bugünkü menüm
sabah:
peynir:70
domates_salatalık_maydanoz:25
küçük dilim çavdar ekmek:50
çay:0
ara:
elma:60
öğle:
patates yemeği:200
cacık:131
ara:
yeşil çay:0
elma:60
akşam:
yarım porsiyon ıspanaklı börek:400
ayran:90
söğüş doğranmış domates,salatalık yeşil biber....:30
TOPLAM:1116 KALORİ şimdilik böyle yazdım ama akşam için hala kararsızım belki son anda vazgeçip bir kase çorbaylada idare edebilirim ve günü 900 civarı kaloriylede kapatabilirim:44:
bence börek yiyebilirsin en azından nefsın içinn yemelisinn keyiflee :))) böreği yemiş olsan bile kl çok çok yükselmiycek akşam birazda spor yaparsan dengeleye bilirsin..
evet bende öyle düşünüyorum bakalım şimdilik:44:yalnız benim kafam şu protein olayına fena halde takıldı.şimdi nette biraz araştırdım günlük kalorinin en az %10_15 i protein olmalıymış.bunu nasıl ayarlayacaz yani mesela yoğurdu peyniri yada yumurtayı veya protein içeren bitkileri sadece protein olarak hesaplarsak %15i geçer bile ama onların içinde sadece protein yok diğer besin gruplarıda var:44:tek tek ayrıştırıpmı hesaplıcaz şimdi:44:valla şurda 10 -15 kilo vereyim derkren diyetisyen olacaz bu gidişle
mavis81 -
günaydın kızlar sabahın en erkencisi benim herhaldeerkenci deyince kızlar son yorumlara baktımda çok geç yatıyorsunuz galibametabolizmanızın düzgün çalışması için beslenme kadar önemli olan saat 24 ile 3 arası uykuda olmanız lazım kızlar ya tabi sabah erken kalkmakta önemli saat 9 dan önce kahvaltı faslı bitmiş olmalı.hatta doktorlar çok uykunuz varsa bile sabah kalkıp kahvaltınızı yapın gerekirse geri yatın diyolar bu kadar önemliymiş yaniben sadece bazı hafta sonları geciktiriyorum kahvaltı işini onun dışında kızım sağolsun erkenden kaldırıyor hafta sonu bileneyse biraz yürüyeyim şimdi sonra temizlik yapıcam
leguin -
Hosbulduk tesekkurler yorumlarınız icin, Kara bugdayı (orjinal adı: greçka) sormussunuz arkadaslar cok faydalı bir tahıl ve kalorisi cok dusuk, ayrıca tok tutuyo:) Protein bakımından zengin, hazırlanısı da cok basit kaynar suda 5- 10 dakika haslıyorum suzuyorum. Bazı marketlerde satilıyor,paketler halinde. Ben bunu rus arkadaslarımdan ogrendim asıl oralarda yetisiyormus, diyetlerinde hep kullanıyorlar...
epak
Alıntı serapkayra kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
canım spor insanı bayağı motive ediyor haklısın bende gidemediğim günlerde diyet yapmış saymıyorum ... benim çevremdekilerde aynen seninkiler gibi örneğin bugün komşum geldi neredyse yemeğe zorladı beni detoks tayım sadece meyve yiyorum diyorum anlamıyor amannnn kızım bir daha mı gelicez dünyaya ye boşver diyenlerin ardı arkası kesilmez destek veren çok az hatta benim hayatımda bir tane diyebilirim .. eşim bile bu akşam fitness yapıyorken dalga geçti oğluma " oğlum annen kafayı yedi gel bu tarafa " dedi yaa ne kadar üzüldüm 30 dakikalık fitness yapmıştım daha 30 dakikası vardı bıraktım.. İnsanların zihniyeti hep aynı ama zayıf görüncede haset ederler o yüzden motivasyonunu asla düşürme yolunda ilerle hepsini yediğin zaman pişmanlık duymaktansa tadına bakmakla yetin bir müddet bir müddet diyorum zaten hedefine ulaştığında bu kadar kısıtlamana gerek yok biliyorsun 2000 kalori bile alsak kilo almıyoruz ... eğer genç yaşında kilonu kontrol altına almazsan ilerde çocuk sahibi olduğunda kilonun ikiye katlanma riski çok yüksek bunu düşünerek çevrendekilere hiç kulak asma ...
