- 17 Nisan 2020
- 384
- 210
- 18
- Konu Sahibi Paradise lost
-
Hayır beraber değilim bu sorunlardan dolayı boşanıyoruz.Kader biraz da insanın kendi elindedir. Mesela sen şimdi bu kadar şeye rağmen berabersin eşinle. Bu kaderin değil senin seçimin.
Ben de bunu merak ediyorum ailesi sorunlu olduğu halde yani kızının arkasında durmadığı halde ben mutluyum evliliğimde diyenler var mı? Belki siz aile konusunda şanslı olabilirsiniz bu yüzden aynı halde olmadan karşıdakinin durumunu anlamak zor olabilirBen bu ailen arkanda olmayinca esin de kotu davranmasini bdv de gordum sadece
Ne benim esim ne arkadaslarimin esleri boyle degil , belki de hic kimseniz olmayabilir ne alakasi var ki ailenizle bunun ? Siz sacma bir adamla evlenmissiniz olay tamamen bundan ibaret
Allah yardımcın olsun. Senin için en iyisi bu olur.Hayır beraber değilim bu sorunlardan dolayı boşanıyoruz.
Karşıdaki insanlar böyle olunca daha rahat davranıyorlar ama? Çevremde gördüğüm erkek ya da erkeğin ailesi birinden çekinince davranışlarına çeki düzen veriyor diğer türlü ailesinde de bir rahatlık oluyor.Hiç ailesi olmayanlar hep sıkıntı çekecek ilişkilerinde bu mantıkla bakarsak.
Size gerçekten değer veren, ailesinden bağımsız bir birey olabilmis kimse ailenizle olan ilişkinize göre size tavır değiştirmez zaten.
O yüzden ilk evliliğimde böyle oldu hep böyle olacak gibi bir çıkarım yapmanız doğru değil.
Benim bariz şahit olduğum bir evlilik yok bu şekilde. Dediğiniz gibi olsa da ortada eşler arası gerçek bir sevgi ve birlik yoktur.Karşıdaki insanlar böyle olunca daha rahat davranıyorlar ama? Çevremde gördüğüm erkek ya da erkeğin ailesi birinden çekinince davranışlarına çeki düzen veriyor diğer türlü ailesinde de bir rahatlık oluyor.
Hayır beraber değilim bu sorunlardan dolayı boşanıyoruz.
Bazi seyler kendi elimizdedir. Siz nicin birilerinin sizin arkanizda olup olmamasina bakiyorsunuz ki. Eliniz mi yok ayaginiz mi yok? Benim arkamda olacak duracak insan var mi hic hesabina girmedim ama kendimden baska birine pek güvenmem buna cok iyi niyetli beni cok seven eşim de dahil. Iyi zamanlarin kötü zamanlari olur. Bu yuzden kendi kendinize ayakta durmayi, kendi omzunuza kafanizi koymayı öğrenin. Calisiyor musunuz bilmiyorum ancak kendinize acilen bir iş bulun. Kendinizi geliştirin. Kendi degerinizi ortaliklara atip gelen gecenin sizi ezmesine izin vermeyin. Maddi manevi kendinizden baskasindan birseylerde ummayin. Evet yardim edenlerle yolunuza devam edeceksiniz ve bu sizi mutlu edecektir ama etmezlersede hayal kırıklıklarınız olmayacaktır. Biraz yenileyin kendinizi. Biz kadinlar güçlüyüz. Aglanmak sizlanmak yerine ya da teselli aramak yerine onerileri harekete geçirmeliyiz. Her evlilik ayni degildir ama kaynana vakalari cogu evliligin katilidir. Önünüze daima kendi önünüze odaklanip esinize size ne yapiyorsa az ucundan yasatmaya başlayın. Biraz mucadele edin savaşın. Savaşmak kabullenmek degildir savasmak o insana ne yasattigini gösterip anliyorsa onu duzeltmek anlamiyorsa da ayni yolda yürümekten çekilmektir.Arkadaşlar merhaba. Sizinle bir şeyler konuşmak istiyorum. Bir evlilik geçirdim ve hep sorunlarımız oldu. Ailemi arayıp sorunları anlattım her evlilikte olur alttan al