1 küsür tuttu ama hem pıhtılaşma testleri hemde eşim ve benden alınan kromozom tahliileri içinde ama bu testleri özel hastaneler yapmıyor ben genetik tanı merkezinde yaptırdım
doğru doktor bulmak.... çok önemli
ben 1 kez düşük yaşadım doktorumu yıllardır tanırdım,
bana açık açık söyledi şimdi yasal anlamda hangi doktora gidersen git bu düşük normaldir derler demişti
bazı testler var ancak en az 3 düşükten sonra yapılıyor demişti..bulunduğum ilde b testler sadece üniversitenin hastanesinde yapılıyordu
neyse doktorum sevk yaptı ben oraya gittim 4 düşük yaptım dedim
birazda üzgün kızgın böyle ruh halimden dengesiz olduğumu düşünüp konuşmadı bile ordaki doktor :)
hemn yaptılar tahlillerimi ve sonuç kan pıh. çıktı işte
hamile kalır kalmaz iğnelere baladım ve çok şükür şuan oğlum 2 yaşında
tekrar hamileyim ve iğne kullanıyorum
şimdi asıl konuya geleyim maalesef ülkemizde nedendir bilemiyorum ama
ilk düşüğü çoğu doktor normal karşılıyor
bana göre hiçbir sağlıksız bebek düşmez elbet bir sorun var işte neden araştırma zahmetine girmezlerki
off off
canım bende hamile kalmadan önce sinan hcaya gidiyordum ona ulaşmak pek mümkün olmuyo çok hastası var bide bütün hastalarına aynı tedaviyi uyguluyo bide bana soğuk geldi bıraktım. şimdi derviş özere gidiyorum 16. haftaya kadar folbiol becozyme kullandım snra kestim elevite başladım sinan hoca clexan 02 demişti derviş hoca clexan 04 verdi kan hapı bide coraspin içiyorum doktorum diyetede hiç gerek yok dedi ama dikkat ediyoyorum çok şimdi 19. haftanın içindeyim Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıklı bi şekilde kucağımıza almamızı nasip etsin. senin rahatsızlığın neydi peki canım
Bende mtfr 677 ve 1298 heterezigot var. Bana teşhiş hacettepede konuldu ve bu rahatsızlığı ilk Sinan hocadan öğrendim ( daha önce 2 kez düşük yapmıştım). İlk başta ağır bir diyet ( metioninden yoksun ve günde 898 mg) coraspirin, becozyme ve folbiol ile başladık 3 ay bu şekilde devam etmemi ve sonrasında hamile kalır kalmaz clexane 0,2 ye başlamamı söyledi. Hamile kaldığımı öğrenir öğrenmezde iğneye başladım. Bizim tayin nedeniyle ankaraya gelip gitmemiz zorlaştı ben 17. haftaya kadar Sinan hoca ile devam ettim ama şu an malesef 23 haftalık oldum ve şehir dışına çıkmam çok zor oluyor. tüm tarama testleride normal çıkınca artık Sinan hocanın başta söylediği gibi devam ediyorum ve İzmir de eş zamanlı bir profesore de görünüyorum. Aslında başlangıcı sinan hocanın tedavi şekliyle başladığımız için burdaki doktorum değişiklik yapmak istemedi oda senin doktorun gibi 0,4 clexane ile balsaydın iyi olurdu dedi ama yapacak bişey yok artık 20. haftalara girmiştik ve allaha şukur hiçbir problemde yaşamadım ben bu zamana kadar.
Coraspirini bırakmak konusuna gelince burdaki doktorum 32. haftada bırakırız dedi ama burdaki bazı arkadaşların doğumdan 2 hafta önce bıraktığını okumuştum bu nedenle merak ettim.İşallah sinan hocanın tedavisiyle hamile kalmış ve sağlıklı bir şekilde bebeğini doğurmuş bir arkadaşa denk gelirim ve kafamdaki soru işaretlerini gideririm.
canım bu diyet doğuma kadar mı devam edecekmi? sana neler yasak neleri yemiyosun yada şöyle sorayım ne yiyorsun??
evet diyet doğuma kadar devam edecek. Diyetimde günde 1 çay bardağı süt, 60 gr beyaz peynir, 6 ince dilim ekmek, öğle ve akşam yemeklerinde bir tas çorba, salata, günde 1 adet köfte ve/veya eşdeğeri olan 30 gr tavuk eti veya balık( balık ilk 3 ay yasaktı ancak hamile kaldıktan sonra levrek ve soman olmak kaydıyla 30 gr serbest) ve 1,5 su bardağı yoğut, 2 adet meyve, 4 kaşık pilav veya makarna. Bu arada eğer sabah kahvaltısında yumurta yemişsem o gün et ürünü yemiyorum. Yasaklara gelince bezelye, burokoli, salam sosis sucuk, sarmısak v.s ilk aklıma gelenler. Bana verilen listede yiyeceklerin ne kadar metionin içerdiği yazılı o nedenle meyvelerde bile dikkat etmek gerekiyor. Baklagillerden barbunya çok fazla metionin içerdiği için 2 kaşık, kuru fasulye ise 4 kaşık yenebiliyor. Unutmadan çikolata yasak hamilelik boyunca en çok onu canım çekti, arada 2 fındık büyüklüğünde ağzıma attım:)
canim nasilsin? gelismeler ne durumda?
