bence de mantık evliliği yaparken kafana silah dayamıyolar
bigün karşına başka biri çıkabileceğini bildiğin halde kararını ona göre verip hayatını ona göre şekillendiriyosun
sonra ben vazgeçtim diye kimsenin hayatını maffetmeye kimsenin hakkı yok
zaten sadece mantık evliliği yapıldığında değil ki severek evlenildiğinde de bi süre sonra aşk bitebilir ve başka bi insana aşık olunabilir
belki adam evlenirken karısına da aşıktı büyük bi aşkla evlendi belki bilemeyiz
geçen gün terapist söyledi artık aşkım ömrü 3 yıl filan da değil en fazla 8-9 ayda bitiyo dedi
onun dışında ancak tekrar ayrılıp barışırsan tekrar aşık olabilirsin aynı adama ama yıllar boyu aşık olarak kalmak o aşkı korumak mümkün değil dedi
aşk belli bi süre devam eder sonra biter dedi
ayrıca aşık olmak demek onsuz yaşayamam nefes alamam demek değil ki
insan ilk görüşte bi hoşlanıyo sonra kendi kendini aşık ediyo bence
yani istediğimiz için aşık oluyoruz başta mesafeyi koymak bizim elimizde
Ask ömür boyu sürer bence.istedigimiz kişilere asik olmuyoruz cogu zaman sana katılmıyorum bu konuda.sen bole olabilirsin ama bazı kisiler icin gecerli degil.katildigim nokta madem mantik evliligi yapti buda bir secimdir bunu devam ettirmesi gerekirdi.herkes seçimlerinin sonuclarina katlanmak zorunda. Bedeli ufacık bir bebek odememeli.
aa okumuştum ama gözümden kaçmış. keşke olmasaymış ama olacağın önüne geçilmiyo işte .. kötü eş olması kötü baba olacağı anlamına gelmez, inşallah çok çok iyi bir baba olur evladına. konu sahibinin kız kardeşi de ablalık eder ilerde hala birlikte olurlarsa..
ben bu olayı kader böyleymiş diye değerlendiremem
bundan sonra ne kadar görürse görsün o çocuk tam anlamıyla baba sevgisiyle büyüyemeyecek
ilerde de babasının kendisini ne için bıraktığını da öğrenecek anlayacak
ama sevindim yine diğer kadın böyle bir eşle evli kalmadı kurtuldu
kendine yeni bi hayat kurabilir en azından
sadece bebeğe üzülüyorum
UZmanlar konuşuyor iste...bben katılmıyorum. Asik olmaktan kacilabilir tabi boyle bir durumda zaten iliskiye donmemeliydi.Ask konusunda bilimsel araştırmalar kesin sonuç vermez.ortada somut birseyler yok çünkü. Herkes kendi icinde degerlendirilmeli.aslinda ben evli olsam benim esimin akli baskasindaysa o kisiyi istemem ama buyukde konusmamal lazım tabi.bunu sadece ben değil uzmanlar söylüyo zaten
aşkın ömür boyu sürdüğüne inanmıyorum ömür boyu süren sevgidir
aşk kısa süreli birşeydir bence
istediğimiz kişiye derken diyelim birinden çok hoşlandık onunla bi ilişkiye başlamak bizim elimizdedir
yani onunla birlikte olarak ona bağlanmayı kendimiz seçeriz
ilk etapta gördüğün ve hoşlandığın birine bağlanır mısın onsuz yaşayamayacak konuma gelir misin
ben burda hoşlanacağımız kişiyi kendimiz seçeriz demiyorum
ona yaklaşarak aşık olmayı ve bağlanmayı kendimiz seçeriz diyorum
mesela ben evli bi adamdan hoşlansam görür görmez anında mesafe koyarak kötü bi duruma dönüşmesini engellerim
öyle aşkımdan ölüp bitmem için onunla bi birliktelik yaşayıp bağlanmam gerekir
adamın boşandığını okuyunca sevindim. herkes hata yapabilir. evlenmek kadar boşanmak da doğal. ne yapacaktı, çocuğu bile yokken ömrünü sevmediği bir kadınla harcıyacak hali yok. üstelik başka bir kıza aşık olmuşken. burdaki tek yanlış görünen şey hali hazırda evliyken de aşk yaşamış olmaları. ama çok da uzun sürmemiş ki bu durum zaten. adam sevmiyorum boşanacam demiş, seni seviyorum demiş, helal olsun yalan da söylememiş, dediğini de yapmış. şimdi artık mutlu mesut aşklarını yaşasınlar. kimse madur değil, benim tahminim kadın da adamı sevmiyordu zaten ki kolaylıkla boşanmış, eh malı mülkü de almış zaten Allah yolunu açık etsin bu saatten sonra. kız kardeşiniz ve adam da evlenir umarım en kısa zamanda, telli duvaklı gelin edersiniz kardeşinizi, Allah mutlu mesut etsin inşallah ikisini.
