- 24 Ocak 2018
- 187
- 47
- 18
- 37
- Konu Sahibi Diyardiyar12
-
Nafakayi vermemek gibi bi hakkı olamaz değil miKendi fikrimi de daha açık yazayım. Bence yukarıda yazdığım her sorunun cevabı hayır. Ben olsam gitmezdim.
Ben olsam, adama hiç haber vermeden bulabileceğim en iyi avukatı bulur, “danışmadan tayin isteyip gitti, 2 yıldır çocuk için para göndermedi” diyerek boşanma davası açar:
- çocuk için yollaması gereken (atıyorum) aylık 750 TL’den toplam 18,000 TL’yi maddi tazminat,
- tüm bunları yaparak beni yıprattığı için manevi tazminat,
- çocuk için aylık nafaka,
- evlilik içinde edinilmiş malların (ve kira gelirlerinin vs) yarısını
Talep ederek boşanma davası açar ve hemen mallarına veya maaşına (ayrıntısını avukat bilir) tedbir koydururdum.
Bu arada, bulabildiğim en iyi pedagoğu bulur, endişelerimi ona danışır, çocuğa anlatacaklarımı çocuk babasıyla iletişime geçmeden önce pedagog eşliğinde anlatıp, babası tarafından yapılabilecek karalama ve yıpratma kampanyalarının önüne baştan geçerdim.
Ondan sonra da adam barışmak, geri dönmek vs isterse hiç umrumda olmazdı. Boşanma sonuçlanınca da canım istiyorsa o evde yaşamaya devam eder, istiyorsam ailemin olduğu veya istediğim başka bir şehre taşınır, sadece kendimin ve çocuğumun mutluluğunu düşünürdüm.
Ve de ben öncelikle davayı açan olduğum için karşıdan gelen savunmalara tekrar cevap verebilme hakkımda olabiliyor mu acabaNafakayi vermemek gibi bi hakkı olamaz değil mi
Nafakayi vermemek gibi bi hakkı olamaz değil mi
Ve de ben öncelikle davayı açan olduğum için karşıdan gelen savunmalara tekrar cevap verebilme hakkımda olabiliyor mu acaba
Peşinden gitsem acaba pişman olurmuyum ilerde.hanfendi sizde gusül kısmına taktiniz:))
Bu güzel yorunlariniz için çok tesekkulerHayır tabii ki olamaz. Asgari ücret bile alsa bir miktar vermek zorunda. Devlet memuruysa maaşından kesilir zaten.
Devlet memuru değilse dava açılınca maaşını az göstermek isteyebilir. Avukatın şu zamana kadar yapılan maaşların bilgisini almak için savcılıktan izin çıkartması gerek galiba. Devlet memuruysa maaşı bellidir zaten.
Evlilik içinde edinilmiş malları varsa bunları başkasına devretmedin diye boşanma davası açarken tedbir koyulmasını da talep etmeniz lazım.
Ayrıca boşanma sonuçlanıncaya kadar da tedbir nafakası talep etmeniz lazım. Böylece, adam boşanmak istemezse, dava 3 yıl sürse bile, o 3 yıl boyunca da nafakayı ödemek zorunda kalır.
Sizin tek yapmanız gereken boşanma davalarında uzmanlaşmış iyi bir avukat bulmak.
Çok. Haklısınız onun için ailesi daha baskın geldi bende onu o haliyle bırakmayı düşünüyorum zatenSorunlu bir aileyse ailesi asla gitmem..Bir kocanin habersiz karisini birakip tayinle ailesinin yanina gitmesi ve 2yildir sizden uzak yasamasi mantiksiz degil mi nasil evli kalabildiniz tercihini yapmis ve aileyi secmis
Evet bahsettiğiniz gibi her halükarda yalnızlık var.Zaten 2 senedir gitmiş orada yaşıyormuş, yani zaten yanlızsınız, istemiyorsanız hiç boşuna tayin falan isteyip gitmeyin. Zaten sizi umursamamış gitmiş adam.
Hanımefendi bu kendime ait göstermiş olduğum bir cesaretsizlik değil. Çocuğum ilerde büyüdüğünde "anne ,babamı ne için bıraktın dediğinde ,evladım ben tayin uğruna bıraktım. "dememek için birazda.yoksa şükür benim hiçbir konuda çekincem yok .
Evet çok çok haklisnizNet;boşanırım. Böyle aileyi ilgilendiren kararlar, birlikte alınır. Kafasına göre işler karıştırıp, emrivaki yapan adamın ailemize saygısı yoktur, diye düşünürüm. O zaman yallah nereye gitmek istiyorsa o cehenneme gidebilir.
Ha çocuğunuza da babanı bir tayin için bıraktım demezsiniz, bana sormadan aldı başını gitti. Senin ve benim ne olacağımız öncelikleri arasında değildi. Kafasına göre yol çizdi. O yüzden boşandım, dersiniz.
Aslında bahsettiğiniz gibi boşanmak için çok sebep var ama ardından da gidersem mutsuz olacağıma eminimBoşanma davası açıcam demekle boşanılmaz hanımefendi.
Davanı açarsın ve boşanırsın bu kadar basit.
Koca kişisi size hiçbir söz hakkı tanımadan alıp başını gıdebiliyorsa
bence o evlilik gözden geçirilmeliydi. boşanmakta geç bile kalmışsınız.
3 ayda bir görüşüyoruz diyorsunuz, Allah aşkına erkekler ne kadar beklerler sabrederler !!!
ben sizi çoktan sindirip başka aşklara yelken açtığını bile düşünebilirim rahatlıkla...
sizin evliliğiniz maalesef kağıt üstünde kalmış sadece. evlilik hayatı falan yaşamıyorsunuz.
lütfen kendinizi kandırmayın.
Bu şartlarda daha ne kadar bu şekilde ayrı hayatlar yaşayacaksınız, böyle evlilik mi olur?
Sizi o kadar değersizleştirmiş basitleştirmiş ki, adam bekarda kendi başına tatile gider gibi
almış çantasını çıkmış resmen. Ne sen umrundasın adamın ne de çoluk çocuk !
Boşanın net !
Evet aslında birazda karar verememe sebebim galiba bitmeyen duygularimOlaya cidden yanlış baktığınız için düğmeye basmak acı veriyor ve o acıyı yaşamaktan kaçıyorsunuz aslında.Bakın Çocuğunuz ilerde büyüdüğünde sizin dediğiniz gibi demeyecek "anne ,babamla neden ayrıldınız'' diyecek birdefa.Böyle dediğinde de ''o dönem ailevi birtakım önemli durumlardan dolayı ortak bir çözüm bulmamız uzlaşmamız gerekirken baban çözümsüzlüğü seçti ve hem seni hem beni bırakıp bencilce kendi çözümünü buldu.Herşeyi yıkıp bu evden çıkıp gitti..Biraz daha büyüdüğünde daha ayrıntılı öğreneceksin bazı şeyleri derdim..
Aslında bahsettiğiniz gibi boşanmak için çok sebep var ama ardından da gidersem mutsuz olacağıma eminim
Ona verilebilicek en güzel ceza bu olcak belkide....neyi bekliyorsun ki ?
tek boşanan sen mi olacaksın.
bazı kadınları anlamak gerçekten çok zor.
senin gibi sessiz kalanlara hak ediyorlar diyorum artık.
Ona verilebilicek en güzel ceza bu olcak belkide....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?