serapcımm süperr şeyler yazmıssın .. sen hep böylle yaz tamammmıı hepp burda kall..:))) senın yazdıkalrın acayıp motıve edıyorrrr benıı :))))) sende bırak kım ne derse desınn dıyetıne son gazz devam ett , kılo verıncede hayran hayran bakarlar :))))
1983 -
selam kızlar, geçmişi okudum. yeni gelen arkadaşlar hoş gelmiş. listeler iyi görünüyor. tebrik ederim hepinizi. ben regl oldum. acayip bir karın ağrısı var. şimdi bu karda iş görüşmesine gideceğim nasıl olacaksa. dün 1600 civarı kalori aldım. cumaya kadar bu düzende tutacağım. bu arada düğünüm eylül başına ertelendi. yaklaşık 6 ayım var yani. bu haftayı cumaya kadar geçiş haftası ilan ettim o yüzden. cuma gününe kadar 1500 civarı tutup cumadan sonra şu son 15 günkü disiplinsizliğe son vereceğim. öpüyorum hepinizi çok.
mavis81
slm kızlar akşam ıspanaklı börek yapıcam ama şimdi kalorisine baktım şok şoktam tamına 800 kaloriymişyanında 1 bardakta ayran içsem 90 da o 890 söğüş doğranmış bişeylerden de 1-2 dilim alsam en az 900 yapar yabu ne böyle ben bütün bir günü böyle kapatırken bir tek akşam yenirmi yaacaba yarım porsiyon yesem diyorum ama kaç dilim 1 porsiyondur acaba fikri olan varmı?yada canım çekse bile yemeyip sadece çorbamı içsem akşam diyorum
sevgilim_benim -
saol tatlim ama hala memnun deilim kendimden ne bilim pantlnlarim az bol gelio yanlarim pek cikmio artik ama tartida gordugum rakamla vucudumu ayni bulmuorum dun aksam tok karnina yatmadan oncce 63 geldim tartida sevindim ama vucudumda incelme goremiorum sanki bugunde detoxs yapiorum reglim dun bitti belki su toplamisimdir
evet canım geç yatıyorum ama sabahta 6.15 ayaktayımbünyem buna alışık sabah namazı ardından çocuğun okul hazırlığı kahvaltısı falan derken saat 8 oluyor oğlum okula gidiyor bende üstün körü işlerimi halledip kızım uyuyorsa hala yatıyorum uyandıysa gün başlıyor temizlik falan filan çok uyumayı sevmiyorum 5 saat bana yetiyor
çok teşekkür ederim canım güzel faydalı birşeymiş bende bakıcam markette umarım bulurum
teşekkür ederim canım gerçekten kendinizi iyi hissetmenizi sağladıysam çok çok mutlu oldumzaten öyle oldu az evvel komşum kahve içmeye çağırdı komşum iri yarıdır görümcesi gelmiş oda onun iki katı maksat benim şevkimi kırmakmış gidince anladım .. ayyy Allahım kilo sağlıkmış, küçümser bakışlar, ne oldun böyleler bize bak kızım taş gibiyiz azıcık al kadın dediğin bizim gibi olur demeler birbirlerine bakışmalar görende beni sıfır beden sanır ohhh hiç takmadım ben daha 38 bedene yeni düştüm zayıf değilim ki maksat ezmek resmen hiçte ezilmem
selam canım eylül ayı düşğün için en güzel aylardandır bence hemde o güne kadar fıstık gibi olursun şu işlerinide bir rayına oturtsan Allah ın izniyle kim tutar seni
canın çok çektiyse yap tatlım yaa mesela böreği ıspanaklı gül böreği olarak yap kendine iki tane yap ve onlara az yağ koy ıspanağı peynirle falan tatlandır iki gül böreği yarım yufkadan olur hem seni doyurur kalorisininde 300 ü geçmiceğini sanıyorum çünkü birazda içinde ki yağa bağlı... bide eğer varsa zeytin yağı kullan margarin değil ..
evet vücutta ödem oluşmuş atamamış olabilirsin detoks iyi oluyor regl sonrasında bende dün yaptım sadece meyve yedim gün boyu bugün tartıldım 55.9 700 gr gitmiş
arkadaşlar dün yaptığım meyve detoks u ile 700 gr verdim 56.6 dan 55.9 u gördümhemde regl olamadım bir haftadır bekliyorum regl den sonra 54 ü görmeyi ümit ediyorum ...
meyve detoks unu tavsiye ediyorum hiç acıkmadım acıktıkça ağzıma bir kuru kayısı attım ..
akşam yemeği olarakta bir tabağa 1 portakal 1 elma ve kuru erik koyup yedim hatta sonuna doğru zorlandım tıka basa doydum... gün içinde 3 kupa yeşil çay içtim bir bardak limonlu maydanoz lahana suyu içtim ve bol bol su özellikle kayısı yedikten sonra inanın kuru kayısının faydası çok iki gündür yiyorum ve iki gündür form çayı içmiyorum bağırsaklarım düzene girdi form çayı bile bağırsakları kayısı kadar çalıştırmıyor.. geceden 2 kayısıyı bir bardak sıcak suyun içine koyuyorum sabahta onu içiyorum çok çok faydasını gördüm form çaylarından korkuyorum ben içiyordum ama korkarak sonu bağırsak kanserine kadar vara biliyor Allah korusun ...
