Kardeşim evli bir erkekle birlikte...

Allah ıslah etsin ne deyim , birde şu devirde kızların gözü daha açık kolay kanmazlar diyoruz ama
Tam tersi gözleri çok kara.
Bu da ayazın başka versiyonu, göz göre göre hiç değmiyecek adamlar için geleceklerini karartıyorlar.
Minicik bir bebeğin bile vebalni taşımaktan korkmuyor,
Ne derseniz deyin bildiğini okuyacak, size rağmen , ailesini silmek pahasına.

tencere kapak misali (yüksek ihtimalle) mutsuz olurlarsa da, masumların canını daha fazla yakmamış olurlar. birbirlerini yiyip dursunlar

tencere kapak misali (yüksek ihtimalle) mutsuz olurlarsa da, masumların canını daha fazla yakmamış olurlar. birbirlerini yiyip dursunlar

aynen öyle
bu arada konu sahibini üzüyoruz sanırım böyle konuşarak ama konuşmadan da duramıyorum çok sinirlendim çünkü bu duruma

artık üzülemiyorum bile ağır eleştirilere,
bazen herkes hakettiğini yaşar, o da bu hayatı kendine layık görüyorsa böyle yaşasın diyorum, ama bi taraftan da peki benim ailem bunu hakedecek ne yaptı demekten kendimi alamıyorum.
kardeşim işe girdiğinden beri annemle özene bezene çeyizler aldılar, nevresim takımları, çatal bıçak setleri... annemin onun için ayırdığı antikalar... annem onlara bakıp bakıp ağlıyor, ben kızımı telli duvaklı gelin etmeyi hayal ederken şu başıma gelenlere bak diye...
ola ki bu adamla evleneceğiz derlerse bu ailesini tamamen silmesi anlamına gelecek, ben de dahil kimse ne düğününe gideriz, ne sonrasında arayıp sorarız, ben kaldıramıyorum böyle bir şeyi, annem de kaldıramıyor, hele babam ve erkek kardeşim asla kaldıramazlar. erkek kardeşim duyarsa yıkılır zaten...
illa ki vardır kardeşimin durumunda olup da bunları okuyan, okuyacak olan, kendinizi düşünmüyorsanız ailenizi düşünün. hangi erkek sizi anneniz babanın kardeşleriniz kadar sevebilir? yasak aşkın heyecanı için değer mi tüm ailenizin hayatını mahvetmeye? onların o büyük sevgisini kaybetmeye, güvenlerini sarsmaya?
35 yaşımdayın, hayatım birsürü acı deneyimle dolu, böylesini hiç yaşamadım, hayata insanlara olan inancımı hiç bu kadar kaybetmedim, zaten insan öz kardeşine güvenemedikten sonra kime güvenebilir ki bir daha...

Ben de bir ablayim, acinizi anliyorum. Yapacak bir seyiniz kalmamis artik, allah kardesinize akil fikir umarim.

Bir onceki yorumumda kardesiniz asik olmus, o yuzden gozu dunayyi gormuyor demistim ve onun adina uzulmustum. Ask sorhoslugu gecince hayatin gercekleri insana cok aci carpiyor, umarim aynisi ona da olmaz.

Son düzenleme:

valla canım buraya böyle olup ta çok konu açan oldu
önce herkes aşkını seçip adamla ya kaçıyo ya da ailesini silip evleniyo
ailesiyle bi daha görüşmüyo ta ki adamdan tekme yiyene kadar
bikaç yıl sonra aynı şeyler kendi başlarına geliyo ve gidecek yerleri de olmuyo elinde çocuk anne babadan özür dileme fasıllarına geçiyolar
aile kıyamayıp kabul ediyo ama hiçbirşey eskisi gibi olmuyo
aynı acıları hatta daha beterlerini kendleri yaşıyolar
istisna olarak mutlu olan da vardır belki bilmiyorum ama geneli böyle sanırım

eğer ki kardeşin ille de o adamla evlenmek için tutturursa babana söyleyecek misniz durumu
yoksa sonradan tanışıp evlenmişler gibi mi yapacaksınız

bi de annem babam bunu hakedecek naptı demişsin ama herkes birşeylerle imtihan oluyo bu dünyada
kimi hastalık kimi fakirlik kimisi de evlatlarıyla imtihan oluyo uzar gider bu
Allah daha büyük dertler vermesin diyecek birşey yok
kardeşin o adamdan vazgeçse bile yuva yıkan bi kadın artık bu değişmeyecek yani ondan vazgeçmesi durumu düzeltmeyecek olan olmuş
bundan sonra mutlu olabilir mi bilmem

