- 7 Ağustos 2010
- 204
- 26
- 98
iyi akşamlar arkadaşlar bugün doktora gidip şu katil hücre meselesini sordum onun birsürü araştırması varmış onuda zaten üniversite hastaneleri yapıyormuş verilen kanada birçok işlem yapılıyormuş yani öyle normal kan değil, benim düşündüğüm kadar basit bir şey değilmiş,yani ben rafa kaldırdım bu konuyu zaten doktor senin için gerek yok buna dedi
birde hamile kalırsam iğne dozum artacakmış...
merhaba canım..sen gebeliklerinde iğne kullandınmıki ya..inanki ya atladım eğer yazdıysan iğne kullandığını yada okumadım iğnenin adı neydi ve kaç ml. dı..mesela ben hamileliğimi öğrendiğim andan itibaren günde bir defa clexane 04,ml kullanıyorum şükür şimdilik hiç sorunla karşılaşmadım...canım merak ediyor insan ister istemez içini bir korku salıyor burada güzel de olsa sonu hüsranlada bitse yaşananlar hepimize hitap ediyor..sorunlarımız aynı olduğu için oyüzden bukadar irdeliyoruz araştırıyoruz birbirimizi acaba bendede aynısı olurmu yada aynı durum bendede varmı bu sorular takılıyor aklımıza ama en rahat sorup öğrendiğimiz yer burası..etrafımızdan biri bukadar soru sorsa sıkılır anlatamam çünkü anlamazlar.. ama buradaki durum farklı hepimiz anlıyoruz birbirimizi...umarım anlata bilmişimdir..inş en kısa zamanda bebişin geldiğinde sende biz hamişlerden bilgi alacaksın anlaştıkmı
elbette canım yazdıklarında çok haklısın en iyi bizi biz anlıyoruz ve aynı şeyleri yaşadığımız için en rahat bu soruları birbirimize soruyoruz.
İğne konusuna gelince canım,daha öncede yazdığım gibi benim 6 hamileliğim oldu ve 2 inci düşükten sonra araştırmalar yapıldı kan pıhtılaşması çıkınca son 4 hamileliğimin hepsinde öğrenir öğrenmez iğne ve asprin tedavisine başladım dahası son 2 sinde cortizon dahi kullandım ama RABBİM nasip etmedi ne yapalım hayırlısı..1 incide frexsprin,2 incide innohep,son 2 sinde ise clexane04ml kullandım canım.
merhaba bayanlar 4 gün önce hamile olduğumu öğrendim. yine endişe dolu günler başladı. yarın 5 haftalık oluyoruz bugün dr a gitsem karından kese gözükür mü?
Çok geçmiş olsun öncelikle,umarım en yakın zamanda tekrar hamile kalırsın ve herşey yolunda gider. Acını kalbimde hissettim,benimde 2 düşüğüm oldu,malesef ben hiç kalp atışı duymadımİkincisinde iğne kullanmıştım ama bu seferde başka bir komplikasyona bağlı olduğunu söyledi doktor yani şanssızlık 2 kere aynı kapıyı çaldı. Biz bu kadar titizlenip herşeyi harfi harfine yerine getirirken insanların kolayca çocuk sahibi olmaları ya da hamileyken hiçbirşeyi umursamamaları çok garip geliyor bana. Ama umarım gün gelicek bizimde yüzümüz gülücek. Hamile kalmaya çalışmadan önce uzak olduğum adını bile bilmediğim şeyleri şimdi ezbere biliyorum hayat çok garip ve bize çok şey öğretiyor aslında.
Sorunun cvbına gelince benim de ikisinde de en ufak bir bulantım olmadı ve dikkatimi çeken önemli bir detayda her ikisinde de eczeneden aldığım gebelik testleri çok silik çıkıyordu hatta 10 gün gecikmeden sonra yaptıklarım bile silik çıktı. Bence bu da sorunu gösteren bişey. Hatta okumuştum bi yerlerde sürekli silik çıkan testlerinde bir sorunu yansıtabileceğini. Ama benim düşüklerimde malesef daha mide bulanma safhasına bile gelememişken kürtaj oldum. Hay allahım durumumuza bakın nerdeyse midemiz bulanınca havalara uçucaz
merhaba bayanlar 4 gün önce hamile olduğumu öğrendim. yine endişe dolu günler başladı. yarın 5 haftalık oluyoruz bugün dr a gitsem karından kese gözükür mü?