COcuk var ki..
Bence bu kadar kolay değil. O bayan mağdur edildi. Belki gururundan bosandi sevmediginden degil.bilemezsin ki.bir adam senden bosanicam dese sende bosanirsin yani.kimsenin gözyaşları üzerine mutlu bir yuva kurullmaz bence
tamam ben gözden kaçırmışım çocuk varmış.
ister gururundan ister sevmediğinden boşanmış olsun kadın. ne yani adam ikisini de oyalasamıydı? karım da dursun gönlüm de oyalansın mı deseydi. asıl o zaman mağdur edilmiş olurdu kadın. şimdi eviyle arabasıyla gül gibi hayatını yaşıyor, Allah daha iyi etsin.
Ay lütfen anli sanli falan deme.orda bir bebek ve bir kadin var uzulen.Hem iliskileri bosanmadan once baslamis.erkekleri biliyosunuz çoğu hem karnım doysun hem pastam dursun zihniyetindeler. pek çok erkek aldatıyor, belki benim sevgilim de, belki haberiniz yok sizin kocalarınız da. sorsan hangi biri bizden vazgeçer. asla geçmezler, dursun o yedekte. hem seviyorum zaten canım, asla sevgilimden ayrılmam asla ilişkimi bitirmem derler kendi içlerinde. ama günlerini de gün ederler bi yandan. ben bu konuda ki adama helal olsun diyorum. sevmiş evlenmiş. sevgisi bitmiş bunu açık yüreklilikle mertçe söylemiş anlaşmalı ayrılmış. e şimdi gönlü tekrar aşık oldu diye niye suçlu olsun. kimseyi kandırmış mı yok. karısına yalan mı söylemiş yok. oyalamış mı yok. diğer tarafı idare etmeye mi çalışmış yok. vallahi helal olsun. bu kızcağızın ablası annesi de bence artık yüklenmesinler, iki tarafda istiyosa telli duvaklı anlı şanlı gelin etsinler kızlarını.
BEnce o adam o kadindan aldiklarini bir ev bir arabayla odeyemez.neyse bosanmis artik diyecek birsey yok...ikisini oyalamayacakti tabi evliyken başkasına asik da olsa kendini geri cekicekti.
Ay lütfen anli sanli falan deme.orda bir bebek ve bir kadin var uzulen.Hem iliskileri bosanmadan once baslamis.
ben mutsuzsam ve boşanacaksam geri çekmezdim. aşık olduğum kişiye söylerdim herşeyi anlatırdım. insan kolay kolay aşık olmuyor. bu adam da mertçe davranmış. istese iki kadını aynı anda idare edemezmiydi, bu durumu daha yıllarca sürdüremezmiydi, boşanırken pislik çıkarıp olabilecek en az parayla bu işten sıyrılamazmıydı. adam mert, ceketini almış çıkmış. helal.
e ne yapalım şimdi, emin ol karşılaşacakları tarihi önceden belirleme şansları olsaydı onlarda boşanma sonrasını seçerlerdi. hatta adam hiç evlenmemeyi seçerdi..
NErden biliyorsun ki belki adam heves ugruna yikti yuvasını. Belki bu kizida birakicak.
bilemeyiz, orasını zaman gösterecek. ama an itibari ile çok ahlanıp vahlanacak bir durum yok. hele annesinin niye öyle krizler geçirdiğini hiç anlamadım, sanki kızı hayatını kaybetti, sanki kaçırıldı, sanki pavyonlara düştü.. hali hazırda bekar bi adamla ilişki yaşıyor ne var bunda.
SANA gore yok.annesi kızı icin çocuklu bir adam istememis demek ki.
ehh kızının nasibinde o varmış demek ki. analar tahtını yapar bahtını yapamaz demişler.
INsan kaderini kendi secer .duygularimiz elimizde olmayabilir ama kimle iliski yasayacagimiza biz karar veririz.anli sanli ne oluyoruz yani kiz savasa gidiyor sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?