Son düzenleme:
neden vazgeçtin ki okuduk zaten
tepki çekmekten korktuysan gereksiz herkes düşüncesini özgürce söyleyebilir

teşekkür ederim canım.

yok aslında tepki çekmekten korkmadım.yazdıklarımı okuduysanız tepkiden korkan birinin yazacakları şeyler değildi.şundan vazgeçtim,nasıl diğer insanların yazdığı meselenin bir yüzüne bakarak tahminden ibaretse,benimkide diğer yüzüne bakarak tahminden ibaretti.yani sonuçta adamıda,kardeşide olumsuz yönden değerlendirenlerinki tahminse,benimkide olumlu yönden tahmindi sadece.çünkü onları tanımıyoruz,nasıl birileri bilmiyoruz.ne duygular yaşıyorlar kendi içlerinde bilmiyoruz.belki diğer arkadaşlarda,bende yanılıyorum.bu yüzden vazgeçtim. sevgili penthosa kısaca şöyle söyleyemek isterim.lütfen kardeşinize sırt dönmeyin.o adamıda tanımaya çalışın.belki gerçekten birbirlerini çok seviyorlardır.bakın konunun başında heyecanları geçince bırakırlar düşüncesi hakimdi,çıtır kız seven çapkın erkek düşünceleri hakimdi.ama sonra iş boşanmaya vardı.zaten çıtır kızlarla gönül eğlendiren hiçbir erkek boşanmaz,evini,çocuğunu arabasını oturmuş bir hayatını bırakmaz.çıtır sevenler sadece zaman geçirip,duygularıyla oynayıp geri karısına dönerler.belki tanıştırmak istediğiniz bekar,iyi işi olan,karizması olan nicelerinden daha iyi bile olabilir.onlardan daha mutlu edebilir kardeşinizi gerçekten seven biriyse.olayların iç yüzünü allah bilir,biz kullar bilemeyiz.

Son düzenleme:

iyide bencilce değil mi peki sence?ortada bir bebek var . henüz çok ufak . eşinede yazık değil mi ? bu kız çok iyi birini bulabilirdi yani . bunlara değer mi?kimseye sevme sevemezsin diyemeyiz kalp bu söz dinlemiyor ama bazen sevgidende vazgeçmek gerekiyor bence .
böyle bir durumda .kimse sevgisinden vazgeçti diye ölmez . ama bir bebek babasız büyüyecek . vicdanım rahat etmezdi benim heralde . aşk da bir yere kadar . sonuçta sebep olmuş boşanmalarına . hani daha önce boşansaydılar bu kız sonradan girseydi hayatına o zaman farklı olurdu ..kardeşine sırt dönemez zaten en fazla bir kaç ay konuşmazlar sonra mecburen konuşurlar . onların kanı zaten .

öyle deme bence bi anlık heyecanlarla karısını boşayıp sonra hevesi geçince eve dönmek isteyen o kadar çok erkek var ki
bunu kabul edip geri eve alan çok kadın da var
özellikle de hamilelik sürecinde çok oluyo bunlar
çünkü eşleri kilo alıyo beğenmiyolar bebeğe alışamıyolar vs diğer hayat daha tatlı geliyo
ben zaten gözünü karartıp boşanabileceğini de önceki yorumlarımda yazdım
ben olsam böyle bi adamı damat olarak istemem destek te olmak istemem
bugün başka bi kadına bunları yapan yarın benim kızıma da yapabilir
ama evlenmek istiyolarsa da evlensinler zaten adamın yuvası yıkıldı bu sebepten
artık evlenseler de karışamam o yüzden

ayrıca o adam iyi biri olsaydı evde karısı bebeği varken başka biriyle aşık olma derecesinde yakınlaşmazdı kız da aynı şekilde
kızın ailesi duymadan önce adam boşanmayı da düşünmüyodu görüşmelerine izin verilmeyince bir anda boşandı
belki karısı da boşanmak istemiş olabilir durumu farkedip onu da bilemeyiz
belki karısı anlamıştı ve yakalanınca boşanayım en azından diğer tarafla olurum diye de düşünmüş olabilir

ayrıca bu konularda çok sevdiğim bi laf vardır necip fazılın

Arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler. Bir neslin ahlakını, işte böyle yediler! Necip Fazıl Kısakürek

o yüzden böyle şeylerin aşk adı altında normalleştirilmesi benim ahlak anlayışıma uygun değil

ama sizin görüşünüze de saygım var böyle düşünenler de olabilir tabi herkesin yaşantısı çevresi kültürü farklı

