Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Kıyas yapılıyor ama 17 senelik anne olmak ve 1 aydır evliliği nasıl bir tutuyorlar ki 😔 Ben de yeğenimi seviyorum üzülüyorum onun için ama tedirginim kendim için de.. Bugün annemin komşusu geldi bana diyor ki evlendin, rahatsın, bu kız(kardeşim) gün yüz görmedi ama sen de sırt dönüyorsun al büyüt ne var.... Sinirlendim kadına da çekti gitti. Bana bunları demeye 1 saat yol gelmiş düşünün. Benim suçum ne anlamıyorum
Kıyas yapmıyorum ki, yanlış anlaşıldım sanırım ve o mesaja bir sürü beğenmedim ifadesi geldi o yüzden tekrar yazıyorum bu sebeple.

Ben bir anne ve hala olarak alır bakardım dedim. Konuyu ilk okuduğumda içimden geçen buydu.

Ben her zaman bir çocuğun kendi kan bağları ile büyümesinin, el ile büyümesinden daha yararlı olduğuna inanırım. Bu sebeple devlet eli ile evlatlık vermek ikinci seçimdir bana göre. Şimdi bu benim genel geçer düşüncem.

Ama siz bir kaç defa hazır olmadığınızı belirtiniz. Bu da bu bebeği ne birinci derece akrabaların, ne teyzenin, ne de halanın içine sine sine büyütemeyeceği anlamına gelir benim için.

İlk okuduğumda da şimdi de değişmeyen tek düşüncem doğurmakla anne olunmadığı. Anneliğin de zorla yapılamayacağı.

Nasıl ki size zorla "al, bak, büyüt" demek yanlış ise ; o doğuran kadına da "doğurdu eşşek gibi bakacak" demek yanlış. Çünkü bakmayacak. Çünkü bencil, çünkü pişman, çünkü sorumluluk istemiyor.

Bu durumda da en iyice devlet koruması ve o yolla evlatlık verilmesidir benim için... Evlat sahibi olmak için çaba harcayanlar, çok daha mutlu yetiştireceklerdir o bebeği..

bence kardesınızı bır doktora goturun terapıye baslasın
sonucta annesı ne olursa olsun once kardesınızın sorunu neyse o sorun cozulmelı. ve bırbırınıze yardım etmelısınız tabıkı ama bu yardım cocuguna bakabılecek durumda olmasına ragmen sorumluluklarından kacanların bebeklerını buyutmek seklınde degıl . aıle olarak bırbırınıze destek olun kardesınız kendısını duzeltsın dıye elınızden gelenı yapın tum cocuklar annelerınde buyume hakkına sahıpler . o cocuga zaten sızde sahıp cıkacaksınız o ayrı ama suan ılk hallolması gerekn sorun kardesınız yıne gıder yanlıs kısıden cocuk yapar her dogurduguna bakamazsınız sonucta

Kıyas yapılıyor ama 17 senelik anne olmak ve 1 aydır evliliği nasıl bir tutuyorlar ki 😔 Ben de yeğenimi seviyorum üzülüyorum onun için ama tedirginim kendim için de.. Bugün annemin komşusu geldi bana diyor ki evlendin, rahatsın, bu kız(kardeşim) gün yüz görmedi ama sen de sırt dönüyorsun al büyüt ne var.... Sinirlendim kadına da çekti gitti. Bana bunları demeye 1 saat yol gelmiş düşünün. Benim suçum ne anlamıyorum
Ay yürüsün gitsin ya aynı şey onda olsa emin ol asla ama asla bakmazdi akıl vermesi kolay çok biliyorsa o alsın gitsin baksın öyle olsa bana düşmez der.akıl veren çok olur sakın baskı ya boyun eğme bak benim çocuğum doğal yoldan olmuyor 5 yıllık evliyim bir allahım kulu yardım edelim tüp bebek için demedi hatta ilk tüP bebek de kaynana karşı çıktı hayırsız olur falan diye ama ne oldu 4 yıl sonra allah elime düşürdü oğlu gitti kızı hamile bıraktı çocuk ortada kaldı bana geldi sen bak diye ben niye bakıyorum tüp bebek hayırsız başkasının çocuğu hayırlı mi kimse yanlış anlamasın kimse yardım etmek zorunda değil ben manevi destek istedim ama hiç kimse vermedi ama başkasının çocuğu olunca konu al sen bak çocuk hasreti gider kolaydı zaten öyle şeyler kendini yakma desteğini sürdür ama gizliden yüz vermeden

