Kardeşimden nefret ediyorum :(

zaten bunlar ergenlik çağında her genç kızın yaşadığı bir durum
ne sorunun var başka ???
doktor sana antidepresan veriyor.

her kız kardeş yaşar bunu
bende ablamla aynı oda da yatmıyor
gece geç yatarım mesela
tv izler gelir uyurum
neymiş lambayı yakmayacakmışım
çıt çıkmayacakmış uyuyormuş , yoksa beni parçalarmış
af buyur gece tuvalete gitmek bile yasak
erken uyurum dert, geç uyurum dert
ama kendine gelince laf yok
bazen erkenden yatağa gömülür , bazen gecenin körüne kadar telefon konuşur
alışmış üniversitede ayrı odası var istediğini yapmaya
bende ne yaptım gittim salonda yatmaya başladım
kafam rahat etti
tabi sen öğrencisin senin için mümkün değil
anne babana gelince onlar senin iyiliğini ister ama bu yaşlarda bizlere dırdır gibi gelir
birkaç sene böyle idare et
herşey düzelecek
bana da senin yaşlarındayken benden birkaç yaş büyükler, her yaşın insana farklı tecrübeler kazandırır, her yaş olgunluğu bir adımdır derdi inanmazdım
şimdi 19 yaşındayım 2 senede çok şey değişti
artık mantıklı düşünüyorum , daha sağlam adımlar atıyorum , ailemle tatlı tatlı didişmelere bile alıştım
biraz sabret yeter ki ...

anneliği babalığı sadece çocuğa bakmak olarak algılayan bir anne baba bakmasın zaten . 1 sene sonra onlara muhtaç olmam. üniversiteyi okurken aynı zamandada çalışırım.

hayatı bukadar hafife alma kendi ayaklarının üzerinde durmak zordur ailene kimse benzemes ailen seni karşılksız sevendir kötülüğünü istemez erkek arkadaşın sallar gider seni 2 ay sonra teselli bulacağın yer ailenin yanıdır

tabikide sinirli olmak sadece bana zarar veriyordu. annem babam ve kardeşim zaten yapı olarak kavgacı oldukları için pek yadırganmıyor bu onlar açısından. olan bana oluyordu derslerimi günlük hayatımı hep etkiledi. ama ilaç her konuda bana yardımcı oldu. aileminde bi psikoloğa gitmelerini istiyorum ama gitmiyorlar. neymiş sorun bendeymiş. onlar çok normaller, kendi aralarındada anlaşabiliyorlar tabi ya.. . at gözlüğüyle bakıyorlar dünyaya.

erkek arkadaşım beni bırakmaz. ve ailemde bana teselli veremez hiçbir konuda. ayrıldık desem annem güler sadece. hatta kahkaha atar oh oh der. benim çektiğim acıyı benimle paylaşabilecek ailem yok. benim hiçbir sıkıntımı paylaşabileceğim ailem yok .

anneliği babalığı sadece çocuğa bakmak olarak algılayan bir anne baba bakmasın zaten . 1 sene sonra onlara muhtaç olmam. üniversiteyi okurken aynı zamandada çalışırım.

kendi ayakların üzerinde durmak zordur daha yaşamadın bilmiyorsun ailen seni karşılıksız seven kötülüğün istemeyen tek kişidir 2 ay sonra erkek arkadaşın sallarsa seni teselli bulacağın yer baba evindir onlar sırt dönmesler sana senin gözün şimdi sevgilinden başkasını görmüyor ama çok yazık edersin bak kendine hem çalışıp hem okumakta şu düşüncelere sahip senin gibi bir egen için çok zor para kazanmayı başlayınca anlarsın aileni o bahsettiğin 2 tlyi para savurmayı

Evden uzaklaşman çözüm değil diyenler yanılıyorlar.Kesinlikle çözüm.Seni huzursuz eden insanı senden uzak tutarsan pekala çözüm olur.Aynı apartmanda yaşasan bile...Fakat İzmir'de okursan ailen ayrı eve çıkma konusunda sana olumsuz cevap verebilir.Çünkü;ne gerek var,ayrıca masraf diye düşüneceklerdir.Eğer okulu kazanırsan bu konuda şansını dene.Okuyacağın bölümün çok çalışma gerektirdiğini,çoğunlukla sabahlara kadar çalışılacağını,çalışma ortamının kitap-defter değil,boya-şovale vs. olacağını...söyleyerek ikna etmeye çalış.(Ben de resim mezunuyum ordan biliyorum)Olmazsa yurtta kalırsın.İnşallah huzur dolu bir yaşam seni bekliyordur...