Son düzenleme:

aslında bir önceki vazgeçip sildiğim mesaj tamamen sizin ve buradaki birçok arkadaşın söylediklerine cevap niteliğindeydi.oldukça uzun bir yazıydı.ama vazgeçtim.kısaca şöyle söyleyeyim.mantık evliliği denen illet günümüzün yeni hastalığı.belki bizlerde birçok insanda bu mantık evliliği hatasına düşüyor.yaşım geldi,evleneyim,kendi statümde,kendi kültür seviyemde biri olsun,bir ev alalım bir araba kredi çekelim.birde çocuk.ama birşey eksik hayatlarda.sevgi...ben öğretmenim sevgili sezensezgi.inan bu dediğim türde o kadar çok arkadaşım varki okulumuzda.birçoğu mutsuz,hayal ettikleri gibi evleri var,arabaları var,çocukları var.ama eşlerde sevgi eksik.sonrası ya şiddetli geçimsizlikten boşanma,ya aldatma,ya gözler fıldır fıldır,ya iş yerinde gördükleri çıtırların peşinde çapkınlıkta,ya içten içe gizlice birilerini sevip,ama eşini görünce sahte yapmacık aşkımlar,duygusal aldatmalar,parmağında başka isim,kalplerinde başka isim,yada bunların hiçbirini yapmadan bir ömür mutsuzluğunu kendine bile itiraf edemeyip öylesine yaşayıp gitme.malesef çağımızın yeni hastalığı bu mantık evlilikleridir.kültür seviyesi yükseldikçe mantık evlilikleri arttı.çünkü iş maddiyata eve arabaya,sosyal statüye yakışıklılığa güzelliğe ciksliğe karizmaya döndü.yani oturup bazen dedelerimizi ninelerimizi eleştiriyoruz çıkmamışlar,elele gezmemişler,görücü usulü evlenmişler diye.ama bence günümüzdeki mantık evliliği çok daha tehlikeli.herşey var maddi olarak.ama huzur yok,mutluluk yok,sevgi yok.ne var onun yerine.mantık.birçoğumuz itiraf edemesekde mantık evliliği yaptık.ve şuan mutsuzuz.

e tamam mantık evliliği yapmasaymış o adamda . yani öyle birşey yaptıysa buda adamın suçu . bedelini neden başkaları ödüyor . o zaman sevdiği biriyle evlenseydi . çocuk neden yaptı madem aklında soru işaretleri var .
bende bu devirde mantık evliliklerinin çok yapıldığını gördüm görüyorum çevremde .ama bu ilişkiye masum bir aşk işte diyemiyorum . vicdanım engel oluyor . insanlar mutlu olucak diye ufacık çocukların üzülmesi adaletsizlik geliyor bana . çünkü o çocuk dünyaya geldiyse anne-baba ikisi istedi çocuk istemedi ki bunu onun ne suçu var .
evlilik deneme-yanılma gibi yapılmaz . çok düşünmek gerek bence öncesinde . olmadı hadi boşanaym başkasına gideyim ee sonra?bunun sonu yok . bazen duygularımıza set çekip gerçekleri görmemiz gerek . ortada suçsuz günahsız bir eş ve bebek var .
sonuta herkes yaptıklarının bedelini öder . seçimlerinin . adam başta o kadınla yuva kurmuş devam ettirmesi gerekirdi . kimse zorla bu kadınla evlen demedi ya ..

sevgili simon. alıntılamadığım diğer söylediklerinde olabilir.bilemeyiz.belkide senin dediğin gibi düşündü adam.zaten bir önceki mesajımı sırf bu nedenle sildim.çünkü adamı ve kardeşi tanımıyoruz.nasıl düşünüpde hareket ediyorlar bilemiyoruz.bir önceki mesajımda sende okuduğun için hatırlarsın,adamı savunur tarzda yazmıştım.ama sonra sildim.çünkü tanımıyorum.belki benim dediğim gibi düşünmemiş olabilir.belki sizin dediğiniz tarzda düşünen biridir.o nedenle bence sevgili penthos mutlaka adamı tanımalı.nasıl biridir? neden boşanmayı tercih etti? kardeşine olan hisleri ne derece gerçek? bunları ancak adamı tanıyınca bilinebilir.o yüzden adamı savunur tarzda olmak istemedim.