Ben çıkamadım işin içinden. Öyle doğurduysa bakacak kardeşinin sorumluluğu alsın dersini de diyemiyorum. E bakmıyor? Aç bırakıyor. Daha kötü şeyler de yapabilir. Kardeşinin keyfi yerinde cezayı bebek çekecek sefil olacak.
Sen de bakmamalısın çünkü gerçekten istemiyorsun. Bi yorumunda evlatlık vermek annesinin kararı ben karışamam demişsin. Yani bunu bile göze alıyorsun yeter ki bakmamak için. O yüzden o bebek senle de mutlu olmaz. Belki de en doğrusu gerçekten devlete teslim etmektir. Ortada aç sefil sevgisiz yaşayacağına belki gerçekten isteyen seven bi ailesi olur. Of bilemedim ya. Bazıları şansız doğuyor gerçekten. Tek düşündüğüm bebek ama yine de hiç bir yolda çok güzel çok mutlu bi hayat göremiyorum onun için. :(

Evet ilgilenmiyor bebeği ile ki kendi psikologu da bu durumu gelişmemiş annelik duygusu olarak nitelendiriyor. Dese ki depresyonda, lohusa geçicidir diyeceğim. Düzelir ya da düzelmez diyemiyoruz. Ben yeğenimi kendimden de korumalıyım o zaman. Nasıl cesaret edebilirim ki hazır değilken. Ben bakamazsam, iyi bir şekilde sahip çıkamazsam ne olacak ? Evime aldığım köpeğe 10 tane veteriner gezdirdim barınaktan almıştım hastaymış meğer inlemesi hala kulağımda. Benden aldılar ölüsünü görmemem için. Eşim mesela dedesinin ahırdaki buzağısı için veteriner getirdi 3 saatlik yoldan haftada 3 4 kez sırf düzelsin, iyileşsin diye. Eve aldı eşim hayvanı sabaha kadar başında bekledi. İnsanlar ona güldüler harcadığın paraya inek alınırdı diye. Bilmiyorum bir insana sahip çıkmak daha korkunç bir sorumluluk olmalı. Kardeşimi boğmak istiyorum nasıl ağlamasına bakmıyor, nasıl emzirmezsin ya senin çocuğun bu diyorum. Boğazı düğümleniyor insanın. Elin çocuğu olsa alır pışpışlarsın ağlamasın diye. Merhametsiz bir insan değilim. Yuvaya verilsin de istemiyorum annesi baksa elimden geleni yapıyorum ama bakmıyor. Yeğenim için çok çok üzgünüm. Kendi hayatımı buna adapte edemem bunun da farkındayım. Keşke böyle olmasa zamanla değişir mi bu düşüncem bilmiyorum. Bencilsin, kötüsün deniyor bu yüzden de baskı altında kalıyorum. Suçlu hissediyorum. Yuvada ya da başka ailede daha mutlu olacaksa vermeli. Bunun kararını ben asla vermem, veremem. İnsan hep merak eder ama acaba yaşıyor mu, iyi mi, mutlu mu diye. O evladını arayan anneler bu yüzden arıyorlar bence daha çok.

Kesinlikle evlat edinme, evladın "mış" gibi davran. Annende kalsın sen sürekli ilgilen. Böyle büyük bir sorumluluğu almak hiç kolay değil. Umarım çocuk için hayırlı bir karar alınır. Anne neden böyle davranıyor anlamadım, yaşı kaç?

Bu normal bir evlilik değildi ona bağlıyorum biraz da geldiği noktayı. Kendisi 24 yaşında aramızda 1 sene var.

