- Konu Sahibi zeynep19032011
-
durumumuz çok kötü değil. kiracımızda var. tutarlar diye düşünüyorum. zaten günde bir buçuk saatlik yol gidilmez heralde
Daha 17 yaşındasınız.Bu dönemlerde sorunlarınız olabilir ancak ilaç tedavisinden önce psikologdan yardım alsaydınız keşke.Ayrıca okul hedefiniz birde evden uzaklaşma olmasın.Böyle düşünen bir sürü insan var biliyorum ama doğru değil.Ayrıca evde bir Allah'ın kuluyla bile iletişim kuramıyor olmanız zor ve düşündürücü.Acaba onları da anlamaya çalışsanız,vakit geçirseniz.Ne biliyim onların bir istediğine olumlu yanıt verseniz onlarda karşılığında sizin o istemediğiniz hallerini devam ettirmezler belki.
Canım 2 tl için bile harcama diyen ailen sana ev tutarsa baya enteresan olur. İstanbulda 1,5 saat gidiş 1,5 saat dönüş o kadar normal bir şey ki... Siz belki alışık değilsiniz bilemem ama ailen sana gitmek istiyorsan yurtta kal der bence. Durumunuz iyiymiş, allah daha çok versin inşallah ama ben hiç sanmıyorum tutacaklarını. İzmirde ev fiyatlarını bilmiyorum ama benim istanbulda okula yakın bir yerde ev tutan arkadaşım var, kira fatura aidat, eşya alınır 2. el de olsa, ucuz da olsa az da olsa... Yemek şu bu derken eve çıkmak o kadar çok tutuyor ki... ÖSS'de derece yaptığı için okuldan aylık 2.000 para alıyor (vakıf üniversitesi), yine de ailesinden para istemek zorunda kaldı çok gezen alışveriş yapan keyfine düşkün biri de değil, ortalama bir hayat sürüyor. Ama kışın masraflar kat kat artıyor, tabi izmir istanbul gibi değildir o ayrı.
izmir tabiki istanbul gibi değil. yarım saat yol bile işkence gibi burada. ayrıca bn orada okumak istersem ve ev tutmalarını istersem tutmak zorundalar. çünkü bana hep bugüne kadar kazanda nereyi kazanırsan kazan. hangi şehiri kazanırsan kazan gidersin. ister ev istersende yurtta kalırsın yeterki kazan dediler. şimdide yan çizemezler. ama okulun izmirde olması durumu farklılaştırıyor ayrı mesele
Neyse canım hakkında hayırlısı olsun, ama hani sanma ki yarım saat yol bile orda işkence burda değil... Sen de alışırsın, yol aynı yol birşey farketmiyor. Sadece birlikte dışarı çıkmayı bile boşa para harcamak olarak gören bir aile bunu yapmaz gibi geldi, yaparlar diyorsun, umarım öyle olur.
izmir tabiki istanbul gibi değil. yarım saat yol bile işkence gibi burada. ayrıca bn orada okumak istersem ve ev tutmalarını istersem tutmak zorundalar. çünkü bana hep bugüne kadar kazanda nereyi kazanırsan kazan. hangi şehiri kazanırsan kazan gidersin. ister ev istersende yurtta kalırsın yeterki kazan dediler. şimdide yan çizemezler. ama okulun izmirde olması durumu farklılaştırıyor ayrı mesele
e sende kaçmak istiyorsan izmirde durmazsın film tasarımı ve yönetmenlik bölümü okumak istiyormuşsun zaten dokuz eylülden daha iyi üniversiteler var bunun için bence derdin annen baban kardeşin olmasın ne yapmalıyımda üniversiteyi kazanmalıyım diye düşün ders çalış yani herkes bi takım sorunlar yaşıyo memnunniyetsizliğini anlıyorum ama sen burada kalırsan tabiki ailen sana ev tutmaz 1.5 saat demişsin izmirde yaşıyorum ben de trafiği en sakin şehir istanbulla kıyaslamışsında o yüzden söylüyorum sen şuan ergenlik dönemindesin bi kaç sene sonra geçer bu bunalımlar merak etme öyle kendim çalışır kazanırım geçinirim demek anca lafla olur canım sen anne babanın yanında büyümüşsün bugüne kadar hiç çalışmamışsın bir anda çalışmaya başlamak hem de okumak zordur bunu kaldıramıcak bi kızada benziyosun o yüzden mi kendini toparlamaya bak.
bizde kardeşimle kedi köpek gibiydik elimizden gelse birbiribmi bi kaşık suda boğardık klasik kız kardeş kavgası ama nolduu evlednik ayrıldık o başka şehirde ben başka şehirde kıymetimizi yeni anladık hiç geçinemeyen biz 1 gün telefonlaşmadan duramıyoruz
aynı sorunlar fazlalarıyla bendede var. benim kardeşim yanımdan geçecekse çarpmadan geçmez bana. diş fırçasını çantasında saklar. napayım ben senin diş fırçanı? hiç aklı çalışmıyo. fırçasız kalsam gidip kendime yeni alırım. bu ne anlayıştır anlamıyorum onu. kıyafetlerini yorganının fermuarını açıp içine saklıyo. ben napayım senin pasaklı çiçekli böcekli çocuksu kıyafetlerini? ben dışarıya çıkacaksam bütün eşyalarına tek tek bakıyor yerinde mi diyeçantasını alıp bütün gün evde çantasıyla geziyo. napayım senin dandirik rujlarını parfümlerini. bir kere alıp kullanmadım bee. avon temsilcisiyim zaten komik ya.
Cnm merqak ettim senin anlasabildigin biri varmi hayyaatta..insan annesi babsi kareesiyle anlasamazsa kusura bakma ama kimseyle anlasamaz gibi gelooo...yinede kolay glsin sana
ahh ahh bizde bir zamanlar kardeşimle annemle babaamla çok kavga ederdik kardeşim en küçük bir yanlışımı şikayet ederdi anneme babama kavga ettiğimizde o küçük diye ona kıyamazlardı ama şimdi mum gibi arıyorum o günleri onlardan çok uzaktayım
bu anlattıkların kötü yanları peki hiç mi gülüp eğlendiğiniz zamanlar yok bişiler paylaştığınız
2dk öncesini anlatayım size siz karar verin. 11 temmuzda sorumluluk sınavım var 9. sınıftan kalma. ona çalışıyordum açtım kitapları defterleri notları.. başladım ders çalışmaya. hani nefret etmemem gereken kardeşim var ya benim ders çalıştığımı görür görmez odaya daldı hemen bilgisayarı açtı. başladı son ses müzik dinlemeye. bana bakıp sinsi sinsi gülmeye.. ben bu insanı nasıl seveyim siz söyleyin? böyle bir insan sevilir mi ya? annem babam sesini kıs ablan ders çalışıyor dedikçe daha çok açtı. banane çalışmasın diyo. hiç kavga etmedim. kitaplarımı topladım çıktım odadan. televizyon izlemeye gittim.hemen bilgisayarı kapatıp geldi kumandayı kaptı elimden öyle kurtuldum. bende koşa koşa odama geldim ders çalıştım. ve bu olaylar olurken kardeşimle 2 kelime konuşmadım. beni anlamanızı beklemiyorum zaten. kimsenin evinde bizimki gibi bir uzaylı olduğunu düşünmemiştim bu konuyu açarken anlamamanız normal.
seni kıskanıyo olabilrmi kardeşin sanırım tek çocuk olmak evde rahat olmak istiyo hani vardır ya öyle egoist tipler onlardan
yada yaşı gereği öyle büyüyünce düzelir belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?