- 3 Haziran 2011
- 6.719
- 6.335
- 398
- 48
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
Kıyas yapmıyorum ki, yanlış anlaşıldım sanırım ve o mesaja bir sürü beğenmedim ifadesi geldi o yüzden tekrar yazıyorum bu sebeple.Kıyas yapılıyor ama 17 senelik anne olmak ve 1 aydır evliliği nasıl bir tutuyorlar kiBen de yeğenimi seviyorum üzülüyorum onun için ama tedirginim kendim için de.. Bugün annemin komşusu geldi bana diyor ki evlendin, rahatsın, bu kız(kardeşim) gün yüz görmedi ama sen de sırt dönüyorsun al büyüt ne var.... Sinirlendim kadına da çekti gitti. Bana bunları demeye 1 saat yol gelmiş düşünün. Benim suçum ne anlamıyorum
Ben bir anne ve hala olarak alır bakardım dedim. Konuyu ilk okuduğumda içimden geçen buydu.
Ben her zaman bir çocuğun kendi kan bağları ile büyümesinin, el ile büyümesinden daha yararlı olduğuna inanırım. Bu sebeple devlet eli ile evlatlık vermek ikinci seçimdir bana göre. Şimdi bu benim genel geçer düşüncem.
Ama siz bir kaç defa hazır olmadığınızı belirtiniz. Bu da bu bebeği ne birinci derece akrabaların, ne teyzenin, ne de halanın içine sine sine büyütemeyeceği anlamına gelir benim için.
İlk okuduğumda da şimdi de değişmeyen tek düşüncem doğurmakla anne olunmadığı. Anneliğin de zorla yapılamayacağı.
Nasıl ki size zorla "al, bak, büyüt" demek yanlış ise ; o doğuran kadına da "doğurdu eşşek gibi bakacak" demek yanlış. Çünkü bakmayacak. Çünkü bencil, çünkü pişman, çünkü sorumluluk istemiyor.
Bu durumda da en iyice devlet koruması ve o yolla evlatlık verilmesidir benim için... Evlat sahibi olmak için çaba harcayanlar, çok daha mutlu yetiştireceklerdir o bebeği..