Şu anda onlara ciddi bir yardım yapıyorum. Bebeğin tüm masrafı bende. Sen çalış bebeğin giderlerini çde ben de bakıcı parasını öderim dedim ona da burun kıvırdı. Ders çalışırken ses olur, evde yabancı olacak, gece uyanır vs. diye bir şeyler zırvaladı. Sonra da bakıcıyı sen kendi evinde tutabilirsin dedi annem konuyu kapattım direkt.
Anneniz neden kardeşinize "yaptın bir hata, doğurduğun gibi de bakacaksın" demiyor da sizin üstünüzde baskı kurmaya çalışıyor? Hayret bir şey doğrusu! :işsiz: Hata üstüne hata yapan kişi ödüllendirilmek isteniyor bir nevi, hiçbir suçu günahı olmayanın da üstüne geliniyor. Ona hayır buna hayır deyip duruyorlar, dertleri çocukcağızı size bırakıp keyiflerine bakmak resmen. Eğer alırsanız arayıp sormazlar, ne yaptın ne ettin, yardıma ihtiyacın var mı da demezler Allah bilir. Size vicdan yaptırıp üstünüze oynuyorlar resmen.

Öncelikli olarak kendinizi ve kendi çekirdek ailenizi düşünün. İleri de çocuklarınız olunca eşit davranabilecek misiniz, eşiniz şu an bebekleri çok seviyor olabilir ama çocuk büyüdüğünde aynı sevgiyi gösterebilecek mi, kendi çocukları olunca dışlamayacağı ne malum. Bir de eşinizin ailesi var insanlar elin çocuğuna bakıyorsun diye dolduruşa getirebilir. Bir aylık evlilik için bu sorumluluk çok fazla devlet bile evlat edindirme konusunda çok katı politikalar izliyor . Eşiniz ile kesin karar verip ailenizle ciddi bir konuşma yapmalısınız. Sanırım aileniz evlat edinmenin ciddiyetinin farkında değil. Aslında bence en uygun olan bebeğe annenizin babanızın aile olması bu durumda. Siz bekar olsaydınız ne olacaktı?

Evet ilgilenmiyor bebeği ile ki kendi psikologu da bu durumu gelişmemiş annelik duygusu olarak nitelendiriyor. Dese ki depresyonda, lohusa geçicidir diyeceğim. Düzelir ya da düzelmez diyemiyoruz. Ben yeğenimi kendimden de korumalıyım o zaman. Nasıl cesaret edebilirim ki hazır değilken. Ben bakamazsam, iyi bir şekilde sahip çıkamazsam ne olacak ? Evime aldığım köpeğe 10 tane veteriner gezdirdim barınaktan almıştım hastaymış meğer inlemesi hala kulağımda. Benden aldılar ölüsünü görmemem için. Eşim mesela dedesinin ahırdaki buzağısı için veteriner getirdi 3 saatlik yoldan haftada 3 4 kez sırf düzelsin, iyileşsin diye. Eve aldı eşim hayvanı sabaha kadar başında bekledi. İnsanlar ona güldüler harcadığın paraya inek alınırdı diye. Bilmiyorum bir insana sahip çıkmak daha korkunç bir sorumluluk olmalı. Kardeşimi boğmak istiyorum nasıl ağlamasına bakmıyor, nasıl emzirmezsin ya senin çocuğun bu diyorum. Boğazı düğümleniyor insanın. Elin çocuğu olsa alır pışpışlarsın ağlamasın diye. Merhametsiz bir insan değilim. Yuvaya verilsin de istemiyorum annesi baksa elimden geleni yapıyorum ama bakmıyor. Yeğenim için çok çok üzgünüm. Kendi hayatımı buna adapte edemem bunun da farkındayım. Keşke böyle olmasa zamanla değişir mi bu düşüncem bilmiyorum. Bencilsin, kötüsün deniyor bu yüzden de baskı altında kalıyorum. Suçlu hissediyorum. Yuvada ya da başka ailede daha mutlu olacaksa vermeli. Bunun kararını ben asla vermem, veremem. İnsan hep merak eder ama acaba yaşıyor mu, iyi mi, mutlu mu diye. O evladını arayan anneler bu yüzden arıyorlar bence daha çok.
Kimse size kötü veya bencil diyemez. Önce oranın altını çizelim. Sizin planladığınız ya da beklenti oluşturduğunuz bir durum değil bu ki zaten maddi ve manevi olarak yapmanız gerekenleri yapmışsınız.

