Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba meryem ilk düşüğünü haç haftalıkken yapmıştın
senin gibi iğne kullanarak bebek sahibi olanları duyunca moral oluyor bana Allah analı babalı sağlıklı büyütsün bebeğini inşAllah

Bende mtfr 677 ve 1298 heterezigot var. Bana teşhiş hacettepede konuldu ve bu rahatsızlığı ilk Sinan hocadan öğrendim ( daha önce 2 kez düşük yapmıştım). İlk başta ağır bir diyet ( metioninden yoksun ve günde 898 mg) coraspirin, becozyme ve folbiol ile başladık 3 ay bu şekilde devam etmemi ve sonrasında hamile kalır kalmaz clexane 0,2 ye başlamamı söyledi. Hamile kaldığımı öğrenir öğrenmezde iğneye başladım. Bizim tayin nedeniyle ankaraya gelip gitmemiz zorlaştı ben 17. haftaya kadar Sinan hoca ile devam ettim ama şu an malesef 23 haftalık oldum ve şehir dışına çıkmam çok zor oluyor. tüm tarama testleride normal çıkınca artık Sinan hocanın başta söylediği gibi devam ediyorum ve İzmir de eş zamanlı bir profesore de görünüyorum. Aslında başlangıcı sinan hocanın tedavi şekliyle başladığımız için burdaki doktorum değişiklik yapmak istemedi oda senin doktorun gibi 0,4 clexane ile balsaydın iyi olurdu dedi ama yapacak bişey yok artık 20. haftalara girmiştik ve allaha şukur hiçbir problemde yaşamadım ben bu zamana kadar.

Coraspirini bırakmak konusuna gelince burdaki doktorum 32. haftada bırakırız dedi ama burdaki bazı arkadaşların doğumdan 2 hafta önce bıraktığını okumuştum bu nedenle merak ettim.İşallah sinan hocanın tedavisiyle hamile kalmış ve sağlıklı bir şekilde bebeğini doğurmuş bir arkadaşa denk gelirim ve kafamdaki soru işaretlerini gideririm.

canım bu diyet doğuma kadar mı devam edecekmi? sana neler yasak neleri yemiyosun yada şöyle sorayım ne yiyorsun??

canım bu diyet doğuma kadar mı devam edecekmi? sana neler yasak neleri yemiyosun yada şöyle sorayım ne yiyorsun??

evet diyet doğuma kadar devam edecek. Diyetimde günde 1 çay bardağı süt, 60 gr beyaz peynir, 6 ince dilim ekmek, öğle ve akşam yemeklerinde bir tas çorba, salata, günde 1 adet köfte ve/veya eşdeğeri olan 30 gr tavuk eti veya balık( balık ilk 3 ay yasaktı ancak hamile kaldıktan sonra levrek ve soman olmak kaydıyla 30 gr serbest) ve 1,5 su bardağı yoğut, 2 adet meyve, 4 kaşık pilav veya makarna. Bu arada eğer sabah kahvaltısında yumurta yemişsem o gün et ürünü yemiyorum. Yasaklara gelince bezelye, burokoli, salam sosis sucuk, sarmısak v.s ilk aklıma gelenler. Bana verilen listede yiyeceklerin ne kadar metionin içerdiği yazılı o nedenle meyvelerde bile dikkat etmek gerekiyor. Baklagillerden barbunya çok fazla metionin içerdiği için 2 kaşık, kuru fasulye ise 4 kaşık yenebiliyor. Unutmadan çikolata yasak hamilelik boyunca en çok onu canım çekti, arada 2 fındık büyüklüğünde ağzıma attım:)

meyvelerde metionin olduğunu hiç bilmiyordum. özellikle yeme dedikleri meyve var mı?

canim nasilsin? gelismeler ne durumda?

canım sağol sorduğun için. pek iyi değilim bu ayda bebiş yok adet oldum 31.günmü 33.gün mü oldum ona bile karar veremiyorum.bünyem saçma sapan oldu. ovulasyon testi kullanmıştım geçen ay yumurtlama günümü yakaladım ama o da işe yaramadı. bu ay boşvericem sizleri merak ettiğim için dayanamayıp giriyorum ama vazgeçtm sanırsam bu bikaç ay. çok yıpratıyorum kendimi eşimi annemi.

Insallah hersey cok guzel olacak senin icin ben inaniyorum. sen ve bebegin kavusacaksiniz Rabbimin izniyle insallah.

canim son adet tarihim 30 eyluldu...yani hafta ortasi varsa cikmasi lazim idrar testinde ama bilemiycem yinede.

canım umarım senden de alırım güzel haberleri beydağlıdanda bekliyorum pıtpıtları duyacak allahın izniyle

arkadaslar merhaba,ben 33haftaya gırdım bugun ve doktorum hem coraspırını hemde ıgneyı kestı ama ben cok korkuyorum ya bebegıme bısey olursa dıye ve bırakmak ıstemıyorum neyapmam gerekıyor saısrdım kaldım yardım edermısınız bana!

canım benim sakın üzülme ve gerçektende boşver bende boşverdiğim ay hamile kalmıştım,ne kadar takarsan kafaya o kadar gecikiyo...

mrb canım allahın izniyle sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın yavrunu inşallah..bende sinan hocanın hastasıyım aynen herkese aynı tedaviyi uyguluyo..derviş özer hangi hastanede ankaradamı canım..allaha emanet ol..

canım ankaradamısın şimdi hangi doktora gidiyosunn..

