- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.347
- 598
- Konu Sahibi Paradise lost
-
Yanliz kalmadim ki , iste siz kendinizi bu kelimelerle zayiflastiriyorsunuzÇok doğru söylüyorsunuz sizin durumunuz benden de zormuş küçük bir bebekle yalnız kalmışsınız ama atlatmışssınız helal olsun. Sanırım benim de biraz özgüvene ihtiyacım var.
Arkadaşlar merhaba. Sizinle bir şeyler konuşmak istiyorum. Bir evlilik geçirdim ve hep sorunlarımız oldu. Ailemi arayıp sorunları anlattım her evlilikte olur alttan al dediler. Takma dediler. Bunları gören eş ailesi üstüme daha fazla gelmeye başladı arkamdan yalanlar iftiralar döndü. Önümde bana çok rahat laf sokmaya başladılar. Uygun şekilde kırmadan cevabını verdim yaptıklarının hoş olmadığını anlattım ama bana karşı tavırları değişmedi. Çünkü eşim rahat davrandı tamamen Arkamda durmadı. Hatta evlendiğim ilk zamanlar ailesiyle arkamdan beni çekiştirdi. Ailesi de sürekli eşimi doldurdu. Hem benim hem ailem hakkında hoş olmayan şeyler dediklerini duydum ama aileme anlatınca olaylara sessiz kaldılar ben bu olaylar için tartışınca beni değil haksız iken eşimi savundular. Evlilikte öyle büyük yanlışlar yapmadım ama ben suçlu oldum. Şimdi düşünüyorum ben başka biriyle evlensem de mi böyle olacak. Arkamda ailem olmadığını gören herkes mi böyle davranır. Zaten ailem hiç bir zaman iyi gün kötü gün yanımda olmazlar. İnsan boşlukta olunca hep tutanacak bir dal arıyor. Derdine kederine ortak olacak iyi gününde beraber gülüp eğlenebileceği bir insan hayata tutunmasını sağlıyor. Malesef eşim hep eksiklerimi görüp yüzüme vurur ailemin yanlışlarını dile getirirdi.Beni çoğu zaman aşağılardı. İnsanların aileleri sorunlu ise hayatları hep mi zor olur, böyle sorunlar yaşar?
Mesela benim de annemin arkasında ailesi yok babam kaç kere dövdü ayrıldılar ama nenemler geri gönderdi. Babam bu yüzden anneme karşı çok saygısız. Zaten bizi de pek sevmez. Sanki annemin kaderini yaşıyor gibiyim tek fark ben dik durdum boşanıyorum annem hala çekiyor.
Belki olabilir ama benim babam çok pasif ben hep eşimi her işi becerebilir sosyal biri istedim öyleydi ama araya aile girince bizi birbirimize düşman ettiler. Ailem sürekli zaten her erkek ailesinin lafına bakar sen alttan almayı bilecektin diyor. Sürekli bir suçlama. Kafama takmıcam diyorum ama ister istemez etkilenme oluyor.Annenin kaderi kızına çeyiz olur derler.
Bir psikolok kızların genelde babalarina benzeyen adamlarla evlendiğini söyledi. Bunu güzel bir biçimde açıklamisti. Belki sizde fark etmeden böyle bir tercih yaptınız. Ama dik durmaniza çok sevindim. Umarım bunlar yaşadığınız son zor günler olsun.
Bir de unutmadan kimsenin hayatı disardan gözüktüğü kadar kusursuz değil. Herkesin küçük yada buyuk bir sürü sıkıntısı var. Önemli olan bu sorunlarla nasıl baş ettiğimiz.
İnşallah bu saatten sona karşıma gerçekten kalbim nereden kırıldıysa oradan çiçek açtıracak insanlar çıkar. Çok yıprandım insanlardan sadece özgüvenimi de aldı çoğu olay.Siz bence bilinçaltı kodlarınızı kırmalısınız. Bu düşünceleriniz değiştiğinde karşınıza çıkan kişiler de değişecektir. O annenizin seçimi. Kendinizi onunla bütünleştirmeyin.Siz farkı bir bireysiniz ve kendi seçimlerinizin sonuçlarını yaşayacaksınız.