teşekkür ederim. umarım öyle olur ben film tasarımı ve yönetmenliği bölümünü istiyorum ama kazanıcam inşallah

valla canım seni çok ii anlıyorum kardeş konusunda ama ...ben 21 o 17 yaşında malesef aynı odadayız gece sabaha kadar mesajlaşır gece boyunca ışık dolu oda müzik dinler rack bide taa sesi bana gelio odaya pat diye girer içerde uyuyanmı var hiç anlamaz öle inceliklerden odanın içine eder yediği çikolata poşetlerini yere atar geçende gelmiş leptopu almış film izlicekmiş başımda..ben baş ağırısı çekerken..az daha elimde kalıyodu yaaaaa sen kafayı mı yedin defol git diye bağırdım en snunda izlemedi ama sabaha kadar tel ışığını açık tuttu..onunn yüzünden sevgilimlede telle konuşuom kışın başka odada yatıo sonra çarpıldı üç harfli mevzusu benim odama sığında tamam acıdım aldım odaya ama böle odayı mahfetmesi düzenimi bozması deli edio beni valla çekip gidesim gelio şimdi bide ablam geldi üniden o da beni oda da yerde yatıo yere yatak serdi o da korkuomuş ayrı oda da yatmaya gece kabus görüomuş..kabus gören bana sığınıyo ya bizim ev zaten küçük banyoda konuşuom telde :d halimi görse benimki ne yapar acaba bigün bu banyo köşelerinde bende çarpılcam o olcak e artık 3 çarpık odada ne hale geliriz allah bilir

Biz İngilterede büyüdük canım, orda kiralar inanılmaz yüksek, satılıklar da çok pahalı
Evimiz sadece 1 oda 1 salondu, benim bir de abim var, abimle salonda yatardık, koltuklarda, benzeri durum bizde de vardı, ben abime sabahın köründe uyanıyosan ses yapma diyemezdim. Çünkü zaten amerikan mutfak tarzı, yani mutfak da salonla birleşik, zaten babam kalkıp işe gidecek, geniş ve ferah bir yerdi öyle sıkış tıkış değil ama arada duvar olmayınca rahatsız ediyor. Tatilmiş hastalıkmış hiç bir şeyde rahat rahat yatıp uyuyamadık, bir an olsun kendimizle başbaşa kalamadık. Ben abime başka oda zaten olmadığı için bişey diyemezdim ama sizinde eviniz 2 oda 1 salon bile olsa kardeşin gidip salonda vakit gecirebilir sabah, orda mesajlaşabilir, yani ikinizde en hırçın dönemlerdesiniz, sen de onu kırmamaya bak, annenle babanla anlaşamıyormuşsun ama seni en iyi annen anlar, annene sakince sorunlarını anlat, kardeşini annen yumuşak bir dille uyarsın, ne yapsın müzik dinlemek istiyor, gece yarısına kadar değil ama dinlesin, sen 10da kapat diyosan o da gece 2 de diyosa ortada bi saat belirleyin.
Evden uzaklaşsan ne olur biliyor musun? Muhtemelen eve tek başına çıkmazsın, ev arkadaşınla da anlaşamazsın, her gece arkadaşları gelir, orda da müzik bir türlü kapanmaz, hatta senden 2 yıl sonrada kardeşin muhtemelen aynı üniversiteye gelir, kalırsınız o evde ikiniz başbaşa, yurtta kalsan odaların çoğunda gece 2den önce ışık bile kapatılmıyor. Yani sanma ki evden uzaklaşınca sorunlar bitecek. Asıl o zaman başlıyor. Ben liseye başladığımda bir ay yurtta kaldım, şu yukarda anlattığım kutu gibi eve koşa koşa döndüm sonra dayanamayıp.

Tatlım lütfen böyle düşünüp kötü şeyler yapma olur mu? Kendine güvenin olması çok güzel, okurken bir yandan çalışmak da güzel birşey, ben de resim mezunuyum tablo yapar satardım, daha doğrusu siparişle yapardım, fakat o şekilde kazanılan para çok az oluyor, dahası bu ay iş olabilir bi dahaki ay olmaz vs vs, girip biryerde çalışsan da azcık para verirler. ona güvenip ailenle aranı açma sakın, orta kalan sen olursun.