aslında kafa karıştıran bir durum seninkisi doktorum benim tahlil sonuçlarıma baktığı an sanki gayet normal bişeymiş gibi senin durumun gayet normal bir iğneyle herşey yoluna girer demişti.. ve şimdilik öylede gidiyor ama sen hemen hemen hepsini kullanmışsın iğnelerin..herkezin mutasyonu farklı farklı benim genimin birinde bozukluk varmış biri sağlammış öyle dedi doktorum anlamam için..belkide senin mutasyonun her iki genindede var ve ilacın dozu yetmiyor..rabbim inş birdahaki sefere sorun yaşamadan hayırlısıyla devam ettirir hamileliğini...
merhaba arkadaşım öncelikle hayırlı olsun sorunsuz geçsin inş hamileliğin..ve bu topikte bu sayfada olduğuna göre sendede kan pıhtılaşması var..şayet böyleyse keseden önce bebeğinin canlanması için iğneye başlaman gerekiyor biliyorsundur.. o yüzden zaman kaybetmeden doktora git ve iğneye başla canım daha sonra kese zaten görünür inş
Merhaba mathematician.Acını ben de yürekten paylaşıyorum.Çünkü ben de bugün iğne kullandığım halde hamileliğimi sonlandırmak zorunda kaldım.İlk bebek kaybımdan sonra yapılan incelemelerde factör 5 leiden heterozigot olduğum ortaya çıktı.1 yıl sonra tekrar doğal yoldan hamile kalınca direk yüksek riskli gebelik uzmanına gittim.Doktorum keseyi görmeden hemen iğneye başlattı.0,45 innohep iğne kullandım aspirini önermedi.Fakat 8. haftada kalp atışı duyulmadığı ve embriyo da çok küçük olduğu için sonlandırdık.Eminimki sen çok gençsindir.Ben 40 yaşındayım.Yüce Rabbim daha ne kadar izin verir bilmiyorum ama ben de vazgeçmeyeceğim.Bebeğe genetik inceleme yapılacak.eşim ve ben de genetik incelemelerimizi yaptırıp nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz.Sakın sen de vazgeçme,umutsuzluğa hiç düşme.
Benim 2 hamileliğimde de mide bulantım hiç olmadı.Doktorum midemin bulanmadığını duyunca "eyvah!" dedi.Merak ediyorum kayıpları yaşayan anneler sizlerin mideniz bulanıyor muydu?
Sanırım bu da sağlıklıksız gebeliğin belirtisi.
Her şey gönlünce olsun.en kısa zamanda bebeklerimize kavuşmak dileğiyle...
İyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.oceanie titizlenmek konusunda düşüncelerine aynen katılıyorum.Ben de riskli hamilelik diye sürekli yattım,iğnelerimi düzenli vurdum,beslenmeme acayip dikkat ettim.ama bir işe yaramadı yine.Her hamilelik 3 er kg olarak geri döndü bana.Geçenlerde bir programda izlemiştim Zeynep Casaliniydi galiba 9 aylık hamileyken kayalıkların arasından denize atlıyordu :) Ne kadar şanslı olduklarının farkındalar mı acaba?
Benim hamilelik testlerim silik çıkmamıştı hatta hcg değerlerim hep yüksekti.Ama ben de hiç kalp atışı göremedim.Eskiden burayı okurken bu kadınlar bu kadar kayıplarla nasıl tekrar hayata tutunabiliyorlar derdimBaşına gelmeyince bilinmezmiş.Çok üzgünüm hem de çok ama tekrar kendimi toparlayıp deneyeceğim.Hepimizin hayallerinin bonusuyla gerçekleşmesi dileğiyle...
İyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.oceanie titizlenmek konusunda düşüncelerine aynen katılıyorum.Ben de riskli hamilelik diye sürekli yattım,iğnelerimi düzenli vurdum,beslenmeme acayip dikkat ettim.ama bir işe yaramadı yine.Her hamilelik 3 er kg olarak geri döndü bana.Geçenlerde bir programda izlemiştim Zeynep Casaliniydi galiba 9 aylık hamileyken kayalıkların arasından denize atlıyordu :) Ne kadar şanslı olduklarının farkındalar mı acaba?
