Kader mi?

Çok doğru söylüyorsunuz sizin durumunuz benden de zormuş küçük bir bebekle yalnız kalmışsınız ama atlatmışssınız helal olsun. Sanırım benim de biraz özgüvene ihtiyacım var.
Yanliz kalmadim ki , iste siz kendinizi bu kelimelerle zayiflastiriyorsunuz
Neden yanliz kaliyim , cocugum , dostlarim vardi etrafımda hep ki ben yanlizligi da cok severim mesela simdi evliyim ama cocuklari esime postalar tek basima disari kahve icmeye giderim ya da odama cekilir kitabimi okurum , benim tek basina yapabilecegim milyonlarca sey var hayatta
Evet kendinize guveniniz yok ve kendinize deger vermiyorsunuz , emin olun yanlizlik daha dogrusu insanin kendisiyle bas basa olmasi cok guzel birsey
Arkadas edinin , sosyal cevrenizi gelistirin , ne yapmak istiyorsaniz onu yapin , hayata bir kere geliyoruz

Ne zaman süre bekarsınız? Evlilikte acele etmeyin birbirinizi iyi tanıyın herkes aynı değildir tabiki.ilk evliliğim sizinki gibiydi hatta ailesi bana şiddet uyguladı kendisi de adam değildi zaten saçma ve 19 yaşımdayken yaptığım hataydı. 22 yaşında tekrar evlendim. Şuan yaşım çok genç olmasına rağmen 2.ci evliliğim iyi tanıyın önce. Ailesi tarafı da önemli maalesef.. Sonrasında çok pişman olursunuz.

Asagilamalari onlarin kalitesizliginden cocuk yapmadiysan yapma.cocuk ile bilr eziyet yaparlar kac kurtar kendini hem kendi ailenden hem bu sulaleden.

Böyle bağlantılar kurmak çok mantıklı değil, benim de arkamda sadece ben varım , bunun eksikliğini hiç yaşamadım.

Hödüğün birine denk gelmişsiniz tek sıkıntı bu.

Bugünkü önceki mesajım da benzerdi, evlilik yolunda ailesinden destek göremeyen hanımefendiye de benzer yorumu yapmıştım.

Öncelikle ne siz ne de diğer hanımlar gibi tecrübeli değilim. Yine de anlıyorum sizi inanın. Babam çalışmıyor, tüm gün evde. Evin arkasında da arabamız park halinde. İşten çıkış saatim belli. Deli bir yağmur yağıyor. Ben eve emanet dosyalarla geliyorum. O yağmurda eve ulaşmam için 25 dakika yürümem gerekiyor. Aramasını bekledim, gelip alayım mı seni diye. Aramadı yürüdüm, şemsiyeyi de çantanın üzerinde tuttum dosyalar ıslanmasın diye. Ben ıslandım tabii. Daha totişini kaldırıp iki dakika yardıma gelmeyen bu adam ben boşanıp iki çocukla dönsem beni destekler mi Allah aşkına? Bunun bilincindeyim.

Ben de geçmişte kalbimi açtım, zayıflıklarımı insanlara anlattım. Bunu bana karşı kullanmaya çalışanlara cevabım yok, suratımı ekşiterek bakıyorum onlara. Bir süre sonra da hayatımdan çıkarlar zaten, kalbim soğuyor çünkü.

Kimsenin bizi sevmesine ihtiyacımız yok aslında, biz nefes aldığımız için mutluysak ve vicdanımızı rahatsız eden şeyler yapmadıysak. Mutsuzluğun zıttı, tersi mutluluk değil, yabancıların "vitality" dediği yaşama gücü, devam etme isteğidir.

Zayıf karnınızdan vuranlara tekmeleriniz bol olsun. Öpüyorum.

Not: Sözüm size değil sadece konu sahibi de boşanmış insan için dul mul ne kadar iğrenç kelimeler ya. Ne kendinizi tanımlamak için kullanın, ne de başka bir hemcinsinizi. Böyle böyle silinip gidecek ya da hukuken kullanım amacı olarak "eşi vefat etmiş kişi" anlamında kalacak inşallah.