o zaman en iyisi eve çıkmak. ev arkadaşınada gerek yok yalnızlığı severim evde. ihtiyaç duyarsamda tanıdığım güvenebilceğim anlaşabileceğime inandığım bir arkadaşımla aynı evi paylaşırım

aynı sorunlar fazlalarıyla bendede var. benim kardeşim yanımdan geçecekse çarpmadan geçmez bana. diş fırçasını çantasında saklar. napayım ben senin diş fırçanı? hiç aklı çalışmıyo. fırçasız kalsam gidip kendime yeni alırım. bu ne anlayıştır anlamıyorum onu. kıyafetlerini yorganının fermuarını açıp içine saklıyo. ben napayım senin pasaklı çiçekli böcekli çocuksu kıyafetlerini? ben dışarıya çıkacaksam bütün eşyalarına tek tek bakıyor yerinde mi diye çantasını alıp bütün gün evde çantasıyla geziyo. napayım senin dandirik rujlarını parfümlerini. bir kere alıp kullanmadım bee. avon temsilcisiyim zaten komik ya.

durumumuz çok kötü değil. kiracımızda var. tutarlar diye düşünüyorum. zaten günde bir buçuk saatlik yol gidilmez heralde

istanbulda bir uçtan bir uca işe gitmek için 2 saat yolculuk yapan arkadaşlarım var evlerinden gelip gidiyorlar aileni sevmşyosun anlaşamıyorsun kurtulmak istiyorsun madem sana fırsat hem çalışıp hem okuycam diyorsun işte sana fırsat 1 kurus bile almadan ailenden oku çalış evini geçirdir 2 günde o yükün altında ezilir gidersin daha çok küçüksün sağlıklı düşünemiyorsun

bizde kardeşimle kedi köpek gibiydik elimizden gelse birbiribmi bi kaşık suda boğardık klasik kız kardeş kavgası ama nolduu evlednik ayrıldık o başka şehirde ben başka şehirde kıymetimizi yeni anladık hiç geçinemeyen biz 1 gün telefonlaşmadan duramıyoruz

bizde öyle olurmuyuz bilmiyorum. herkes öyle diyor ama ben sanmıyorum. bu kadar senedir birlikte ufacık bir anımız bile yok hatırlayıp gülüp ağlayabileceğimz

Daha 17 yaşındasınız.Bu dönemlerde sorunlarınız olabilir ancak ilaç tedavisinden önce psikologdan yardım alsaydınız keşke.Ayrıca okul hedefiniz birde evden uzaklaşma olmasın.Böyle düşünen bir sürü insan var biliyorum ama doğru değil.Ayrıca evde bir Allah'ın kuluyla bile iletişim kuramıyor olmanız zor ve düşündürücü.Acaba onları da anlamaya çalışsanız,vakit geçirseniz.Ne biliyim onların bir istediğine olumlu yanıt verseniz onlarda karşılığında sizin o istemediğiniz hallerini devam ettirmezler belki.​

aslında çok uzun seyler yazmak isterdim ama beni anlıcak olsan zaten bu şekilde düşünmezdin... umarım allah bi gün aileni ksrdeşini aratmasın sana bi arkadaşın öğretmenin sevgilinin yeri dolar ama ailenin asla ama ASLA... ben şuan gurbetteyim ailemden ayrıyım her an burnumda tütüüyolar düşünüyorum bazen ya onlara yanlış yapıp ayrılsaydım o zaman hiç affetmezdim kendimi eminim annen sana hamileyken hayırlı bi evlat dilemiştir o yüzden hayırlı davranışlarda bulun lütfen ailene

sen ve kardeşin gelişme çağı içerisindesiniz. benimde ablamla aramda 2 yaş fark var bizde sürekli kavga ederdik ama 1 dk sonra hiç bişey olmamış gibi devam ederdik. ama ne o benden ne o ben ondan nefret etmedim.. o üniversiteyi yurtdışında okudu kıymetini daha çok anladım.. şimdi evlenip tamamen evden uzaklaşacağı fikri bana çok uzak. seninde ergenlik dönemi içerisinde olduğun ve ailenle bir takım problemler yaşaman gayet normal ama çözüm evden uzaklaşıp gitmekte değil. kaldı ki antidepresan verilmesi çok daha saçma..
bende lisedeyken okuldan çıkıp eve geldiğimde annem "naber kızım" dese sanki küfür ediyormuş gibi algılardım cevap bile vermezdim çok saçma hareketlerim varmış zamanla fark edip pişman oluyor insan..
senin ailen senin herşeyin kardeşinden 2 gün uzak kalsan koşa koşa onu görmek istersin..
bu zamanlar geçecek, sende durumun farkına varacaksın.. ne aileni ne kendini ne de kardeşlerini üzme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…