- 24 Eylül 2010
- 6.204
- 20.295
- 548
- Konu Sahibi Papatya129
-
Dil okulundan sonra nasıl kalacak?kaçak değil ya ne kaçağı allah aşkına.
Bakın bugün karşıma alıp bütün geçrekleri söyledim ben sana bakamam annenin evine tabak koyduğu rahatlıkta bir hayat bekleme. Hem okuyup hem çalışacaksın bunu göze alıyorsan gel diye.
Direkt siz benim gözümü korkutmaya çalışıyorsunuz hiç destek olmuyorsunuz bilmem ne demeye başladı. Bi de diyor ki ben seninle kalmak istiyorum. Başka yerde kalırsam da yemek yapamam yemeği sende yerim.
Şimdi canı inanılmaz sıkkın içerde odasında yatıyor öyle. Ben dışarı çıkacaktım annem gelmiş diyor ki biz düğüne gidecktik evde yalnız kalmasın canı da sıkkın ya bir şey yapmasın kendine.
HEY ALLAHIM SABIR VER YA...
Bütün mesajları okudum, sizin adınıza gerçekten üzüldüm. Ben de çoğunluk gibi, ailenizin ebeveyn olarak almaları gereken sorumluluğu size vermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Bir başka deyişle yeni bir ebeveyn tayin ediyorlar. Fakat bu gerçekten çok büyük bir sorumluluk ve kardeşinizin psikolojik sorunları da varmış. Böyle bir sorumluluk almak istememeniz son derece normal ve doğru olan. Hayatınızı kardeşinize göre düzenleyip onun bekçiliğini yaparsanız sizin hayatınız ne olacak?Bakın bugün karşıma alıp bütün geçrekleri söyledim ben sana bakamam annenin evine tabak koyduğu rahatlıkta bir hayat bekleme. Hem okuyup hem çalışacaksın bunu göze alıyorsan gel diye.
Direkt siz benim gözümü korkutmaya çalışıyorsunuz hiç destek olmuyorsunuz bilmem ne demeye başladı. Bi de diyor ki ben seninle kalmak istiyorum. Başka yerde kalırsam da yemek yapamam yemeği sende yerim.
Şimdi canı inanılmaz sıkkın içerde odasında yatıyor öyle. Ben dışarı çıkacaktım annem gelmiş diyor ki biz düğüne gidecktik evde yalnız kalmasın canı da sıkkın ya bir şey yapmasın kendine.
Kız kardeşim 17 yaşında. Yakında 18 olacak ve olur olmaz benim yaşadığım ülkeye dil okulu vasıtasıyla gelmek ve sonra yerleşmek istiyor.
Ben erkek arkadaşımla yaşıyorum ve kardeşimin bizimle yaşamasını istemiyorum.
Birincisi, gelirse çalışıcam diyor ama asla çalışmaz o kadar eminim ki. Liseyi bile bitirmedi açığa geçti ve evde bütün gün yatıyor. Bütün terapi ve psikiyatrist çabalarımıza rağmen tedaviyi bıraktı. Bir sürü kursa yazdırdık, iş bulduk, hepsine 2 gün gitti 3. gün bıraktı.
Evde yediği tabağı bile mutfağa getirmez. Bir kere bulaşık yıkadığını ya da evde bir şeye yardım ettiğini görmedim. O kadar kedi istedi, sahiplendik, kumunu bir kere temizlediğini görmedim. Yap diye yalvarmamıza rağmen kalkıp yapmıyor.
Annem ve babam çok çektiler ergenliğinden, şu an benim başıma atmak için destekliyorlar gelme isteğini. Biz çok yakında nişanlanmayı planlıyorduk, ben çekirdek bir aile kurmak istiyorum, kardeşimin ebeveyni olmak istemiyorum.
Sizce bunu nasıl onlara nasıl söyleyebilirim?
Zaten türk vatandaşlarına artık vize çıkmıyor vermezler dedim. Babam “deneyelim yine de” diyor. Gelirse bizimle aynı evde kalacak offffff.
Ya bi de kardeşim o kadar patavatsız ki
Geçen erkek arkadaşım ve kardeşimle çay içmeye çıktık. Arabayı ben kullanıyordum.
Dönüşte kardeşimi eve bıraktım, biraz yalnız kalıp sohbet edelim diye erkek arkadaşımı sonra bırakıp eve geri dönecektim. Arabadan inerken “sevişmeyin ha” dedi. Ne kadar ayıp bir şey ya yerin dibine girdim!
Anneniz babanız gitmeyiversin düğüne. Sanki siz dogurdunuz da size kalıyor sorumluluk.Bakın bugün karşıma alıp bütün geçrekleri söyledim ben sana bakamam annenin evine tabak koyduğu rahatlıkta bir hayat bekleme. Hem okuyup hem çalışacaksın bunu göze alıyorsan gel diye.
Problem onun yaşadığı ülkeye gelmesi değil ki. Onunla beraber yaşaması ve tüm sorumluluklarına ablaya vermeye çalışmaları. Kız iyi bir dönemden geçmiyor özel ilgiye ihtiyacı var ablası hayatına bu şekilde ket vurmak zorunda olmamalı.Kardeşiniz değil de düşmanımız gibi bahsediyorsunuz. Daha ergen sayılır, belki de kendini toparlama imkanı bu. Ama kesinlikle istemiyorsanız da bahane bulmayın. Açık açık kardeşinizin bu huylarını sevmediğinizi ve onunla aynı ülkede yaşamak istemediğinizi söyleyin. Bu sayede tekrar benzer bir talep almazsınız.
Erkek arkadaşınızla beraber yurtdışından Türkiye'ye ne zaman geldiniz ki ?
Ne hayali varmış ki? Bi yerden bi yere samut gibi gitmek hayal mi ki? Sen hangi ülkedesin? Asıl burada yaparsa ben ne yapacagim anasi degilim babasi degilim beni dinlesin diyeceksin?Kızlar peki beni “şimdi bu hayali yıkılırsa yine kendine bir şey yapar” diye tehdit etmelerini ne yapıcam
Gerçekten burada üniversite de okumayacak bu çocuk belli
Ya hayatının en önemli fırsatını çalıyorsam
Sanki düşmanınız gibi söz ettiniz tamam bazı konularda kendinizce haklı olabilirsiniz lakin yine de çok fazla geldi bana
Kardeşiniz değil de düşmanımız gibi bahsediyorsunuz. Daha ergen sayılır, belki de kendini toparlama imkanı bu. Ama kesinlikle istemiyorsanız da bahane bulmayın. Açık açık kardeşinizin bu huylarını sevmediğinizi ve onunla aynı ülkede yaşamak istemediğinizi söyleyin. Bu sayede tekrar benzer bir talep almazsınız.
Bu durumda bahane bulmaya ne gerek var ki? “Kardeşimin özel ilgiye ihtiyacı var, ben ilgilenemem” der olur biter. Çünkü durum bu.Problem onun yaşadığı ülkeye gelmesi değil ki. Onunla beraber yaşaması ve tüm sorumluluklarına ablaya vermeye çalışmaları. Kız iyi bir dönemden geçmiyor özel ilgiye ihtiyacı var ablası hayatına bu şekilde ket vurmak zorunda olmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?