Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419

Ben bu hfta kilo bildirimi yapmadım gizem çünkü normal besleniyim dedim belki 51 de kalırım sonrada 50 ye düşer kendiliğimden hedefme ulaşırım diye ummuştım ama yanılmşşm bugün tartıldım 52.2 kilo geldim...

Şafak YALOVA

sabah
1 porsiyon patatesli yumurta
8 yeşil zeytin
1 kk beyaz peynir
1.5 dilim kepek ekmeği
200+55+75+80=410

ara
100 gr jelibon
357

akşam
1 but
yarım domates
1 adet lavaş
5 yaprak marul
190+7+100+10=307

toplam 1074 kalori

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsun canım önce bi hedef belirlemeliyim kendime şuan 63 kiloyum hedefim 57 kilo olmak tam ortasında yani 60 kiloda olunca kendimi ödüllendireyim ozaman canım çok teşekkür ederim

bende ödem attırıyo diye okumuştum 1983 canım sen nerden öğrendin ödem yaptığını? ben bugün diyetisyenime de bi sorıyım

ben amerikadan gelen iki tane profesörle tedavi olmaya, diyet yapmaya çalıştım. onlar daha çok doğu tıbbı ve ayurveda öğretisine uygun çalışıyorlardı. dışkıdan, dildeki çizgilere, gözbebeklerinden, geçmiş duygusal hikayelerinize kadar bir çok şeyi inceleyip sizin beden tipinizi belirliyorlar. ben kapha doshaydım. bana domates, salatalık, peynir kesinlikle yasaktı. beden tipime göre bir beslenme programı uyguladılar. verdikleri bilgiye göre domates vücudu soğutuyor ve yağ oluşmasına sebep oluyordu, salatalıksa çok fazla su içerdiğinden vücutta da çok fazla su tutuğunu iddia ediyorlardı. ne biliyim yemekler fırınlanmış yenmeliydi benim tipim için, çünkü sulu yemek bana yaramıyormuş. başka bir doshaya da fırınlanmış yasaktı. ben bu sistemle yaklaşık 10 kilo verdim. fakat sonra sıkıldım. çünkü sabah 11den önce yemek yiyemiyordum, domates salatalık, peynir, patates ve daha bir sürü şey yasaktı.

bu bilgi de bana ordan yadigar. ayurveda dosha diye aratarak testler çözüp kendi doshanızı bulabilirsiniz. ama hayat tarzını değiştirmeyi gerektiren bir öğreti. benim pkom olduğu için ilaç kullanmam lazım ve bu öğreti de ilaç falan hep yasak.

batı tıbbına göre bu bilgileri bulmanız çok zor kızlar. hatta tam tersini söylerler salatalık için. ama şimdi nightın listesindeki salatalık ve vücudundaki ödem sanki bunun kanıtı. bilginin doğruluğundan emin değilim ama, nightcım salatalığı kesip bi de öyle denemenin faydası olabilir.

BUGÜNKÜ MENÜM:
SABAH:
*2dilim kepek ekmeği=110 cal
*1 haşlanmış yumurta=150 cal cal
*1 dilim sucuk=50 cal
*2 çeri domates=15 cal
*1 kibrit kutusu peynir=235 cal
ARA ÖĞÜN:1 yeşil çay+galeta=20 cal
ÖĞLE YEMEĞİ:
10 adet fındık=200 cal
ARA ÖĞÜN:
1 yeşil çay+galeta=20 cal
AKŞAM YEMEĞİ:
*2 dilim pide =500 cal
*1 bardak ayran=60 cal
ve yatmadan bir bardak sirkeli ballı su=12 cal
TOPLAM:1372 cal

[1] un kurabiyesi 1 adet 65
[2] Süt 0.300 LİTRE 204
[3] YOĞURTLU MAKARNA 1 PORSİYON 546
[4] Sütlü Çikolata 25 GRAM 151
[5] Muz 1 ADET 100
[6] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
[7] Karper 1 ADET 65

Toplam : 1241 kal.

