Kardeşimin benimle aynı ülkeye taşınmasını istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşiniz değil de düşmanımız gibi bahsediyorsunuz. Daha ergen sayılır, belki de kendini toparlama imkanı bu. Ama kesinlikle istemiyorsanız da bahane bulmayın. Açık açık kardeşinizin bu huylarını sevmediğinizi ve onunla aynı ülkede yaşamak istemediğinizi söyleyin. Bu sayede tekrar benzer bir talep almazsınız.

Kardeşiniz her yönüyle o kadar çabasız ki..
Yani sözde yurtdışına çıkmayı çok istiyor, ama daha yemek yapıp karnını doyurmaktan aciz.
Canı sıkılırsa sıkılsın, e sizinki de can değil mi?
Her şey bir yana; yahu böyle büyük bir sorumluluk almak zorunda değilsiniz.
Aileniz daha evde yalnız kalmasından bile endişe ederlerken, nasıl bambaşka bir ülkeye göndermeye cesaret edebiliyorlar ben asla anlamlandıramıyorum.
Ya yurtdışına gidince inanılmaz bir değişim geçireceğini düşünüyorlar 'ki bu çok anlamsız' ya da gerçekten usanmışlar ve baya tüm sorumluluğu üzerinize atacaklar.
E daha düğüne giderken evde yalnız bırakmaktan çekindikleri bu çocuk, yabancı bir ülkede siz işteyken yapayalnız kalmayacak mıymış :)

Arkadaşlar mental olarak sağlıklı, sorumluluk bilinci olan, amacı eğitim almak olan bir insanın bile sorumluluğunu üstlenmek çok ciddi bir kararken; intihara meyilli, her istediğini ailesini korkutarak elde etmeye alışmış, daha karnını doyurmaktan aciz bir insanın sorumluluğunu almak istemediği için bir insanı yargılamanız ne kadar doğru allah aşkına. Bu hikayede asıl sorun bunu göremeyen veya görmek istemeyen anne babada. Hadi ablasının yanına yerleşti, yine işler umduğu gibi gitmedi, dil öğrenemedi, yalnızlık çekti, bunalımına bunalım eklendi, ee sonuç ne olacak? Göz göre göre 'başına bela olacağım' diye bağırıyor.

Bütün mesajları okudum, sizin adınıza gerçekten üzüldüm. Ben de çoğunluk gibi, ailenizin ebeveyn olarak almaları gereken sorumluluğu size vermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Bir başka deyişle yeni bir ebeveyn tayin ediyorlar. Fakat bu gerçekten çok büyük bir sorumluluk ve kardeşinizin psikolojik sorunları da varmış. Böyle bir sorumluluk almak istememeniz son derece normal ve doğru olan. Hayatınızı kardeşinize göre düzenleyip onun bekçiliğini yaparsanız sizin hayatınız ne olacak?
Bence direkt alıntıladığım olay üzerinden giderek konuşun ailenizle. Sadece tek bir örnek bile planlanan durumun mümkün olmadığını gösteriyor. Siz, yaşadığınız ülkede kardeşinizin canı her sıkıldığında kendine bir şey yapmasın diye gözetmenlik mi yapacaksınız? Bu ne kadar mümkün?
Son olarak, ailenize şunu da söyleyebilirsiniz. Kardeşiniz yarım bırakmayacağı bir tedavi sürecinden geçsin, gerçekten kendini toparlayacak olursa bu konuyu tekrar konuşun.

Erkek arkadaşınızla beraber yurtdışından Türkiye'ye ne zaman geldiniz ki ?

Kerdesimde buna benzer bir kisilik, tedavi oluyor ilaclar cok iyi geldi. Ne yapin edin ailenizi ikna edip tedaviye yonlendirsinler yurtdisi falan mumkun degil yapamaz.
Allah yardimciniz olsun

Anneniz babanız gitmeyiversin düğüne. Sanki siz dogurdunuz da size kalıyor sorumluluk.

Problem onun yaşadığı ülkeye gelmesi değil ki. Onunla beraber yaşaması ve tüm sorumluluklarına ablaya vermeye çalışmaları. Kız iyi bir dönemden geçmiyor özel ilgiye ihtiyacı var ablası hayatına bu şekilde ket vurmak zorunda olmamalı.

Ne hayali varmış ki? Bi yerden bi yere samut gibi gitmek hayal mi ki? Sen hangi ülkedesin? Asıl burada yaparsa ben ne yapacagim anasi degilim babasi degilim beni dinlesin diyeceksin?

Sanki düşmanınız gibi söz ettiniz tamam bazı konularda kendinizce haklı olabilirsiniz lakin yine de çok fazla geldi bana

Pardon ne fazla geldi size senelerce eşşek gibi çalışıp bir şekilde kendimi başka bir ülkeye atmışken ve orada yepyeni bir hayat kurup ailemden beş kuruş para istemeden kendi yağımda kavrulmaya çalışırken, erkek arkadaşımla evlenip bir yuva kurmak istemem mi çok geldi size?
Bana da doğurmadığım bir çocuğu hayatının en sıkıntılı sürecinden geçiyorken ağır depresyon sürecinden yeni çıkmışken bu süreçte intihar etmeye çalışmışken ve hala sorumsuz ve haşarı iken yanıma almak zorunda kalışım fazla geliyor.

Düşmanlığım kardeşime değil benim üzerime atmaya çalışan ana babama sinirliyim

Yukardaki cevabım sizin için de geçerli. Varsın olsun ben düşman abla olayım ya.

Bu durumda bahane bulmaya ne gerek var ki? “Kardeşimin özel ilgiye ihtiyacı var, ben ilgilenemem” der olur biter. Çünkü durum bu.

Daha yeni vize başvurusu yaptık hesapta tonla para gösterdik yunanistan bile vermedi vize sonra maltaya rezervasyon uçak otel paraları oradan çıkarmak için uğraş ve yansın bütün paralar ordanda alama vize falan yani diyeceğim oki hiç korkma kardesin parende atsada vize çıkmaz gelemez rahat ol heleki hesapta para yok bide tahsilinde yok neyine versinler vize imkansız o iş rahatına bak

kardeşiniz bile olsa o kişi başkasının çocuğu. kimsenin bakıcılığını yapmak, asalak gibi beslemek zorunda değilsiniz. aileniz bıkmış, biraz da siz uğraşın diye topu size atmaya çalışıyor. üremeden önce düşünselerdi çocuğun böyle bir şey çıkabileceğini. sizin hiçbir sorumluluk alma yükümlülüğünüz yok. yok öyle "ben çocuğu yaptım ama beğenmedim, hayatını kurmaya çalışan diğer çocuğumun yanına postalayım o uğraşsın, o sorumluluğu nasılsa almak zorunda sırf ikisini de ben aynı fabrikadan ürettim diye" kafası. hayırdır yani. bu akrabalık ilişkileri bizim türklerin abarttığı kadar kutsal ilişkiler değil. asalaklık yapan kardeş bile olsa uzaklaştırılmalı. burada yazan aile bağı fetişisti türko hanımablalara bakmayın siz. hayır diyin gitsin. istemiyorum, bu kadar basit. hayatınız mahvolacağına "kötü" olun. çok sinirlendim ya.

Ben çalışıyorum deyin. İlgilenemem. Erkek arkadaşı biliyorlarsa kabul etmez deyin. Eğer ciddiyseniz evlilik yoluna girin. Benim zamanım yok diye resmen açın konuşun. Gelince kötü olacağınıza şimdi olun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…