Teşekkürler yazılarınız için. Babam hala annemle arkamdan iş çeviriyor eşimi arayıp ikna etmeye çalışıyorlar. Sanki ikna edilecek o. Ben dik durmaya devam edeceğim umarım rabbim de yardımcı olur. Bana moral verdiğiniz için teşekkür ederim. Her dakika özgüvenimi kıran bu ailede sizler destek oldukça güç buluyorum.

Annenin kaderi kızına çeyiz olur derler.

Bir psikolok kızların genelde babalarina benzeyen adamlarla evlendiğini söyledi. Bunu güzel bir biçimde açıklamisti. Belki sizde fark etmeden böyle bir tercih yaptınız. Ama dik durmaniza çok sevindim. Umarım bunlar yaşadığınız son zor günler olsun.

Bir de unutmadan kimsenin hayatı disardan gözüktüğü kadar kusursuz değil. Herkesin küçük yada buyuk bir sürü sıkıntısı var. Önemli olan bu sorunlarla nasıl baş ettiğimiz.

Siz bence bilinçaltı kodlarınızı kırmalısınız. Bu düşünceleriniz değiştiğinde karşınıza çıkan kişiler de değişecektir. O annenizin seçimi. Kendinizi onunla bütünleştirmeyin.Siz farkı bir bireysiniz ve kendi seçimlerinizin sonuçlarını yaşayacaksınız.

Belki olabilir ama benim babam çok pasif ben hep eşimi her işi becerebilir sosyal biri istedim öyleydi ama araya aile girince bizi birbirimize düşman ettiler. Ailem sürekli zaten her erkek ailesinin lafına bakar sen alttan almayı bilecektin diyor. Sürekli bir suçlama. Kafama takmıcam diyorum ama ister istemez etkilenme oluyor.

İnşallah bu saatten sona karşıma gerçekten kalbim nereden kırıldıysa oradan çiçek açtıracak insanlar çıkar. Çok yıprandım insanlardan sadece özgüvenimi de aldı çoğu olay.

Aksini söyleyenler görmemiş olabilir, ama dediğin doğru, aile de biraz sessiz alttan al aman kız kısmı susar tarzlı düşünce varsa nasıl, daha çok yükleniyorlar. Aile karşı çıksa biraz çekinirlerdi en azından ama ailenden suç bulma sakın bu konu için.

Kaderi çok okudum çok araştırdım, bir külli irade, bir cuzi irade devreye giriyor kader konusunda. Yani bu evlilik senin seçiminle de olmuş olabilir yada Allah tarafından değişmeyecek olan bir durumdur bunun cevabını bilemeyiz.
Sen çıkardığın tecrübeye bak yoluna devam et. Aileni üzme asla onlar sana kol kanat gerecek eş dediğin insana bile yeri geliyor güvenemiyorsun böyle çirkin şeyler yapabiliyorlar. Hiç üzülme ferahlığını verecek Allahım dik dur. Geçmiş olsun umarım çok mutlu olursun

İnşallah bu saatten sona karşıma gerçekten kalbim nereden kırıldıysa oradan çiçek açtıracak insanlar çıkar. Çok yıprandım insanlardan sadece özgüvenimi de aldı çoğu olay.
Eğer kendinizde değiştirmeniz gereken şeyi doğru tespit etmezseniz hayatınızda hiçbirşey değişmez.

Allah yardımcınız olsun. Ailenize de akıl fikir versin

Ne güzel halden anlayan biri çıkması. Ailemi tanıyınca insanların bana tavrı çok değişiyor. Ailem her şeye ne var bunda der durur anca. Eminim yarın eşimin ailesi karşısına dişli bir aile gelse çekinirlerdi bu kadar rahat davranmaya.

