KARARSIZLIK...

Herkes hak ettiğini yaşar hanımefendi , hala gittiği yere gidersem pişman olur muyum diye soruyorsunuz .
Adam arada gelip alacağını alıp gidiyor. Ne ev geçindiriyor ne çocuk bakıyor oh ne güzel .
Sizde kocam diye gecindiriyorsunuz .
Kendinize reva gördüğünüz hayati yaşıyorsunuz .
Ne diyelim mutluluklar .

Peşinden gitsem acaba pişman olurmuyum ilerde.hanfendi sizde gusül kısmına taktiniz:))
Bak güzelim eğer sen peşinden girmemene rağmen çocugunun tüm masraflarını karsilasa ama sana bir bardak su vermese yinede gitmeyi düşünmez misin derdim.Ama üç ayda bir iki poşet abur cubur la sallanarak geldiyse yaniniza gönder gitsin

Bilemiyorum ilerde ayrilirsamda pişmanlık yasarmiyim.böylede pişmanlık yaşıyorum ..yani iki ara bir dere durumundayim

Yerinizde olsam ben de ailemin yanına tayin isterdim. Gider, bir düzen kurarsınız. Özgüveniniz tazelenir.

Adam resmen yıldırma politikası uyguluyor. Psikolojik ve maddi baskı uyguluyor. Siz hala çocuğuma ne derim derdindesiniz. Adam suçluluk duygusunu size iyi işlemiş. Siz değil bırakın o düşünsün ne diyeceğini. Sizi bırakıp giden o.

Eşinizde ailesi gibi sorunluymuş böyle önemli bi kararı tek başına aldığına göre. Sizin yaşayacağınız yere o mu karar veriyor size sormadan. Bunu böyle emrivaki yapan neler yapmaz. Nasıl yutucaksınız devam edeceksiniz bişey olmamış gibi. Diretin tekrar alsın tayinini

Nereye kadar böyle gidecek ben sürüncemede kalan şeylere dayanamıyorum arar çağırır ve konusurdum ya gel ya ayrılalım diye. Gelmiyorsa da gidip haberi yokken evi terketti çocuklara bakmıyor diye dava açardım

Geriye dönük olarak nafaka alma hakkım var mı? Bilmiyordum tesekkurler

Ben de bilmiyorum. O yüzden mümkünse alın yazdım. Acilen bir avukatla konuşmanız lazım. Belki de geriye dönük alamayacaksınız ve avukatla konuşmadığınız her ay çocuk için alacağınız nafakayı kaybediyorsunuz.

Dediğim gibi çocuk için nafakaya başvurmak için boşanmak için başvurmanız gerekmiyor.

Evet galiba onuda düşünüyor eşim olacak kisi

Çocuk nafakası 750 TL ise sizinle evli kalması için adama her ay 750 TL ödüyor gibisiniz. 2 yılda toplamda 8 kez yanınıza gelmesi için 18,000 TL ödemişsiniz.

Boşanın boşanmayın sizin kararınız. Ama sizi maddi olarak daha fazla sömürmesine izin vermeyin. O çocuğun bir babası var. Üzerine düşeni yapsın.

Oraya gitsem mutlu olur muyum diyorsunuz. Bunu bilemem, hiçbirimiz kahin değiliz. Ama eldeki verilere bakmak lazım:

A) 1- Size danışmadan tayin isteyen,
2- Emrivakisi tutmayınca sizi ve çocuğunu bırakıp giden ,
3- Utanıp, sıkılıp, sizi el üstünde tutacağı ve rahat edin diye uğraşacağı yerde, çocuğu için bile para göndermeyen adam,

Siz tüm bunları yutup, kendi isteklerinizi hiçe sayıp, peşinden gidip, onun tüm hatalarını ödüllendirdiğinizde, yani kafasına göre ne yaparsa yapsın, onsuz yapamadığınızı, eninde sonunda o ne isterse onu yapacağınızı öğrendiğinde, size saygı gösterip değer verecek mi?

B) Daha önce aynı şehirde yaşamadan problemli dediğiniz ailesi aynı şehirde yaşadığınızda size huzur verecek mi?

C) Sizi ailesi için bir nevi terkedecek kadar sizinle vakit geçirmeye düşkün olmadığı belli olan adam, 24 aydır, bekar ve özgür yaşamaya, istediği zaman istediğini yapmaya, çok sık ailesiyle ve arkadaşlarıyla görüşmeye alıştıktan sonra, öyle üç ayda bir değil de normal bir aile gibi sizinle vakit geçirmeye istekli olacak mı? 24 aydır alıştığı bekar düzenini bırakabilecek mi?

Peşinden gitmeyi anca bu sorulara evet diyorsanız düşünün.

Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler. Bu söylediklerinizin hepsinin yüzde yüzde hakliilk payı olan sözler. En doğrusu yoluma bakmam, bu saatten sonra bişeyler duzelmez bende o şekilde dussunuyorum

En kısa zamanda danisicam .tesekkurler

Harika yazmışsınız.

Kendi fikrimi de daha açık yazayım. Bence yukarıda yazdığım her sorunun cevabı hayır. Ben olsam gitmezdim.

Ben olsam, adama hiç haber vermeden bulabileceğim en iyi avukatı bulur, “danışmadan tayin isteyip gitti, 2 yıldır çocuk için para göndermedi” diyerek boşanma davası açar:

- çocuk için yollaması gereken (atıyorum) aylık 750 TL’den toplam 18,000 TL’yi maddi tazminat,

- tüm bunları yaparak beni yıprattığı için manevi tazminat,

- çocuk için aylık nafaka,

- evlilik içinde edinilmiş malların (ve kira gelirlerinin vs) yarısını

Talep ederek boşanma davası açar ve hemen mallarına veya maaşına (ayrıntısını avukat bilir) tedbir koydururdum.

Bu arada, bulabildiğim en iyi pedagoğu bulur, endişelerimi ona danışır, çocuğa anlatacaklarımı çocuk babasıyla iletişime geçmeden önce pedagog eşliğinde anlatıp, babası tarafından yapılabilecek karalama ve yıpratma kampanyalarının önüne baştan geçerdim.

Ondan sonra da adam barışmak, geri dönmek vs isterse hiç umrumda olmazdı. Boşanma sonuçlanınca da canım istiyorsa o evde yaşamaya devam eder, istiyorsam ailemin olduğu veya istediğim başka bir şehre taşınır, sadece kendimin ve çocuğumun mutluluğunu düşünürdüm.

Son düzenleme:
Tam da benim içimdekileri okumuşsunuz.eşim barışmak istese de ancak nafaka vermemek için barışır büyük ihtimal ama artık eski beni bulabilirse....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…