- 15 Temmuz 2016
- 8.579
- 14.398
- 248
Bana da ilk deneme verildi o doktorları Allah'a havale ediyorum.İyi de benim ilk tüp bebek denememdi. Nerden bilecek vücudumun reddettiğini? Ayrıca aynı yerde birçok arkadaş birlikte tüp bebek yaptırdık. Hepimize verildi.
Zaten saatler geçtikçe sayı artıyor vazgeçmek üzereyim. Tüp bebek tedavisi olsa asla düşünmezdim ameliyat kapalı olduğu için acaba diyorumTedavilerde en önemli şey stres olmamak. Sizce bu durumda stres olmadan tedavinizde ne kadar ilerleyebilirsiniz ?
Bence beklemenizi öneririm. Ameliyat hastane riskli işler.
Birtane doktor duymuştum sanirim koronavirus taşiyorken 1000 hastayi ameliyat etmiş ve butun hastalari karantinaya alinmişti.
( belirteyim Turkiyede degil) bu şartlarda bekleseniz daha iyi olur.
Yıllardır var zaten kistim sürekli ağrı yapıyo. Durumlar çok karışık korkuyorumBence ameliyat olun. Aynı durum tanıdığımın başına geldi ve az kalsın tek yumurtalığını kaybediyordu. Kapalı ameliyatta 1 günde iyileşim söz konusu.
Vardır bunda da bir hayır demeye başladım dün geceki sayılardan sonra..Bu arada yorumları şimdi okudum. 8 yıl beklemişsiniz biraz daha bekleyin o zaman. Ben ağrılı bir süreç yaşıyorsunuzdur diye tahmin etmiştim.
Evet ve hala herşey devam ediyormuş buna şaşırıyorum zayen annem para için yapıyorlar insan hayatı düşünmüyolar diyo. Tek korkum ya dhaa kötü olursa aylarca ertelenecek bu kez..Bir sağlıkçı olarak söylüyorum eğer tek problem ertelenmeyse bence kesinlikle şu an ameliyat olmayın şu süreçte ameliyat sıkıntı sonrasında tedavi süreci sıkıntı siz özel hastaneye mı gidiyorsunuz ?
Özel hastane miydiZorunlu nedenlerle carsamba gununden beri hastanedeyim, hayati bir durumunuz yoksa hastanelere gelmeyin.
Anlamıyorum bu durumda niye peki hala ameliyatlar devam ediyo peki kafamı karıştıran buYa kapalı da olsa ameliyat, tüp bebek tedavisi öyle git aylarca gelmene gerek yok ‘ luk bi tedavi değil ki. Hadi ameliyatta bi komplikasyon oldu 5-6 kere daha gidip gelmek zorunda kaldınız hastaneye, pandemi iyice yayılırsa bakacak doktor bulamayabilirlisiniz. Ameliyat sonrası takibinizi yaptırabileceğinizin garantisi yok ilaçlara ulaşabileceğinizin bile bi garantisi yok. Net erteleyin Şuan bu ülkede bu riske girilmez. Ben olur da hastalanırım apandisit olurum falan diye korkuyorum diğer ülkelerde gerekli tedaviyi alamadığı için ölen kim bilir ne kadar insan var..
Özel hastane miydi
Yasinizi bilmiyorum ama bende sizinle ayni durumdayım. Genel anestesiyle operatif histeroskopi olacagim ondan sonra 3. Asilama ve tup bebek yapilacak. Kendim hastanede calisiyorum saglik personeliyim ve su durumda zaten acil olanlar haricindeki butun ameliyatlar ertelendi ve ben durumlari bildigim icin erteleme karari olmadan 1, 2 hafta oncesinde kendim erteleme karari aldim cunku su anda durum cok ciddi. Herseyi gectim sizi ameliyat edecek ekibin yada ordaki herhangi birinin virus tasiyip tasimadigini bilemezsiniz. Aceleniz yoksa bence kesinlikle ertelemelisiniz.Selam. Çikolata kistim var ve tüp bebek yapmaya karar verdik muayene edilince önce kisti alıp sonra tüp bebeğe karsr verdi doktorum ve ameliyattan sonra da en az 1 en çok 3 ay geçici uygulanacak. Dün hastaneye gittik kapalı ameliyat olduğu için doktorum Bi sıkıntı olmayacağı söyledi eğer şimdi olmazsam durumlar daha kötü olucak tedavin ertelncrk hazirana kadar dedi. Sizce napmalıyım eğer şimdi olmazsam 3 4 ay belki 6 ay ertlenicrk herşey
Dediginiz ilac progestan mi?O çok farklı bı durum.
Vücudu kabul embriyoyu kabul etmeyenlere p ile başlayan bı ilaç verilir embriyo transferinden sonra.
