Kader mi?

Karaktersiz olan onu yapar canım. Merhameti, vicdanı olan ne olursa olsun yanında olur.

Benimkiler de öyle bizi de öyle yetiştirdiler inan insanlara hayır demeyi kavga etmeyi 27 yaşında öğrenim.Umarim bundan sonraki esin yanında öyle bir durur ki kimseye ihtiyacin kalmaz

Sanırım öyle ama hala elim tüm olayların sorumlusu beni tutuyor. Her şeyi ben bu hâla getirmişim. Bunun sebebi ama ailemin onun önünde beni suçlaması diye düşünüyorum. Babam eşimi arayıp hep bu kız evde iş yapmaz sana da iş yapmaz derdi. Sen yapma bırak o yapsın. Bu kadınlar para kazandı mı çenesinden kurtulman derdi. Seni yeri gelirse döv bile demiş arkamdan eşime. Böyle baba olmasındansa olmaması daha iyi.

Benimkiler de öyle bizi de öyle yetiştirdiler inan insanlara hayır demeyi kavga etmeyi 27 yaşında öğrenim.Umarim bundan sonraki esin yanında öyle bir durur ki kimseye ihtiyacin kalmaz
Benim de sorunum bu babam ben haklı iken git özür dile dedi. Diledim saf gibi ben hep iyi niyetli yanaştım. Evlilik hayat babamın annemin bize öğrettiği gibi değil. Çevremde hep görüyorum ne kadar sesi çıkan cazgır insan var benim kadar sorun yaşamıyor. Ben aman saygısızlık olmasın diye hep sustum yıllarca böyle öğretildi çünkü.

İste bunlar tecrube oldu
Artik kendini suclamayi birak
Sürekli kafanda kurma
Soyle olmasaydi nolurdu diye dusunme
Elin ayağın saglam şükür
İsinde var
O tip adamlara öz-güvenli kadin gitmez
Onlar koyun pesinde...

Bak bir komsu kadin vardi.gecen bana geldi dediki abim boşandı hayırdır dedim.
Esiyle anlaşamadi DEDİ.biz karışmadık hic dedi.sorun neydi dedim.aralarında anlasamadilar evisleri yapmıyordu eve mala zarar veriyodi dedi kadin icin sorumsuz vs dedi.
Ve kadinin 3cocugu var isi yok suan sosyalhizmetler cocuk büyüyene kadar destek veriyormuş.büyüyünce çalışacakmış ve kadinin maasi yok babasi destek degil bunaragmen cesarete bak dedim.ve adam barismak istiyormuş asla demis.
Sen haline sukret işin var.

İnanınki elimde değil ilk günler kendime daha çok güveniyorum daha dik duruyordum şu anda da geri dönmek istemiyorum. Ama psikolojikmen çökmüş hissediyorum. Ailem her dakika başımda beni suçladıkça sürekli ben mi suçluyum alttan almadım der oldum. Yaptıkları az buz şeyler değildi eşimin biliyorum. Özellikle haklı gibi en son babam aradığında bundan sona önime bakar yolumu çizerim diyor. Ben ona sorun yaratacak büyük hiç bir şey yapmadım. Ama böyle insan kendini ben ne yapmışım da benden bu kadar nefret etmiş dedirtiyor. Ailesi bana ne laflar etti sorun etmedi ben bşr iki laf dedim evlilik bitti. Sadece ben bunları hak etmedim diyorum. Ama sürekli herkes beni suçlar oldu. Ben zaten duygusal bir insanım zamanla düzelirim diyorum bakıyorum zaman geçtikçe kötü oluyorum. Bir tek burafaki insanlar bana destek çıkıyor. Neden ailem buradaki insanların gördüklerini göremiyor diyorum. Şu an psikolojim de Bana oyun oynuyor gün geçtikçe kötü anıları unutup iyileri hatırlıyorum. Halimi anladığınız için de sizlere teşekkür ediyorum.

cunku aileler gelenekseller
Aman bosanacagina ceksin dursun zihniyeti var
Oyuzden yüzde 90aileler boyle
Zamana ihtiyacınız var

Tıpatıp bir örnek değilim belki ama bizde de böyle bir konu olduğunda ailem asla arkamda durmaz eminim. Eşime bazen onları çekiştirmeye kalksam olayı abartır ve kırıcı konuşur. Yani işin aslını büyükler söylemiş eş kişisiyle kendi ailen hakkında da onun ailesi hakkında da fazla konuşmayacaksın. Ben o sınırı koruyorum koruyabiliyorum. Herşey insanın kendi elinde bence. Ailen arkanda olmasa da mutlu bir evlilik sürdürebilirsin. İki taraf da mantıklı ve anlayışlıysa tabi

Ailen seni savunmuyorsa sen kendını savun canım?

