kimsenin bir fikri yok mu?????
canim cok gecmis olsun, rabbim insallah en kisa zamanda senide bizide evlat sahibi yapar.
canim gecen ay dusukoldum demissin yanlis anlamadiysam dusukden (ozellikle kurtajdan) sonra yapilan kan testlerinde kan pihtilasmasi cikiyor normal demisti benim doktorum, bir sure sonra tekrar et, o zamanda kan pihtilasmasi yuksek cikarsa, bunu dikkate almak gerekir demisti, tabi benim doktorum onemsemedi bu pihtilasmayi, ondanmidir nedir bilemiyorum ben 3 dusuk yasadim, arastirmadi yani benim dusuklerim neden oluyor diye. sana demek istedigim su ki, pihtilasma varsa uzerine git ve iyice arastir, zaten arastirdiklarinda bildigim kadariyla bircok test yapiyorlar kanda ortaya cikan, pihtilasma testi, hormon testi, antisifoloid ve karyotype denilen genetik testleri, bunlarin sonucunda sana dusuklerinin nedenini soyleyebiliyorlar, ayrica soyleki %50 olan dusuklerin nedeni olmayabilirda, yani testlerde hersey normal cikip dusuk yapabiliyor insanlar. bu kan testleri ve genetik testler disinda bir de ultrasound scan yapiyorlar sanirim ondanda herhangi bir kist falan varmi diye bakiyorlar. ben ne olursa olsun bir dusuk yasanmis bile olsa gidip arastirilmasi taraftariyim, yani sonradan uzulmekdense onlemini basta almak daha iyi, tabi Rabbim herseyi daha iyi bilir, o nasil isterse oyle olur. Dun gece kandil gecesiydi, bu sitedeki tum arkadaslar icinde dua ettim, insallah kabul olur.
öncelikle cvp verdiğin için çok teşekkür ederim canım.. Allah dualarını da kabul etsin inş..
ben 2.buçuk sene üstüne geçen ay ilk defa hamile kaldım aynı ay hsg çektirmiştim ve düşüğü nedense ona bağladım..
ama şimdi kanda pıhtılaşma çıkınca biraz bakınayım nette dedim, burda gördüğüm kadarıyla o pıhtılaşma farklı şekilde anlaşılıyormuş işte genetik bölümünde falan.. yani benimki kadar basit anlaşılan bir drum olmadığı için kafama takıldı..
ben düşüğümün nedeni bumudur diye merak etmiyorum aslında, sadece bendeki pıhtılaşma hamilelik için engel yada hamilelikte sorun olur m diye merak ediyorum
canim yani her pihtilasma dusuge neden olmayabilirde deger cok dusuk degilse ya da cok yuksek degilse yani bebege kan akisi rahat oldugu surece sorun olmaz herhalde ama genelde soyleki sendeki kanla o bebek beslenecek dolayisiylada yeterli sekilde kan dolasimi olacakmi vucutta, ama tabiki doktor degilim bilemiycem cok detayli, ama sen yinede onlem olsun diye tahlillerini yaptir canim hem merakini gidermis olursun, icin daha rahat olur birdaaki hamileliginde, hemde onlem almis olursun. ben 2. dusugumde aklima gelmedi bir sorun olacagi, ama 3. yu de yasayinca artik yeter dedim, cok aci cekiyorum dedim, gerci doktorum hala dene diyor ama ben ozele gidip guzel bir arastirilmasini istiyorum Allahin izniyle.
HSG den sonra hemen hamile kaldiysan dusugun nedeni o mu bilemem ama olasi bir durum, cunku bir ilac veriliyor tuplerinin acik olup olmadigini gormek icin, ve o da sonucda bir ilac.
Allahim gonlune gore verir insallah.
amin canım.. senin de..
ben bu sonucu bir ürologtan öğrendim, en iyisi jinekoloğa gidip onunla tekrar bir değerlendirme yapmak..
kesinlikle isin uzmanina gitmekde yarar oldugunu dusunuyorum, haberdar et canim, burda paylasirsin. nerede yasiyorsun buarada?