Bugünkü menüm kızlar ahh bu çikolata yokmu neden vaz geçemiyorum vaz geçsem bile annem eve alıyor yemek zorunda kalıyorum kızmama rağmen alma dememe rağmen yinede alıyor sanki bana kilo aldırmak için uğraşıyor yaa sinir olmaya basladım artık iyice.2 kare çikolata yedim 80 grlık çikolatalrn sadece 2 karesnden yedm 25 gram diye hesapladm doğrumudur sizce?
Cipsten kurtuldum şimdi çikolatadan kurtulmaya çalışıyorum yaa yok böyle bir şey ama.

Merhaba kızlar işte bugünkü yediklerimin listesi

ekmek - beyaz 1 dilim 90 cal.
haşlanmış yumurta 1 ad. 77 cal.
pekmez (üzüm) 50 gr. 146 cal.
portakal 0.5 ad. 25 cal.
elma 0.5 ad. 30 cal.
süt (yarım yağlı) - inek 150 gr. 70 cal.
yayla çorbası 1 por. 115 cal.
yumurta akı 3 ad. 45 cal.
armut 1.5 ad. 105 cal.
kapuska - kıymalı 1 por. 190 cal.
yoğurt (az yağlı) 100 gr. 63 cal.
TOPLAM:956 Kalori
Bugün ben nefsimin değil nefsim benim kölem oldu 6 kiloyu verene kadarda köle olmaya devam edecek

Canım ben çikolata yerken sanki yağ yiyormuşum gibi hayal ediyorum yanlışda değil hani sırf yağdan yapılıyor çünkü öyle düşününcede çikolata isteğim yok oluyor sendede işe yarar belki

Selam kızlar, bu da benim cumartesi menum

Sabah: Ilık limonlu su, 2 kuru kayısı(38)
Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta(80)
1 dilim kepek ekmeği(50)
1/2 domates(10)
20 gram lor(20)
maydanoz(2)
2 bardak tarçınlı yeşil çay

ara: 1/2 nescafe(40)

öğle:
1 porsiyon az pirinçli ıspanak(200)
yoğurt(50)

ara: biberiyeli yeşil çay
ara: 1portakal(80)

akşam:
3 ince fırında yağsız patatesli mücver(130)
1 domates(20)

ara: 1 portakal(80) + 100 ml sıcak tarçınlı yarım yağlı süt(50)

Toplam: 850 kalori

Herkese iyi akşamlar hanımlar...

Herkese güzel ve eğlenceli bir hafta sonu diliyorum

Bugünkü Listem

4 dilim beyaz ekmek
240

50 gr tam yağlı beyaz peynir
130

10 zeytin
100

5 bardak tek şekerli çay
100

1 muz
100

2 portakal
100

1 tane tek şekerli kahve
20

2 salatalık
20

1 poğaça
300

2 minik kurabiye
100

2 parça balık
200

bol yeşillikli salata
100

toplam: 1510 kalori

1983 canım senin mesajını okuyana bugün biraz salatalık yemiştim ama okuduktan yemeyi bıraktım.

Etkisini yarın göremicem büyük ihtimalle ama salatalık yemeyi kestim, birkaç güne kadar etkisini göreceğimi düşünüyorum.

Batıda da ayurvedanın aynısı olmasa da york testine dayanan york diyeti var.

Testlerle hangi besinlere direncin var, hangi besinlere karşı direncin yok öğrenip ona göre tamamen sana özel diyet hazırlıyorlar.

Herkeste aynı etkiyi yaratmaz elbette ama ben salatalığın bendeki etkisini öğrenmek için birkaç gün salatadan uzak durmak istiyorum :)

Özellikle diyet ve kilo verme döneminde canı tatlı çekenlere keçiboynuzu tavsiye edildiğini biliyorum ama keçiboynuzu ve çikolata arasında nasıl bir ilişki olduğunu bilmiyorum.

