Kadının maaşı

Harcarsın ama bekarken harcadığın kadar harcamazsın diyo. Sonuçta yuvayı dişi kuş kurar diyo. Kaç yaşına gelmişsin neyi nasıl harcaman gerektiğini bilirsin diyo. Biliyorum senin pinti olduğunu bu yüzden bu kadar harcamayacağımı o yüzden stok yaptığımı diyemedim

Bizde ilk günden beri senin benim param olayı olmadı ayrı para biriktirmedik bazen gerekli diye düşünsemde hiç ayırmadık canım maaşlar geliyor borçlar ödeniyor şu kadar paramız kaldı diyoruz zaten para da kalmıyor bu devirde

Evlendikten sonra senin paran benim malim olmaz. Ne kafalarla evleniyuorsunuz anlamiyorum. Eger adama guvenmiyorsaniz paranizi kullanacagini dusunuyorsaniz zaten evlenmeyin. Bir eve giren para ortaktir, evin parasidir, sizin de degildir onun da degildir.

Ya bekarken bende çılgınca harcardım evlenince kendi içinden geliyor dikkat etmek emin ol:)) ben genelde üst segment ürünler alırken orta ya da indirimlilere yöneldim ki eşimle vakit geçirecekken daha çok bütçem olsun :))

Bence kendin için özel bütçe ayır. Atıyorum 3 bin maaşın bunun bin tl si senin hiç dokunulmayacak kendi paran olsun. İstersen bin liralık krem al istersen koy kenara:)

Çok yüz vermeden destekmişsin gibi ama kendini yıpratmadan yap akıllı bir genç kadınsın belli. Had bakalım.

Bakalım be olacak sonumuz:) tabi ki destek olacağım eve ama istediğin birşey varsa da onu alırım ama bir ay sonra ama 5 ay sonra . Şimdiden bu şekilde konuşması çok itici bayağı itti beni.:) o da sanıyor ki paramı tek başına harcıyorum eve bi katkım olmuyor ondan da alacakmışım gibi geliyor. Ama bazı arkadaşlardan duyuyorum ben kocasının geliri iyi tabi bu bahsettiğim kişinin . Kadın maaşına dokunmuyor kocasının cebinden alıyor ne kadar alacaksa bir de yetmiyormuş gibi kocasının parası ile kendi ailesine de yardım ediyor

Ayy yok artık çok şükür bizim durumumuzda fena sayılmaz ama ben kıyamam o kadar yüklenmeye ya en en yaptığım şımarıklık o ay bütün maaşı kendim için harcamak olur. Oda senede 1 defa

Bunlar evlenmeden önce konuşulur, kararlaştırılır.

İkiniz de çalışıp eve eşit maddi katkı yapacaksanız, modern kültürü benimsemiş olursunuz. Ev işleri, çocuk bakımı ve misafir ağırlama işlerini de eşit paylaşırsınız, haklarınız eşit ve önceliğiniz çekirdek aileniz olur.

Evin ve eşinin geçimini sadece erkek sağlayacaksa, ataerkil kültürü benimsemiş olursunuz. Ev işleri, çocuk bakımı ve misafir ağırlama işleri kadının sorumluluğundadır, haklarınız eşit olmaz, erkeğin sözü daha önemlidir ve önceliğimiz çekirdek aileniz değil, aileler ve daha çok erkeğin ailesi olur.

Bu ikisi de pakettir. Hangisini seçeceğiniz konusunda hemfikir olduğunuz sürece sıkıntı yoktur. Sıkıntı erkek işine geldiği şekilde o paketten bunu şu paketten şunu istiyorum derse sorun olur. Bunu yapamaz. Modern paketin ve ataerkil paketin işine gelen kısımlarını seçemez. Hangisini alacaksa bütünüyle almalıdır.

Örneğin, “ikimiz de maaşlarımızın tamamıyla evin geçimini sağlayacağız, ayrıca ev işlerin tamamı senin sorumluluğunda, ben de bazen yardım ederim, ayrıca annem haksız da olsa sesini çıkarma, devamlı laf soksa bile sen sadece güleryüz göster” diyemez.

Bu sebeple, nasıl bir kültüre evet dediğinize, bu kültürün her öğesine dikkat edin. Ve müstakbel eşinizin birçok Türk erkeğinin yapmaya çalıştığı gibi doğunun ve batının sadece kendi çıkarlarına uygun kısımları uygulatmayı isteme ikiyüzlülüğüne izin vermeyin.

Son düzenleme:
Ayyy yazınızz muazzam ama eşime sesli şekilde okudum çok beğendiğim için ve aynen şu cümleyi kurdu önce benim maaşıma yetiş sonra konuş. Ben 3 alıyorum o 8-10 civarı sinir oldum hepsi aynı bunların.

