- 29 Mart 2014
- 276
- 185
- 103
- Konu Sahibi istiklalll
-
Harcarsın ama bekarken harcadığın kadar harcamazsın diyo. Sonuçta yuvayı dişi kuş kurar diyo. Kaç yaşına gelmişsin neyi nasıl harcaman gerektiğini bilirsin diyo. Biliyorum senin pinti olduğunu bu yüzden bu kadar harcamayacağımı o yüzden stok yaptığımı diyemedimEşimin maaşı evi geçindirir. Benim maaşım ise ekstralar içindir. Ama şöyle durum var. Evlenmeden önce evimiz arabamız vardı. Kira borç vs olmadı.
Faturalar, mutfak, vs alışverişleri eşim verir.
Kıyafet, tatil, dışarda yeme içme vs gibi harcamaları ben yaparım. Kalanıda biriktiririm.
Araba değiştireceğimiz ya da alacağımız zaman kredi çekmeden önce şu kadar birikmişiz var az çek derim. Tatil istediğimizde benim maaşla satın alırız. Eşim kıyafet satın alırken paraya acır ben alırım ayakkabılarını, gömleklerini onunda çok hoşuna gider. Benim elim titriyor acımadan çat alıyorsun diye:)
Bence erkek evi geçindirmek zorunda. Karısı ev hanımı olabilirdi? O zaman ne yapacaktı. Maaş kartının istenmesi ne kadar çirkinse kadının bu benim param dokunamazsın demeside o kadar çirkin.
Ya bekarken bende çılgınca harcardım evlenince kendi içinden geliyor dikkat etmek emin ol:)) ben genelde üst segment ürünler alırken orta ya da indirimlilere yöneldim ki eşimle vakit geçirecekken daha çok bütçem olsun :))Harcarsın ama bekarken harcadığın kadar harcamazsın diyo. Sonuçta yuvayı dişi kuş kurar diyo. Kaç yaşına gelmişsin neyi nasıl harcaman gerektiğini bilirsin diyo. Biliyorum senin pinti olduğunu bu yüzden bu kadar harcamayacağımı o yüzden stok yaptığımı diyemedim
Bakalım be olacak sonumuz:) tabi ki destek olacağım eve ama istediğin birşey varsa da onu alırım ama bir ay sonra ama 5 ay sonra . Şimdiden bu şekilde konuşması çok itici bayağı itti beni.:) o da sanıyor ki paramı tek başına harcıyorum eve bi katkım olmuyor ondan da alacakmışım gibi geliyor. Ama bazı arkadaşlardan duyuyorum ben kocasının geliri iyi tabi bu bahsettiğim kişinin . Kadın maaşına dokunmuyor kocasının cebinden alıyor ne kadar alacaksa bir de yetmiyormuş gibi kocasının parası ile kendi ailesine de yardım ediyorYa bekarken bende çılgınca harcardım evlenince kendi içinden geliyor dikkat etmek emin ol:)) ben genelde üst segment ürünler alırken orta ya da indirimlilere yöneldim ki eşimle vakit geçirecekken daha çok bütçem olsun :))
Bence kendin için özel bütçe ayır. Atıyorum 3 bin maaşın bunun bin tl si senin hiç dokunulmayacak kendi paran olsun. İstersen bin liralık krem al istersen koy kenara:)
Çok yüz vermeden destekmişsin gibi ama kendini yıpratmadan yap akıllı bir genç kadınsın belli. Had bakalım.
Ayy yok artık çok şükür bizim durumumuzda fena sayılmaz ama ben kıyamam o kadar yüklenmeye ya en en yaptığım şımarıklık o ay bütün maaşı kendim için harcamak olur. Oda senede 1 defaBakalım be olacak sonumuz:) tabi ki destek olacağım eve ama istediğin birşey varsa da onu alırım ama bir ay sonra ama 5 ay sonra . Şimdiden bu şekilde konuşması çok itici bayağı itti beni.:) o da sanıyor ki paramı tek başına harcıyorum eve bi katkım olmuyor ondan da alacakmışım gibi geliyor. Ama bazı arkadaşlardan duyuyorum ben kocasının geliri iyi tabi bu bahsettiğim kişinin . Kadın maaşına dokunmuyor kocasının cebinden alıyor ne kadar alacaksa bir de yetmiyormuş gibi kocasının parası ile kendi ailesine de yardım ediyor
merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
Ayyy yazınızz muazzam ama eşime sesli şekilde okudum çok beğendiğim için ve aynen şu cümleyi kurdu önce benim maaşıma yetiş sonra konuş. Ben 3 alıyorum o 8-10 civarı sinir oldum hepsi aynı bunların.Bunlar evlenmeden önce konuşulur, kararlaştırılır.
