KARARSIZLIK...

Nafakayi vermemek gibi bi hakkı olamaz değil mi

Nafakayi vermemek gibi bi hakkı olamaz değil mi

Hayır tabii ki olamaz. Asgari ücret bile alsa bir miktar vermek zorunda. Devlet memuruysa maaşından kesilir zaten.

Devlet memuru değilse dava açılınca maaşını az göstermek isteyebilir. Avukatın şu zamana kadar yapılan maaşların bilgisini almak için savcılıktan izin çıkartması gerek galiba. Devlet memuruysa maaşı bellidir zaten.

Evlilik içinde edinilmiş malları varsa bunları başkasına devretmedin diye boşanma davası açarken tedbir koyulmasını da talep etmeniz lazım.

Ayrıca boşanma sonuçlanıncaya kadar da tedbir nafakası talep etmeniz lazım. Böylece, adam boşanmak istemezse, dava 3 yıl sürse bile, o 3 yıl boyunca da nafakayı ödemek zorunda kalır.

Sizin tek yapmanız gereken boşanma davalarında uzmanlaşmış iyi bir avukat bulmak.

Bu güzel yorunlariniz için çok tesekkuler

Sorunlu bir aileyse ailesi asla gitmem..Bir kocanin habersiz karisini birakip tayinle ailesinin yanina gitmesi ve 2yildir sizden uzak yasamasi mantiksiz degil mi nasil evli kalabildiniz tercihini yapmis ve aileyi secmis
Çok. Haklısınız onun için ailesi daha baskın geldi bende onu o haliyle bırakmayı düşünüyorum zaten

Peki korktuğunuz durum ne tam olarak? Ayrılmalısın demiyorum ben, ancak yaşadığınız hayatın tamamen boşanmış ve ayda yılda bir çocuk için görüşmek zorunda olan ebeveynlerden hiçbir farkı yok öyle değil mi ?
Hayat bu; çocukta varsa hele birde hastalık, maddi darlık ne bileyim ev-iş yetişememe hani hayatın içindeki sıkıntıları birebir yaşamak, hem evli olup hem çocuğa boşanmış anne baba hayatı yaşatıp onada gelgitler yaşatmak ama arada ayda alemde bir karı-koca olmak ileri derecede garip geliyor bana.İkilemden kurtulmanız lazım hem kendiniz hem çocuğunuz için.Yetişkin bir insansınız 2 yıldır neden bu kararsızlık ?

Son düzenleme:

Olaya cidden yanlış baktığınız için düğmeye basmak acı veriyor ve o acıyı yaşamaktan kaçıyorsunuz aslında.Bakın Çocuğunuz ilerde büyüdüğünde sizin dediğiniz gibi demeyecek "anne ,babamla neden ayrıldınız'' diyecek birdefa.Böyle dediğinde de ''o dönem ailevi birtakım önemli durumlardan dolayı ortak bir çözüm bulmamız uzlaşmamız gerekirken baban çözümsüzlüğü seçti ve hem seni hem beni bırakıp bencilce kendi çözümünü buldu.Herşeyi yıkıp bu evden çıkıp gitti..Biraz daha büyüdüğünde daha ayrıntılı öğreneceksin bazı şeyleri derdim..

Boşanma davası açıcam demekle boşanılmaz hanımefendi.
Davanı açarsın ve boşanırsın bu kadar basit.

Koca kişisi size hiçbir söz hakkı tanımadan alıp başını gıdebiliyorsa
bence o evlilik gözden geçirilmeliydi. boşanmakta geç bile kalmışsınız.
3 ayda bir görüşüyoruz diyorsunuz, Allah aşkına erkekler ne kadar beklerler sabrederler !!!
ben sizi çoktan sindirip başka aşklara yelken açtığını bile düşünebilirim rahatlıkla...
sizin evliliğiniz maalesef kağıt üstünde kalmış sadece. evlilik hayatı falan yaşamıyorsunuz.

lütfen kendinizi kandırmayın.
Bu şartlarda daha ne kadar bu şekilde ayrı hayatlar yaşayacaksınız, böyle evlilik mi olur?

Sizi o kadar değersizleştirmiş basitleştirmiş ki, adam bekarda kendi başına tatile gider gibi
almış çantasını çıkmış resmen. Ne sen umrundasın adamın ne de çoluk çocuk !

Boşanın net !

Net;boşanırım. Böyle aileyi ilgilendiren kararlar, birlikte alınır. Kafasına göre işler karıştırıp, emrivaki yapan adamın ailemize saygısı yoktur, diye düşünürüm. O zaman yallah nereye gitmek istiyorsa o cehenneme gidebilir.

Ha çocuğunuza da babanı bir tayin için bıraktım demezsiniz, bana sormadan aldı başını gitti. Senin ve benim ne olacağımız öncelikleri arasında değildi. Kafasına göre yol çizdi. O yüzden boşandım, dersiniz.

Evet çok çok haklisniz

Aslında bahsettiğiniz gibi boşanmak için çok sebep var ama ardından da gidersem mutsuz olacağıma eminim

Evet aslında birazda karar verememe sebebim galiba bitmeyen duygularim

Ona verilebilicek en güzel ceza bu olcak belkide....

Buna karşındakilere vereceğin ceza olarak bakarsan yeni hayatında hep pişmanlıkların olur.Yapman gereken sadece olayları objektif değerlendirmek. hepsi bu.Yoksa öldürmez ama sürürdürür yorar sonarları bu karar seni.
Ben olsam son birkez okkalı bi konuşma yaparım olayın ciddiyetini tam idrak edebilmesi için.Hakediyor demiyorum ama ilerde keşke dememek için yapardım bunu. Olayların gelişme safhalarını,adım adım kopmalarınızı,son adımı atarken ki kopma anını veya bu durumun içerisindeki ayrıntıları bilen yaşayan sizsiniz biz oralarını bilemeyiz.Bunları son birkez konuşur yeniden aile olabilmek için yapmayı düşündüğü birşey olup olmadığını, uzun zaman ve mesafelerden sonra yeniden evlendiğiniz gündeki istekle ve tamamen kendi çabasıyla sizinle biraraya gelmek isteyip istemediğini sorardım. Ama bir yanımda duyacaklarımdan emin yapardım bu konuşmayı.Hani bu adam 180 derece dönüpde boynunuza atlamayacak orası belli ! Ancak şu ikilemi sona erdirmek ve vicdanen ben yapabileceğim herşeyi yaptım diyebilmek adına son kez konuşurdum ben sanırım.

Sonrasındaki yaşanacak ayrılıkta da asla artık arkama bakmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…