dediler. Takma dediler. Bunları gören eş ailesi üstüme daha fazla gelmeye başladı arkamdan yalanlar iftiralar döndü. Önümde bana çok rahat laf sokmaya başladılar. Uygun şekilde kırmadan cevabını verdim yaptıklarının hoş olmadığını anlattım ama bana karşı tavırları değişmedi. Çünkü eşim rahat davrandı tamamen Arkamda durmadı. Hatta evlendiğim ilk zamanlar ailesiyle arkamdan beni çekiştirdi. Ailesi de sürekli eşimi doldurdu. Hem benim hem ailem hakkında hoş olmayan şeyler dediklerini duydum ama aileme anlatınca olaylara sessiz kaldılar ben bu olaylar için tartışınca beni değil haksız iken eşimi savundular. Evlilikte öyle büyük yanlışlar yapmadım ama ben suçlu oldum. Şimdi düşünüyorum ben başka biriyle evlensem de mi böyle olacak. Arkamda ailem olmadığını gören herkes mi böyle davranır. Zaten ailem hiç bir zaman iyi gün kötü gün yanımda olmazlar. İnsan boşlukta olunca hep tutanacak bir dal arıyor. Derdine kederine ortak olacak iyi gününde beraber gülüp eğlenebileceği bir insan hayata tutunmasını sağlıyor. Malesef eşim hep eksiklerimi görüp yüzüme vurur ailemin yanlışlarını dile getirirdi.Beni çoğu zaman aşağılardı. İnsanların aileleri sorunlu ise hayatları hep mi zor olur, böyle sorunlar yaşar?
Ben de bunu merak ediyorum ailesi sorunlu olduğu halde yani kızının arkasında durmadığı halde ben mutluyum evliliğimde diyenler var mı? Belki siz aile konusunda şanslı olabilirsiniz bu yüzden aynı halde olmadan karşıdakinin durumunu anlamak zor olabilir
Karsinizdaki kisinin cekinmesi gereken tek kisi sizsiniz , siz guclu ve ayaklari uzerinde duran bir kisiyseniz zaten kimse sizi ezmeye calismazKarşıdaki insanlar böyle olunca daha rahat davranıyorlar ama? Çevremde gördüğüm erkek ya da erkeğin ailesi birinden çekinince davranışlarına çeki düzen veriyor diğer türlü ailesinde de bir rahatlık oluyor.
Arkadaşlar merhaba. Sizinle bir şeyler konuşmak istiyorum. Bir evlilik geçirdim ve hep sorunlarımız oldu. Ailemi arayıp sorunları anlattım her evlilikte olur alttan al dediler. Takma dediler. Bunları gören eş ailesi üstüme daha fazla gelmeye başladı arkamdan yalanlar iftiralar döndü. Önümde bana çok rahat laf sokmaya başladılar. Uygun şekilde kırmadan cevabını verdim yaptıklarının hoş olmadığını anlattım ama bana karşı tavırları değişmedi. Çünkü eşim rahat davrandı tamamen Arkamda durmadı. Hatta evlendiğim ilk zamanlar ailesiyle arkamdan beni çekiştirdi. Ailesi de sürekli eşimi doldurdu. Hem benim hem ailem hakkında hoş olmayan şeyler dediklerini duydum ama aileme anlatınca olaylara sessiz kaldılar ben bu olaylar için tartışınca beni değil haksız iken eşimi savundular. Evlilikte öyle büyük yanlışlar yapmadım ama ben suçlu oldum. Şimdi düşünüyorum ben başka biriyle evlensem de mi böyle olacak. Arkamda ailem olmadığını gören herkes mi böyle davranır. Zaten ailem hiç bir zaman iyi gün kötü gün yanımda olmazlar. İnsan boşlukta olunca hep tutanacak bir dal arıyor. Derdine kederine ortak olacak iyi gününde beraber gülüp eğlenebileceği bir insan hayata tutunmasını sağlıyor. Malesef eşim hep eksiklerimi görüp yüzüme vurur ailemin yanlışlarını dile getirirdi.Beni çoğu zaman aşağılardı. İnsanların aileleri sorunlu ise hayatları hep mi zor olur, böyle sorunlar yaşar?
