- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 31
- Konu Sahibi homesweethome3
-
Kız senle baya ortak yönümüz var
Bu anlattığınız tamamen nişanlım,sürekli ev tadilatıyla ilgili şeyler araştırıyo napıcaz telaşında benim ilgimi çekmiyo olur bi şekilde hallederiz diyorum,26 yaşındayım 2.üniversitemin son sınıfındayım staj harici iş hayatında bulunmadım,flört ederken çok rahattım nişanlılığın tek artısı evden yalan söyleyerek çıkmama gerek kalmıyor nişanlımla çıkıcam diyebiliyorum,sanırım evlilik işini biraz daha ertelicemyasiniz kac ki ?
Bence anlattiginiza gore henuz evlilige cok cok uzun yolunuz var sizin, ya ben kisisel olarak 1 yildan fazla surecekse nisanlanmama taraftariyim ister istemez bir evlilik baskisi olusuyor cunku. Belliki hicbir anlamda hazir degilsiniz evlilige.
Aileleriniz nisalamak la hata etmisler sizi bence, su anlattiklarinizi flort olarakda yapabilirdiniz cunku ve bu kadar baskida olmazdi ustunuzde. Evlenmek icin insanin psikolojik olarak belli bir olgunluga erismesi gerek, okul bitecek is/profesyonel yasama baslayacak ordaki ortama ayak uydurmak en az 6 ay 1 yili bulur ve bu cok buyuk fark ettirir olgunluk bakimindan yani ogrencilikteki zihniyet tamamen degismis olur. Sonrasinda is olduysa eger bu sefer ozel hayat gelecek kaygisi baslar yavas yavas bir duzen kurma sevdiginizle ortak hayat kurma istegi gelir.. Kucuk ev aletlerine ilginiz baslar, ev dekorasyonuna ilginiz baslar, 5 yil once moda bloguna bakarken bir bakmissiniz gelinlik modellerine, ev dekorasyonu dergilerine bakiyorsunuz... Sonra etrafta gordugunuz bebekler bir sirin gelmeye baslar (eger onceden ilginiz hic yoksa bile).
Sevgilinizle kucukte olsa bir ev hayal etmeye baslarsiniz, sevgilinizle mutfaginda birlikte yemek hazirladiginiz bir ev, hafta sonlari sevdiginiz arkadaslarinizi kahvaltiya davet ettiginiz bir ev...
Bakin bunlar ismarlama zorla olacak seyler degil, insanin fiziksel de psikolojikde gelisiminin ve olgunlasmasinin bir sureci vardir. Yani okul bitti evlenebiliriz diye bir kural yok kesinlikle... Bu sadece toplumun bir dayatmasidir. Erkek askere gitti isi var direk kiz bulalim, kiz okuduysa ise girdi direk kismet ciksin... yok oyle bir dunya..
Haklısınız o konuyu konuştuk,ütü ve bulaşığı hasta değilsen yapmam ama temizlik ve yemeği severim yardım ederim dedi evlenince görcez bakalımÖğren tabi, yemek her zaman lazım onun için değil kendin için öğren
Ama işe girersen o da bi zahmet yemek yapsın, öyle evin erkeğiyim höt zötle olmuyo o işler
O da ütü sevmiyosa onu sen üstlen filan
Hayat çok zor, yemek te bişey mi onun yanında yani
Evlilik sandala benzer, iki küreğinde işlemesi lazım
Sen kesinlikle değilsindir çok tatlısın :) Allah gönlüne versin canım benimSorma kiz
Senin kaprisli hallerine illallah diyorum ama kim bilir belki bende oyleyimdir, sevgili yokki gozlemleyelim
Bana bi sevgili lazim bi deney icin en acilinden
Ben hep öyle hayal ediyodum ne çocukça dimi,şimdi farkındalığım arttı bazı konulardasonuçta iki insan birleşip yeni bir aile kurmuş olacaksınız ikinizde de sorumluluk olacak
bazen biriniz bazen diğeriniz bu sorumlulukları ustleneceksiniz
evlilik öyle her gün Gülelim eğlenelim seviselim değil yani zor yönleri de var
Hakarete gerek varmıydı?Bence evlenmeden ilişkiye kesinlike girme.
Hem kiskanc hem beceriksiz hem de sorunlu bir kızı nişanlı bir erkek her an bırakabilir
Eh bi zahmet bulaşıkları akıt makineye at, ütüyü de sürt dur gömleklere filan o zamanHaklısınız o konuyu konuştuk,ütü ve bulaşığı hasta değilsen yapmam ama temizlik ve yemeği severim yardım ederim dedi evlenince görcez bakalım
Hakarete gerek varmıydı?
Evet mesela cinsellik isteyip ilk gece korkusuda var onun içinde ayrı bigün gelicemEh bi zahmet bulaşıkları akıt makineye at, ütüyü de sürt dur gömleklere filan o zaman
Ama bence senin kafan genel olarak karışık tek ev işi değil sorun
Sorunlu?Hakaret?
Sen kesinlikle değilsindir çok tatlısın :) Allah gönlüne versin canım benim
Yok hayır burda bas bas beceriksizim diye bağıran benimde sorunlu dediğimi hatırlayamadımKoskoca bir kızın patates soğan dograyamiyor olmasının adi beceriksizliktir.
Beceriksizlik hakaret değildir.
Beceriksizlik öğrenmeye gayret ederek aşılabilir.
Dipnot* bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.
Oldu görüşürüzEvet mesela cinsellik isteyip ilk gece korkusuda var onun içinde ayrı bigün gelicem
Oda öyle diyo bazen öyle tatlısınki içinden nasıl bi canavar çıkıyo o süreci anlayamıyorum diyoOyle deme simartma beni kiz
Eniste beyimize su kaprislerin olmasa sende tatli kizsin aslinda be
Amin kuzum amin, Allah hepmizin gonlune gore versin.
Oda öyle diyo bazen öyle tatlısınki içinden nasıl bi canavar çıkıyo o süreci anlayamıyorum diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?