- Konu Sahibi zeynep19032011
-
anneliği babalığı sadece çocuğa bakmak olarak algılayan bir anne baba bakmasın zaten . 1 sene sonra onlara muhtaç olmam. üniversiteyi okurken aynı zamandada çalışırım.
Selam canim,ailemizi secemeden geliyoruz bu dünyaya,sorunlar olabilir aile ici bu cok dogal birseydir,cünkü siz birbirinize en yakin olan kisilersiniz.
zor zamanlarinda emin ol ailen yaninda olacaktir,baska hic kimse olmasa bile.sinirlerine hakim olmaya calis tatlim,cünkü baze seyleri degistiremesen bile bari kendini harap etme.
tedaviye basvurman iyi,sinirli olmak inan bana sana zarar getirir,baskasina degil.
hayatı bukadar hafife alma kendi ayaklarının üzerinde durmak zordur ailene kimse benzemes ailen seni karşılksız sevendir kötülüğünü istemez erkek arkadaşın sallar gider seni 2 ay sonra teselli bulacağın yer ailenin yanıdır
anneliği babalığı sadece çocuğa bakmak olarak algılayan bir anne baba bakmasın zaten . 1 sene sonra onlara muhtaç olmam. üniversiteyi okurken aynı zamandada çalışırım.
Evden uzaklaşman çözüm değil diyenler yanılıyorlar.Kesinlikle çözüm.Seni huzursuz eden insanı senden uzak tutarsan pekala çözüm olur.Aynı apartmanda yaşasan bile...Fakat İzmir'de okursan ailen ayrı eve çıkma konusunda sana olumsuz cevap verebilir.Çünkü;ne gerek var,ayrıca masraf diye düşüneceklerdir.Eğer okulu kazanırsan bu konuda şansını dene.Okuyacağın bölümün çok çalışma gerektirdiğini,çoğunlukla sabahlara kadar çalışılacağını,çalışma ortamının kitap-defter değil,boya-şovale vs. olacağını...söyleyerek ikna etmeye çalış.(Ben de resim mezunuyum ordan biliyorum)Olmazsa yurtta kalırsın.İnşallah huzur dolu bir yaşam seni bekliyordur...
Biz İngilterede büyüdük canım, orda kiralar inanılmaz yüksek, satılıklar da çok pahalı
Evimiz sadece 1 oda 1 salondu, benim bir de abim var, abimle salonda yatardık, koltuklarda, benzeri durum bizde de vardı, ben abime sabahın köründe uyanıyosan ses yapma diyemezdim. Çünkü zaten amerikan mutfak tarzı, yani mutfak da salonla birleşik, zaten babam kalkıp işe gidecek, geniş ve ferah bir yerdi öyle sıkış tıkış değil ama arada duvar olmayınca rahatsız ediyor. Tatilmiş hastalıkmış hiç bir şeyde rahat rahat yatıp uyuyamadık, bir an olsun kendimizle başbaşa kalamadık. Ben abime başka oda zaten olmadığı için bişey diyemezdim ama sizinde eviniz 2 oda 1 salon bile olsa kardeşin gidip salonda vakit gecirebilir sabah, orda mesajlaşabilir, yani ikinizde en hırçın dönemlerdesiniz, sen de onu kırmamaya bak, annenle babanla anlaşamıyormuşsun ama seni en iyi annen anlar, annene sakince sorunlarını anlat, kardeşini annen yumuşak bir dille uyarsın, ne yapsın müzik dinlemek istiyor, gece yarısına kadar değil ama dinlesin, sen 10da kapat diyosan o da gece 2 de diyosa ortada bi saat belirleyin.