Şirketi birkaç yıl sonra iflas etse, işsiz kalsa, sonra 3 bin TL’lik maaşla iş bulabilse, yani maaşı sizinle eşit olsa o zaman ev işlerinin, çocuk bakımının, misafir ağırlama işlerinin yarısını yapıp, eşit haklarınız olduğunu kabul edip, önceliği çekirdek ailesi olacak sanki. O zaman da başka bahaneler bulacak. Sorun mantalitede. O modern mantalitede bir insan olsaydı, maaşınız asgari ücret bile olsa siz yorumumu ona okutma ihtiyacı hissetmezdiniz.

Madem sayıları vurguluyor, evinize giren paranın %75’ini kazandığına göre, ev işlerinin %25’ini yapsın. Temizlik, yemek, kek-börek, çocuk bakımı, misafir ağırlama işlerinin dörtte birini o yapsın. Ya da 8-10 bin TL maaş alan biri olarak bir zahmet maaşının %10’unu ev işleri için ayırsın da haftada 3 yarım gün yardımcı tutun, işiniz hafiflesin.

Kadının köşede az miktarda parası olmalı. Özel ihtiyaçları oluyor, ailesine verebiliyor ya da başka nedenler olabiliyor işte. Maaş kartını eşinize teslime etmek en büyük hata. Ama eşinize destek olmamakta büyük hata. Mesela kirayı eşiniz ödüyorsa mutfak alışverişi faturaları siz ödeyin. Eşiniz kredi ödüyorsa, Çocugun kreşini siz ödeyin. Bu şekilde hayat standartınızı sadece kendinize göre değil eşinizi de katarak belirlemeye çalışan adımlar atmanız makul olandır.

Eşinize göre aldığınız maaş kadar söz hakkınız var demek evliliğinizde. Bana göre ağır konuşmuş. Eşi çalışmayan erkeğin para benim demesi gibi bir şey bu.

Eşinize göre aldığınız maaş kadar söz hakkınız var demek evliliğinizde. Bana göre ağır konuşmuş. Eşi çalışmayan erkeğin para benim demesi gibi bir şey bu.
Ağır konuşmak ne demek. Hiç beklemediğim an beynimden vurulmuşa döndüm. Ama burnundan getirdim özür bile dilemeyi beceremedi. Ben ona ters bişiler demişim o da demiş de. Benimde yutacağım bir cümle değil sabaha kadar yıktım ortalığı. Ayrılığa bile getirdim. Terbiyesiz ahlaksız diye saydırdım. Saat 20.30- 22.30 arası arkadaşımla kahveye çıktım. Gece 03.00 a kadar ağzıma geleni saydım. Geçrekten bu erkekler kendini ne sanıyor ya. Düzgün olduğunu düşündüğüm biriyidi hala kızgınım. İnsan gibi yalvarmalı özür dilemezse suratına bakmıcam.

evlenır evlenmez verdım kartımı..ne bılım para hiç sorun olmadı ..benım senını yok olmadı...bız aıleyız..para işlerine baksaydık şimdi ne ev ne arabamız vardı..bıde hadı senı benı olsaydı yemeğe gttiğinizde bugun odeme sırsı sende hadi karıcığım mı dıcek..

Erkek zorundayken kadın neden değil bana çok saçma geliyor. Çalışmıyordur neyse ama çalışıyorsa bekar gibi ben kafama göre yerim kalanını istersem veririm diyemez, dememeli hiçbir kadın. Kocalarımız anne babalarımız değil hayat arkadaşlarımız. Ben kazandığımı eşimden sakınsam vicdanen uyuyamam bir kere. Ayıp buluyorum bu ayrımın lafının bile edilmesini.

Ya bana aldığı hediyeler de böyle ucuz ve gümüş olunca ilk başlarda dikkatimi çekmişti.ama kendisine gayet güzel alıyor. Hala kafama taktığım için herhalde bu cümlesi benim zoruma gitti. Sadece yeme içme konusunda pintilik ettiğini görmedim ama yemek yediğimizde ortalama 30-40 tl lik birşey. Ne bileyim ya kararsızım

ben memurum eşimde memur. biz ikimizde her şeyi ortak harcarız. yalnız ben fazla fedakarlık ettiğimi düşünerek bazı yerden kıstım ev harcamaları ile ilgili.
ama erkek harcar kadın vermez mantığı doğru değil. adam böyle düşünse ev hanımı ile evlenir çalışanla evlenmezdi. bunu bir kabullenin.
amaaaa maaşının dilencisi de olamaz insan. madem çalışıyorum ihtiyaçlarımı karşılarken eşime elbette sormam.
kocacığım regl oldum ped alabilir miyim?? mi dicem!
bence herkes şeffaf olmalı. giren çıkan para net bilinmeli.
borçlar ödenmeli ortak, harçlıklar alınmalı ortak kalan olursa birikim yapılmalı yine ortak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…