Karşıdaki insanlar böyle olunca daha rahat davranıyorlar ama? Çevremde gördüğüm erkek ya da erkeğin ailesi birinden çekinince davranışlarına çeki düzen veriyor diğer türlü ailesinde de bir rahatlık oluyor.
Eğer kendinizde değiştirmeniz gereken şeyi doğru tespit etmezseniz hayatınızda hiçbirşey değişmez.İnşallah bu saatten sona karşıma gerçekten kalbim nereden kırıldıysa oradan çiçek açtıracak insanlar çıkar. Çok yıprandım insanlardan sadece özgüvenimi de aldı çoğu olay.
Belki olabilir ama benim babam çok pasif ben hep eşimi her işi becerebilir sosyal biri istedim öyleydi ama araya aile girince bizi birbirimize düşman ettiler. Ailem sürekli zaten her erkek ailesinin lafına bakar sen alttan almayı bilecektin diyor. Sürekli bir suçlama. Kafama takmıcam diyorum ama ister istemez etkilenme oluyor.
Ne güzel halden anlayan biri çıkması. Ailemi tanıyınca insanların bana tavrı çok değişiyor. Ailem her şeye ne var bunda der durur anca. Eminim yarın eşimin ailesi karşısına dişli bir aile gelse çekinirlerdi bu kadar rahat davranmaya.Aksini söyleyenler görmemiş olabilir, ama dediğin doğru, aile de biraz sessiz alttan al aman kız kısmı susar tarzlı düşünce varsa nasıl, daha çok yükleniyorlar. Aile karşı çıksa biraz çekinirlerdi en azından ama ailenden suç bulma sakın bu konu için.
Kaderi çok okudum çok araştırdım, bir külli irade, bir cuzi irade devreye giriyor kader konusunda. Yani bu evlilik senin seçiminle de olmuş olabilir yada Allah tarafından değişmeyecek olan bir durumdur bunun cevabını bilemeyiz.
Sen çıkardığın tecrübeye bak yoluna devam et. Aileni üzme asla onlar sana kol kanat gerecek eş dediğin insana bile yeri geliyor güvenemiyorsun böyle çirkin şeyler yapabiliyorlar. Hiç üzülme ferahlığını verecek Allahım dik dur. Geçmiş olsun umarım çok mutlu olursun
Canım düşüncen de yanlış değilsin ben de ailemin bu yönünden çok çektim ve kaç kere de cemkirdim. Siz bana sahip çıkmadınız beni onlara ezdirdiniz diye ve gerçekten bana da ailme de saygıları ve korkuları kalmamıştı.Yuzsuz yüzsüz beni şikayete bile gittiler ailem de bana kızmıştı.Sonra onlardan bağımsız bir olay oldu ve ben eşimi boşamaya karar verdim annem tabi kahrından oluyor bana boşanma diye yalvarıyor ben davamı bile açmıştım.Sonra kv annenler ne diyor bu ise dedi ben de öyle olamamasına rağmen ne yaparsan yap arkandayız diyorlar dedim bunlar bir daha benim ailemle konuşmadılar.Ailem o zaman o kadar iyi anladı ki ne mal olduklarını şu an hiç görüşüp konuşmuyorlar.Biz tekrar barıştık ama aileler konuşmuyor.Bana sürekli sus alttan al diyen babam hep arkandayım diyor artik.Ha artik Allah'a şükür kimseye ihtiyacım kalmadı ne esimin ne de ailemin arkamda olmasına gerek duymuyorum.tek basima hepsine yeterimArkadaşlar merhaba. Sizinle bir şeyler konuşmak istiyorum. Bir evlilik geçirdim ve hep sorunlarımız oldu. Ailemi arayıp sorunları anlattım her evlilikte olur alttan al dediler. Takma dediler. Bunları gören eş ailesi üstüme daha fazla gelmeye başladı arkamdan yalanlar iftiralar döndü. Önümde bana çok rahat laf