Canım senin doğumuna az kalmış sanırım.Peki sen kullanmadınmı iğne?Ne yaptın?ben de de heterezigot mutasyon var. ege ünv. de hemotoloji uzmanı gerek yok demişti. çok ciddi değil senin sorunun demişti. riskleri olduğunu biliyorum. bi de yeni çıkan bir sey sonuçları yan etkileri korkutuyor beni. hem çocuğa da ne gibi etkileri olur bilemiyoruz.daha kaç yıllık mazisi var ki bu iğnelerin? kısacası kafam karışık.
rabbim gönlüne göre versin.allahın izniyle yavrunu sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın inşallah...bende ankaradayım canım doktorun kim..
merhaba arkadaşlar..kan sulandırıcı iğneleri bu sıcaklarda nasıl saklıyorsunuz?oda sıcaklığında saklanması yani 25 derece sıcaklıkta saklanması gerekiyor.bozulur diye korkuyorum.evler çok sıcak..
lütfen cevap verin..iğneleri nasıl saklıyorsunuz?
canım bursadayım ben, 2-3 güne reglimi bekliyorum, ondan sonra gidicem tekrar doktora
Canım senin doğumuna az kalmış sanırım.Peki sen kullanmadınmı iğne?Ne yaptın?
merhaba cnm benim dr.dolapta saklamamı söylemişti.bu iğneler sıcakta bozulabilirmiş.bende vurulmadan yarım saat önce çıkarıyodum.biraz ılık oluyodu soğuk olunca sanki daha çok yakacakmış gibi geliyordu:) bu sadece benim düşüncem ama....şuan havalar çok sıcak zaten çok pahalı bu iğneler riske atma kendini ve iğnelerini.......
Anladım canım çizelgeni görünce öyle sandım.İnşallah bu bebeğine kavuşursun canım...canım eğer bebeğim düşmeseydi evet doğuma az kalmış olacaktı. yeni yılın ilk günü kaybettim onu. şimdi yeniden hamileyim 5 haftalık
merhaba.dolapta saklanmaz yazıyor.buzdolabının sıcaklığı 9 derece.eczacılar dolaba koymuyorlarmış.çok kararsızım.sen kaç haftalık hamilesin canım?
canım bacak ağrını tarif edermisin ben de de olmuştu..
merhaba kahvelokum...Nasılsın? işallah herşey yolundadır:) Bacaklarımın özellikle ayakbileklerimden dizime kadar olan kısmı ağrıyor ve ayaklarımın altından nerdeyse ateş fışkırıyor, dun bu nedenle ayaklarımı suda bekletmek durumunda kaldım. Nerdeyse yürümekte bile zorlanıyorum. Magnezyum eksikliği için hiç test yaptırmamıştım aslında benim eşimde doktor ama uzmanlık alanı farklı olduğu için anlamıyor, hamilelikten deyip geçti ama bu ağrılar nedeniyle fiziksel aktivitelerim kısıtlandı. bu gün hocanın hemşiresini aradım şu akıntı işi için oda asistanına ulaşmam için bir numara verdi ama bugün amel,yatçı olduğu için ulaşamadın yarın işallah arayıp sıkıntılarımı anlatıcam. ben henuz tar,hler belli, olmasada ağustos ve eylül aylarında nasip olursa hastaneye gideceğim, günleri bildiririm, işallah tanışma fırsatımız olur. Sağlıcakla kal...
slm , bacak ağrıları bendede çok fazla olmaya başladı çok az dahi ayakta kalsam hemen ağrıyor ve şişiyor ayaklarım altından ateş çıkıyo resmen,bende kaygılanıyorum açıkcası burdaki dr sordum 6. aydan sonra başlar genelde tansiyondan olblr tansiyon takibi yapalım dedi öyle kaldı bi dahaki randevuya daha ayrıntılı konuşcam inşallah.
canım çok şükür iyiyim.halsizlik,iştahsızlık vs.geçip gidiyo.iğnelerimi günde 1 kez daha çok bacaktan yapıyorum.bana daha kolay geliyo.inşallah sağlıkla bebeğime kavuşayım da günde 4 kere iğne vurunacan deseler yne de gözüme gelmez inan.inşallah hamile kalmak isteyenlerimiz en kısa zamanda hamile kalır.hamilelerimiz de sağlıkla bebişlerini dünyaya getirir.