İkiniz de çalışıp eve eşit maddi katkı yapacaksanız, modern kültürü benimsemiş olursunuz. Ev işleri, çocuk bakımı ve misafir ağırlama işlerini de eşit paylaşırsınız, haklarınız eşit ve önceliğiniz çekirdek aileniz olur.
Evin ve eşinin geçimini sadece erkek sağlayacaksa, ataerkil kültürü benimsemiş olursunuz. Ev işleri, çocuk bakımı ve misafir ağırlama işleri kadının sorumluluğundadır, haklarınız eşit olmaz, erkeğin sözü daha önemlidir ve önceliğimiz çekirdek aileniz değil, aileler ve daha çok erkeğin ailesi olur.
Bu ikisi de pakettir. Hangisini seçeceğiniz konusunda hemfikir olduğunuz sürece sıkıntı yoktur. Sıkıntı erkek işine geldiği şekilde o paketten bunu şu paketten şunu istiyorum derse sorun olur. Bunu yapamaz. Modern paketin ve ataerkil paketin işine gelen kısımlarını seçemez. Hangisini alacaksa bütünüyle almalıdır.
Örneğin, “ikimiz de maaşlarımızın tamamıyla evin geçimini sağlayacağız, ayrıca ev işlerin tamamı senin sorumluluğunda, ben de bazen yardım ederim, ayrıca annem haksız da olsa sesini çıkarma, devamlı laf soksa bile sen sadece güleryüz göster” diyemez.
Bu sebeple, nasıl bir kültüre evet dediğinize, bu kültürün her öğesine dikkat edin. Ve müstakbel eşinizin birçok Türk erkeğinin yapmaya çalıştığı gibi doğunun ve batının sadece kendi çıkarlarına uygun kısımları uygulatmayı isteme ikiyüzlülüğüne izin vermeyin.
Ayyy yazınızz muazzam ama eşime sesli şekilde okudum çok beğendiğim için ve aynen şu cümleyi kurdu önce benim maaşıma yetiş sonra konuş. Ben 3 alıyorum o 8-10 civarı sinir oldum hepsi aynı bunların.
Eşinize göre aldığınız maaş kadar söz hakkınız var demek evliliğinizde. Bana göre ağır konuşmuş. Eşi çalışmayan erkeğin para benim demesi gibi bir şey bu.Ayyy yazınızz muazzam ama eşime sesli şekilde okudum çok beğendiğim için ve aynen şu cümleyi kurdu önce benim maaşıma yetiş sonra konuş. Ben 3 alıyorum o 8-10 civarı sinir oldum hepsi aynı bunların.
Evlenince bekarken harcadığın kadar harcayamazsın ne demek oluyor peki ?Sen ben değil de
Biz olunca sorun çözülüyor
Ağır konuşmak ne demek. Hiç beklemediğim an beynimden vurulmuşa döndüm. Ama burnundan getirdim özür bile dilemeyi beceremedi. Ben ona ters bişiler demişim o da demiş de. Benimde yutacağım bir cümle değil sabaha kadar yıktım ortalığı. Ayrılığa bile getirdim. Terbiyesiz ahlaksız diye saydırdım. Saat 20.30- 22.30 arası arkadaşımla kahveye çıktım. Gece 03.00 a kadar ağzıma geleni saydım. Geçrekten bu erkekler kendini ne sanıyor ya. Düzgün olduğunu düşündüğüm biriyidi hala kızgınım. İnsan gibi yalvarmalı özür dilemezse suratına bakmıcam.Eşinize göre aldığınız maaş kadar söz hakkınız var demek evliliğinizde. Bana göre ağır konuşmuş. Eşi çalışmayan erkeğin para benim demesi gibi bir şey bu.
Evlenince bekarken harcadığın kadar harcayamazsın ne demek oluyor peki ?
Ya bana aldığı hediyeler de böyle ucuz ve gümüş olunca ilk başlarda dikkatimi çekmişti.ama kendisine gayet güzel alıyor. Hala kafama taktığım için herhalde bu cümlesi benim zoruma gitti. Sadece yeme içme konusunda pintilik ettiğini görmedim ama yemek yediğimizde ortalama 30-40 tl lik birşey. Ne bileyim ya kararsızımErkek zorundayken kadın neden değil bana çok saçma geliyor. Çalışmıyordur neyse ama çalışıyorsa bekar gibi ben kafama göre yerim kalanını istersem veririm diyemez, dememeli hiçbir kadın. Kocalarımız anne babalarımız değil hayat arkadaşlarımız. Ben kazandığımı eşimden sakınsam vicdanen uyuyamam bir kere. Ayıp buluyorum bu ayrımın lafının bile edilmesini.
Evlenince bekarken harcadığın kadar harcayamazsın ne demek oluyor peki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?