Evden uzaklaşsan ne olur biliyor musun? Muhtemelen eve tek başına çıkmazsın, ev arkadaşınla da anlaşamazsın, her gece arkadaşları gelir, orda da müzik bir türlü kapanmaz, hatta senden 2 yıl sonrada kardeşin muhtemelen aynı üniversiteye gelir, kalırsınız o evde ikiniz başbaşa, yurtta kalsan odaların çoğunda gece 2den önce ışık bile kapatılmıyor. Yani sanma ki evden uzaklaşınca sorunlar bitecek. Asıl o zaman başlıyor. Ben liseye başladığımda bir ay yurtta kaldım, şu yukarda anlattığım kutu gibi eve koşa koşa döndüm sonra dayanamayıp.
o zaman en iyisi eve çıkmak. ev arkadaşınada gerek yok yalnızlığı severim evde. ihtiyaç duyarsamda tanıdığım güvenebilceğim anlaşabileceğime inandığım bir arkadaşımla aynı evi paylaşırım
valla canım seni çok ii anlıyorum kardeş konusunda ama ...ben 21 o 17 yaşında malesef aynı odadayız gece sabaha kadar mesajlaşır gece boyunca ışık dolu oda müzik dinler rack bide taa sesi bana gelio odaya pat diye girer içerde uyuyanmı var hiç anlamaz öle inceliklerden odanın içine eder yediği çikolata poşetlerini yere atar geçende gelmiş leptopu almış film izlicekmiş başımda..ben baş ağırısı çekerken..az daha elimde kalıyodu yaaaaa sen kafayı mı yedin defol git diye bağırdım en snunda izlemedi ama sabaha kadar tel ışığını açık tuttu..onunn yüzünden sevgilimlede telle konuşuom kışın başka odada yatıo sonra çarpıldı üç harfli mevzusu benim odama sığında tamam acıdım aldım odaya ama böle odayı mahfetmesi düzenimi bozması deli edio beni valla çekip gidesim gelio şimdi bide ablam geldi üniden o da beni oda da yerde yatıo yere yatak serdio da korkuomuş ayrı oda da yatmaya gece kabus görüomuş..kabus gören bana sığınıyo ya bizim ev zaten küçük banyoda konuşuom telde :d halimi görse benimki ne yapar acaba bigün bu banyo köşelerinde bende çarpılcam o olcak e artık 3 çarpık odada ne hale geliriz allah bilir
e ama canım 2 tl'yi çok görüyorlar diyorsun ev tutacaklar mı ki?
durumumuz çok kötü değil. kiracımızda var. tutarlar diye düşünüyorum. zaten günde bir buçuk saatlik yol gidilmez heralde
bizde kardeşimle kedi köpek gibiydik elimizden gelse birbiribmi bi kaşık suda boğardık klasik kız kardeş kavgası ama nolduu evlednik ayrıldık o başka şehirde ben başka şehirde kıymetimizi yeni anladık hiç geçinemeyen biz 1 gün telefonlaşmadan duramıyoruz
merhaba . . ben 17 yaşımdayım, kardeşim 15 yaşında. onu hiç sevmiyorum. suratsız, aksi, uyumsuz, kavgacı,iki yüzlü bir kız. bu yaşıma kadar hep saç başa kavga ettik. dayanılacak gibi değil. onunla aynı evde yaşamayan kimse anlamaz beni. bıktım ondan. psikiyatriye gittim antidepresan verdi artık sinirlenmiyorum daha fazla. aynı odayı paylaşıyoruz ve her gece müzik dinliyor uyuyamıyorum. sabah 8de uyanıp arkadaşlarıyla mesajlaşmaya başlıyor. tat tak tak telefonundan gelen sesler beni rahatsız ediyor sanki benim uyuyup uyanacağım saati o belirliyor ya ne iğrenç durum....benim bu evden kurtulmam lazım. annem ve babamlada anlaşamıyorum kesinlikle. her görüşümüz farklı. hiçbir konuda birbirimize uyum sağlayamıyoruz. çok konuşuyolar daynamıyorum. bu kötü halim erkek arkadaşımıda etkiliyordu. onada kötü davranıyordum ailem yüzünden kıyamam... antidepresan saolsun artık erkek arkadaşımla çok iyi aramız. evdeki gerginliğimi ona yansıtmıyorum.
seneye üniversite sınavına giricem. en iyisi şehir dışında bir okul kazanıp buradan uzaklaşmak ama okumak istediğim okul izmirde ve ben izmirde yaşıyorum. ne yapacağımı bilmiyorum. dokuz eylül üniversitesi güzel sanatlar fakültesine gitmek istiyorum. ben bucada oturuyorum okul narlıderede. acaba okulu kazanırsam narlıdereden ev mi tutmalıyım yada varsa yurtta mı kalmalıyım?. önerilerinizi bekliyorum lütfen . .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?