karı koca çalışırken geçimi nasıl yapıyorsunuz?

Senin paran ,benim param, ortak parayı boluselim ile evlilik maddiyatı olmaz diye düşünüyorum. Kimin hangi ay ne kadar ihtiyacı olur bilinmez. İlla o parayı elde ettik diye harcamakta gerekmez. İkinizde yanlış düşünüyorsunz bence
İlla o parayı elde ettik diye harcamıyoruz zaten.. evin bir yerini yaptırıyoruz ya da bir extra gider oluyo ben eşime gönderiyorum kalan paramdan

İlla o parayı elde ettik diye harcamıyoruz zaten.. evin bir yerini yaptırıyoruz ya da bir extra gider oluyo ben eşime gönderiyorum kalan paramdan
Hm o zaman sorun yokmuş aranızda ben yanlış anlamışım da o zaman neden konu açtınız. Yani nasıl bolusurseniz bölüşün zaten birbirinize verebiliyor ve eve harciyorsaniz

Hm o zaman sorun yokmuş aranızda ben yanlış anlamışım da o zaman neden konu açtınız. Yani nasıl bolusurseniz bölüşün zaten birbirinize verebiliyor ve eve harciyorsaniz
Zaten maaşlar ortak harcanıyo gibi o konuda sorun yok.. elim benim harcamalrımı görmüyor sorunumuz bu ben de artık ev kredisini ödemeye karar verdim toplu bit ödeme yapmam gerekiyo görmesi için sanırım

kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?
iki maaşı da tek hesapta birleştirseniz.kartlarınızı da o hesaba bağlasanız.yani parayı bir araya getirirseniz şunu ben ödedim bunu ben sen ödedin, bana 5 lira kaldı sana 10 lira kaldı da olmamış olur.ortak bir havuz ve o havuzdan yapılan harcamalar olur.

iki maaşı da tek hesapta birleştirseniz.kartlarınızı da o hesaba bağlasanız.yani parayı bir araya getirirseniz şunu ben ödedim bunu ben sen ödedin, bana 5 lira kaldı sana 10 lira kaldı da olmamış olur.ortak bir havuz ve o havuzdan yapılan harcamalar olur.
Güzel evett olabilir

Zaten maaşlar ortak harcanıyo gibi o konuda sorun yok.. elim benim harcamalrımı görmüyor sorunumuz bu ben de artık ev kredisini ödemeye karar verdim toplu bit ödeme yapmam gerekiyo görmesi için sanırım
Demek ki eşiniz senin parandan gitmedi kafasında yani siz kabullenemek istemesenizde esiniz bu ayrımı yapıyor benim ortak hesap dediğim.
3 bin siz misal 3 bin eşiniz 6 bin.
Herşeyi ortak hesaptan yapıp kimin parasından ne kadar gitti değil paramızdan bu kadar kaldı bu kadar gitti demek ama sizde kabullenmiyorsunuz. Yapacak bisi yok.

Hesapların nasıl olduğundan önemli olan esinizin çirkin tavrı bence.

Sen ne ödüyorsun ki demesi, bu konunun aranızda sürekli dönmesi oldukça kötü. Bir olamamaktan kaynaklı geliyor bu tür muhabbetler bana. İlk önce aranızdaki bu sorunu çözmeye çalışın.

Evlendikten sonra yaptığınız ödemeler taşınmazın satın alma sırasındaki değerine oranlanır. Bulunan oranın gayrimenkulun güncel değeri üzerinden parasal değeri bulunur. Bulunan bu parasal değer üzerinde boşanmada mal paylaşımı sırasında eşinizin %50 hakkı vardır.
Örneğin; 100.000 TL'ye 01.01.2016 tarihinde satın alınan evin 20.000 TL'lik kısmı evlilik içinde ödenmişse, evlilik içinde ödenen paranın gayrimenkulün değerine oranı %20'dir. Taşınmazın 01.01.2017 tarihindeki güncel değeri 130.000 TL ise, bunun %20'si evlilik içinde edinilmiş mal sayılır, o da 26.000 TL'dir. Edinilmiş 26.000 TL'nin 1/2'si olan 13.000 TL boşanmada mal paylaşımı esnasında diğer eşe ait olacaktır.

Bir yerde böyle bir yazı gördüm ama. Bana mantıklı geldi.

Eşim de ben de memuruz, maaşlarımız aynı gün yatar yani. Ben kredi kartımı ve kredi borcunu öderim (ev aldık🙏🏻), kalanı eşime eft yaparım. Geri kalan her şeyi o halleder; faturalar, evin kirası-aidatı, oğlanın kreşi, kendi kartları vs vs

Bunun dışında internetten alınacak her ne varsa ben alırım; kedilerin maması, kumu, indirim varsa oğlana kıyafet vs. Bir ara kendi kartımdan harcıyordum ancak o zaman da benim kartım çok şişti. Tek elden takip etmek adına tekrar eşimin kartından harcamaya başladım. 😊 neredeyse 7 yıldır evliyiz, ilk defa geçen bot alacağım dediğimde hayır dedi (çok çeşitli kışlık ayakkabım var) ama sonra gittik yağmur çizmesi aldık mesela. Çok şükür bir kez para için tartışmadık, birbirimizin kalbini kırmadık 🙏🏻🙏🏻 İkimiz de birbirimize harcarız zaten, kendimiden kısarız ama karşıdaki bir şey istedi mi hayır demeyiz.