aahahahahahahah çokk güldüümm şimdikk doğru diyorsunn vallaa bende işyerinde işten çok bunlara vakit ayırmaya başladımm :))))) yani okadar çok ince hesap yapma bence karbonhıdartı proteını dengelıaldıgın surece sağlıklı kılo verebilirzz diye düşünüyorum..:26:
:)))ya ama bak uruz ölçüm yaptırdığında yağ kütlesi pek değişmemiş diyordu kilo vermiş olsakta diyeti bıraktığımız kilolar geri yerine gelecek o kadar emek boşa gidecek ve istediğimiz kadar zayıflasakta çok fit bir görüntümüz olmaz çünkü yağlar duruyor olacakbirde bugün eşim işlenmiş kalori yakmakla ilgili bişeyler söyledi ama pek anlamadım (çocuk durmuyorki rahatça konuşalım)mesela aynı kaloriyi alsanda bazı gıdaları yakmak daha zordur gibi makarna mesela yüksek kalorilidir ama yakımı kolaydır aynı kaloride pasta falan yesen daha zor yakarsın gibi bişeyler söyledi sanırım:44:bu konuda bilgisi olan varmı aranızda kızlar?
çok sevındım canımm detoksun ısee yaradıgınaaa:)))) bı ara onuda denıyım ben detokss manyagı oldumm :))) bende gunde 2 3 tane yesılcay veya mate ıcıyorum ama sadece saglıklı oldugunu dusundugum ıcın.. kuru kayısı bende denemek ıstıyorum bagırsakalrım duzene gırmesıı şartt diyetteyken cok sorun yasıyorum...
mavişcimm eşinden öğrenip bizide bilgilendırımısın.. mesela hangı gısdalrın yakımı dah akolay ve zordur ben hıç bilmiyorumm..
serapçım süpersin ya 700 grartık boyuna göre normal sayılırsın canım çok sıkma kendini yavaş yavaş sindire sindire verde geri gelmesinler
sağol canıımmmm evet normalim ama halen fazlalıklarım var basen ve popo bölümünde :26: onlarıda sporla giderebilirim ancak kalori sayımına devam tabii birde akşam tuba özay fitness videosuyla fitnes yaptım ilk otuz dakika hep bacakları çalıştım çok iyi geldi resmen yandı baldırlar bacaklar onu her akşam yapmayı düşünüyorum valla kan ter içinde kaldım çok iyi geliyor
valla harıkasınn duzenlı sporunuda yapıorsunnben haftada 3 gun 45 dk ısten eve yuruyorumm.. yuruyemesemde evde bacak hareklerı yapıyorum..
boşver canım sen arkadaşlarını ne güzel bilerek yiyorsun hesabınıa yapıyorsun ama 1500 kalorinin altına düşmemelisin daha çok küçükmüşsün senin metabolizmanda hızlı çalışır çok hızlı kilo veriyorsun bu seni mutlu ediyor anlıyorum ama vücudunu bu yaşta harap edersin... 1500 lük bir diyet yap bol bol protein al yoğurt ve süte öncelik ver ve sporu ihmal etme canım
2011-03-09 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
akşam
[1] Zeytinyağlı Pırasa 1 PORSİYON 225 225
ara
[2] Yoğurt (tam yağlı) 150 GRAM 102 102
öğle
[3] Tavuk Sote 0.5 PORSİYON 115 115
[4] Mantar Sote 0.5 PORSİYON 49 49
[5] mantar çorbası 1 porsiyon 125 125
sabah
[6] Şeker (küp) 3 ADET 58.5 58.5
[7] Çay 3 ADET 15 15
[8] Domates 0.5 ADET 7 7
[9] Zeytinyağı 5 GRAM 46.5 46.5
[10] Zeytin (Siyah) 10 GRAM 20.7 20.7
[11] Beyaz Peynir 30 GRAM 75 75
[12] Sahanda Yumurta 0.50 PORSİYON 80 80
[13] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110 110
Toplam : 1028.7 kal.
menüm
aslında haklısıınız ama ne biliyim yaa çok kiloluyum( bu arada bugün oruçtum ve iftara yaklaşı 2 saat var pek acıkmadım az önce tartıldım 73.4 geldim çok mutlu oldum :))) 78le başlamıştım
annemde orucuum diye güzel yemekler yapmış ne kadar yiyecegime karar verdim
2011-03-09 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Nar Ekşisi 1 1 y. kaşığı 35
[2] zeytinyağlı bamya 0.5 1 porsiyon 69.5
[3] Yaprak Sarma (zeytinyağlı) 1 PORSİYON 268
[4] Yarmalı Yoğurt Çorbası 0.5 PORİSYON 125
Toplam : 497.5 kal.
çok doyacagım bugün çok :)))ve bir porsiyon sarmada kaç tane oluyor??
serapcım 10 gr zeytını kac adetten hesaplıyorsun ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?