evet geçip gidiyor 9 ayda çeksem bu bulantı v.s çekerim diyorum yeterki ben ve bebeğim sağlıkla kavuşalım.13 hafta geçti bile:))))rabbim hepimizi güldürsün inşallah ağlatmasın. bende artık bacaktan yapmak istiyorum iğneleri günde 2 kez yapıyorum ben ve göbeğim mosmor ve bezeler oluştu buz koymak engeliyor aslında ama bazen dışarda falan olunca koyamıyorum , bacaktan dahamı kolay yapılıyor ??
slmm kızlar nasılsınızz ?
yaa bu aralar ben kımseyle karsılasamıyorum burda yada topıc cok sesızz ???
baharcelık nerde uzun zmndr yazısını goremedımmm
ommann, feryat mathematician nasıl gıdıyo hamışlık
kvrck tan yıne ses yokkk
pıngyy tgbsr ??? nasılsınızzz
wiee azra nasıll ? bandajlar ne olduu ?
bız ıyıyz hamdolsun sıcaklar bıraz bunaltıcı o kadar ama sevıyorum ben yaz ayını :))),
neyse hepınızı öpüyorumm
Slm pamuklarım nasilsiniz
biz çok iyiyiz Azram hergun biraz daha büyüyor bir başka guzellesiyor kalcasindaki sorun hala devam ediyor kuzum su sıcakta nasıl duruyor o bandajin icinde bı görseniz icim parçalanıyor neyseki başla bir saglık sorunumuz yok Rabbim beterinden korusun
Ciceklaracimmm nerelerdesin tatlım hiç sesin cikmiyor
essebe sen nasılsın minik erkeğin nasıl duzeldimi huysuzlugu??
Ommanncim sen nasılsın gobusun büyüdü mü? Kıpırdamalar da başlamıştır artık ordan oraya oynar durur minik erkeğin
Restmak nasıl gidiyor hamilelik son zamanların artık baya bir agirlasmissindir su sıcaklarda Rabbim yardimcin olsun
Pingg,tsgber,kıvırcık kizlarrrrr sizler neler yapıyorsunuz bakım çalısmalar ne alemde umarım Rabbim tez zamanda sizlere De nasip eder hamisligi ve sonrasında oo cennte kokuyu içinize çekmeyi
Fazla giremesem de aklım hep sizde şimdilik bu kadar benden anacimm yarın Azramin doktor kontrolrimuz var umarım duzelmistir kalçası nolurrr dua edinnn
slm , bacak ağrıları bendede çok fazla olmaya başladı çok az dahi ayakta kalsam hemen ağrıyor ve şişiyor ayaklarım altından ateş çıkıyo resmen,bende kaygılanıyorum açıkcası burdaki dr sordum 6. aydan sonra başlar genelde tansiyondan olblr tansiyon takibi yapalım dedi öyle kaldı bi dahaki randevuya daha ayrıntılı konuşcam inşallah.
evet geçip gidiyor 9 ayda çeksem bu bulantı v.s çekerim diyorum yeterki ben ve bebeğim sağlıkla kavuşalım.13 hafta geçti bile:))))rabbim hepimizi güldürsün inşallah ağlatmasın. bende artık bacaktan yapmak istiyorum iğneleri günde 2 kez yapıyorum ben ve göbeğim mosmor ve bezeler oluştu buz koymak engeliyor aslında ama bazen dışarda falan olunca koyamıyorum , bacaktan dahamı kolay yapılıyor ??
Canım iğneyi yüzeydemi bırakıyorsun.Önceden benimkide morarıyordu.Devlet hastanelerinde bile iğne vurma eğitimi veriliyor canım.Göbek deliğinin alt kısımları,çevreleri daha az acıyor.Etini iki parmağınla sık iğneyi sapla,sonra elini çek iğne rahat dağılsın.derinin üstünde bırakma iğneyi derine saplanmazsa morarma yapıyor.Sonra zerk et ve çek.Umarım yardımcı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?