlünü tam anlamıyla alabilmişse, mutlu olabiliyor ama onun dışında kaçıp ailesinin ahını alıp ta mutlu olmak bence mümkün değil.

slm.. hani şöyle bir söz vardır bilirmisiniz bilmem.. anne ah ederse sütü gerer ahı tutmazmış ama babanın ahıda duasıda tutarmış evledına.. benim çevremde kaçarak evlenenlerin yüzde 90nı mutsuz..çünkü babalar çok mutsuz oluyor kızları kaçtıklarında.. herkes arkasından konuşuyor onun kızı kaçmış falan diye.. çok üzücü bir durum yaa benim babam kahrından ölür bizden biri kaçsa..

Kaçan kız kaçtığı gece pişman olurmuş diye duymuştum.
Babamın amcasının oğlu kız kaçırdı daha doğrusu kız ona kaçtı çünkü onlarda kız dışarıya evlenmezmiş amcasının oğluna vermek istiyordu babası kız da kaçtı ilk defa böyle bir şey başımıza geldi sülale olarak birbirimize çok bağlıyız hiç kimse yadırgamadı hemen nikah kıydık imam ve resmi nikah sonra kızın ailesi çok tehdit etti ama hiç prim vermedik 1 hafta sonra barıştılar sonra kızın sülalesi bilmiyormuş hiç bir şey olmamış gibi gittik istedik ( o sırada evlenmişlerdi ) nişan kına düğün hepsi oldu 1 buçuk sene geçti şimdi çocukları var
Bazen soruyorum pişman mısın diye çok zor bir durum kimsenin başına vermesin diyor

Bizde kaçarak evlendik, mezhep sorunundan dolayı böyle olması gerekti ailem ilk başta yüzüme çok vuruyordu özellikle anne tarafım baba tarafımla pek bir samimiyetimiz yok zaten.. çok zordu kızlar.. öyleki düğünüm oldu 1-2 ay sonra nenem gelinlik giydin mi ki diye laf söyledi.. ama b lafı da yüzlerine vuracağım günü bekliyorum.. neyse.. zor arkadaşlar kaçmak zor.. heleki yeni tanıştığınız bir insanla kaçıyorsanız.. valla mutluyuz allahıma da sükrediyorum eşim çok iyi çünkü ailesi de öyle. allahtan hayrılısını dileğin ben çok insanı yadırgadım yok kaçtı diye falan sonra kendi başıma geldi işte ama kötü anlamda söylemiyorum sadece dünya hali unutmayın

Back
X