Arkadaşlar selam...keçiboynuzu ve çikolata benzerliği hakkında bilgisi deneyimi olan varmı

68 kiloyummmmm

Doğru söylüyorsun canım önce bi hedef belirlemeliyim kendime şuan 63 kiloyum hedefim 57 kilo olmak tam ortasında yani 60 kiloda olunca kendimi ödüllendireyim ozaman canım çok teşekkür ederim

ne demek canım rica ederimmmm

ama bu sana özel bişimiş canım ya ben mesela bu hafta salatalık baya tükettim ona rağmen hem de regl olmama 2 gün fln kalmış olmasına rağmen ödemden 1 kg gitmiş dedi bugün diyetisyenim yağdanda gitmiş 1 kg 68 kiloyum artıkk özellikle sordum bi etkisi olur mu diye salatalığın çoğu su dedi ödem yapar veya ödem sökmeye yarar diye bişi diyemeyiz sadece az su içtiğin günlerde tüketmeni özellikle önerebilirim ama ödeme bi etkisi olmaz dedi :97: ben çok severim çünkü bi de kahvaltıda domates-salatalık vazgeçilmezimdir yani :97:

bu da bugünkü listem :

kahvaltı: 1 kk peynir,3 domates,1-1,5 salatalık,1 dlm kepekli ekmek, şekersiz çay
öğlen: 250 gr kadar yağsız yoğurt,3-4 dlm beyaz ekmek, yaklaşık 1 tbk bezelye yemeği (etsiz)
ara:100 gr kadar yaklaşık profiterol
akşam:knor çabuk çorba domates

[1] Knorr Çabuk Çorba (Domates) 1 ADET 84.00
[2] Bolulu Hasan Usta Profiterol 1 100 gr 208.00
[3] Etli Bezelye 1 PORSİYON 285.00
[4] Sütaş Light Homojenize Yoğurt 250 gr 147.50
[5] Ekmek 3 DİLİM 195.00
[6] Domates 3 ADET 42.00
[7] Salatalık (hıyar) 1.5 ADET 16.50
[8] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55.00
[9] Beyaz Peynir 30 GRAM 75.00
[10] Ekmek 0.5 DİLİM 32.50

Toplam : 1140.50kal.

Süpermiş yaa haftada 2.1 kg ne demek. Tebrik ederim canım ve basarılarının devamını dilerim, yurda çıkmak yaradı sana

teşekkür ederimm canımmmm =) darısı hepimizin başına ama 2 kg bu hafta da gitmemiştir bence hatırlarsanız ben geçen hafta tartılamamıştım haberim yoktu o yüzden aynı kaldım şeklinde kabul etmiştik bu hafta 68 çıktımm uçtum resmen odada diyetisyenimde dio ben senden çok sevindim şu an dedi

Canım ben çikolata yerken sanki yağ yiyormuşum gibi hayal ediyorum yanlışda değil hani sırf yağdan yapılıyor çünkü öyle düşününcede çikolata isteğim yok oluyor sendede işe yarar belki

Nasıl yani sadece yağdanmı yapılıyor?
ben çikolatada yağ olduğunu bilmiodumki kakao sütten yapılıo diye düşünüodum hep çoğu yağmı yani çikolatanın tamam kalorisinin yüksek olduğunu biliyorum ama sadece yağdan yapıldığını bilmiyordumki canım?

Vücudumdan ne kadar su ya da yağ gittiğini ben de öğrenmek istiyorum aslında.
Diyetisyen hangi yöntemle ölçüm yapıyor?
Tartıyla mı?
Devlet hastanelerindeki diyetisyenlerde de bu tür ölçüm yapan cihazlar var mı?

Çikolatanın asıl hammadesi kakao yağı.
Sarı renkli bir tür yağ.
Bunun yanında yan bileşenler de var elbet.

Tebrik ederim canım
Kilon ve verdiğin kilo kıyaslandığında başarının ne kadar büyük olduğu daha iyi anlaşılıyor...

80-90 kilo olan birinin bu kiloyu vermesi büyük bir başarı değil, hatta son derece normal.

Ama senin bunu başarman gerçek bir başarı, kendini ödüllendirmelisin :)

Darısı bizlerin başına...

Her gün pasta alan, börek ve çörek yapan bir anne varken evde kilo vermek zor olsa gerek

Süpermiş yaa haftada 2.1 kg ne demek. Tebrik ederim canım ve basarılarının devamını dilerim, yurda çıkmak yaradı sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…