Ama sonuçta ben durduk yere konuşmuyorum üzerime atılan iftiralar var gidip hesap soracam diyorum olaylar sonradan ortaya çıkıyor eşime diyorum bak bana o kadar kötü davrandın olaylar hep yalanmış git niye sana yalan anlatmışlar niniye kandırıp bizi birbirimize düşman ediyorlar sor diyorum ki bir daha aynı olaylar yaşanmasın herkes sınırını bilsin. Ben durduk yere konuşmuyorum arkadan benim hakkımda konuşuyorlar eşime olaylar bana yansıyınca sorun oluyor suçum yokken evde gerginlik oluyor. Yani olay sadece bende bitmiyor 2 yıl boyunca uyardım şunu yapmayın bu adamı doldurmayı dedim yoksa biz boşanacağız dedim. İnada arkamdan eşimle beraber beni eleştirmeleri bitmedi. Hep onların istediği gibi bir gelin olayım diye uğraştılar her şeye boyun eğip susayım. Susmayınca zaten boşandk.

Bu sundan kaynaklaniyo bence; ailesi bile beni hakli buluyor, nasil olsa ailesi bosanmasina karsi cikar, bosanamaz.. aile arkada durmayinca daha bir "mecbur ceker" moduna falan giriyolar heralde..

Savunuyorum ama eşim bana ailemi kullandı. Gidip onlara şikayet ederdi babam da eşimin önünde bana kızardı sen susacan alttan alacan derdi.
Bilemiicem ama esinin tavri da ailenin bu tavri da cok yanlis bana gore.. benimkikere bisey dese attan dusmuse cevirirler... esinde yani o ne oyle be cocuk gibi sikayet.... biliyo tabii ailenin verecegi tepkiyi sinir oldumm

cevap veriyorum kesinlikle evet....kaderimizi ailemiz belirler ve bunu kendi çabamızla değiştirmek mucize olmazsa imkansızdır...ailesinin özellikle de annenin değer vermediği bir birey yaşamı boyunca istismar edilir, değişmez

Bu sundan kaynaklaniyo bence; ailesi bile beni hakli buluyor, nasil olsa ailesi bosanmasina karsi cikar, bosanamaz.. aile arkada durmayinca daha bir "mecbur ceker" moduna falan giriyolar heralde..
Aynen öyle ayrılırken önceden demişti sen gitsen ailen eliyle seni geri getirir. Dertleri zaten bana her dediklerini yaptırmak.

Bilemiicem ama esinin tavri da ailenin bu tavri da cok yanlis bana gore.. benimkikere bisey dese attan dusmuse cevirirler... esinde yani o ne oyle be cocuk gibi sikayet.... biliyo tabii ailenin verecegi tepkiyi sinir oldumm
Bildiğinden zaten gelip benle konuşmuyor ailem ile konuşuyor. Onlar bağırsa ezse yine erkektir alttan alacan kızım derler. Zaten eşim benle konuşmaz sorun oldu mu aileleri karıştırır.

Bildiğinden zaten gelip benle konuşmuyor ailem ile konuşuyor. Onlar bağırsa ezse yine erkektir alttan alacan kızım derler. Zaten eşim benle konuşmaz sorun oldu mu aileleri karıştırır.
Valla cok cins bi durum ayrilmissin sanirim. Birak dusunme bile iyi mi oldu acaba soyle mi yapsaydim diye.. boyle adam cekilmez sen en dogrusunu yapmissin

Geçmişi boşverin bundan sonra karşınıza çıkacak kişide aradığınız ilk özellik kimsenin lafıyla özellikle ailesinin lafıyla size cephe almaması olsun. Yani dediğim gibi yeter ki iki taraf da mantıklı ve anlayışlı olsun. Dedikodular hep olur kimse için mükemmel gelin yoktur hep bi kulp bulurlar. Benim arkamdan da neler demişler hem de kendi anneme babama bile yalanlar söylemişler ama benim eşim doğru olmadıgını anlattım anladı onlarla da tartışmaya girmedi ama. Diyen desin bizi ilgilendirmiyor. Umarım doğru erkeği bulursunuz.

Ailenize dediniz mi sizi de küçümsüyor size de hakaret ediyor diye

Ailenize dediniz mi sizi de küçümsüyor size de hakaret ediyor diye
söylese ne olacak ki? bu tür ailelerin tek motivasyonu aman başımıza kalmasın, ele güne ne deriz dır...yoksa adam kızlarını dövmüş ezmiş kendilerine sövmüş...vs. umurları olmaz, yeter ki kız otursun kocasıyla.
İlgili ana baba olsa zaten kızının bakışından gözünden bile anlar çeker alır tek kelime etmeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…