Çalışıyorum memurum. Ama boşanma beni çok duygusallaştırıp güçsüzleştirdi. Kendimi iyi hissedip uyanıyorum ailem herkes sana dul diye yaklaşacak arkanda gittiğin şehirde kimse olmayacak diye diye psikolojim bozuldu. Sürekli özhğveninşzş kıran bir aileniz olsa beni anlardınız. Beni ailem okutmak bile istemedi 18 yaşımda evlendirmek istedi ben dik durdum okulu bitirir bitirmez atandım. Ama hep karşıma sinsi insanlar çıktı. Kendimi hep tek savunurken buldum. Eşim bana ailen bile seni haklı bulmuyor derdi. Haklı iken hep haksız duruma düşürüldüm. Belki sizin karşınıza benim kadar zorluk çıkmamış olabilir ya da ben çok duygusalımdır bilemiyorum ama güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu platform bana güç verdiği için sürekli yazıyorum. Buradan değerinin farkına varmasammşu an belki boşanmazdım bile. Buradaki insanlar bana bir şeyleri gösterdi. Sağ olunBazi seyler kendi elimizdedir. Siz nicin birilerinin sizin arkanizda olup olmamasina bakiyorsunuz ki. Eliniz mi yok ayaginiz mi yok? Benim arkamda olacak duracak insan var mi hic hesabina girmedim ama kendimden baska birine pek güvenmem buna cok iyi niyetli beni cok seven eşim de dahil. Iyi zamanlarin kötü zamanlari olur. Bu yuzden kendi kendinize ayakta durmayi, kendi omzunuza kafanizi koymayı öğrenin. Calisiyor musunuz bilmiyorum ancak kendinize acilen bir iş bulun. Kendinizi geliştirin. Kendi degerinizi ortaliklara atip gelen gecenin sizi ezmesine izin vermeyin. Maddi manevi kendinizden baskasindan birseylerde ummayin. Evet yardim edenlerle yolunuza devam edeceksiniz ve bu sizi mutlu edecektir ama etmezlersede hayal kırıklıklarınız olmayacaktır. Biraz yenileyin kendinizi. Biz kadinlar güçlüyüz. Aglanmak sizlanmak yerine ya da teselli aramak yerine onerileri harekete geçirmeliyiz. Her evlilik ayni degildir ama kaynana vakalari cogu evliligin katilidir. Önünüze daima kendi önünüze odaklanip esinize size ne yapiyorsa az ucundan yasatmaya başlayın. Biraz mucadele edin savaşın. Savaşmak kabullenmek degildir savasmak o insana ne yasattigini gösterip anliyorsa onu duzeltmek anlamiyorsa da ayni yolda yürümekten çekilmektir.
Bazi seyler kendi elimizdedir. Siz nicin birilerinin sizin arkanizda olup olmamasina bakiyorsunuz ki. Eliniz mi yok ayaginiz mi yok? Benim arkamda olacak duracak insan var mi hic hesabina girmedim ama kendimden baska birine pek güvenmem buna cok iyi niyetli beni cok seven eşim de dahil. Iyi zamanlarin kötü zamanlari olur. Bu
Haklısınız belki her şey beni sevmemesinden. Ben seviyor sanmışım.Benim bariz şahit olduğum bir evlilik yok bu şekilde. Dediğiniz gibi olsa da ortada eşler arası gerçek bir sevgi ve birlik yoktur.