Canım düşüncen de yanlış değilsin ben de ailemin bu yönünden çok çektim ve kaç kere de cemkirdim. Siz bana sahip çıkmadınız beni onlara ezdirdiniz diye ve gerçekten bana da ailme de saygıları ve korkuları kalmamıştı.Yuzsuz yüzsüz beni şikayete bile gittiler ailem de bana kızmıştı.Sonra onlardan bağımsız bir olay oldu ve ben eşimi boşamaya karar verdim annem tabi kahrından oluyor bana boşanma diye yalvarıyor ben davamı bile açmıştım.Sonra kv annenler ne diyor bu ise dedi ben de öyle olamamasına rağmen ne yaparsan yap arkandayız diyorlar dedim bunlar bir daha benim ailemle konuşmadılar.Ailem o zaman o kadar iyi anladı ki ne mal olduklarını şu an hiç görüşüp konuşmuyorlar.Biz tekrar barıştık ama aileler konuşmuyor.Bana sürekli sus alttan al diyen babam hep arkandayım diyor artik.Ha artik Allah'a şükür kimseye ihtiyacım kalmadı ne esimin ne de ailemin arkamda olmasına gerek duymuyorum.tek basima hepsine yeterimama insan bu gücü kazanmak için çok acı çekiyor kime gidip derdini anlatsan yüzüne kapatıyor kapısını yapayalnız hissediyor.Sen kendini bu kadar küçümseme böyle bir toplumda böyle bir ailede adam boşamışsın dile kolay.Bir daha biriyle tanışırsan asla aileni kötüleme beni yalnız bırakıyorlar tarzı konuşma ve her an gidebilirim kimseye de eyvallah etmem izlenimi ver.

Ben aslında hiç aileme kötülemedim onlar gördü önceki barışmaya ailemin önünde bana azar çekip çocuk gibi davrandılar ailem ise olur olur dedi. Eşim bütün sesiyle bağırıyordu babam biraz sesini kıs demedi. Beni yerden yere vurdular bizim evde babam suç kızımda dedi alttan almayı bilmiyor dedi. Neleri var yaşamdan bilinmiyor. Babama Arkamda dur dedim gel konuş ben arkanda duracam dedi meğer sırf benle onları görüştürmek için oyun yapmış. Babamın önünde bağıran çağıran adam odaya benle konuşmaya geçince kedi oldu. Ailemin önünde bana kötü davranır bu gücü de ailemden alıyor. Kaç kişi kızı suçu yokken yerden yere vursalar susar benim ailem böyle yaptı.

Son düzenleme:
Peki ailen onların tavrından hiç mi rahatsız olup bir kere dur demedi? Sen babana annene sitem etmedin mi ben kafalarını yedin tabiri caizse.Kiz anne babalarında aman kızımı bosamasinda korkusu var.Noldu böyle yapınca yine boşanmadınız mi? Umarım bundan ders alırlar.

Sanmam almazlar. Hayat görüşleri böyle her şeyi alttan alırlar. Millet gelip sürekli laf sokar can sıkar çünkü her şeye susarlar. Sonra gelip evde biz çocuklarına patlar lar. Herkes mükemmel biz kötüyüz hep.

İnsanın kendisine destek veren bir ailesi olması güzeldir ancak evlilik bununla yürümez
Benim ailem yok mesela annem babam yok, akrabalarım yok, kardeşlerim kendi halinde ama bunun için hiç ezilmedim, eşimden kötü bir davranış görmedim. Eşim ve çevremdeki herkes beni ezemeyeceklerini bilirler, ayakta durmak için aileme ihtiyacım yok, önce bu ayrımı yapmalısınız
Yaşadığınız sorunları ailesizlikten değil, yanlış seçiminizden ve sağlam duramamaktan yaşıyorsunuz. İlaveten evlilikte en tehlikeli durum sorunların ailelere aktarılıp onlardan medet umulması bence, iki yetişkin bunları kendisi çözmeli. Eşiniz ailesiyle göbek bağını kesememiş , yeni kurduğu aileyi ve eşini saydıramamış sorun burada

Reactions: JES
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…