merhaba kızlar uzun zamandır foruma giremedim. beni özleyenler olmuştur belki .bebek tüm zamanımı alıyo fazla giremiyorum nete.. umarım herkesin keyfi yerindedir. herkese dua ediyorum allah tez zamanda sorunsuz güzel sağlıklı bi hamilelik yaşatıp bebişlere kavuşturur inşallah isteyen herkese..
zor geçen hamilelik ben de evham yaptı, bebk bakımına da maalesef yansıtıyorum bunu bi sıkıntımız yok çok şükür. ama ilk aylık kontrolunde kilosu bayaa az çıktı. ona canım çoksıkıldı. artık mama takviyesiyle falan toparlıycaz inşallah.
daha önce yazdım mı hatırlamıyorum ama yeni gelen arkadaşlara da bilgi vermek amacıyla yazayım çok şükür 15 ağustosta epidural anestezi ile doğum yaptım. doğumda herhangi bi sorunla karşılaşmadım. tedavi yöntemim hamilelik öncesi corasprin kese göründükten itibaren de fraxparine (0,3 * 2) ve corasprin kullanımıydı.. ilk zamnlar göbek, sanırım 11-12 haftalıktan itibaren kol ve bacaklardan iğne yaptım. doğumdan itibaren 10gün yine aynı şekilde iğne kullandım. 10gün sonra kontrolum var. daha önce 2 kez kalp atışı alınmaığı için kürtaj olmak zorunda kalmıştım. hayırlısı bu zamnmış demek ki.. kayıpları olan arkadaşlar lütfen strese girmemeye çalışın. hastalığımız tedavi edilemz bi sorun yaratmıyo bi çok kişi bebişlerine kavuştu. ne yazık ki denemek gerekiyo kayıplardan ders çıkarıp yılmamak gerekiyo.. bana doktorum eninde sonunda olucak demişti denemek zorundasın demişti. bi de 32 yaşındayım. zaman kaybetmekten çok korkuyodum. o günler geride buruk hatıralar olarak kaldı. gönülden diliyorum en kısa zamanda kolaylıkla anne olmanızı.. herkesi çok çok opuyorum.
.
merabalar. kan pıhtılaşması nedeni ile bebeğin kalp atışı alınamadı ve 4 martta kürtaj oldum. tekrar bebek istiyoruz eşimle acaba hamile kalmam öncekine göre zormu olur kolay mı çünkü bu durumu yaşayan bi arkadaşım ilk denemesinde hamile kaldı
merhaba canım ALLAH tamamına erdirsin sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah benimde pıhtılaşmadan (heterizogot) dolayı 6 kaybım var çok zor doktor fobinide çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri yaşadım...ama bana hiç diyet vermemişlerdi galiba homozigot olanlara diyet veriyorlar..
merhaba canım öncelikle rabbim sabır ve sağlıklı evlat nasip etsin sana benimde 2kaybım var benimde mutasyonlarım heterezigot senin hangi mutasyonlara rastlandı çok merak ettim sayı çok fazla kıyamam
Canım 5 biliyorsun alt sınır. Senin de söylediğin gibi yarın Allahın izniyle ikiye katlanması sonucu anlamlı kılıyor. Sonra vakit kaybetmeden iğne rapor serüveni başlar İnşallah:) Hayırlı haberlerini alırız kısmetse
herkese selamlar.dayanamadım adetime 9 gün kala beta hcg baktırdım 5 çıktı.acaba yükselme devam edecek mi?yarında baktıracağım eğer ikiye katlanmışsa tamam demektir. artık di mi?hemen doktorumla görüşmem lazım bir an önce iğnelere başlamak için.umarım hayal lırıklığına uğraram.Allah yardımcımız olsun.
merhaba arkadaşlar ben bişey sormak istiyorum..2 düşüğüm var benim hem haşimato hemde kan pıhtılaşması çıktı..dr.hamile kalınca iğne başlıcaz dedi buraya kadar herşey tamam..en son 18 ağustosta adet oldum ve 28 günde bir adet oluyorum..yani dün olmalıydım hesabıma göre...sizce hemen test yapıp eğer ki hamileysem(inşallah)iğneye hemen başlamak daha mı iyidir???ben emin olmak için bekleyim diyordum ama kanda çıkar mı acaba???teşekkürler şimdiden...
adetlerin düzenliyse adet gününden 1-2 gün öncesinde çıkar kanda, geç döllenme olmadıktan sonra. bence tam gününde test yaptırmak en iyisi.
testleri nerde yaptırayım diye soran arkadaşa, tıp fakülteleri ücretsiz yapıyo imkanın varsa git, özel hastaneler değil özel genetik merkezleri yapıyo bir de
sadece pıhtılaşmaları yaptırsan 200-300 civarı tutabilir, ücretler yerine göre değişiyo sanırım..
heterezigot hastalığı tek gende taşımak, homozigot ise çift gende taşımak anlamına geliyo.
homozigot daha tehlikeli bu durumda
gördüğüm soruların hepsine toptan cvp verdim
kızlarrr geçen pazar normal doğumla prensesim dünyaya geldi.rabbime şükürler olsun.rabbim herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar versin.
kızlarrr geçen pazar normal doğumla prensesim dünyaya geldi.rabbime şükürler olsun.rabbim herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar versin.
çok şükür herşey yolunda.hatta %90 kız dedi doktorum çok sevindim.diyeti esnetebilirsin artık çokta önemli değil dedi bende sıkı sıkı yapmıorum artık süper oldu:)zaten doktorlar arasında bu konuda kararsızlık var bazıları diyet gereksiz dio bazılarıda önemli dio bencede çok saçmaydı.ben iğnemi günde iki kez yapıorum doktorum aspirin vermedi bi yararı olmaz senin durumundakilere dedi.vitamin falan kullanıyorum işte tabi folbiol haftada üçtü ikiye düşürdü. inşallah bu süreci hepimiz sağlıkla atlatırız tek dileğim bu.her doktor kontrolü yaklaştığında resmen ömrümden ömür gidiyor.
arkadaşlar bu konuda banada yardımcı olabilirmisiniz.ekimde tüp bebek yaptırıcaz ve bu genetik testinde benim mthfr 1298 hetorozigot çıktı.doktorum 1 ay önceden iğne başlattı.hamilelik olursada hamilelik boyunca kullanıcakmışım yanında b12 ve folibol verdi bu arada beslenme şekli önemliymiş protein yememem lazımmış protein dışında hangi yiyecekleri yememem lazım bilgi verebilirmisiniz bide diğer değerlerim homoziigot normal.bir tek 1298 hetorozigot çıktı çokmu tehlikeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?