Benim hamilelik testlerim silik çıkmamıştı hatta hcg değerlerim hep yüksekti.Ama ben de hiç kalp atışı göremedim.Eskiden burayı okurken bu kadınlar bu kadar kayıplarla nasıl tekrar hayata tutunabiliyorlar derdimBaşına gelmeyince bilinmezmiş.Çok üzgünüm hem de çok ama tekrar kendimi toparlayıp deneyeceğim.Hepimizin hayallerinin bonusuyla gerçekleşmesi dileğiyle...
evet canım benimki çok kafa karıştıyor doktorlarım bile şaşırıyor,sen birde benim halimi düşün.. ne gerekiyorsa hemen yapıyoruz ama, ne bileyim işte buda bizim imtihanımızdır belki bakalım hayat bize neler gösterecek..inşallah hamile kalırsam bu sefer RABBİM sğlıklı her şeyiyle tastamam,hayırlı bir çocuk nasip eder bize
Sorma sorma bende geçen cuma kürtaj sonrası kontrolüme gittim moralim bozuk olduğu için hadi ordan yemeğe gidelim dedik eşimle beraber malum her kürtaj moral bozukluğu olduğu gibi onu hatırlatacak herşeyde moral bozukluğu oluyor aynı sizler gibi. Neyse gittik bir restorana tam yanımızdaki masayada bir aile geldi oturdu,sanırım 5-6 yaşlarında bir oğulları vardı kadında karnı burnunda hamile 7-8 aylık olabilir tahminimce ben imrene imrene onun karnına bakarken birde baktım kadın püfür püfür sigara tellendiriyor nasıl canım yandı nasıl üzüldüm anlatamam. Sağlıklı bir çocuğu var umarım bu da sağlıklı olur ama işte insan bu kadar dikkat ederken elinden kayıp gidiyor bazıları da hiiiç umursamadan lap diye çocuklarını kucaklarına alıveriyorlar. Ahh bir kalp atışı duysam diye günlerce baykuş gibi tünediğim günler oldu benim aklımdan 1 saniye bile çıkaramadığım zamanlar
dr umla telde konuşup iğneye başladım ilgine teşekkürler her konuda tecrübelerinizi bekliyorum. sen de meleğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
Sorma sorma bende geçen cuma kürtaj sonrası kontrolüme gittim moralim bozuk olduğu için hadi ordan yemeğe gidelim dedik eşimle beraber malum her kürtaj moral bozukluğu olduğu gibi onu hatırlatacak herşeyde moral bozukluğu oluyor aynı sizler gibi. Neyse gittik bir restorana tam yanımızdaki masayada bir aile geldi oturdu,sanırım 5-6 yaşlarında bir oğulları vardı kadında karnı burnunda hamile 7-8 aylık olabilir tahminimce ben imrene imrene onun karnına bakarken birde baktım kadın püfür püfür sigara tellendiriyor nasıl canım yandı nasıl üzüldüm anlatamam. Sağlıklı bir çocuğu var umarım bu da sağlıklı olur ama işte insan bu kadar dikkat ederken elinden kayıp gidiyor bazıları da hiiiç umursamadan lap diye çocuklarını kucaklarına alıveriyorlar. Ahh bir kalp atışı duysam diye günlerce baykuş gibi tünediğim günler oldu benim aklımdan 1 saniye bile çıkaramadığım zamanlar
tşkr ederim canım.... şimdi kese konusuna cevap verebilirim5 hafta erken görülmesi için vajinal ultrasonda belki ama karından aslaa görünmez sabret bir hafta daha bekle
evet canım benimki çok kafa karıştıyor doktorlarım bile şaşırıyor,sen birde benim halimi düşün.. ne gerekiyorsa hemen yapıyoruz ama, ne bileyim işte buda bizim imtihanımızdır belki bakalım hayat bize neler gösterecek..inşallah hamile kalırsam bu sefer RABBİM sğlıklı her şeyiyle tastamam,hayırlı bir çocuk nasip eder bize
kuzucum benden size tavsiye bi kromozom analiziyle immünolojik nedenleri araştırın derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?