sokmaya başladılar. Uygun şekilde kırmadan cevabını verdim yaptıklarının hoş olmadığını anlattım ama bana karşı tavırları değişmedi. Çünkü eşim rahat davrandı tamamen Arkamda durmadı. Hatta evlendiğim ilk zamanlar ailesiyle arkamdan beni çekiştirdi. Ailesi de sürekli eşimi doldurdu. Hem benim hem ailem hakkında hoş olmayan şeyler dediklerini duydum ama aileme anlatınca olaylara sessiz kaldılar ben bu olaylar için tartışınca beni değil haksız iken eşimi savundular. Evlilikte öyle büyük yanlışlar yapmadım ama ben suçlu oldum. Şimdi düşünüyorum ben başka biriyle evlensem de mi böyle olacak. Arkamda ailem olmadığını gören herkes mi böyle davranır. Zaten ailem hiç bir zaman iyi gün kötü gün yanımda olmazlar. İnsan boşlukta olunca hep tutanacak bir dal arıyor. Derdine kederine ortak olacak iyi gününde beraber gülüp eğlenebileceği bir insan hayata tutunmasını sağlıyor. Malesef eşim hep eksiklerimi görüp yüzüme vurur ailemin yanlışlarını dile getirirdi.Beni çoğu zaman aşağılardı. İnsanların aileleri sorunlu ise hayatları hep mi zor olur, böyle sorunlar yaşar?
Ben aslında hiç aileme kötülemedim onlar gördü önceki barışmaya ailemin önünde bana azar çekip çocuk gibi davrandılar ailem ise olur olur dedi. Eşim bütün sesiyle bağırıyordu babam biraz sesini kıs demedi. Beni yerden yere vurdular bizim evde babam suç kızımda dedi alttan almayı bilmiyor dedi. Neleri var yaşamdan bilinmiyor. Babama Arkamda dur dedim gel konuş ben arkanda duracam dedi meğer sırf benle onları görüştürmek için oyun yapmış. Babamın önünde bağıran çağıran adam odaya benle konuşmaya geçince kedi oldu. Ailemin önünde bana kötü davranır bu gücü de ailemden alıyor. Kaç kişi kızı suçu yokken yerden yere vursalar susar benim ailem böyle yaptı.Canım düşüncen de yanlış değilsin ben de ailemin bu yönünden çok çektim ve kaç kere de cemkirdim. Siz bana sahip çıkmadınız beni onlara ezdirdiniz diye ve gerçekten bana da ailme de saygıları ve korkuları kalmamıştı.Yuzsuz yüzsüz beni şikayete bile gittiler ailem de bana kızmıştı.Sonra onlardan bağımsız bir olay oldu ve ben eşimi boşamaya karar verdim annem tabi kahrından oluyor bana boşanma diye yalvarıyor ben davamı bile açmıştım.Sonra kv annenler ne diyor bu ise dedi ben de öyle olamamasına rağmen ne yaparsan yap arkandayız diyorlar dedim bunlar bir daha benim ailemle konuşmadılar.Ailem o zaman o kadar iyi anladı ki ne mal olduklarını şu an hiç görüşüp konuşmuyorlar.Biz tekrar barıştık ama aileler konuşmuyor.Bana sürekli sus alttan al diyen babam hep arkandayım diyor artik.Ha artik Allah'a şükür kimseye ihtiyacım kalmadı ne esimin ne de ailemin arkamda olmasına gerek duymuyorum.tek basima hepsine yeterimama insan bu gücü kazanmak için çok acı çekiyor kime gidip derdini anlatsan yüzüne kapatıyor kapısını yapayalnız hissediyor.Sen kendini bu kadar küçümseme böyle bir toplumda böyle bir ailede adam boşamışsın dile kolay.Bir daha biriyle tanışırsan asla aileni kötüleme beni yalnız bırakıyorlar tarzı konuşma ve her an gidebilirim kimseye de eyvallah etmem izlenimi ver.
