- 14 Kasım 2015
- 1.471
- 2.568
- 133
- Konu Sahibi istiklalll
-
ben açtım okudum ve kadınla erkeğin eşit olmadığını düşünüyorum lütfen size eşit gelenin başkaları için de öyle olmadığını farkedin öbürlerini de bilgisizlikle suçlamayın. Size eşit gelebilir bana göre değil belki cevap verdiğiniz kişi de benim gibi okumuştur ve böyle düşünüyordur
bırak edebiyatı soruma yanıt ver. hangi islam ülkesinde kadınlar mutlu ve rahat?
oraya yerleşelim...
Bu ve diğer mesajlarınıza bakılırsa, eş adayınız lüks yaşamak için maaş kartınıza el koymayı düşünüyor.Sinirime giden başka şey de mesela saat alacak bana baktığı daha uygun ki ben aldırmadım hoşuma gitmediği için. Anam bi baktım kendine markalı pahalı saat almış . Sonra da diyor ki çok görme bana. Kusura bakma sen beni kendin gibi görüp ona göre hediye almazsan bende sana aynı şekilde almam. Kendime pahalı alırım sana ucuz alırım
Arap kültürüdür çoğu diye yazmıştım eğer okuduysanız. İslam ülkesinde şöyledir böyledir demedim, kuranda böyledir dedim.
hepsi arap ülkeleri değil ama onu ne yapacağız?
kuran'da öyle demeniz yetmiyor işte. inanmayan birine nasıl anlatacaksınız mesela?
demeyecek mi ee senin kitabında bu yazıyor ama hiçbir yerde uygulanmıyor diye.
Orasından emin olamadım işte. Benden önce o markayı hiçBu ve diğer mesajlarınıza bakılırsa, eş adayınız lüks yaşamak için maaş kartınıza el koymayı düşünüyor.
Kaçarak uzaklaşın.
Hiç bulunmadım . Sadece dedim ki evlilik için hazır mısın dedim. Aileme güveniyorum dedi . Onun dışında birşey sormadım.Evlilikle eve giren para ortaktır bana göre. Ama evlendikten sonra şöyle harcayacaksın en çok bana soracaksın tavrı yanlış. O zaman o da kıssın harcamalarını. Şimdi 5 harcıyorsa evlenince 3 harcasın. Siz ondan böyle bir talepte bulunuyor musunuz?
Bence de itici.Orasından emin olamadım işte. Benden önce o markayı hiç
Bilmiyordu mesela ben öğrettim markalarıben bekarım o halde alıyorum yeri geliyor aileme katkı da yapıyorum. Ama evlenince bu kadar harcama yapamazsın diyor. Sen şimdi benden borç para da istersin diyor. Biliyorum o kadar harcama yapamayacağımı ama bunu dile getirmesi çok itici geldi
Rabbim hayırlısını versin. Çok zormuş evlilik işiBence de itici.
Elbette mantık evliliği yapabilirsiniz ancak bu kişiyle mantıklı değil.
Daha iyilerine layıksınız.
Yaşınız genç.
Amin.Rabbim hayırlısını versin. Çok zormuş evlilik işi
Bende mutsuz evlilik yapmak istemiyorum. Yapınca da boşanmak istemiyorum. İnşallah bana da hayırlı ve mutlu evlilik nasip olurAmin.
Kuzenim çalışmıyordu ve her gelen talibi acayip taleplerle geliyordu.
Mutsuz evlilik yapmak yerine ana babama bakarım derdi.
40 yaşında iken 35 yaşında bir erkekle evlendi.
Şu an 43 yaşında 2. bebeğine hamile ve mutlu.
Sabredin.
İnşallah.Bende mutsuz evlilik yapmak istemiyorum. Yapınca da boşanmak istemiyorum. İnşallah bana da hayırlı ve mutlu evlilik nasip olur
merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
ki hayat müşterek bende sizin gibi düşünüyorum. İlk başlarda bu kişi bana gümüş hediye almıştı . Bundan ben rahatsız olmuştum çünkü benimle niyeti ciddi olan biri neden bana gümüş alsın.( o zaman altın bu kadar pahalı değil di) . O zamanlar ona cimri diyordum. Neyse bununla olmaz dedim kestirip attım. Baktım yine yollar kesişiyor ki ben o zamanlar bu kadar harcama yapmıyordum ama insan ihtiyaç duyuyor kendine birşey almaya pahalı aldığım doğru yeri geliyor bir aylık maaşımı bir ürüne verdiğin oluyor ama bu sayılı her zaman değil. Bende aldıklarımı buna gösterdim markayı bildiği için fiyatlarına bakmış netten ve bana inşallah bunlar orijinal değildir dedi. Bende orijinal dedim. Evlenince bu kadar harcamayacağını biliyorsun de mi dedi. . Bende kızdım biliyorum o yüzden stok yapıyorum dedim. Bende biliyorum hayat müşterek . Hep kendime almayacağım . Fazla harcama yaptığım Halde benim hala eve bi katkım var. Benim zoruma giden daha bu aşamada bana bu şekilde söylemesi itici geldi.Merhaba
Bizde eşimle memuruz..
Açıkçası evi erkek gecindirir diye bir düşünceye inanmıyorum hayatın müşterek olduguna inanıyorum ikinizde calisiyorsaniz memursaniz evin ihtiyaclarinida ortak karsilarsiniz.. Esim karsilasin hep o odesin benim maasim bana kalsın gibi bir düşünce biraz bencillik oluyor...
Biz esimle kredi kartlarimizi odedikten sonra kendimize aylik harcligimizi aliyoruz gezme tozma oglen yemegi yol parasi gibi.. Geri kalan parayida evin giderleri odenecek borç kira vb giderleri oduyoruz. Arta kalanida esimle ortak hesabimizda biriktiriyoruz gelecege yönelik olarak...
Tabiki tüm paranızı eşinize verin demiyorum ama para vermek istemiyorsaniz harcamalari bölün ornegin aylik borc ödemeniz 2000 ise 1000 lirasini siz geri kalanini esiniz ödesin kirayi siz oduyorsaniz mutfak masrafi ve faturalari esiniz odesin herkes kendi parasindan artirabildigini biriktirsin...
Nasıl birisiniz bilmiyorum ama giyim kusama ihtiyaçtan fazlasiyla para harcayan biriyseniz evlilikle birlikte borc altina girecekseniz belki esiniz o sebeble boyle birşey söylemiş olabilir.
Insan icine çıkıyorsunuz tabiki ustunuz basiniz duzgun olsun ama gereginden fazla taki canta kozmetik kiyafet harcamalariniz varsa birazda luks aliskabliklariniz varsa evlendikten sonra maddi durununuza gore biraz kendinizi torpulersiniz olur biter.. Ama her aldiginizin hesabinida vermek zorunda degilsiniz bence hersey dozunda olsun degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?