İşallah soruma cevap verebilecek Sinan Hocanın hastalarından biri sitede bu yazımı okur:)

canım inan soruna cvp vermek isterdim ama gebeliğimin sonuna kadar gelemediğim için hiç bilmiyorum valla hangi haftada kestiğini..sen kalbini ferah tut ordaki doktorun ne diyosa onu yap veya tlfn aç gürcü hemşireye sordur sinan hocaya...

canım ne güzel bu haftalara kadar sağlıkla gelmişsin inşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun. doktorlar ya belirli bir haftada iğneyi kesiyorlar ya da sezeryan için tairh belirleyip bundan belirli bir zaman öncesinde iğneyi kesiyorlar okuduğum kadarıyla. doktorun bu amaçla yapmış olabilir mi? ya da bir arkadaşımın kan tahlilinde karaciğer enzimleri çok kötü çıkmıştı o sürede iğneyi kesti doktoru. bir kaç hafta sonra tekrar başladı. böyle bir durumun olabilir mi?

ben memnunum Tolga hocadan.bana günde iki kez 0.4 lük clexane verdi. iğnelere başladıktan bir ay sonra kan testi istedi, tek doza düşürebiliriz ya da dozu artırabiliriz dedi. sonuca göre hala iki doz 0,4 lük kullanıyorum. bu ay diğer testlerle birlikte yeniden doz ayarlaması yapacak mı bilmiyorum. haftaya üçlü teste gidicem, doz ayarlaması tekrarlarsa buradan paylaşırım.

canim hayirlisi olsun, demekki kismet degilmis bu ay. Hem her seyde bir hayir vardir. birdahaki aya insallah hayirlisiyla. Kendini uzme desemde biliyorum hayal kirikligina ugramanin nasil birsey oldugunu. Bende buyuk ihtimalle bu hafta hayal kirikligina ugruycam gibi. Hic bir belirti yok, zaten yumurtlama gunumude tutturdugumu zannetmiyorum. Sacma sapan bir ovulasyon testi aldim, ben bile bisey anlamadim. O yuzden bu ayi pas geciyorum bugun hic umidim kalmadi zaten. ustelik cok acayipde sinirli ve stresliyim. Cok gerginim bugun, sinirimden oturup aglamamk icin zor tuttum kendimi, ortam musait olsaydi, yani evimde olsaydim, birguzel icimi dokecektim ama malesef baska biryerdeydik butun gun, ve esim de yanimdaydi, dolasiyla icimi dokemedim, hala cok doluyum suanda.Az once eve geldik. Etrafimdaki tum insanlar bugun beni daha cok gerdi.. Bitek sizlerden guc aliyorum gercektende, esim de dahil kimse beni anlamiyor...Insanlar daha cok uzuyor beni. Iyiki siz varsiniz. kendimi cok kotu hissediyorum, sadece aglamak istiyorum. Kusura bakma canim senide daralttim, bu geceki bunalimli halimle...

Bazı arkadaşların test sonuçlarında homozigot mutant yazıyor seninkinde de benimki gibi homozigot wild tip diyor ikisi arasındaki fark hakkında doktorun herhangi bir açıklama yaptı mı çünkü internetten baktığım kadarıyla wild tip normal demekmiş?

Valla sanırım aynı vermiyor ama başka hastalarla görüşme imkanım olmadı. Sinan hocayı o kadar çok bekliyorsun ki, bekleme odasındakilerle kanka oluyorsun neredeyse herkesin geçmişini vs. öğreniyorsun burada böyle bir şey olmayınca sadece bu sitedekileri biliyorum. Bir de bana Tolga Ecemiş'i tavsiye eden bir arkadaşım var. Mesela ona diyet vermedi, ama ilaçlarını, iğnenin dozajını bilmiyorum. Ben şu anda hergün 0,4 clexan, folbiol ve benexol kullanıyorum, ayrıca diyet yapıyorum. Tolga Bey Sinan Bey'in iğne dozunu yeterli görmüyor, herkese 0,2 veriyormuş Sinan Hoca, kendisi direk 0,4 ten başladı hem de hamilelik öncesi. Geçen ay aşılama yaptık olmadı, bu ayı bize bıraktı doktor, önümüzdeki ay tekrar aşılama veya tüp bebek yapacağız, o zaman iğneyi 0,4* 2 doza çıkaracakmış. Bence ne yapacağına tam karar vermeden git, belki o seni yönlendirir, hem belki sana da hamilelik öncesi iğneye başlamak ister.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…