Evlilikte ortak bütçe yapın.
Sonuçta gönül birliği edip evlendiniz.
Evlilik ticari ortaklık değil ki..
Birbirinden para saklamayı sakıncalı buluyorum.
Ben evli olsam eşimden para saklamam onunda benden para saklamasını istemezdim.
Sonuçta gönül birliği ile evleniliyor.
Yani benim param onun parası olayına girmezdim.
Karşındakine güvenmiyorsan o evlilik ne kadar yürür ki..
Birbirinize güvenin ortak bütçe yapın.

Ayrıca eşinize senin evin yok bizim evimiz var diye söyleyin.Ev yuvadır. Iki kişiye de aittir. Evliliklerde sırf mantık evliliği olunca iyi olmuyor işte. O yüzden ben hem mantık hem sevgi kökenli evlilikleri destekliyorum.
Umarım sorunlar hallolur.

Son düzenleme:
kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?

Bizim ayrı değil topluyoruz borçları ödüyoruz sonda para kalmamış oluyor sonra kartlarla yapıyoruz nr o hesap sorar nede ben 🤣

Çok çirkin para muhabbetleri
Ayrıca evlenmeden önce alınmış o ev.yarin bir gün ayrılma durumu olsa siz hak talep edebiliyor musunuz?

Bu çok önemli.dunyanin binbir türlü hali var

Bizde her şey ortak maaş kartları ikimizde de birer tane var hangimiz ayrı dışarı çıkarsak hesabımızı bilerek harcıyoruz kredi kartlarını da ödeyip kırdık çokk rahat ettik asla senin paran benim param muhabbeti olmadı aramızda karı koca arasında hoş değil zaten

Bizde böyle muhabbetler olmaz.. İki farklı maaş gibi düşünülmez ,harcamalar yapılır kimsenin özel parası gibi de değerlendirilmez. İhtiyacı olan harcar.

Bu tartışma üslubu çok çirkin

Güzel evett
Hesapların nasıl olduğundan önemli olan esinizin çirkin tavrı bence.

Sen ne ödüyorsun ki demesi, bu konunun aranızda sürekli dönmesi oldukça kötü. Bir olamamaktan kaynaklı geliyor bu tür muhabbetler bana. İlk önce aranızdaki bu sorunu çözmeye çalışın.
evet ifadede sorun var o sorunu ortadan kaldırmak için dün de kendisiyle konuştum paraları birleştirip ödemeleri ortak hesaptan yapcaz bu ay bakalım

Evlendikten sonra yaptığınız ödemeler taşınmazın satın alma sırasındaki değerine oranlanır. Bulunan oranın gayrimenkulun güncel değeri üzerinden parasal değeri bulunur. Bulunan bu parasal değer üzerinde boşanmada mal paylaşımı sırasında eşinizin %50 hakkı vardır.
Örneğin; 100.000 TL'ye 01.01.2016 tarihinde satın alınan evin 20.000 TL'lik kısmı evlilik içinde ödenmişse, evlilik içinde ödenen paranın gayrimenkulün değerine oranı %20'dir. Taşınmazın 01.01.2017 tarihindeki güncel değeri 130.000 TL ise, bunun %20'si evlilik içinde edinilmiş mal sayılır, o da 26.000 TL'dir. Edinilmiş 26.000 TL'nin 1/2'si olan 13.000 TL boşanmada mal paylaşımı esnasında diğer eşe ait olacaktır.

Bir yerde böyle bir yazı gördüm ama. Bana mantıklı geldi.

Eşim de ben de memuruz, maaşlarımız aynı gün yatar yani. Ben kredi kartımı ve kredi borcunu öderim (ev aldık🙏🏻), kalanı eşime eft yaparım. Geri kalan her şeyi o halleder; faturalar, evin kirası-aidatı, oğlanın kreşi, kendi kartları vs vs

Bunun dışında internetten alınacak her ne varsa ben alırım; kedilerin maması, kumu, indirim varsa oğlana kıyafet vs. Bir ara kendi kartımdan harcıyordum ancak o zaman da benim kartım çok şişti. Tek elden takip etmek adına tekrar eşimin kartından harcamaya başladım. 😊 neredeyse 7 yıldır evliyiz, ilk defa geçen bot alacağım dediğimde hayır dedi (çok çeşitli kışlık ayakkabım var) ama sonra gittik yağmur çizmesi aldık mesela. Çok şükür bir kez para için tartışmadık, birbirimizin kalbini kırmadık 🙏🏻🙏🏻 İkimiz de birbirimize harcarız zaten, kendimiden kısarız ama karşıdaki bir şey istedi mi hayır demeyiz.
evet üst kısımda yazdığınız yazı bana da mantıklı geldi direkt ödemeyi yapmıyo da olsan dolaylı yoldan ödemeye yardımcı oluyosun çünkü.. dün akşam konştum eşimle bu ay paraları birleştirip ödeme yapcaz bakalım nasıl olcak

Çok çirkin para muhabbetleri
Ayrıca evlenmeden önce alınmış o ev.yarin bir gün ayrılma durumu olsa siz hak talep edebiliyor musunuz?

Bu çok önemli.dunyanin binbir türlü hali var
evliilikten sonra ödenen kısmı için evet hak talep edebiliyoruz allah korusun da tabi

Eşim çalışmıyor. Ben eşimin kartına para yatırıyorum o oradan her türlümarket alışverişi, çocuğun masraflarını ve faturaları ödüyor. Şahsi harcamalarını yapıyor. Ben ayrıca kendi hesabımdan kreş taksidi, kira ve doğalgaz faturasını ödüyorum. Yani her şeyi ben ödüyorum. O ben çalışırken çocuğumuza bakıyor, yemek temizlik ve her türlü düzen ile ilgileniyor

Back
X