Kötü ve bencil olan belli. Hatta anneniz de dahil buna, çok üzgünüm.

Kendinizi asla bununla suçlamayın..

Not: evlatlık veren/ya da verilenlerin seneler sonra verileni/vereni anlamasını asla anlayamadım, anlayamayacağım da. Hele o "anneeeemmm/yavrucum" diye sarılmalar yok mu... Neyse bundan sonra yazacaklarım konuyu iyice dağıtacaktır.

Kardeşiniz şımarıklığı bırakıp o çocuğu büyütsün o zamn istemiyordu sahip çıksaydı bi yerlerine. Gerçekten bunu okuyunca o kadar sinirlendim ki. Burda birçok kişi dört gözle çift çizgiyi görmek için can atarken, anne olmayı haketmeyenler hamile kalıyor üstüne istemiyorlar. Ne kedi ne köpek evladını yanından ayırmıyor. Bence siz kardeşinizle iyice bir konuşun , tamam biz bakarız ederiz yada kim bakıcak napıcaz olayına girmeyin. Bunu yaparsanız umursamayıp tüm sorumluluğu üstünden atıp gidecek. Baktınız olmuyor siz sadece teyze olarak yardımcı olun , anne dedirtmeden yetiştirin derim. İlerde her türlü zor olacak ama annesinin aslında teyze olduğunu bilmesi daha büyük bir yıkım olur. Bence kardeşinizi alıp bir pskiyatriste danışabilirsiniz

Aksine ben hiç istememiştim bu evliliği ya burada bişe konularım vardı hatta

İşte bile isteye evlilik yaparken sıkıntı yok, çocuk yaparken sıkıntı yok. Gören de töreyle evlendirildi ya da tecavüz sonucu hamile kaldı sanır. Her şeyi yap yap, bekarlık zamanlarını özledin diye çocuğunu değil ojelerini düşün.. Sonra bu kızcağız gün yüzü görmemiş olsun, sonucuna siz katlanın. Anneniz de bu komşunuzla aynı fikirde. Ah Allah'ım!! Çıldırmamak elde değil.

Bir de siz bakıcı parasını vermeyi teklif etmişken evde ses olur demiş ya. Gören de okula gidip bilim insanı olacak, dünyanın kaderini değiştirecek işlere imza atacak da sessiz sakin huzurlu bir ortama ihtiyacı var zanneder.

Siz üstünüze düşenden fazlasını yaptığınız için size vermek istiyorlar ya bebeği. Acaba diyorum blöf mü yapsanız? Annenizi arayıp artık maddi ve manevi olarak yardımcı olamayacağınızı, kurslara katılacağınızı, vakit bulursanız iki üç haftada bir yeğeninizi sevmeye geleceğinizi ama fazlasını beklememelerini söyleseniz? Maddi olarak da son bir alışveriş yaparım ama benden bu kadar. Herkes kendi sorumluluğunu alsın deseniz? Anneniz işin ciddiyetine varıp kardeşinizin bu sorumluluğu almasına yardımcı olmaya başlar belki. Siz onun hatalarının sonucuna katlanmaya başlarsanız arkası gelir. Bu kez gittiği okulda evlilik dışı da olsa bebek sahibi olur yine size bırakır.

merhaba konudan bağımsız olacak ama bebek için eğer ihtiyacınız varsa dondurucuda fazla sütlerim var, anne sütü verebilirim, istanbul'dayım.