yukarıdaki alıntı yaptığım mesajına gelince.ben gerçek aşık olan çok kişi gördüm.aşığım zanneden de çok kişileri gördüm. gerçek aşıklarda hiçbir zaman zina olmaz.yani şehvet ikinci hatta üçüncü planda yer alır.ben öyle aşıklar tanıdımki elleri bile birbirine değmedi,birbirlerine aylarca itiraf etmediler.kimbilir belki sevgili penthosun kardeşiyle o adam belki elele bile tutuşmadılar.evet sanat dünyasında tvlerde ünlülerin zinalarının adı aşk oldu.birkaç günlük beraber takılmanın adını aşk koydular.ama çok masumca yaşanan gerçek aşklarda var inanın.ama sizinde dediğiniz gibi herkesin düşüncesi bakış açısı farklıdır.ben böyle bakıyorum,siz öyle bakıyorsunuz.saygı duyuyorum.

o lafta anlatmak istediğim şey zina değil
aşk adı altında her türlü düşüncesizliğin yapılması
buradaki durum senin dediğin gibi gizliden gizliye sevme değil bu çok açık ortada

bence de mantık evliliği yaparken kafana silah dayamıyolar
bigün karşına başka biri çıkabileceğini bildiğin halde kararını ona göre verip hayatını ona göre şekillendiriyosun
sonra ben vazgeçtim diye kimsenin hayatını maffetmeye kimsenin hakkı yok

zaten sadece mantık evliliği yapıldığında değil ki severek evlenildiğinde de bi süre sonra aşk bitebilir ve başka bi insana aşık olunabilir
belki adam evlenirken karısına da aşıktı büyük bi aşkla evlendi belki bilemeyiz
geçen gün terapist söyledi artık aşkım ömrü 3 yıl filan da değil en fazla 8-9 ayda bitiyo dedi
onun dışında ancak tekrar ayrılıp barışırsan tekrar aşık olabilirsin aynı adama ama yıllar boyu aşık olarak kalmak o aşkı korumak mümkün değil dedi
aşk belli bi süre devam eder sonra biter dedi

ayrıca aşık olmak demek onsuz yaşayamam nefes alamam demek değil ki
insan ilk görüşte bi hoşlanıyo sonra kendi kendini aşık ediyo bence
yani istediğimiz için aşık oluyoruz başta mesafeyi koymak bizim elimizde

adamın boşandığını okuyunca sevindim. herkes hata yapabilir. evlenmek kadar boşanmak da doğal. ne yapacaktı, çocuğu bile yokken ömrünü sevmediği bir kadınla harcıyacak hali yok. üstelik başka bir kıza aşık olmuşken. burdaki tek yanlış görünen şey hali hazırda evliyken de aşk yaşamış olmaları. ama çok da uzun sürmemiş ki bu durum zaten. adam sevmiyorum boşanacam demiş, seni seviyorum demiş, helal olsun yalan da söylememiş, dediğini de yapmış. şimdi artık mutlu mesut aşklarını yaşasınlar. kimse madur değil, benim tahminim kadın da adamı sevmiyordu zaten ki kolaylıkla boşanmış, eh malı mülkü de almış zaten Allah yolunu açık etsin bu saatten sonra. kız kardeşiniz ve adam da evlenir umarım en kısa zamanda, telli duvaklı gelin edersiniz kardeşinizi, Allah mutlu mesut etsin inşallah ikisini.

çocuğu yok mu
sayfaları okumadınız hralde
küçücük bebekleri var hanımefendi
üstelik 6 aylıktı ilk konu açıldığında

Son düzenleme:
çocuğu yok mu
sayfaları okumadınız hralde
küçücük bebekleri var hanımefendi

aa okumuştum ama gözümden kaçmış. keşke olmasaymış ama olacağın önüne geçilmiyo işte .. kötü eş olması kötü baba olacağı anlamına gelmez, inşallah çok çok iyi bir baba olur evladına. konu sahibinin kız kardeşi de ablalık eder ilerde hala birlikte olurlarsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…