Insallah hersey cok guzel olacak senin icin ben inaniyorum. sen ve bebegin kavusacaksiniz Rabbimin izniyle insallah.
canim son adet tarihim 30 eyluldu...yani hafta ortasi varsa cikmasi lazim idrar testinde ama bilemiycem yinede.
canım sağol sorduğun için. pek iyi değilim bu ayda bebiş yok adet oldum 31.günmü 33.gün mü oldum ona bile karar veremiyorum.bünyem saçma sapan oldu. ovulasyon testi kullanmıştım geçen ay yumurtlama günümü yakaladım ama o da işe yaramadı. bu ay boşvericem sizleri merak ettiğim için dayanamayıp giriyorum ama vazgeçtm sanırsam bu bikaç ay. çok yıpratıyorum kendimi eşimi annemi.
canım bende hamile kalmadan önce sinan hcaya gidiyordum ona ulaşmak pek mümkün olmuyo çok hastası var bide bütün hastalarına aynı tedaviyi uyguluyo bide bana soğuk geldi bıraktım. şimdi derviş özere gidiyorum 16. haftaya kadar folbiol becozyme kullandım snra kestim elevite başladım sinan hoca clexan 02 demişti derviş hoca clexan 04 verdi kan hapı bide coraspin içiyorum doktorum diyetede hiç gerek yok dedi ama dikkat ediyoyorum çok şimdi 19. haftanın içindeyim Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıklı bi şekilde kucağımıza almamızı nasip etsin. senin rahatsızlığın neydi peki canım
Sinan Hocaya ulaşmak çok zordur hakikaten. Bana hamile kalınca gel demişti, ben daha hamile kalamadım zaten artık başka bir doktora gidiyorum ama hamile kalınca size nasıl ulaşırım dediğimde Gürcü hemşireye ulaş demişti. Belki ona ulaşabilirsiniz hastane telefonlarından.
İşallah soruma cevap verebilecek Sinan Hocanın hastalarından biri sitede bu yazımı okur:)
canım ankaradamısın şimdi hangi doktora gidiyosunn..
Simdi Tolga Ecemis'e gidiyorum.
arkadaslar merhaba,ben 33haftaya gırdım bugun ve doktorum hem coraspırını hemde ıgneyı kestı ama ben cok korkuyorum ya bebegıme bısey olursa dıye ve bırakmak ıstemıyorum neyapmam gerekıyor saısrdım kaldım yardım edermısınız bana!
anladım canım akay hastanesinde dimi..nası iyimi iğne dozajlarını o farklı farklımı veriyo odamı herkese aynı veriyo..bende pgt düşünüyorum.tam yaptırmaya karar verdiğmde onunla görüşmeyi düşünüyorum...
canım sağol sorduğun için. pek iyi değilim bu ayda bebiş yok adet oldum 31.günmü 33.gün mü oldum ona bile karar veremiyorum.bünyem saçma sapan oldu. ovulasyon testi kullanmıştım geçen ay yumurtlama günümü yakaladım ama o da işe yaramadı. bu ay boşvericem sizleri merak ettiğim için dayanamayıp giriyorum ama vazgeçtm sanırsam bu bikaç ay. çok yıpratıyorum kendimi eşimi annemi.
slm hacer bende protrombin g20210 A mutasyonu homozigot wild tip
FV leiden mutasyonu homozigot wild tip
MTHFR A1298 C heterezigot tip
MTHFR C677T heterezigot tip
bu mutasyonlar var fakat hematoloji hamile olmadan ilac kullanmama gerek olmadıgını söyledi sen kullandınmı birde oglun varmış allah saglık sıhat versin...
yani bende hepsinde mutasyon var die benim durumum daha mı kötü sence tam olarak bilmiyorum ben
bide dr hamile kalınca en yüksek dozu iğne vuracaz dedi iğnenein dozu neye göre ayarlanıyor
anladım canım akay hastanesinde dimi..nası iyimi iğne dozajlarını o farklı farklımı veriyo odamı herkese aynı veriyo..bende pgt düşünüyorum.tam yaptırmaya karar verdiğmde onunla görüşmeyi düşünüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?