Çok teşekkür ederim sağ olun. ❤ Maalesef size epey uzağım. Mersin'de yaşıyorum. Bu fikri hiç düşünmemiştim. Belki de bir süt anne bulabilirim. İyi ki varsınız KK olarak. Allah gönlünüze göre versin ❤

Arkadaşım Allah yardimcin olsun çocuğun babası vefat etmiş maden hiç babanne istemiyor mu? Oğlumun emaneti diye geçmiş yazıları okuyamadım belki yazılmıştır merak ettim?

kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.ister torununuz olur ister yeğeniniz olur.böyle bir saçmalık ilk defa duydum.kendisi yapmış sonuçlarına katlansın yetişkin insan.çocuk olunca hayatı bitmiş anlamına neden geliyor o kısmı anlamadım.gitsin okusun sizde destekleyin elinizden geldiğince en azından eğitimini tamamlasın niyeti varsa sonra çocuğunuda alır bir hayat kurar kendine.böyle her seferinde arkasını toplarsanız gider yine bir yanlış yapar başınıza bela olur yine.insanlar yaptıkları yanlışların sonucuna katlanmazlarsa akıllanmazlar.

Kıyas yapmıyorum ki, yanlış anlaşıldım sanırım ve o mesaja bir sürü beğenmedim ifadesi geldi o yüzden tekrar yazıyorum bu sebeple.

Ben bir anne ve hala olarak alır bakardım dedim. Konuyu ilk okuduğumda içimden geçen buydu.

Ben her zaman bir çocuğun kendi kan bağları ile büyümesinin, el ile büyümesinden daha yararlı olduğuna inanırım. Bu sebeple devlet eli ile evlatlık vermek ikinci seçimdir bana göre. Şimdi bu benim genel geçer düşüncem.

Ama siz bir kaç defa hazır olmadığınızı belirtiniz. Bu da bu bebeği ne birinci derece akrabaların, ne teyzenin, ne de halanın içine sine sine büyütemeyeceği anlamına gelir benim için.

İlk okuduğumda da şimdi de değişmeyen tek düşüncem doğurmakla anne olunmadığı. Anneliğin de zorla yapılamayacağı.

Nasıl ki size zorla "al, bak, büyüt" demek yanlış ise ; o doğuran kadına da "doğurdu eşşek gibi bakacak" demek yanlış. Çünkü bakmayacak. Çünkü bencil, çünkü pişman, çünkü sorumluluk istemiyor.

Bu durumda da en iyice devlet koruması ve o yolla evlatlık verilmesidir benim için... Evlat sahibi olmak için çaba harcayanlar, çok daha mutlu yetiştireceklerdir o bebeği..

Haklısınız yazdıklarınızda. Siz kıyas yapmasanız da ben yapmış bulundum.

• Beğen
Reactions: csi
Ay yürüsün gitsin ya aynı şey onda olsa emin ol asla ama asla bakmazdi akıl vermesi kolay çok biliyorsa o alsın gitsin baksın öyle olsa bana düşmez der.akıl veren çok olur sakın baskı ya boyun eğme bak benim çocuğum doğal yoldan olmuyor 5 yıllık evliyim bir allahım kulu yardım edelim tüp bebek için demedi hatta ilk tüP bebek de kaynana karşı çıktı hayırsız olur falan diye ama ne oldu 4 yıl sonra allah elime düşürdü oğlu gitti kızı hamile bıraktı çocuk ortada kaldı bana geldi sen bak diye ben niye bakıyorum tüp bebek hayırsız başkasının çocuğu hayırlı mi kimse yanlış anlamasın kimse yardım etmek zorunda değil ben manevi destek istedim ama hiç kimse vermedi ama başkasının çocuğu olunca konu al sen bak çocuk hasreti gider kolaydı zaten öyle şeyler kendini yakma desteğini sürdür ama gizliden yüz vermeden

Ne kadar cahilce ya.. Tüp bebek olunca ne oluyor acaba.. Tepkinizde haklısınız o da kurtulmak için size atmak istemiş işte.

Anne baba sevgisinden mahrum olarak buyuyen bi bebek var ortada. Ilerde insanlara dusman sinirli agrasif olmasi da cok muhtemel. Anne baba olarak cocugun karakterinin %70ini biz sekillendiriyoruz. En anne babaya muhtac zamaninda birilerinin insafında hasbel kadar bakiliyor zavallim. Rabbim yardimcisi olsun

Back
X