Bu da bağışıklığı baskılayarak vücudun embriyoyu kabu etmesi beklenir.
Bu da her tüp bebek hastasına uygulanmaz.
Kişiye özeldir tedavi yöntemi gerekliyse vücudu embriyoyu red eden yada spermi rahmi mikrop gibi algılayan kadınlar var.onlara uygulanır.
Bu tedaviye ek kullanılan o ilaç da herkese verilmez. Herkesin vücudu embriyo kabul etmiyor yada spermi mikrop olarak algılayıp hamilelik olmuyor değil.
Hayır progestan kadınlık hormonu.Dediginiz ilac progestan mi?
Şuan hastaneler sıkınılı ve acil olmayan ameliyatların ertelenme kararı alındı.. Bu durumlarda sabretmek zor ama sabır gerekiyor.. şu durumda kist için ameliyat tüp bebek süreci için hastaneye git geller sizin için de riskliSelam. Çikolata kistim var ve tüp bebek yapmaya karar verdik muayene edilince önce kisti alıp sonra tüp bebeğe karsr verdi doktorum ve ameliyattan sonra da en az 1 en çok 3 ay geçici uygulanacak. Dün hastaneye gittik kapalı ameliyat olduğu için doktorum Bi sıkıntı olmayacağı söyledi eğer şimdi olmazsam durumlar daha kötü olucak tedavin ertelncrk hazirana kadar dedi. Sizce napmalıyım eğer şimdi olmazsam 3 4 ay belki 6 ay ertlenicrk herşey
Bende dün akşamdan sonra iyice korktum açıkçası kendim için dğeil annem için endişeleniyorum 55 yaşında ve bağışıklığı çok zayıf sürekli grip öksürür sürekliEvet ozel hastanedeyiz ama atesli hastalar gelip gidiyor, ne kadar hijyene dikkat etsek de mecburen ayni asansorleri kullaniyoruz, hastane yemegi yedirmek zorundayiz vs vs.
Benim hastam agir kanser hastasi bir de...
Neyse ozetle şu an aciliyeti olmayan herhangi bir ameliyat icin hic dogru bir zaman değil
Bende bunu anlamıyorum özel hastaneler yada benim olmayı düşündüğüm hastane naısl hala devam ediyo ameliyatlara? 31 yaşındayım. Peki az çok durumun içindesin öngörün ne zaman geçer yada azalır bu durum Bi kaç aya geçer mi acabaYasinizi bilmiyorum ama bende sizinle ayni durumdayım. Genel anestesiyle operatif histeroskopi olacagim ondan sonra 3. Asilama ve tup bebek yapilacak. Kendim hastanede calisiyorum saglik personeliyim ve su durumda zaten acil olanlar haricindeki butun ameliyatlar ertelendi ve ben durumlari bildigim icin erteleme karari olmadan 1, 2 hafta oncesinde kendim erteleme karari aldim cunku su anda durum cok ciddi. Herseyi gectim sizi ameliyat edecek ekibin yada ordaki herhangi birinin virus tasiyip tasimadigini bilemezsiniz. Aceleniz yoksa bence kesinlikle ertelemelisiniz.
Bi benim olucağım hastane devam ediyo snaırım ameliyata..Şuan hastaneler sıkınılı ve acil olmayan ameliyatların ertelenme kararı alındı.. Bu durumlarda sabretmek zor ama sabır gerekiyor.. şu durumda kist için ameliyat tüp bebek süreci için hastaneye git geller sizin için de riskli
Merhaba B 12 ve folat için hangi ilaçları kullandığınızı paylaşabilir misiniz acabaYorumunuz çok yanlış çünkü tüp bebek tedavisi bağışıklık düşürmez.
Ben trombofiliyim ve hiperhomosistein hastasıyım ve vücudun b12 ve folik asit kesinlikle üretmiyor.
Benim bağışık sistemimin hassas olması gerekirken böyle sorun yaşamadım.
Lütfen böyle bı platformda böyle bı yorum yazılmaz ve yazmayın.
Ocean methly 1000pg kullanıyorum.Merhaba B 12 ve folat için hangi ilaçları kullandığınızı paylaşabilir misiniz acaba
Ben yeni düşük yaptım 13 haftalık şu an bütün değerlerim düşmüştür çok kan kaybettim. Doktor folik asidimi kullan dedi ben de doğal dediğiniz için sormak istedim çok teşekkürlerOcean methly 1000pg kullanıyorum.
Yanlız hergün değil haftada iki gün; 3/4 gün ara ile kullanıyorum.
Çarşamba pazar günü gibi ayarladım.
Folik asiti aralıklarla folbiol içiyorum.
Hergün 400 mgc solgarın folatını kullanıyorum.
Sizde mı aynı sorunları yaşıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?