Peki ailen onların tavrından hiç mi rahatsız olup bir kere dur demedi? Sen babana annene sitem etmedin mi ben kafalarını yedin tabiri caizse.Kiz anne babalarında aman kızımı bosamasinda korkusu var.Noldu böyle yapınca yine boşanmadınız mi? Umarım bundan ders alırlar.Ben aslında hiç aileme kötüledim onlar gördü önceki barışmaya ailemin önünde bana azar çekip çocuk gibi davrandılar ailem ise olur olur dedi. Eşim bütün sesiyle bağırıyordu babam biraz sesini kıs demedi. Beni yerden yere vurdular bizim evde babam suç kızımda dedi alttan almayı bilmiyor dedi. Neleri var yaşamdan bilinmiyor. Babama Arkamda dur dedim gel konuş ben arkanda duracam dedi meğer sırf benle onları görüştürmek için oyun yapmış. Babamın önünde bağıran çağıran adam odaya benle konuşmaya geçince kedi oldu. Ailemin önünde bana kötü davranır bu gücü de ailemden alıyor. Kaç kişi kızı suçu yokken yerden yere vursalar susar benim ailem böyle yaptı.
Sanmam almazlar. Hayat görüşleri böyle her şeyi alttan alırlar. Millet gelip sürekli laf sokar can sıkar çünkü her şeye susarlar. Sonra gelip evde biz çocuklarına patlar lar. Herkes mükemmel biz kötüyüz hep.Peki ailen onların tavrından hiç mi rahatsız olup bir kere dur demedi? Sen babana annene sitem etmedin mi ben kafalarını yedin tabiri caizse.Kiz anne babalarında aman kızımı bosamasinda korkusu var.Noldu böyle yapınca yine boşanmadınız mi? Umarım bundan ders alırlar.
Arkadaşlar merhaba. Sizinle bir şeyler konuşmak istiyorum. Bir evlilik geçirdim ve hep sorunlarımız oldu. Ailemi arayıp sorunları anlattım her evlilikte olur alttan al dediler. Takma dediler. Bunları gören eş ailesi üstüme daha fazla gelmeye başladı arkamdan yalanlar iftiralar döndü. Önümde bana çok rahat laf sokmaya başladılar. Uygun şekilde kırmadan cevabını verdim yaptıklarının hoş olmadığını anlattım ama bana karşı tavırları değişmedi. Çünkü eşim rahat davrandı tamamen Arkamda durmadı. Hatta evlendiğim ilk zamanlar ailesiyle arkamdan beni çekiştirdi. Ailesi de sürekli eşimi doldurdu. Hem benim hem ailem hakkında hoş olmayan şeyler dediklerini duydum ama aileme anlatınca olaylara sessiz kaldılar ben bu olaylar için tartışınca beni değil haksız iken eşimi savundular. Evlilikte öyle büyük yanlışlar yapmadım ama ben suçlu oldum. Şimdi düşünüyorum ben başka biriyle evlensem de mi böyle olacak. Arkamda ailem olmadığını gören herkes mi böyle davranır. Zaten ailem hiç bir zaman iyi gün kötü gün yanımda olmazlar. İnsan boşlukta olunca hep tutanacak bir dal arıyor. Derdine kederine ortak olacak iyi gününde beraber gülüp eğlenebileceği bir insan hayata tutunmasını sağlıyor. Malesef eşim hep eksiklerimi görüp yüzüme vurur ailemin yanlışlarını dile getirirdi.Beni çoğu zaman aşağılardı. İnsanların aileleri sorunlu ise hayatları hep mi zor olur, böyle sorunlar yaşar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?