Eşim anne babamdan çekindiği için bana iyi davransın istemezdim. Ailesi de eşim bana saygı duyduğu için saygı duymak zorunda zaten, eş her zaman ki gibi çok önemli.
O çekinme kötü niyetli insanda yine elde patlar diye düşünüyorum.
Mesela benim de annemin arkasında ailesi yok babam kaç kere dövdü ayrıldılar ama nenemler geri gönderdi. Babam bu yüzden anneme karşı çok saygısız. Zaten bizi de pek sevmez. Sanki annemin kaderini yaşıyor gibiyim tek fark ben dik durdum boşanıyorum annem hala çekiyor.Benimde annemin arkasında duran ailesi yoktu, babam el üstünde tutmaya çalısir. Karakterler meselsi sadece. İns karşınıza iyi insanlar çıkar.
Hiçbişey sizden onemli degil. Dul luk bir sifat sadece evlilik gibi basit bir kelime. Sözlerin sizi incitmesine izin vermeyin. Ben yarın bosanabilirim kimsenin evliliginin sonsuza dek surecegine dair garantisi yok. Ne güzel iyi bir mesleginiz, maasiniz var. Ben annem dahi olsa beni kötü yone sürüklüyorsa nicin onun dediklerine kiymet veriyim. Yasanilanlar kiyaslanamaz ama emin olun fazlaca sey yasiyorum sadece esimden yana sansliyim. Hem bizde akrabalarda var işin icinde. Anladigim kadariyla bosandiniz su an içinde ailenizin arkanizda durmadigi icin üzgünsünüz? Bu cogu insanin icinde benimde dahil oldugum bir yara ama öldürmeyen acı güçlendiriyor. Hayata sımsıkı sarılın. Guzel yuzunuzu gulucuklerle kaplayin. Bugune kadar faydasi olmayan insanlar bugunden sonra da olmasin. Kendinize güzel musmutlu bir hayat kurun elalem duvarlarinu aşarak.Çalışıyorum memurum. Ama boşanma beni çok duygusallaştırıp güçsüzleştirdi. Kendimi iyi hissedip uyanıyorum ailem herkes sana dul diye yaklaşacak arkanda gittiğin şehirde kimse olmayacak diye diye psikolojim bozuldu. Sürekli özhğveninşzş kıran bir aileniz olsa beni anlardınız. Beni ailem okutmak bile istemedi 18 yaşımda evlendirmek istedi ben dik durdum okulu bitirir bitirmez atandım. Ama hep karşıma sinsi insanlar çıktı. Kendimi hep tek savunurken buldum. Eşim bana ailen bile seni haklı bulmuyor derdi. Haklı iken hep haksız duruma düşürüldüm. Belki sizin karşınıza benim kadar zorluk çıkmamış olabilir ya da ben çok duygusalımdır bilemiyorum ama güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu platform bana güç verdiği için sürekli yazıyorum. Buradan değerinin farkına varmasammşu an belki boşanmazdım bile. Buradaki insanlar bana bir şeyleri gösterdi. Sağ olun
Çok doğru söylüyorsunuz sizin durumunuz benden de zormuş küçük bir bebekle yalnız kalmışsınız ama atlatmışssınız helal olsun. Sanırım benim de biraz özgüvene ihtiyacım var.Karsinizdaki kisinin cekinmesi gereken tek kisi sizsiniz , siz guclu ve ayaklari uzerinde duran bir kisiyseniz zaten kimse sizi ezmeye calismaz
Evli ve mutluyum ama esim bilir ki benim affedemeyecegim birsey yaparsa bir gun durmam bosanirim , bunun icin de kimseye guvenmem ne aileme ne baskasina , ben zaten guclu bir kadinim
İlk esimden daha coxugum bebekken bosandim , iki saniye dusunmedim bile , bosandim evimde yasamaya , kirami odemeye , cocugumun bakicisini odemeye yasamaya devam ettim , guclu olmasi gereken tek kisi sizsiniz , arkanizda birinin durmasina gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?